ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ-"ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΟΥΣΙΕΣ"

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,257
Ημουν δεν ήμουν 16.Γυμνάσιο στη περίοδο της χούντας.

Είμαστε μια παρέα,κάθε καρυδιάς-καρύδι.Ο Μίμης ο όμορφος-γκομενιάρης(μεγάλο πράγμα νάχεις γκόμενα σ' αυτήν την ηλικία τότε),ο Ακης ο ξανθός με τον βλαμμένο πατέρα,ο Γιώργος ο μυστήριος που συνεχώς ταξίδευε νοερά,ο άλλος Γιώργος ο λεφτάς με τον εργολάβο πατέρα,ο Γιάννης ο κρητικός,ο Γιάννης ο Κρόϊφ(έπαιζε μπάλλα σ' ομάδα),ο Πέτρος ο επιστήμονας,ο συγχωρεμένος στα 18 του Τάκης κι ο "ετσι" ο ψυχολόγος(δεν λέω παραπάνω γιατί ο κόσμος είναι μικρός).

Στον "έτσι",που ο πατέρας του ήταν ανώτατος αξιωματικός,πρωτακούσαμε τον μπάλλο του Νιόνιου,Λέντ Ζέπελιν και...Θεοδωράκη.Είχε ένα απο τα λίγα καλά πικάπ στον Πειραιά,ενισχυτή,μαγνητόφωνο κι ηχεία.Μ' αυτό το ίδιο πικάπ,γινόντουσαν και τα πρώτα πάρτυ της εφηβείας μας,με ελαφρά ποτά και γκόμενες.
Επόμενο,ότι όλοι μαζευόμαστε εκεί,υπό το "άγρυπνο" βλέμμα του μπαμπά,που μόλις έβγαινε απο την πόρτα,κλείνανε τα βιβλία και γινότανε το σώσε.Η φουκαριάρα η μάνα του έκανε πως δεν άκουγε,μόνο καμιά φορά,μας παρακαλούσε να μην κάνουμε τόση φασαρία και να χαμηλώσουμε το στερεοφωνικό-"Σιγά βρε σείς τι θα πούνε οι γείτονες;".Οι γείτονες βέβαια,ποτέ δεν έλεγαν τίποτα.Που να τολμήσουν...

Ο "έτσι",ήταν καλό παιδί,αλλά ψαχνότανε γενικά.Μας έκανε εντύπωση,ότι είχανε ένα άλλο πιό ξεχωριστό γκρούπ με τον Γιώργο τον μυστήριο και τον Γιάννη τον κρητικό,αλλά δεν μας απασχόλησε ποτέ ιδιαίτερα το γιατί.Μας αρκούσε,ότι είμαστε στην παρέα.

Παιρνόντας τα χρόνια,ο "έτσι",άρχισε να κάνει και ταξίδια στα εξωτερικά, ψάχνοντας για πανεπιστήμιο της αρεσκίας του.Επιστρέφοντας έφερνε μικροδωράκια κι άφθονους δίσκους,που αποθήκευε στα μπαγκάζια του,που με την παρέμβαση του μπαμπά,παραλαμβανόντουσαν ταχύτατα και χωρίς κανένα έλεγχο.Ιδιαίτερη χαρά και πανηγύρια,του έκαναν όταν επέστρεφε η παραπάνω δυάδα.Μάλιστα το πρώτο πράγμα,που έκανε ο "έτσι",ήταν να πάρει μερικά δέματα και σακκούλες και να πάει να τους βρεί,σε ορεινή ταβέρνα,που είχε ο πατέρας,ενός απο τους δυό.Εμάς δεν μας καλούσαν, αλλά δεν μας πείραζε ούτε αυτή η παρασπονδία.

Κάποια φορά,μας καλέσανε και μάς,είμαστε πιά 18αρηδες κι εκεί καταλάβαμε το γιατί. Τραβα,ρούφα,χτυπατόνε...
Βρώμαγε ο τόπος χασίσι και μαριχουάνα.

