Αξιοπιστία συσκευών - αντιπροσώπων

Tzimisce

Administration Team
Staff member
1 February 2007
33,036
127.0.0.1
Επειδή όλοι μας έχουμε αγοράσει κάποια μηχανήματα και πολλοί από εμάς δεν ξενιάσαμε μετά την αγορά τους αλλά τρέχαμε στις αντιπροσωπείες για service...
Επειδή καλό είναι να διαλέγουμε τα μηχανήματα όχι μόνο για το πως ακούγονται/βλέπονται αλλά και για το αν θα ακούγονται/βλέπονται μετά από λίγο καιρό...
Επειδή θεωρώ απαράδεκτο να δίνεις για ένα μηχάνημα 2, 3, 5, ή 10.000 ευρώ και να χαλάει μετά από ένα χρόνο...
Επειδή σαν χαζός/ρομαντικός ή βάλτε ότι άλλο θέλετε θεωρώ ότι το να δώσω τόσα λεφτά για ένα μηχάνημα συνεπάγεται ότι θα το έχω και θα δουλεύει χωρίς πρόβλημα για μια ζωή...
Θα ήθελα να γίνει μία database όπου θα παραθέταμε εμπειρίες από μηχανήματα που αγοράσαμε και μας ταλαιπώρησαν, αλλά και από μηχανήματα που αγοράσαμε και τα ξεχάσαμε στο rack μας και ακόμη δουλεύουν.
Καλό θα ήταν βέβαια να αναφέραμε και την αντιμετώπιση της αντιπροσωπείας, το πόσο μας κάλυψε, πόσο μείναμε ευχαριστημένοι μαζί τους ή κατά πόσον πληρώσαμε για κάτι ενώ δεν θα έπρεπε...

Θα παρακαλούσα να μείνουμε στα όρια της database ώστε να είναι κάτι σαν σημείο αναφοράς για τα μέλη που ψάχνουν για ένα μηχάνημα.
Οι επί μέρους συζητήσεις θα μεταφέρονται σε παράλληλο νήμα με τον τίτλο "Σχόλια σχετικά με την αξιοπιστία συσκευών - αντιπροσώπων" και σε αυτό θα παρακαλούσα να βοηθήσουν και οι συνδιαχειριστές. -bye-


Και επειδή ξέρω ότι θέλετε κάποιο σπρώξιμο...

Rogers M300i - Αγορασμένος το 1990 ακόμη δεν έχει χρειαστεί καν service.

Rega Planar 3 - Αγορασμένο το 1991 το μόνο που χρειάστηκε ως τώρα ήταν λαδάκι στο πηγάδι.

Marantz CD 67SE - Αγορασμένο το 1991 ακόμη δεν έχει χρειαστεί καν καθάρισμα.

Denon DVD 1930 - Αγορασμένο το 2007. Δύο φορές στην αντιπροσωπεία. Χρειάστηκε να γίνει καταγγελία και τρέξιμο 6 μηνών μέχρι να καλύψουν βλάβη που έγινε εντός εγγύησης. Αντιμετώπιση αντιπροσωπείας οικτρή!

ATC scm40 - Αγορασμένα το 2007. Ίσα που έστρωσαν... :flipout:

Copland CTA 405 - Αγορασμένος το 2007. Πήγε στην αντιπροσωπεία με πρόβλημα λάμπας μέσα σε 3 μήνες. Αντιμετώπιση αντιπροσωπείας αρκετά καλή, αντιμετώπιση πωλητή άψογη!

Copland CDA 823 - Αγορασμένο το 2007. Πήγε στην αντιπροσωπεία μετά από ένα χρόνο με καμμένη οθόνη. Αντιμετώπιση αντιπροσωπείας αρκετά καλή (πήγα μέσα στην τούρλα του Σαββάτου) αντιμετώπιση πωλητή που ανέλαβε την επισκευή άψογη (μέχρι και CD για να ακούω μουσική όσο δεν είχα το δικό μου έλαβα).
 

vas silis

AVClub Enthusiast
26 May 2008
834
Marantz CD 67SE - Αγορασμένο το 1991 ακόμη δεν έχει χρειαστεί καν καθάρισμα.

