ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ

ψηφιστε την ταινια


  • Total voters
    0
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
site.php


ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ
Χώρα: ελλάδα
Έτος: 2007
Διάρκεια: 89’
Σκηνοθεσία: Βασίλης . Μυριανθόπουλος
Πρωταγωνιστούν : Ζέτα Μακρυπούλια, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μαρία Λεκάκη, Γιώργος Καραμίχος, Ιωσηφ Πολυζωιδης, Βίκυ Κουλιανού .
Εικόνα : 1.85:1
Ήχος: D.D 5,1


Η ταινία ξενικά με ενδιαφέρουσα σκηνοθετική τεχνοτροπία και γρήγορο ρυθμό αλλά δυστυχώς στην συνεχεία γίνεται η γνωστή μοντέρνα τυπική ελληνική μετριότητα που σε στιγμές μετατρέπετε ακόμα και σε υπερβολική . Το Σενάριο επίσης ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς πλημμυρισμένο από ατάκες που διαδέχονται η μία την άλλη αλλά και εδώ μέχρι το πρώτο 20άλεπτο , μετά το γνωστό τηλεοπτικό κλήμα εισβάλει για να ισοπεδώσει την οποιαδήποτε μορφή κινηματογράφου υπήρχε
Κρίμα γιατί αρχικά μου άρεσε αυτό που έβλεπα με εξαίρεση την Μακρυπούλια που για μια φορά ακόμα προσπαθεί αλλά δεν……

Δείτε την αλλά με παρέα και κατά προτίμηση στη βεράντα . Λίγο η δροσιά και η αίσθηση του καλοκαιριού , λίγο η παρέα παλεύετε η κατάσταση και στο τέλος έχεις και την εντύπωση πως ήταν και καλή .
Η Ηλέκτρα είναι μια συνηθισμένη γυναίκα σαν όλες τις άλλες. Μέχρι τη στιγμή που συνέβη το "μοιραίο", δεν είχε καμιά καρμική σχέση με την τραγικότητα που τυλίγει το όνομά της. Η μόνη σχέση που είχε ήταν με τον Πέτρο.
site.php

Την ημέρα των γενεθλίων της και ενώ οι φίλοι της ετοίμαζαν πάρτι-έκπληξη, ήρθε και χτύπησε την πόρτα της το κακό. Με ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή, ο Πέτρος της ανακοινώνει ότι θέλει να χωρίσουν. Το μήνυμα το ακούν όλοι οι φίλοι της εκτός από την ίδια, που λείπει. Αποφασίζουν να της κρύψουν το συμβάν για να γιορτάσουν πρώτα τα γενέθλιά της.

site.php

Ετσι, ξεκινούν και όλες οι παρεξηγήσεις της Ηλέκτρας με τους φίλους της: τη Μαίρη και το Δημήτρη (της Μαίρης), τη Λου, το Μήτσο, και τη μαμά της. Την κατάσταση περιπλέκουν ένας Ισπανός, ο Βίττορ, τυχαία νυχτερινή γνωριμία της Λου, μια ακάλεστη ταπεργούμαν η Τιτίκα Καρλατήρα, και ένα pizza boy. Και μέσα στον γενικό χαμό τι σχέση έχει ο χωρισμός με το Μπάτμαν και τα Μαμούθ; Με τις επιδείξεις τάπερ και τις βαλλεριάνες; Τις πίτσες και τα stripped shows; Τα ισπανικά και τον Άγιο Πέτρο; Καμία; Πόσο γελιόσαστε...
 
Last edited:

dargoal7

New member
13 April 2008
7
Arketa kalh tainia...me polu gelio.Arketa kalh ellhnikh paragwgh kai prospa8eia me gnwstous kai dhmofileis h8opoious me endiaferon stoixeio to gegonos oti eksellisetai se mia vradia....egw proswpika pantws perasa euxarista vlepontas thn sto cinema
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Re: Απάντηση: ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ

Ειπα να την δω και εγω χθες... τι το ηθελα?

Επιεικως απαραδεκτη...σεναριο , διαλογοι , ερμηνιες κτλ. σε ολα παιρνει μηδεν...κριμα τα λεφτα που εδωσα για να την νοικιασω...:slapface:
 

CptBill

Senior Member
13 July 2006
489
Πειραιάς
Το είδα και εγω. Κάκιστο, σαν θεατρικη παράσταση μου φανηκε.

***minor spoiler***
Ενδεικτικο της μετριοτητας ειναι το γεγονος πως ολο το εργο διαδραματιζεται σε ενα σπιτι.
 
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ

Το είδα και εγω. Κάκιστο, σαν θεατρικη παράσταση μου φανηκε.

***minor spoiler***
Ενδεικτικο της μετριοτητας ειναι το γεγονος πως ολο το εργο διαδραματιζεται σε ενα σπιτι.

Καλά αυτό δεν είναι απόλυτο. Έχουμε δει πάρα πολλά αριστουργήματα που διαδραματίζονται σε ένα δωμάτιο η ένα studio . Άλλα είναι τα προβλήματα των ελλήνων δημιουργών . Η θα κάνουν προσωπικές ταινίες γι αυτού και τους φίλους τους ευελπιστώντας πώς όταν μεγαλώσουν θα γίνουν Θόδωροι η θα κάνουν τηλεόραση στο σινεμά . αυτοί καλά κάνουν και κάνουν ότι κάνουν και πολλές φορές μάλιστα επιδοτούνται κι απ το κράτος , εμείς όμως γιατί να τρέχουμε στις αίθουσες και να τους τα ακουμπάμε ?
Το παραμύθι με το low budget πέθανε, τέρμα οι δικαιολογίες πώς φταίει το χρήμα η αν θέλετε η έλλειψη αυτού για το χάλι που βλέπουμε . Έλλειψη φαντασίας υπάρχει και επακόλουθο αυτής φτωχά και γεμάτα τρύπες σενάρια που αδυνατούν να κρατήσουν το θεατή καθ όλη τη διάρκεια της ταινίας καθηλωμένο .
 

manosfp

AVClub Addicted Member
30 July 2008
1,538
Ότι πιο χαζό,ηλίθιο και βαρετό έχω δεί τον τελευταίο καιρό.
Έκανα όρκο να μην ξαναδώ Ελληνική ταινία.
Απλά απαίσιο...
 

Θοδωρής Ρ.

AVClub Addicted Member
Ξεκίνησα να το βλέπω με κίνητρο την Ζέτα Μ. (έχω φάει τρελό κόλλημα με αυτή τη γυναίκα, τρομερό class...) αλλά τελικά δεν ήταν αρκετό για να ολοκληρώσω την ταινία. Τα γυρίσματα δεν πρέπει να κράτησαν πάνω από 3-4 ώρες συνολικά αν κρίνω από την προχειρότητα του εγχειρήματος...