1:1 Pixel mapping - Ποιες ΤV το υποστηριζουν - Τα δυσκολα..

cowlman

New member
10 June 2008
54
Ενδαιφερομαι για αγορα 37αρας 1080p ΗDTV. ολες οι αναπαραγωγες ταινιων θα γινονται μεσα απο PC.

Θα προτιμουσα TV που να χρησιμοποιει την HDMI θυρα της για την συνδεσμολογια για PC (και οχι VGA οπως η SAMSUNG,γιατι δεν υποστηριζεται ΗDPC μεσω αναλογικου καλωδίου).

Kαι τωρα????? Τα δυσκολα! Πως ξερω αν υποστηριζεται 1:1 pixel mapping μεσω ΗDMI ?

''( γιατι αλλιως αν γινεται overscale απο την ΤV η εικονα μπορει να γινεται crop ,το οποιο ρυθμιζεται με overscale conpensation μεσω της καρτας γραφικών αλλα η ποιοτητα της εικονας (desktop) παραμενει 'θολη' , και η ποιοτητα σε Τext ακομα χειροτερη , κατα τη διαρκεια βεβαια της ταινιας τα αρνητικα του overscale μπορει να μην ειναι τοσο εμφανη οπως στο desktop)'' Συμφωνειτε? αν κανω λαθος παρακαλω διορθώστε .

Προτασεις?????????
Θα θελα να εκμεταλεθτω και το ambilight της Philips 37pfl7603D, αλλα δεν ξερω αν θα εχω προβλημα με το 1:1

Τι προτεινετε απο την εμπειρια σας???
Ευχαριστώ πολυ
, γιατι τα παραπάνω δεν μπορεις να τα δεις απο τα χαρακτηριστικα που σου πλασαρουν

Μεσω HDMI το 99% των τηλεορασεων υποστηριζουν 1:1 pixel mapping. Για την συγκεκριμενη Philips βεβαια δεν ξερω γιατι ειναι και λιγο δυστροπες οι τηλεορασεις της συγκεκριμενης μαρκας.

Εγω με την V3000 δεν εχω καποιο προβλημα, γεμιζει ολη η οθονη και το overscale απο τις ρυθμισεις της καρτας ειναι στο 0%! Και δεν υπαρχει το παραμικρο ψεγαδι στην ποιοτητα της εικονας, ειτε παιζει ταινια, ειτε σερφαρω στο net. Την εχω συνδεμενη με DVI to HDMI.

Γιατί δεν δοκιμάζεις να πας σε κάποιο κατάστημα που έχει την τηλεόραση που σε ενδιαφέρει, και να την συνδέσεις σε κάποιο HTPC που θα έχουν σίγουρα κάπου τριγύρω;
Αν καταλάβουν ότι θα την αγοράσεις την τηλεόραση, σίγουρα θα την συνδέσουν να δεις πως παίζει και από pc...
Εγώ θα ξεκίναγα από πλαίσιο, σε ώρες μη αιχμής, γιατί κάποιοι υπάλληλοι είναι αρκετά εξυπηρετικοί (όχι όλοι δυστυχώς).

Η Philips στα (αγγλικά) μενού της έχει ρύθμιση για "Picture Format" που λέγεται "Unscaled". Ρίξε μια ματιά στο εγχειρίδιο χρήσης της 7603 και αν έχει αυτή την ρύθμιση πάει να πει πως κάνει 1:1.

Αν υπάρχει κάποιος κάτοχος Philips ας ενημερώσει πως λέγεται η συγκεκριμένη ρύθμιση στο ελληνικό μενού.

Πάντως στο review του HDTV test για την 9632 βρήκαν αρκετά προβλήματα ώστε να την κάνουν να παίξει σωστά. Η τηλεόραση έπαιρνε 1080p και το έκανε 1080i και μετά 1080p πάλι :huh2:

http://www.hdtvtest.co.uk/Philips-37PFL9632D/Calibration/

Εγώ ποτέ δεν πίστεψα αυτό το συμπέρασμα. Δεν μου κολλάει πουθενά το όσο "δεν κουνάω το ποντίκι" τα πάντα είναι τέλεια. Κουνάω το ποντίκι και χαλάνε τα γράμματα...
Έπρεπε να δοκίμαζε να απενεργοποιήσει το pixel plus. Είναι εντελώς αντιφατικά αυτά που γράφει για τις αναλύσεις μέχρι 1080i, και στα 1080p/24.
Στα 1080p/60 άραγε τι να έπαιρνε;

Είμαι κάτοχος philips. Επίσης, από τα γραφόμενα στο review, είναι εμφανές ότι ο scaler έχει 2 καταστάσεις: για video και για pc desktop. Είναι γεγονός ότι η επεξεργασία για video (η οποία είναι πολύ καλή) δεν αποδίδει καλά σε pc desktop: τα γράμματα έχουν ένα ελαφρό halo.
Είναι πολύ πιθανό η 9732 να εφαρμόζει αυτόματα στο 1080p/24 επεξεργασία video. Και εκεί να έγινε το όλο μπέρδεμα και να έβγαλε αυτό το συμπέρασμα.
Το να κάνεις το 1080p -> 1080i -> 1080p θέλει τουλάχιστον την διπλάσια επεξεργαστική ισχύ από το δείξεις απλά το 1080p που παίρνεις...