Αυτή ήταν η πρώτη επαφή μου με ουσίες.Ακόμα αισθάνομαι το αίσθημα του πανικού και το καρδιοχτύπι,μην γίνει καμιά στραβή και μας μπαγλαρώσουνε όλους.Απο τότε,οι περισσότεροι ξεκόψαμε απο τον "έτσι" και την άλλη δυάδα.Εξ' άλλου ήταν και θέμα αρχής,γιατί πλέον είχαν αρχίσει κι οι πρώτες επαναστατικές μας ανησυχίες...


Αυτά θυμήθηκα,όταν είδα στο δισκοπωλείο,τον δίσκο με τον Νταλάρα.
Αυτήν την ώρα παίζει στο μηχάνημα.Εντυπώσεις αργότερα.
 
Last edited:

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,257
Συμμετέχουν:

Στέλιος Βαμβακάρης.- Χαρά κεφάλα.
Χρήστος Θηβαίος. - Νίτσα Λότσαρη
Μπάμπης Τσέρτος. - Θέμης Σερμιέ
Ζαχαρίας Καρούνης. - Ασπασία Στρατηγού
Μάρθα Φρίντζηλα - Εστουδιαντίνα Ν.Ιωνίας Μαγνησίας.

Ηχογραφήθηκε ζωντανά στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.
 

mmoukiou

Supreme Member
22 October 2007
3,069
Καλή ακρόαση και περιμένουμε εντυπώσεις... Ωστόσο, εγώ προσωπικά, προτιμώ τις αυθεντικές προπολεμικές (κυρίως) ηχογραφήσεις αυτών των τραγουδιών από τις υπερπαραγωγές του Γ.Νταλάρα. (Γι'αυτό και το avatar: Ευάγγελος και Αγγέλα Παπάζογλου...)
Αλλά, επειδή το θέτεις όμορφα :ernaehrung004:
 
Last edited:

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,257
CD 1.
Της μαστουρας ο σκοπός,Η λιτανεία του μάγκα,Σούρα και μαστούρα,Νέοι χασικλήδες,Παλιά στρατώνα,Το πεταμένο τσιγάρο,Το αλκοόλ κι η νικοτίνη,Ο μπουφετζής,Κουβέντα με τον χάρο,Ρούμπα ο τεκές,Τρίγκ-τρίγκ τα ποτηράκια,Το χασίς,Είμαι πρεζάκιας,Ηρωϊνη και μαυράκι,Ο βλάμης του Ψυρή,Στην υπόγα,Ζεμπεκάνο σπανιόλο,Εφουμέρναμε ένα βράδυ,Ο ξεμάγκας,Η φωνή του αργιλέ.

CD 2.
Ταμπακιέρα,Νάχα μάνα να με δεί,Πέντε μάγκες,Ο μάγκας του Βοτανικού,Φέρτε πρέζα,Μαστούρια,Ούζο χασίς,Κοχλαράκιας,Είμαι μιά τσαχπίνα.Ο μαστούρας,Το παράπονο του Δερβίση,Γιατί φουμάρω κοκαϊνη,Είχα μιά φορά κι εγώ,Μη μου χαλάς τα γούστα μου,Το τελευταίο τράμ,Αλα!,Πρεζα-κοκαϊνη,Η,Ενας νέγρος θερμαστής απο το Τζιμπουτί,Η ζωή μου όλη,Μία είναι η ουσία,Για τα μάτια που αγαπώ.
 
Last edited:

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,257
Ολα αυτά τα τραγούδια τα ξανάχω σε ορίτζιναλ,κάπου θαμένα.

