Ελληνικά & Ξένα Παλιά Σίριαλ και Ταινίες

iordanis1970

New member
30 September 2008
3
γεια σας.
ειμαι σύλλεκτης ελληνικων σπανιων ταινιων σιριαλ καθως και καποιων παλιων ξενων σιριαλ που παιχτηκαν στην δεκαετια του 80.
ψαχνω τα παρακατω σιριαλ αν καποιος εχει αποσπασματα η επεισοδια ας επικοινωνησει με μειλ μαζι μου για να ανταλλαξουμε ταινιες πληροφοριες κ.τ.λ. ανταλλασσω η αγοραζω.


«Βιονική γυναίκα» (ΥΕΝΕΔ, 1979). Η πρωταθλήτρια του τένις Τζέιμι Σάμερς (Λίντσεϊ Βάγκνερ) πέφτει θύμα ενός τρομακτικού δυστυχήματος με αερόστατο. Αποτέλεσμα; Χάρη σε μια χάι τεκ επέμβαση αποκτά βιονικά πόδια, βιονικό χέρι και βιονικό αφτί. Από τις πλέον καλτ σειρές της δεκαετίας του '70. Ο χαρακτηριστικός βόμβος που συνοδεύει τους άθλους της Βάγκνερ θα στοιχειώσει πολλές εγχώριες εφηβείες.


«Ο άγνωστος πόλεμος» (1971). Οταν ο Αγγελος Αντωνόπουλος κυκλοφορεί στον δρόμο, οι πάντες υποκλίνονται μπροστά στον φοβερό και τρομερό «συνταγματάρχη Βαρτάνη». Ηθικός αυτουργός της θρυλικής σειράς ο Νίκος Φώσκολος. Η τηλεθέαση αγγίζει ως και το 83%. Τα κοριτσόπουλα της εποχής δίνουν προίκα κτήματα σε περιοχές που έχουν αναμεταδότη και «πιάνουν» «Αγνωστο πόλεμο». Τις Τετάρτες που παίζεται κινηματογράφοι και θέατρα μένουν κλειστά. Το ένστολο φόντο της σειράς ενθουσιάζει τον ίδιο τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, ο οποίος ζητά να μετατεθεί η προβολή της για την Κυριακή (χωρίς να εισακουσθεί).


«Οι δίκαιοι»
(ΥΕΝΕΔ, 1974-1976). Δικαστική σειρά που ολοκληρώθηκε σε τέσσερις κύκλους επεισοδίων. Ο νεαρός δικηγόρος Αγγελος Καρνέζης (Θάνος Λειβαδίτης) πολεμά το έγκλημα και τη διαφθορά έχοντας στο πλευρό του έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ (Ιάκωβο Ψαρρά) αλλά και μια αίσθηση του δικαίου που συχνότατα παρακάμπτει το πνεύμα του νόμου. Την εποχή εκείνη η δικηγορία, ως επάγγελμα που απαιτεί ρώμη, τόλμη και γοητεία, μπαίνει πρώτη στη λίστα των επιλογών των εν Ελλάδι αρρένων. Η λευκή Τογιότα Τσέλικα του Καρνέζη καθιερώνεται ως το αυτοκίνητο των τολμηρών, ενώ το βλέμμα που συνδυάζει αποφασιστικότητα και θλίψη ταρακουνά συθέμελα κάθε γυναικείο ψυχισμό και φαντασίωση.

«Ο παράξενος ταξιδιώτης»
(ΕΙΡΤ, 1972-1973). Σε μια εποχή που ο Τζέιμς Μποντ ήταν πολύ δημοφιλής, οι έλληνες τηλεθεατές παρακολουθούσαν ανελλιπώς τον άνθρωπο με το βαλιτσάκι (Αλέκο Αλεξανδράκη), ο οποίος κάποια βροχερή νύχτα ζήτησε άσυλο στη βίλα του Βρεττού (Αλέξη Δαμιανού). Το σενάριο υπέγραφε ο Γιάννης Φίλιππας και τη σκηνοθεσία ο Κώστας Κουτσομύτης.