Δε μου κολλάει το έτος με το μοντέλο. Μήπως λες για το CD 63 ή αλλιώς μήπως το έτος είναι κάπου στο 1996-97;
 

Magellan

Banned
28 July 2006
19,085
Εν πλώ
Dac Esoteric P-03 αγοραμένο Μάιο 2006
Κάποια στιγμή και μετά από καταιγίδα, το dac δεν ¨κλείδωνε¨με το Clock.
Η αντιπροσωπεία αντέδρασε πραγματικά αστραπιαία.Εστειλε mail στον κατασκευαστή για το πρόβλημα, ο οποίος άμεσα απάντησε για το πιά τσιπάκια
ήθελαν αντικατάσταση. Μάλιστα έστειλε και λεπτομερής οδηγίες συνοδευόμενες
από φωτογραφίες με τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει το τεχνικό τμήμα!
Αφού λοιπόν ήρθαν τα τσιπάκια σε χρόνο ντετέ, η αντικαταστασή τους έγινε
σε ένα απόγευμα και όλα καλά.
 

thanasis k.

AVClub Addicted Member
19 December 2007
1,300
ΠΑΤΡΑ
Το Marantz CD 67SE βγηκε τον Οκτωβριο του 1996.

οντως και το δικο μου δουλευει το ιδιο ακομα.
 

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,257
Οι ίδιες λυχνίες 30 χρόνια;Κάθε πότε παίζει ο ενισχυτής;
 

dinos

Moderator
Staff member
17 June 2006
811
Πάτρα
Η αξιοπιστία κατά τη γνώμη μου έχει να κάνει με τρεις κυρίως παράγοντες:

i) Πρώτος παράγοντας:
Η καλή σχεδίαση.
Πιστεύω πως στις συσκευές ήχου το κόστος σχεδιασμού είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων μικρό. Το σύνολο της τεχνολογίας ακλουθεί καταξιωμένα μονοπάτια τουλάχιστον σε όσους κατασκευαστές γνωρίζουν τι κάνουν, ενώ η πραγματική καινοτομία είναι ελάχιστη και όταν υπάρχει τεκμηριώνεται και δεν αποκρύπτεται. Η κρυψίνοια στο σχεδιασμό ηχητικών συστημάτων είναι τουλάχιστον ύποπτη. Κανείς δεν αμφιβάλει πως οι καλές μετρήσεις ακόμα και αν δεν συνδέονται με την ακουστική ευχαρίστηση (υποκειμενικό θέμα) συνδέονται σίγουρα με την απρόσκοπτη λειτουργία, εάν τηρείται ο επόμενος παράγοντας.

ii) Δεύτερος παράγοντας:
Η σωστή υλοποίηση και έλεγχος παραγωγής.
Ο παράγοντας αυτός είναι ο εγγύτερος στο κόστος παραγωγής και ουσιαστικά θέτει το δίλημμα, αν αξίζει τον κόπο η χρήση υλικών υψηλής ποιότητας για κατασκευές που έχουν εφήμερη τεχνολογία. Σήμερα είναι εφικτό να κατασκευαστούν συσκευές με τεράστια αντοχή στο χρόνο και ταυτόχρονα να ενσωματώνουν πολύπλοκη τεχνολογία. Το ερώτημα είναι ποιός τις χρειάζεται, όταν το βλέμμα είναι άπληστο στο καινούργιο, η διάθεση εντελώς εφήμερη και βομβαρδίζεται συνεχώς από την διαφήμιση του δήθεν καλύτερου. Επίσης καμία από τις συσκευές ήχου δεν έχει κρίσιμη λειτουργία όπως για παράδειγμα μια ιατρική συσκευή, ένα αεροπλάνο, ώστε να αξίζει ο εξονυχιστικός έλεγχος παραγωγής. Η συσκευές ήχου όσο ακριβές και αν είναι το οφείλουν στα μεγάλα έξοδα διαφήμισης και προώθησης (και μερικές φορές στο γρήγορο πλουτισμό). Δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο για σοβαρές καταναλωτικές κατασκευές. Συνηθέστερα η σοβαρότητα μιας κατασκευής, καταρρέει από τη γελοιότητα του κόστους της.