Απάντηση: Re: 1:1 Pixel mapping - Ποιες ΤV το υποστηριζουν - Τα δυσκολα..

Το να κάνεις το 1080p -> 1080i -> 1080p θέλει τουλάχιστον την διπλάσια επεξεργαστική ισχύ από το δείξεις απλά το 1080p που παίρνεις...

Οχι αυτο ειναι λαθος.

Ετσι και αλλιως ολες οι τηλεορασεις εχουν την δυνατοτητα του deinterlacing αν δεχτουν 1080i , oποτε το να κοψεις τις μισες γραμμες (1080p->1080i) και μετα να κανεις deinterlacing (πραφανως με καποιο κυκλωμα απο παλιοτερο μοντελο αφου οι 9731 δεχονταν μονο 1080i) ειναι ευκολο.

Αλλωστε μην ξεχναμε οτι το Pixel Plus 2 μετετρεπε ολες τις αναλυσεις σε 480p και στη συνεχεια τις εκανε upscale παλι!

Re: Απάντηση: Re: 1:1 Pixel mapping - Ποιες ΤV το υποστηριζουν - Τα δυσκολα..

Οχι αυτο ειναι λαθος.

Ετσι και αλλιως ολες οι τηλεορασεις εχουν την δυνατοτητα του deinterlacing αν δεχτουν 1080i , oποτε το να κοψεις τις μισες γραμμες (1080p->1080i) και μετα να κανεις deinterlacing (πραφανως με καποιο κυκλωμα απο παλιοτερο μοντελο αφου οι 9731 δεχονταν μονο 1080i) ειναι ευκολο.
Μα αυτό λέω και εγώ. Έναν επεξεργαστή να πετάς τις μισές γραμμές, και έναν να κάνεις το de-interlacing. Γιατί όλη αυτή η διαδικασία, τα έξτρα κυκλώματα (και κόστος), αφού μπορείς απλά να το αφήσεις να περάσει; Ούτως οι άλλως πολλές ψηφιακές "επεμβάσεις" δεν είναι διαθέσιμες σε 1080. Δεν μοιάζει σαν να "παρακάμπτονται" πράγματα;
Αλλωστε μην ξεχναμε οτι το Pixel Plus 2 μετετρεπε ολες τις αναλυσεις σε 480p και στη συνεχεια τις εκανε upscale παλι!
Αυτό ήταν για CRT;

H Philips εχει ενα λογισμικο η εναν επεξεργαστη Α που δεχεται σημα 1080i και το μετατρεπει σε 1080p (μεσω deinterlacing).

Στο επομενο μοντελο αντι να φτιαξει απο την αρχη νεο software ωστε να δεχεται 1080p , κοβει τις μισες γραμμες (πραγμα πανευκολο και απλο) και αφου το κανει 1080i χρησιμοποιει το λογισμικο (η επεξεργαστη) Α ξανα και το κανει 1080p.

Με τον τροπο αυτο κερδιζει το κοστος εξελιξης του νεου λογισμικου που θα επρεπε να χρησιμοποιηθει.

Μα τότε δεν θα έπρεπε να υπάρχει διαφορά στην εικόνα (από άποψη επεξεργασίας) μεταξύ του παλιού και του νέου μοντέλου :smash:

Re: Απάντηση: 1:1 Pixel mapping - Ποιες ΤV το υποστηριζουν - Τα δυσκολα..

Μεσω HDMI το 99% των τηλεορασεων υποστηριζουν 1:1 pixel mapping. Για την συγκεκριμενη Philips βεβαια δεν ξερω γιατι ειναι και λιγο δυστροπες οι τηλεορασεις της συγκεκριμενης μαρκας.

Εγω αυτο να κρατησω ???

αν δεν με μοιαζουν οι Philips αλλα οι Sony, Panasonic,Samsung να ειμαι ηρεμος οσον αφορα το 1:1 ?

Εγω αυτο να κρατησω ???

αν δεν με μοιαζουν οι Philips αλλα οι Sony, Panasonic,Samsung να ειμαι ηρεμος οσον αφορα το 1:1 ?

Ειδικα μεσω ΗDMI δεν νομιζω να εχεις προβλημα αλλα παντα εξαρταται και απο το HTPC που θα συνδεσεις πανω , δηλαδη τι αναλυσεις και refresh rate θα σηκωνει κτλ.

Sony , Samsung , Toshiba και LG ξερω σιγουρα οτι εχουν την αντιστοιχη λειτουργια για 0% οverscan , καλο ειναι ομως οταν με το καλο αποφασισεις να κανεις ενα τελευταιο τσεκαρισμα στο αντιστοιχο νημα της τηλεορασης που σε ενδιαφερει αν καποιος την εχει συνδεσει με επιτυχια.

Sony , Samsung , Toshiba και LG ξερω σιγουρα οτι εχουν την αντιστοιχη λειτουργια για 0% οverscan , καλο ειναι ομως οταν με το καλο αποφασισεις να κανεις ενα τελευταιο τσεκαρισμα στο αντιστοιχο νημα της τηλεορασης που σε ενδιαφερει αν καποιος την εχει συνδεσει με επιτυχια.[/quote]

Εγω παντως στην SAmsung που εχω τωρα 32R32B η οποια ειναι ΗDready (δεν ειναι καινουργιο μοντελο) , μεσω vga δεν εχω προβλημα να περασω 1366χ768 αλλα μεσω HDMI μου κανει overscan και μου χαλαει την εικονα και σε 720p και 1080ι. , η nvidia 7600GS που εχω τα υποστηριζει σαν video outputs αρα δεν ειναι προβλημα καρτας.

Υπαρχει κανεις να συνδεει Samsung με ΗΤPC μεσω ΗDMI ??
γιατι εγω οσους ξερω χρησιμοποιούν VGA....

εγω συνδεσα το pc μου με καρτα γραφικων μια gigabyte 8800gt σε μια samsung 42 hd ready που εχει ο γαμπρος μου.την συνδεσα με vga γιατι δεν ειχα dvi to hdmi καλωδιο.το αποτελεσμα:ενω ειχα δει dvd στο συνδεδεμενο με component toshiba dvd player δεν ημουν ιδιαιτερα ευχαριστημενος.μεσω του υπολογιστη η εικονα ηταν κλασεις ανωτερη και οταν ειδαμε και mkv αρχεια μειναμε αφωνοι απο την ποιοτητα εικονας.το desktop ηταν τελεια κεντραρισμενο πεντακαθαρο και χωρις καθολου overscan.το text το ιδιο.συμπερασμα οτι δεν καιγομαι καθολου να ψαχτω με hdmi.η εικονα ειναι αψογη και με vga

Εγώ με την Sony A2000,55" έχω πρόβλημα με overscaning μέσω HDMI και μικρή ανάλυση με VGA (δεν υποστηρίζει 1920χ1080 μέσω της δεύτερης):ADFAD2:

Στην επόμενη που θα πάρω(άν πάρω) θα το ψάξω πολύ.

Εγώ με την Sony A2000,55" έχω πρόβλημα με overscaning μέσω HDMI και μικρή ανάλυση με VGA (δεν υποστηρίζει 1920χ1080 μέσω της δεύτερης):ADFAD2:

Στην επόμενη που θα πάρω(άν πάρω) θα το ψάξω πολύ.

Μηπως γινεται μεσω service menu να μηδενισεις το overscan?

Η 42άρα 9703 μέσω DVI σε HDMI δέχεται 1920Χ1080p με απόλυτη αντιστοίχηση πίξελ προς πίξελ,αρκεί να έχουμε επιλέξει "Unscaled" στο Picture format.Ο μόνος περιορισμός εδώ είναι να ρυθμίσουμε την κάρτα γραφικών για refresh rate 60Hz.
Αντιθέτως, από VGA δέχεται μέχρι 1360Χ768.
Η 7603, απότι αναφέρεται ρητά στα χαρακτηριστικά της, υποστηρίζει μέχρι 1024Χ768 σε σύνδεση με Η/Υ (από HDMI. VGA δεν έχει έτσι κι αλλιώς).

Αντιθέτως said:
7603, [/B]απότι αναφέρεται ρητά στα χαρακτηριστικά της, υποστηρίζει μέχρι 1024Χ768 σε σύνδεση με Η/Υ (από HDMI. VGA δεν έχει έτσι κι αλλιώς).

απο την philips μετα απο επανηλημενα τηλεφωνηματα τελικα μου ειπαν οτι το desktop θα φτανει αναλυση μεχρι 1024 χ 768 αλλα οταν βαλω να παιξω την ταινια απο το pc τοτε το σημα video θα περασει κανονικα στα 1080p .

Υπαρχει καποιο παραδειγμα?? εχει καποιος καμια αντιστοιχη τηλεοραση philips να το επινεναιώσει??
γιατι ειμαι πολυ επιφυλακτικός , κατα τα αλλα το μοντελο αυτο φαινεται ενδιαφέρον.

Τι πιστευέται εσεις? τεχνικά στεκει ?