Οθόνη Celexon εγκατάσταση.

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Έχω παραγγείλει αυτή την οθόνη

http://www.projectorcenter.gr/screen_celexon_300x169ecel.htm

και θέλω να την εγκαταστήσω μέσα σε ξύνινη υποδοχή όπως εδώ ο Πάνος.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=22808&page=14

Αν την έχει κάποιος θα ήθελα να μου πει:

Υποθετικά λέω, αν την τοποθετούσα στον τοίχο, η οθόνη καθώς κατεβαίνει πόσο πλησιάζει κοντά στον τοίχο;
Σχεδόν ακουμπάει ή απέχει παράδειγμα 2, 3, 4εκ.
Τί γίνεται ακριβώς.
Αν το ήξερα αυτό θα ξεκινούσα να φτιάχνω κάτι γιατί η οθόνη μόλλον θα αργήσει λίγο να έρθει δεν την έχουν εδώ στην αποθήκη.

Εδώ έχω ένα σχέδιο.
Θέλω η οθόνη να κατεβαίνει μπροστά από την τηλεόραση και τα έπιπλα αλλά να μην αφήνει μεγάλο κενό.
Επίσης η κάσα που θα φτιάξω για να μπει η οθόνη μέσα να έχει βάθος από τον τοίχο όσο χρειάζεται και όχι περισσότερο.
Αν κατάλαβε κανείς τίποτα.....:award:
Εγώ δυσκολεύομαι πάντως:smash:

Attachments

• homecinema.jpg
    homecinema.jpg
    48.6 KB · Views: 88
  • ΓŽβ€˜ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ―ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒΏ ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓΕ’ homecinema.jpg
    ΓŽβ€˜ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ―ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒΏ ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓΕ’ homecinema.jpg
    44 KB · Views: 77
Εγώ νομίζω ότι κατάλαβα!

Βοηθάει το ότι έχω το ίδιο πανί και είχα κάνει τους ίδιους συλλογισμούς πέρισι που το είχα εγκαταστήσει.. :p

Λοιπόν, δες εδώ:

attachment.php

attachment.php

Όπως ελπίζω φαίνεται, το πανί όντως ξετυλίγεται από το πίσω μέρος του μηχανισμού. Θα έλεγα ότι αν το μοντάρεις κολλητά στον τοίχο, θα απέχει 1-2 εκατοστά από αυτόν.

Attachments

• IMG_2115_web.jpg
    IMG_2115_web.jpg
    68.9 KB · Views: 381
  • IMG_2116_web.jpg
    IMG_2116_web.jpg
    74.3 KB · Views: 333
Δημήτρη, είσαι φοβερός!
Ευχαριστώ πολύ.

Ποιά οθόνη έχεις την Standard ή την Professional;
Είσαι ευχαριστημένος;

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα.
Πόσο είναι το πάχος της βέργας που έχει στο κάτω μέρος;
Δηλ. πόσα εκατοστά πρέπει να είναι η σχισμή για να μην βρίσκει;
Θα προσπαθήσω η τρύπα να είναι όσο γίνεται στενότερη.

Last edited:
χμ, από τη φωτό υπολογίζω να είναι 3 με 3,5 εκ.
Οπότε μια σχισμή φάρδους 5 εκ. θα είναι αρκετή για να περνάει το πανί.

Εγώ έχω την standard αλλά σε μικρότερες διαστάσεις από τη δικιά σου - είμαι στα 2μ πλάτος (καθαρό).

Είμαι αρκετά ευχαριστημένος, καθότι δεν έχει καθόλου ζάρες και είναι πολύ πολιτισμένη στη λειτουργία της. Η υφή της θα μπορούσε να είναι καλύτερη (για τα γούστα μου) αλλά στην κατηγορία τιμής της είναι πολύ καλή.

Στη δικιά μου η βέργα έχει διάμετρο 14mm (μαζί με το πανί).

Εκτιμώ ότι η δικιά σου έχει το ίδιο "σύστημα" με τη δικιά μου, οπότε δεν θα έχουν διαφορές στις διαστάσεις, αλλά για καλό και για κακό, κάνε και μια ερώτηση στην αντιπροσωπεία.

Και εγώ αυτήν θέλω να παραγγείλω, στα 280cm, έχω τραβήξει και τα καλώδια για το ενσύρματο χειριστήριό της, αλλά ακόμα ταλαντεύομαι ανάμεσα στην standard και την professional. Ήμουν έτοιμος για την standard, αλλά ο υπεύθυνος μου είπε ότι η pro είναι πιό παχιά και κάνει λιγότερο εύκολα ζάρες στις μεγάλες ίντσες και εκεί κόλλησα λίγο...