iii) Τρίτος παράγοντας:
Η χρήση και η ύπαρξη υποστήριξης.
Εδώ έχουμε δύο άκρα. Από την μια η περιορισμένη χρήση για όσο λιγότερη φθορά (με το νου στραμμένο στη τράμπα) και από την άλλη η εξωφρενική και ατεκμηρίωτη μετατροπή της συσκευής, που ίσως να ξεπεράσει τα όρια της αρχικής ασφαλούς σχεδίασης. Η υποστήριξη είναι απλά κάτι σπάνιο για τις συσκευές ήχου κυρίως στο επίπεδο των υλικών. Δύσκολα νομίζω μπορούν να βρεθούν ανταλλακτικά για ακριβές συσκευές 10ετίας και δεν αναφέρομαι σε προτυποποιημένα υλικά, αλλά σε εξειδικευμένα ανταλλακτικά από τρίτους κατασκευαστές. Συνήθως μπορεί να βρει κάποιος αντικαταστάτη ημιαγωγού ή ποτνεσιομέτρου, αλλά πολύ δύσκολα θα βρει κεφαλή laser για το παλιό πανάκριβο και βαρύ CD player.

Ίσως σας κούρασα αλλά η αναξιοπιστία είναι ο βασικότερος παράγοντας που με έχει απομακρύνει από την αγορά συσκευών ήχου.
 

Lucas Stephanides - Anakrousis

AVClub Addicted Member
16 March 2007
2,118
Re: Απάντηση: Αξιοπιστία συσκευών - αντιπροσώπων

Οι ίδιες λυχνίες 30 χρόνια;Κάθε πότε παίζει ο ενισχυτής;
Από όσο γνωρίζω για τα 20 χρόνια ήταν μονίμως ανοιχτός και σε λειτουργία. Χωρίς κανένα πρόβλημα. Υποθέτω ότι θα είναι ακόμα σε λειτουργία.
Δική μου προσωπική εμπειρία με μηχάνημα 12 ετών και πολλών ωρών καθημερινής λειτουργίας, κανένα πρόβλημα. Λ.Σ.
 

vas silis

AVClub Enthusiast
26 May 2008
834
Re: Απάντηση: Αξιοπιστία συσκευών - αντιπροσώπων

Οι ίδιες λυχνίες 30 χρόνια;Κάθε πότε παίζει ο ενισχυτής;


Για λάμπες υπερ αιωνόβιες εν λειτουργία έχεις ακούσει;

The world's longest lasting light bulb
is the Centennial Light located at 4550 East Avenue, Livermore, California. It is maintained by the Livermore-Pleasanton Fire Department. The fire department claims that the bulb is at least 107 years old and has only been turned off a handful of times.
CALIVlightbulb3_dickjones.jpg



Second longest-lasting light bulb
The second longest-lasting light bulb is in Fort Worth, Texas. It was originally at the Byers Opera House, and was supposedly installed by a stage-hand, Barry Burke, on September 21, 1908, above the backstage door.
TXFTWlightbulb_stockyardsmu.jpg



Third longest-lasting light bulb
The third longest-lasting light bulb was above the back door of Gasnick Supply, a New York City hardware store on Second Avenue, between 52nd and 53rd Streets. It was installed in 1912



Fourth longest-lasting light bulb
The fourth longest-lasting light bulb is located in a fire house in Mangum, Oklahoma. The bulb is not attached to any special electrical supply, and when the power goes off, the bulb turns off also.
OKMANlightbulb_prov.jpg




Fifth longest-lasting light bulb
The fifth longest-lasting light bulb was in a washroom at the Martin & Newby Electrical Shop in Ipswich, England. Given its shape and design, it was thought to date from the 1930s. It burned out in January 2001.

http://en.wikipedia.org/wiki/Longest-lasting_light_bulbs



Υπάρχει και φίλος γνωστός λαμπο ντούης που μπορέι να βεβαιώσει ότι πεσμένη πχ 211 δεν έχει δει ακόμα


ΥΓ: μη τυχόν και μου πει κανείς για τους λαμπτήρες στο μνημείο του απατεώνα «ιστορικού» εφευρέτη τους... τον εχω κατάξει από καιρό στους απατεώνες και επιμένω.
 
