Oppo 971 & firmware!

Strax

Established Member
19 June 2006
190
Αποφάσισα να ανοίξω αυτό εδώ το thread μήπως μπορέσουμε και βγάλουμε άκρη με τα διαφορετικά firmware του Oppo. Εγώ έχω το Oppo με το scart και το χοντρό μαύρο remote.

Τελευταίο firmware που έχω εγκαταστήγσει είναι το 0315. Αυτό έχει λύσει το πρόβλημα με την ασυμβατότητα του remote που είχα με το προηγούμενο firmware, αλλά παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα που είχα με το πρώτο firmware. Παρουσιάζει σπασίματα στην πολύ γρήγορη κίνηση. Μιλάμε πάντα για τη ψηφιακή έξοδο και 720p ανάλυση (Έχω δοκιμάσει και άλλες αναλύσεις χωρίς ιδιαίτερη διαφορά).

Το προηγούμενο firmware (0220 ή 0302, δεν είμαι σίγουρος) δεν είχε τα προβλήματα στην κίνηση, αλλά δεν υποστήριζε το remote.

Έχει κανείς ιδέα αν υπάρχει firmware που να λύνει και τα 2 θέματα ή να προτείνει κάποια άλλη λύση (π.χ. νέο remote)?
 

Strax

Established Member
19 June 2006
190
Εχθές το απόγευμα αποφάσισα να κάνω δοκιμές. Μάζεψα τα διάφορα firmware που είχα μαζέψει κατά καιρό, ένα καλής ποιότητας dvd που να παρουσιάζει το πρόβλημα στην κίνηση και ξεκίνησα.

Αποδείχτηκε ότι το πρόβλημα δεν είχε να κάνει με το firmware, αλλά με την επιλογή του Pal και Ntsc. Και εξηγώ:

Το DVD που δοκίμασα ήταν ζώνη 1 από Αμερική και είχα επιλέξει Pal στα settings του Oppo. Μόλις το άλλαξα και έβαλα Ntsc, βελτιώθηκε αμέσως η κίνηση και όλα είναι μια χαρά. Έκανα διάφορες δοκιμές και τελικά άφησα την ρύθμιση στο Auto που φαίνεται να δουλεύει σωστά, Οπότε τέλος καλό, όλα καλά!
 
20 June 2006
186
Απολυτα λογικο αυτο που συνεβη με το θεμα της κινησης.

Πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι ετσι ωστε το refresh rate του υλικου μας να ειναι το ιδιο με αυτο του player γιατι αλλιως ομαλη κινηση δεν...............
 

konnos

Senior Member
19 June 2006
469
Λάρισα
Απο που κατεβαζουμε firmware? Εχω το ευρωπαϊκο Oppo και αυτο που παρατηρω ειναι:

1) δεν μου κραταει τις ρυθμισεις contrast και brightness
2) με την παροδο της ταινιας εμαφανιζεται και ενα μικρη συνεχως αυξανομενη ασυνεχεια εικονας-ηχου και πρεπει να ρυθμιζω το delay. Σε αλλες ταινιες περισσοτερο και σε αλλες λιγοτερο.

Επισης παρατηρησα οτι στα 720p ειναι πιο εντονο το φαινομενο αν και δεν ορκιζομαι. Μπορει απλως να μου φανηκε. Προς το παρον παιζω se normal και οχι σε 720p και το firmware εχω το αρχικο με το οποιο ηρθε το OPPO. Θα σας πω το απογευμα ποιο ειναι.
 

Strax

Established Member
19 June 2006
190
Αν έχεις το Ευρωπαϊκό, αυτό με το scart δηλαδή κατέβασε το firmware από εδώ!!

Επίσης, θέλει προσοχή να συμβαδίζει η ρύθμισή σου PAL/NTSC με το DVD που βλέπεις! Θα πρότεινα το Auto.