Πολλές Ίντσες - 55+

georget

Supreme Member
31 March 2007
3,111
Λευκωσία
Δυστυχώς υπάρχουν μερικοί "άτυχοι" σαν εμενα που λόγο απόστασης οι 50" δεν είναι ικανοποιητικές, για αυτό θεώρησα καλο να υπάρχει ένα Thread ώστε να μπορέσουμε να ανταλλάζουμε απόψεις-reviews etc για τις 55"+ που δυστυχώς όχι μονο είναι λίγες αλλα και ακριβές.
Οι επιλογές τώρα είναι:

PIONEER

pdplx6090h_main_1_2_gallery.jpg

Pioneer Kuro LX-6090FD 60'' Τιμές από 6270

SAMSUNG

b171994.jpg

Samsung Plasma PS63A756 63" Τιμές από 3,499
Samsung Plasma PS58A656 58" Τιμές από 2,799
Samsung LCD LE55A956 55" Τιμές από 3,359

PANASONIC

TH-65PZ800B_UKZoomA1001001A08G29A75942H49193.jpg

Panasonic Plasma TH-65PZ800 65" Τιμές από 6,599
Panasonic Plasma TH-58PZ800 58" Τιμές από 5,499

SONY

sony_kdl46x4500.jpg

Sony Bravia LCD KDL55X4500 55" Τιμές από 5,129

LG

2002.jpg

LG Plasma 60PG7000 60"
Τιμές από 2,749

Καταρχήν να πω ότι οι πιο πάνω τιμές είναι ενδεικτικές, με λίγο ψάξιμο μπορεί να βρείς πολύ καλύτερες τιμές. Για παράδειγμα για την Panasonic ΤΗ-65PZ800 την βρίσκεις στα 4,800.

Μη μας κολάζεις τώρα κι αγοράσαμε.
Θα με κάνεις να μετανιώσω που πήρα μόνο 52 ίντσες.
Τελικά υπάρχουν και μεγάλες τηλεοράσεις σε προσιτές τιμές.
Αν όμως αυτές οι μεγάλες πλάσμα καίνε καμιά 700αριά βατ δεν θα είναι πρόβλημα;

Η κατανάλωση σίγουρα είναι ψηλή σε αυτά τα θηρία αλλα και πάλι εδώ η Pioneer τα πηγαίνει καλύτερα από τις άλλες στην ίδια κατηγορια, έχει 510W σε αντίθεση με τα 700W των υπολοιπων.
Για παράδειγμα:

Panasonic Plasma TH-65PZ800 65"

Power Consumption (W) Rated 700.0
Assumptive Actual Use (Wh) 566.0
Standby without DVB Tuner Lock On 0.4

Εμένα μου αρέσει και η samsung.

http://www.samsung.com/uk/consumer/...vision&subtype=tftlcd&model_cd=LE55A956D1MXXU

Οι 55 ίντσες δεν είναι ευκαταφρόνητες και η τιμή καλή.
Αν θυμάμαι καλά έχεις απόσταση 5,5 με 6 μέτρα και βλέπεις σε 42άρα τώρα.
Θα είναι μεγάλη η διαφορά.
Μάλλον θα χρειαστείς και έναν προβολέα.

Γιώργη στις 50+ η Panasonic βγάζει μόνο την 800 ? Δεν βλέπω τις 80/85 που θα ήταν και κάπως πιο οικονομικές.

Είναι σημαντικό πάντως ότι με λιγότερα από 3000 παίρνεις 58άρα Samsung ή 60άρα LG.

Re: Απάντηση: Πολλές Ίντσες - 55+

Εμένα μου αρέσει και η samsung.

http://www.samsung.com/uk/consumer/...vision&subtype=tftlcd&model_cd=LE55A956D1MXXU

Οι 55 ίντσες δεν είναι ευκαταφρόνητες και η τιμή καλή.
Αν θυμάμαι καλά έχεις απόσταση 5,5 με 6 μέτρα και βλέπεις σε 42άρα τώρα.
Θα είναι μεγάλη η διαφορά.
Μάλλον θα χρειαστείς και έναν προβολέα.

Σωστά θυμάσαι η απόσταση είναι 5,5 μετρα. Δεν είμαι για προβολείς εγώ.-bye-

Γιώργη στις 50+ η Panasonic βγάζει μόνο την 800 ? Δεν βλέπω τις 80/85 που θα ήταν και κάπως πιο οικονομικές.

Είναι σημαντικό πάντως ότι με λιγότερα από 3000 παίρνεις 58άρα Samsung ή 60άρα LG.

Δυστυχώς μονο η σειρά 800 είναι πάνω τον 50"

SONY KDS 55A2000
2479 ευρώ

Κατανάλωση 210W..........

http://www.sony-centre.gr/product_info.php?products_id=501

Με τα ίδια σχεδόν λεφτά παίρνω την 60" LG. No Thanks.

Αν δεν θέλεις προβολέα τότε χτύπα μια μεγάλη.
Είμαι μαζί σου.
Οταν πάρω εγώ την δική μου 52άρα (έπρεπε ήδη να είχε έρθει) τότε θα σου πω σε ποιά θέση θα προτιμάμε να καθόμαστε μιας και η απόσταση παίζει από τα 3,5μ έως τα 5,3.

Κάτι μου λέει οτι θα στριμωχνόμαστε να πιάσουμε όλοι πρώτο τραπέζι πίστα.:flipout:

Pioneer Kuro PDP-LX6090 60in Plasma TV Review

sectionscore9.gif

Verdict

Yes, the appearance of the first of the new LED TV generation means that the LX6090's black levels are no longer as far ahead of the chasing pack as they used to be. And yes, there's no doubt that the £4k-plus price tag looks mighty high in these hard financial times.