Έτσι μου είπαν κι εμένα οτι το πανί της professional είναι πιό χοντρό.
Είναι όμως πολύ καλό και το standard.
Τώρα η παραγγελία έγινε.

Εγώ έχω κολλήσει στα έπιπλα που θα βάλω εκεί στον τοίχο και στο κουφωτό που θα μπει η οθόνη μέσα.
Πήγα σε ένα μαραγκό και μου είπε να τα κάνω όλα με γυψοσανίδα!
Πρώτη φορά είδα επαγγελματία να στέλνει τον πελάτη αλλού αφού μπορεί να το κάνει και ο ίδιος.
Για να δούμε θα καταφέρω να φτιάξω αυτό που θέλω;

Last edited:
Ωραία, προχώρα λοιπόν με την 300άρα σου και ακολουθώ και γω με την 280. Περιμένω εντυπώσεις από την standard, γιατί δεν είναι να πηγαινοέρχεται η οθόνη από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, αν βγάλει τίποτα ζάρες...

Για την εγκατάσταση και γω μάλλον σε γυψοσανίδα καταλήγω, αλλά να μας πει κάποιος πως γίνεται να έχεις πρόσβαση στην οθόνη αν χρεαστεί να πειράξεις κάτι. Είναι δυνατόν να ανοίξεις ένα μόνο τελάρο (πχ το μπροστά) για να δουλέψεις και μετά να το ξανακλείσεις, χωρίς να χαλάσει το χρώμα?

Σ´εμένα η από πάνω πλευρά θα ανοίγει εύκολα.
Αυτό όμως που θα ήθελα να ξέρω και αν παρακολουθεί ο Δημήτρης να μας πει σε ποιό ακριβώς σημείο είναι οι βίδες που ρυθμίζουν τα όρια της οθόνης για να το λάβω υπόψη μου στην κατασκευή.

Last edited:
Αν δεις την πρώτη φωτο που ανέβασα, θα παρατηρήσεις μια μικρή τρύπα στο πίσω μέρος του δεξιού καπακιού. Αυτή είναι η μια από τις δυο - η δεύτερη είναι πάνω από αυτή.

Εγώ για να τις ρυθμίσω απλά το ξεκρέμαγα από τη δεξιά μεριά ώστε να μπορώ να το κατεβάζω λίγο.

Οχι ρε γαμώτο!
Δε βολεύει καθόλου γιατί η δεξιά πλευρά θα είναι κοντά σε τοίχο.
Αρα σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ρυθμιστούν τα όρια πριν βιδωθεί οριστικά.
Κάτι θα γίνει.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο Δημήτρη.
Πόσο περίπου προεξέχει αυτό το δοκάρι από την άκρη του πανιού;

Με βάση τα χαρακτηριστικά που διαβάζω στο site πρέπει να προεξέχει 10 με 12 εκ.
Δηλ. 3,23 συνολικό πλάτος μείον τα 3μ η οθόνη άρα 23εκ δια 2 12εκ.
Έτσι είναι ή μάπα τα στοιχεία που δίνονται στο site;

Last edited:
Στο δικό μου προεξέχει 10,5cm από την αριστερή μεριά και 12.5cm από την δεξιά, μετρημένα από το τέλος του πανιού (συμπεριλαμβανομένου και του μαύρου - όχι μόνο του ωφέλιμου).

Οπότε το πανί δεν είναι 100% κεντραρισμένο.
(Για δες, αυτό δεν το είχα προσέξει..)

Το έργο προχωράει. Σήμερα παραγγέλθηκαν και τα έπιπλα που θα πλαισιώσουν την τηλεόραση, αλλά μάλλον θα αργήσουν λίγο.
Έπεσα στα μπάνια του λαού.
Όλοι κολυμπάνε!

Για την κάσα πάνω που θα δεχτεί την οθόνη προέκυψε ένα πρόβλημα που δεν το περίμενα.
Επειδή το μήκος της πρέπει να είναι 3,5μ μου είπαν οτι μπορεί να μην υπάρχει ξύλο MDF σε τόσο μεγάλη διάσταση. (θα το μάθω σίγουρα το απόγευμα)

Αν το έκανα με γυψοσανίδα με ποιό τρόπο θα στερεώσω εκει μέσα την οθόνη;
Με το MDF είναι πολύ εύκολο βιδώνει άνετα με ξυλόβιδες αλλά στην γυψοσανίδα τι γίνεται;

Τελικά μου είπαν οτι δεν υπάρχει σανίδα MDF με μήκος μεγαλύτερο από :chinscratch:3,05μ:bigcry:

Τι κάνω τώρα;
Γυψοσανίδα;

Θα ´ναι γερό ή θα πέσει στο κεφάλι μου καμιά μέρα;
Θα ρωτήσω και έναν γυψοσανιδά και βλέπουμε μετά.