Αλλά κι ο Γιώργος κι ο Στέλιος δεν είναι φλώροι.Η Φριντζηλά είναι γνήσια και πολύ καλή λαϊκή φωνή.Αλητάκια στην Αγιά Σοφιά και στην Κοκκινιά ήταν και μαστοράκια,μέχρι που έπιασαν την καλή.Περάσανε δύσκολα,δεν ήταν πάντα έτσι,όπως τώρα.
Η εκτέλεση που ακούω τώρα είναι γκλαμουράτη κι "ευρείας αποδοχής",για τους πολλούς καθωσπρέπει σελεμπριτάδες κοκαϊνοπότες του Κολωνακίου, αλλά έχει και ψυχούλα μέσα,έχει και πολλά αυθεντικά στοιχεία.

Καλές εκτελέσεις...
 

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,257
Και πολλές μάπα.

Τσέρτος,Λότσαρη(χαιρέτα μας τον πλάτανο),Στρατηγού....
Θυμίζουν τηλεοπτικά "γλέντια".
Που τους μάζεψε;
 

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,257
Τον έβγαλα.









Εντάξει κάτι σαν ζωντανή αναμετάδοση,αλλά ατύχησα στην πρεμιέρα του νέου τρόπου παρουσίασης.Κι έλεγα να πάρω τον Σαμάνο γ#5^*ο...

Νταλάρα τα λεφτά μου πίσω.
 

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,257
Μήτσο στείλτο...






Μεγάλες προσδοκίες.Κρίμα την εισαγωγή.
 
Last edited:

mmoukiou

Supreme Member
22 October 2007
3,069
Απάντηση: Re: ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ-"ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΟΥΣΙΕΣ"

εξαιρετικος τραγουδιστης αλλα τον αδικει η...........γυναικα του.:guitarist:

Μπα... Ισοπεδωτικός θα έλεγα. Τα βάζει όλα στο μύλο και στο τέλος καταφέρνει να ακούγονται όλα (από λάτιν μέχρι ρεμπέτικα και από ποπ μέχρι κλασσικά) το ίδιο βαρετά. Και είναι λογικό, αφού βγάζει ένα δίσκο το μήνα...
 

Δημήτρης Ν.

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,209
Θεσσαλονίκη
Kατάλαβα.Να μην τον πάρω.-bye-

Οχι κατ' ανάγκην . Εχω την αίσθηση ότι δεν ταυτίζονται τα γούστα μας , γι αυτό στο πρότεινα . Αν πάντως τον ακούσεις και τον θέλεις , τον έχω στο νάυλον - απλώς είναι ανοιχτό ! Εγώ δεν θα το ξανακούσω έτσι κι αλλοιώς
 

skysound

Supreme Member
28 January 2007
6,789
Θεσσαλονίκη
Ουτε Νταλάρας, ουτε Σαμάνος.
Δεν καταλαβα ποτέ γιατι πρεπει να βγει δισκος με "τραγούδια ουσιών", την στιγμη που μαινεται ο πολεμος της κοινωνιας με τα ναρκωτικα.
Ουτε καταλαβα γιατι πρεπει να ξαναπει ο Νταλαρας αυτα τα παλια τραγουδια, που ερμηνευσαν μοναδικα στο παρελθον ως επι το πλειστον μεγαλοι ρεμπετες.
Οσο για τον Σαμανο, προκειται για μια απλη μουσικη επαναληψη του παρελθοντος, με ολιγον Σαββοπουλο και ολιγον Παπακωνσταντινου. Δυστυχως ολιγον ομως.
Ενας ηρεμος και ακινητος δισκος, "σαν μια παλια ασπρομαυρη οικογενειακη φωτογραφια", οπως γραφτηκε και στην ......"προταση του μηνα" του περιοδικου "ηχος".
 
Last edited:

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,336
Εγώ θα κρατήσω σαφώς την εισαγωγή, μου θύμισε πάρα πολλά, ακόμα και τα ονόματα της παρέας μου ήταν οικεία.
Πάνω που ετοιμαζόμουνα να γράψω δεν με ενδιαφέρει ο δίσκος αλλά μόνο η εισαγωγή, "μας τέλειωσε" κι ο δίσκος.