But tellingly the LX6090's pictures still hold their own, leaving it as the premier big-screen TV money can currently buy. So if you're somehow feeling flush and just have to have the best no matter what it costs, go get yourself an LX6090 pronto. Just be prepared for when all your hard-up friends suddenly start hating you...

Samsung LE55A956 55in LCD TV Review

sectionscore9.gif

Verdict

While its various little picture niggles open the door for other upcoming LED models to potentially outperform the LE55A956, right now the problems don't do enough to stop me feeling as if I've just spent quality time with not only a great picture performance, but a picture performance that could well be at the vanguard of a whole new level of quality coming our way as LED becomes more commonplace.

So if you want a truly huge screen delivering mesmerising LED picture quality, not to mention online interactive features and all manner of multimedia support, but you don't want to spend the earth, the LE55A956 has got to be worth very serious consideration indeed.

Re: Απάντηση: Πολλές Ίντσες - 55+

Σωστά θυμάσαι η απόσταση είναι 5,5 μετρα. Δεν είμαι για προβολείς εγώ.-bye-
Φίλε μου, δυστυχως το μεγεθος μετράει, και ΚΑΜΙΑ τηλεόραση από αυτές που ανέφερες δεν θα σου δωσει αυτην τη μαγεια της μεγάλης κινηματογραφικής εικόνας που έχεις με τον προβολέα,τοσο σε ταινιες οσο και σε παιχνιδια ... Άσε που κοστίζουν σχεδόν τα τριπλάσια χρήματα! :grandpa:

Εγω στο σαλόνι μου, με αποσταση θεασης περιπου 4 - 4.50 μετρα, βλεπω σε 100 ίντζες οθονη με εναν φτηνο πλέον Panasonic PT-AX200 720p αναλυσης, και η αισθηση και ποιοτητα εικονας που παιρνω, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με οποιαδήποτε τηλεόραση έχω δει στο εμπόριο μέχρι και 60-70 ίντζες..... Και πίστεψέ με ότι έχω δει παρα πολλές!!!:grinning-smiley-043

Τωρα ψαχνομαι κι εγω αυτο τον καιρο,όπως θα δεις και απο τη συμμετοχή μου στα υπολοιπα threads εδω στις τηλεοράσεις, για αγορα 46αρας τηλεορασης (μαλλον LCD) για να την βαλω στο καθιστικό μου με αποσταση θέασης τα 3 μετρα για καθημερινη χρηση και κανα game...

ΑΛΛΑ τον προβολέα που έχω στο σαλόνι μου μαζί με ολη την εγκατασταση home cinema/PS3/HTPC που έχω ΔΕΝ τα αλλαζω με τίποτα...... Ίσως αργότερα να παρω εναν καλυτερο προβολέα Full-HD, αλλα για να βαλω μεγαλη τηλεόραση στο σαλονι ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...

Και μιλάμε για 4 με 4.50 μετρα αποσταση θεασης και οχι 5.50 που εχεις εσύ....

Φιλικά! :ernaehrung004:

Last edited:
Φιλε μου, η τηλεόραση που θα πάρω θα παίζει τουλάχιστον 12 ώρες την ημερα. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό ένας προβολέας να δουλεύει τόσες ώρες την ημερα, και μιλάμε ότι κατά 80% θα παίζει αναλογικό σήμα.
Anyway Thanks!

Φιλε μου, η τηλεόραση που θα πάρω θα παίζει τουλάχιστον 12 ώρες την ημερα. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό ένας προβολέας να δουλεύει τόσες ώρες την ημερα, και μιλάμε ότι κατά 80% θα παίζει αναλογικό σήμα.
Anyway Thanks!
no problem! -bye-
Καλη συνεχεια με το ψαξιμο λοιπόν...

Πάντως, για την ιστορια, ενας φιλος μου με τον ιδιο προβολέα που έχω εγώ κανει χρηση 7-8 ωρες την ημέρα και δεν εχει κανενα προβλημα... Ειδικά απο την ημερα που κυκλοφορησε το Pro Evolution Soccer 2009 στο PS3, αλλα και το WipeOut HD, τα παιδια του κανουν και υπερωρίες και ο προβολέας έχει κλείσει και 10ωρο μεσα σε μια μερα...:a0210:

LG 60PG7000 Review

Conclusion

Pros

“Expert Mode” allows for user-accessible control over Greyscale and Colour
Gorgeous design of both the display and its on screen menus
Generous connectivity with 4 HDMI inputs, and multimedia viewing options
Good motion resolution
Great cadence detection*, fantastic diagonal interpolation, and good scaling of SD content
Value for money

Cons

Unconvincing black level robs picture of some depth
A flagship model deserves a better remote control
Possible image retention issues; seemingly moreso than on competing Plasmas
Input lag of 30ms may irk gamers with lightning reflexes
24p content judders subtly

Summary

We started this review by mentioning the value for money associated with LG’s displays, and it’s not too surprising that we end it in much the same way. The LG 60PG7000, unsurprisingly, cannot escape the limitations necessitated by its attractive price point. That said, the majority of people in the market for a (comparatively) inexpensive yet large screen will probably be understanding of the 60PG7000’s black level shortcomings. The fact that this is our only solid gripe with the display is an indicator of the price to performance ratio that LG have achieved. Certainly, the company understands the desires of A/V enthusiasts and goes a long way in catering to this audience with the “Expert Mode”.

There will be people who will be better served by downsizing and going with a higher quality, smaller display, but if you have your heart set on a big TV and can’t stretch your budget any further, then the limitations of the LG 60PG7000 may well be ones that you can live with.