Last edited:

bart

Established Member
4 July 2006
252
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
CD Player Marantz CD-75 II Αγορασμένο το 1988. Χωρίς επισκευή. :a0210:

Ενισχυτής Marantz PM-450. Αγορασμένος το 1989. Ένα service (καθαρισμός επαφών & ποτενσιομέτρων) :a0210:

Ηχεία TDL Studio 3 TL Αγορασμένα 1987. Χωρίς επισκευή. :a0210:

Ενισχυτής Mission Cyrus II Αγορασμένος το 1987. Μία επισκευή (Βόμβος στην Είσοδο Phono). Απεβίωσε το 2007. :grinning-smiley-043

Bart
 
Last edited:

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,504
Θεσσαλονικη
Accuphase E307,5 χρονια χωρις κανενα προβλημα,παρ ολο που την πρωτη μερα που τον πηρα εκανα ηλεκτροκοληση με τις επαφες του,γιατι ακουμπουσαν οι WBT πανω στο σασι και κατι μυριζε.Δεν επαθε τιποτε,εγω βεβαια τον εστειλα για ελεγχο στον Λαιο
 

Tzimisce

Administration Team
Staff member
1 February 2007
33,036
127.0.0.1
Δε μου κολλάει το έτος με το μοντέλο. Μήπως λες για το CD 63 ή αλλιώς μήπως το έτος είναι κάπου στο 1996-97;

Ω ναι... Sorry, ήταν και η ώρα περασμένη... :p
Ήταν το CD99SE το οποίο αντικαταστάθηκε τον Δεκέμβρη του '96 από το 67SE.
Τέσπα, και τα δύο δουλεύουν ακόμη! -bye-



Συνεχίστε... Θα κάνουμε και το ξεκαθάρισμα με τα σχόλια μετά. ;)
 

Λάκης

AVClub Fanatic
26 September 2007
13,829
Είμαι παντού
Μarantz CD-42(αν θυμαμαι καλα) απο το '92 παιζει απροβληματιστα,αν κι εχει περασει τα πανδεινα.
Philips SA-963 εκανε θορυβο στα SACD πηγε στο σερβις 3!!! φορες,δεν επισκευαστηκε ποτε και μου επεστρεψαν τα χρηματα μου με επιταγη,αφου το μοντελο ειχε καταργηθει στο μεταξυ,ειχα εντοπισει το προβλημα απ'την αρχη,οποτε το μηχανημα επαιξε ελαχιστα στο σπιτι μου.
Pioneer 868 universal,δεν διαβαζε τα σι ντι,αντικατασταθηκε την αλλη μερα απ'το καταστημα και εκτοτε παιζει απροβληματιστα αρκετα χρονια.
Pioneer DVR-550,προβλημα με τον σκληρο του απο τον 1ο κι ολας μηνα,αφου μου ''εβγαλαν'' την ψυχη απο το περιμενε στο σερβις,μετα απο 2 μηνες μου το αντικατεστησαν απο το νεο μοντελο 555,πολυ καλη κατα τ'αλλα εξυπηρετιση.
 

Billy the Kid

Moderator
Staff member
28 April 2007
14,816
Αθήνα με απόσπαση.
Νad 3155 αγορασμένος το 1985-Κανένα πρόβλημα
Denon DCD-910 αγορασμένο το 1987 -Κανένα πρόβλημα
B&W DM110 αγορασμένα το 1985- Δύο φορές άλλαξα ο ίδιος τους θόλους των tweeters
Dual 505 αγορασμένο το 1984 - Μερικές αλλαγές ιμάντα επίσης, κατα τα άλλα ΟΚ
 

DIAMANTIS SVIGOS

AVClub Addicted Member
7 April 2008
2,887
ΕΛΛΑΔΑ
Πριν απο περιπου 2 χρονια καηκε το γουφερ απο ενα mission 780 (αρκετα παλιο). Και βεβαια ειχα πεσει πανω στην αλλαγη αντιπροσωπου. Οι μεν μου ελεγαν οτι δεν εχουν πλεον στοκ αλλα να τους το παω και να τ' αφησω μπας και βρουν... οι δε ελεγαν πως ακομα δεν ειχαν κανει στοκ και θα επρεπε να το στειλω στη Θεσ/νικη και οποτε ειχαν θα το εφτιαχναν...

Γι αυτο λοιπον κι εγω πηρα απευθειας τηλεφωνο στη mission στην Αγγλια και σε 5 μερες ειχα καινουργιο γουφερακι στο σπιτι μου με 37 λιρες μαζι με τα μεταφορικα.

Ηθικο συμπερασμα: Οταν ο αντιπροσωπος δεν... τοτε μπορει ο κατασκευαστης.