«Γιούγκερμαν» (ΥΕΝΕΔ, 1976-1977). Κοινωνικό σίριαλ εποχής που έθιγε το θέμα της προσπάθειας ενός πρόσφυγα αξιωματικού του τσαρικού στρατού να συνεχίσει τη ζωή του σε μια άγνωστη χώρα. Ο Αλέκος Αλεξανδράκης, η Μπέττυ Λιβανού και ο Νικήτας Τσακίρογλου μοιράζονταν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Τη διασκευή του Βαγγέλη Γκούφα στο μυθιστόρημα του Καραγάτση σκηνοθέτησε ο Βασίλης Γεωργιάδης.


«Τα τετράγωνα των αστέρων» & κανε οτι κανω .
ΕΡΤ, 1980). Η Μαρία Αλιφέρη μάς χαρίζει το απόλυτο τηλεοπτικό σλόγκαν μέσα από το τηλεπαιχνίδι «Τα τετράγωνα των αστέρων» (βασισμένο στο αμερικανικό «Hollywood Squares»). Της «ξεφεύγει» αβίαστα στο τέλος της 8ης (ή 10ης) εκπομπής και φυσικά καθιερώνεται. Κάποιοι νοσταλγοί τής το λένε στον δρόμο ακόμη και σήμερα.

H κραυγη των λυκων ( 1982)
Του νικου Φωσκολου το σιριαλ που αφησε εποχη με την Μαρια Αλιφερη.

«Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι»
Η ΥΕΝΕΔ έχει ήδη μετονομασθεί σε ΕΡΤ2 όταν θα γίνει το κακό (1983). Η πέτρα του σκανδάλου μια σκηνή της εγχώριας σατιρικής ταινίας «Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι και ο τραυματισμενος καλλιτεχνης αναστεναζει » που παρουσιάζει έναν γενειοφόρο μαντράχαλο (ο ίδιος ο σκηνοθέτης Νίκος Αλευράς) να θηλάζει ως βρέφος. Πανζουρλισμός, τηλεφωνήματα οργισμένων τηλεθεατών, ο πρόεδρος του καναλιού Σάκης Αποστολόπουλος δεν βρίσκει καλύτερη λύση από το να κατεβάσει τους διακόπτες και να αφήσει πεντάρφανη την οθόνη για μισή ώρα! Την επόμενη ημέρα σύσσωμη η διοίκηση της ΕΡΤ2 παραιτείται και ο αντιπολιτευόμενος Τύπος έχει χαρές και πανηγύρια.
Κυκλοφορησε σε vhs απο την ΗΟΜΕ VIDEO HELLAS μαλλον σε λιγα αντιτυπα και δεν υπαρχει στα περισσοτερα video club.
 

DimA

AVClub Addicted Member
24 June 2006
1,480
Re: Ελληνικα & ξενα παλια σιριαλ και ταινιες

Γεια σου Ιορδανη.Καποιες ελληνικες σειρες δινει νομιζω η Ραδιοτηλεοραση.Επισης μπορεις να παρεις τηλεφωνο την ΕΡΤνα ρωτησεις αν υπαρχουν αυτα στο αρχειο τους και αν θα τα βγαλουν μεσω περιοδικων οπως η Ραδιοτηλεοραση.Ολα αυτα ηταν σε βιντεοταινια και μερικα σηριαλ δυστυχως ξερω οτι τα εσβησαν και εγραψαν απο πανω ποδοσφαιρα!!!!!!!


Η Βιονικη Γυναικα υπαρχει σε DVD, αλλα δεν γνωριζω αν εχουν ελληνικους υποτιτλους.
 

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,526
Land of Dystopia
Re: Ελληνικα & ξενα παλια σιριαλ και ταινιες

Kαλώς όρισες φίλε, πολύ ωραία νήμα !!!
Θυμίζω επίσης:
Μεθοριακός Σταθμός: Οι ιστορίες ενός νεαρού Γωπόνου σε ένα παραμεθόριο χωριό.
 

theodor1966

New member
7 November 2011
1
πολλη σωστα φιλε μου ιορδανη τα λες που εινε αυτα τα υπεροχα συριαλ που σε καθηλωνανε στην τηλεοραση εκεινη την εποχη να προσθεσω και την λασση την οικογενοια γουολτονς και αλλες υπεροχες σειρες που δεν προκειτε ποτε να της ξεχασει κανενας γιατι ητανε σειρες με τα ολα τους οχι αυτες η αηδιες που παιζουνε τωρα σαχλαμαρες και αηδιες τι αλλω να πω ................:fahne90: