Συγκριτικο Planar 8150-Jvc HD1- Jvc HD100!!

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,820
Παλλήνη
Πριν από καμια δεκαρια μερες μαζευτηκε σπίτι μου ο «σκληρος πυρήνας» των προβολακιδων (Καστρουνης, Κολεζας, Οικονομου, Παπαγεωργιου,Browser, GeonX, Δημητρακουδης) + ένα νέος αλλα φερέλπις τρελαμενος (p@nos), για να δουμε τον νεό Planar 8150 1080p DLP κοντρα μάλιστα στους JVC HD-1 και HD-100 με ή χωρις την βοήθεια του Lumagen RadianceXD!
attachment.php




Όλα αυτά ξεκίνησαν από μία κουβέντα που είχαμε πριν από μερικές μέρες με τα παιδιά σχετικά με το κατά πόσον η διαφορα ευκρίνειας υπέρ ενός μονότσιπου DLP είναι εμφανής κατά την αναπαραγωγή ταινιών, ακομα και αν αυτές είναι σε High Definition 1080p (Bluray/Hd-dvd ). Σε παλαιότερα συγκριτικά που ειχαμε κάνει μεταξύ του HD-1 και κορυφαίων μονότσιπων όπως ο Sharp 21000 και ο Marantz VP-15S1, κατά την θεαση HD υλικου δεν βλεπαμε καμια διαφορα ευκρινειας υπερ των DLP, ενώ όταν βάζαμε (σε 1:1 pixel mapping παντα)το desktop των windows οι DLP αποτύπωναν τα Pixels των γραμματων με μεγαλύτερη καθαρότητα (οντας μονοτσιποι)... Αποφασίσαμε λοιπόν να επαναλάβουμε το πείραμα με έναν νέο-κορυφαίο όπως θα διαβάσετε- DLP, τον 8150 της Planar εναντια σε έναν JVC HD-1 με 512 ωρες και έναν HD-100 με 120 περιπου ωρες λαμπας.
attachment.php




Ως πηγή χρησιμοποιήσαμε το HTPC μου (Core2duo 6600, Ati X1950pro, XP sp3, Powerdvd 8 ultra) το οποιο εστελνε το σημα του σε ένα HDMI splitter και από εκει στους προβολεις με ή χωρις την παρεμβαση του Lumagen.
Πριν φτάσουμε στην «κοντρα» λιγα λογια για τον νέο Planar ο οποιος είναι ο καλύτερος μονοτσιπος DLP που εχω δει: Εξωτερικά δεν μου αρέσει καθολου (μοιαζει σαν χυτρα ταχυτητας), ο φακος του δεν είναι δα και κορυφη (εχει αρκετο aberration) όμως..
-Εχει το καλυτερο On/off contrast από οποιοδηποτε άλλο DLP ακομα και από DC4 μοντελα (φορα το παλαιοτερο DC3 πανελακι της ΤΙ) χαρη στην τεχνολογία DynamicBlack η οποία χρησιμοποιεί μια εξυπνη δυναμική ίριδα σε συνδυασμό με την τεχνολογία Unishape της λάμπας και έξυπνα ηλεκτρονικά (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο review του Μανώλη στον ΗΧΟ που κυκλοφορεί).
-Φοράει το καλύτερο video processing τσιπάκι της αγοράς (Gennum VXP GF9450- το ιδιο που φορά και ο Lumagen RadianceXD) με custom μαλιστα software το οποίο έχει όλα τα καλούδια image enhancing που ειχαμε δει και στον Lumagen (εξυπνο sharpening, noise reduction κλπ).
-Εχει πολύ φώς ενώ κατορθώνει να διατηρήσει το μαύρο του σε κορυφαία επίπεδα με το Dynamic Black στο on.
-Εχει εξαιρετικη χρωματική απόδοση Out-of-the-box, κατι εξαιρετικά σπάνιο για οποιοδήποτε προβολέα και ακομα περισσοτερο τους μονοτσιπους DLP οι οποιοι λογω χρωματικου τροχού είναι σύνηθες να υπολείπονται σε κορεσμο καποιου εκ των βασικών χρωμάτων σε σύγκριση με τον Rec 709 (όπως ειδαμε στον Infocus 83 και το πρασινο χρωμα).
attachment.php


Ας επανέλθουμε στο συγκριτικό: Αρχικά είπαμε να κοντράρουμε τον PLANAR εναντια στον δικο μου συνδυασμό JVC HD-1 με 512 ωρες + Lumagen RadianceXD ο οποίος ειχε πρόσφατα ρυθμιστεί από τον Μανώλη.
Η πρωτη εντύπωση; ΣΟΚ! Ο JVC εδειχνε αναιμικός απέναντι στον Planar, με μειωμένη ευκρίνεια και χαμηλή φωτεινότητα! Ο μονος τομέας που εδειχνε να υπερτερεί ο JVC ηταν η χρωματική συμπεριφορά (αφου ειχε ρυθμιστει αψογα από τον Μανωλη κατά Rec 709) και ο Planar εδειχνε ελαφρα πρασινιζων διπλα του.
Επειδη όμως μας μπήκαν ψύλλοι μηπως οι διαφορές ευκρίνειας οφείλονταν στην πεσμένη λάμπα του JVC, αποφασίσαμε να βαλουμε μια ολοκαινουργια λάμπα στον HD-1 (την οποία εφερε ο Οικονόμου) και να επαναλάβουμε το τεστ..
Και εκει ηρθε το δευτερο, μεγαλύτερο ΣΟΚ το οποιο περίεγραψε και ο GeonX στο θεμα αυτό! Με την νέα λάμπα, ήρθαν τα πάνω-κάτω! Ο HD-1 μεταμορφώθηκε σε άλλο προβολέα και οι διαφορές ευκρίνειας που βλέπαμε στο Casino Royal υπερ του Planar εξατμιστηκαν και οι δύο προβολείς με περίπου ίδια φωτεινοτητα πλεον στο low lamp, απεδιδαν ακριβως ιδια λεπτομέρεια στο πανι, με τον JVC να εχει ελαφρα πιο τρισδιαστατη εικονα λογω του native on/off contrast σε αντιθεση με τον Planar ο οποιος ειχε δυναμικη ιριδα με τους οποιους περιορισμους της. Μην φανταστειτε όμως μεγαλες διαφορες :πχ οπου ειχε σκοτεινες σκήνες με υποτιτλους όπως στο chapter στο Montenegro, ο JVC ειχε γραμματα πιο φωτεινα σε αντιθεση με τον Planar ο οποιος ηταν ελαφρα dim στα γραμματα. Τωρα πάλι, όταν γυριζαμε και τους δυο προβολείς στο High lamp, και οι δυο χαλουσαν καπως το μαυρο τους, ο Planar όμως λιγότερο ενώ ειχε παραλληλα πιο πολύ φώς! Επίσης όταν βάζαμε τους δυο προβολείς σε μαυρη καρτέλα 0 IRE, o Planar ειχε καλύτερο μαυρο από τον HD-1 όταν ειχε ενεργοποιημενο το Dynamic Black (!!!) ενώ σαφως χειροτερο όταν το απενεργοποιουσαμε.. Οι δύο προβολείς συγκριθηκαν και με το εξυπνο sharpening ενεργοποιημενο με ακριβως ιδια αποτελεσματα αλλα και με μεγάλη βελτίωση στην τελικη εικονα («κρυσταλλινη» θα την χαρακτηριζα).
Ο JVC παλι, με την νέα λάμπα εφυγε ελαφρα χρωματικά αλλα το gamma του παρεμεινε πολύ καλο (ελέω Lumagen).
attachment.php


Στην συνέχεια συγκριναμε και τον JVC μονο του έναντι του Planar (χωρις δλδ. Την βοηθεια του Lumagen), χωρις αλλα αποτελεσματα σε θεματα ευκρινειας, αλλα με τον Planar να εχει καλυτερη τωρα χρωματικη συμπεριφορα και gamma κατι φυσικο, αφου ο JVC από μαμα είναι υπερκορεσμενος ενώ με την παροδο του χρονου, το gamma του θελει «εξωτερικη παρέμβαση»..
Το τρίτο ΣΟΚ της βραδιάς ηταν όταν βάλαμε και τους δύο προβολείς κοντρα στο νέο καμάρι της JVC , τον HD-100 του Πανου o οποιος ειχε 120 ωρες στην λαμπα του…
attachment.php


Ε λοιπον, αν και ο 100ρης ειχε καλυτερο μαυρο και από τους 2 αντιπαλους του, εχασε κατά κράτος στην μάχη της φωτεινότητας, δειχνοντας δίπλα τους ιδιαίτερα υποτονικός, χωρίς να προσφέρει την μεγάλη βελτίωση στις σκοτεινές σκηνές που ολοι αναμέναμε να έχει..
Με άλλα λογια, ολοι οι παριστάμενοι συμφωνήσανε, ότι Overall θα προτιμουσαν τον συνδιασμό φωτεινότητας-μαυρου των ανταγωνιστων του από το ένα κλικ καλυτερο μαυρο και πολλα κλικ λιγοτερο φως του HD-100… Σε ένα μονο τομεα τον αδικησαμε:λογω προχωρημενης ωρας δεν προλαβαμε να του βαλουμε την νεα λαμπα για να δουμε πως θα επαιζε και αυτος…Όμως ετσι και αλλιως, είναι 100 Lumens λιγοτερο φωτεινος από τον HD-1 όταν είναι ολοκαινουργιος συμφωνα με τηνJVC…
Θα αφήσω και τους υπόλοιπους της παρέας να πουν τις εντυπώσεις τους, αλλα για εμένα τρια είναι τα χρησιμα συμπεράσματα:

1)Η σημασία της λάμπας στην εικονα μας η οποια επηρεάζει σαφέστατα την ευκρινεια όπως αυτή φτάνει στα μάτια μας…

2 Επιβεβαιώθηκε οτι το σημερινό HD υλικο σε Bluray/Hd-dvd δεν ειναι αρκετα αναλυτικο ωστε να αναδείξει την υπεροχή ενος μονοτσιπου DLP στο θεμα ευκρινειας της εικονας σε σχεση με εναν τρίστιπο Dila.

3)Το ποσο καλό μηχάνημα είναι ο Planar: Όχι μονο κοιταξε στα μάτια τους JVC σε τομεις παραδοσιακα δικους τους (όπως το on/off contrast) αλλα είναι εξοπλισμενος με καλουδια που μπορεις να βρεις σε Video Processors των 4.000 ευρω!

Αυτά τα ολίγα από εμενα..
 

Attachments

  • R0011155.JPG
    R0011155.JPG
    142.1 KB · Views: 703
  • R0011153.JPG
    R0011153.JPG
    132.5 KB · Views: 691
  • R0011154.jpg
    R0011154.jpg
    67.7 KB · Views: 691
  • R0011142.JPG
    R0011142.JPG
    142.2 KB · Views: 694
  • R0011145.JPG
    R0011145.JPG
    101.2 KB · Views: 692
Last edited:

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι οτι κάθε χρόνο πρέπει να έχεις μια λάμπα για αλλαγή αν θέλεις να έχεις καλή εικόνα.
Αναρωτιέμαι τι γίνεται με προβολείς που έχουν τη μισή φωτεινότητα του HD1 (βλέπε sony VW60) εκτός κι αν εκεί η συμπεριφορά της λάμπας είναι διαφορετική.
Τώρα προβληματίστηκα γιατί σκέφτομαι στη νέα μου εγκατάσταση να βάλω οθόνη 130 ιντσών με τον JVC.
Μήπως θα είναι λάθος;
Όταν τον δοκίμασα με 20 μόνο ώρες στο κοντερ θα έπαιρνα όρκο οτι τις 130 ίντσες τις είχε για πρωϊνό αλλά τώρα δεν ξέρω.
 
17 June 2006
23,704
Αθήνα
Ακριβώς όπως τα λέει ο Τάκης είναι τα πράγματα.

Βλέποντας τον planar κάποια άλλη στιγμή μόνο του, έβαζα και στοίχημα χαλαρά ότι θα έριχνε σε ευκρίνεια στον HD-1 , έχοντας βέβαια στο μυαλό μου την εικόνα του δικού μου JVC με 370 ώρες (ειδικά μάλιστα με τα κόλπα στο Menu αλά lumagen που περιλαμβάνει ο Planar τον κάνει ασυναγώνιστο μηχανάκι).

Ετσι ακριβώς επιβεβαιώθηκε στον χώρο του Τάκη με τον δικό του JVC που είχε γράψει 522 ώρες...

Ολα αυτά βέβαια χωρίς να υπολογίσουμε τον ξενοδόχο (ξενοδόχος=λάμπα). Ο Τάκης την είχε ψιλιαστεί την δουλειά και με παρότρυνε να φέρω μαζί μου και την λάμπα που είχα αγοράσει για τον δικό μου JVC, όπως και έκανα.

Πράγματι, μετά την αλλαγή της λάμπας τα πράγματα άλλαξαν δραστικά. Είδαμε ξανά έναν JVC που είχαμε δει πρώτη φορά και μας είχε "καρφωθεί" η εικόνα στο μυαλό μας.

Συμπεράσματα δικά μου:
1) Ο planar out of the box έχει καλύτερη χρωματική ισορροπία από τον HD-1 , και καλύτερη ευκρίνεια με ενεργοποιημένα τα sharpness κολπάκια. Το μαύρο του είναι σχεδόν εφάμιλλο, αλλά δεν πιάνει αυτή την δυναμική περιοχή του JVC (π.χ. φωτεινά σημεία σε σκοτεινό πλάνο) φυσικά με καινούργια λάμπα στον JVC.

2) Οποιος έχει JVC + Lumagen, αλλάζει λαμπούλα που είναι και τζάμπα και κάθεται στ' αυγά του και μάλιστα για αρκετό καιρό ακόμα κατά την γνώμη μου.

3) Ο HD-100 δεν συνιστάται για πολλές-πολλές ίντσες. Μπορεί να έχει καλύτερο μαύρο αλλά και εμφανώς μειωμένη φωτεινότητα.

Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα για τον Planar είναι πως θα συμπεριφερθεί στον χρόνο από θέμα λάμπας και από θέμα ποιότητας κατασκευής.

Τάκη thanks για την πρόσκληση και την φιλοξενία -bye-


Υ.Γ. οπως είχα πει και στο άλλο θέμα, όποιος έχει 500+ ώρες (για να μην πω λιγότερες) και νομίζει ότι βλέπει όπως όταν τον πήρε, να αναθεωρήσει πλήρως και ας δοκιμάσει να βάλει καινούργια λάμπα.
 
4 October 2006
56
Θωμα, αν θυμαμαι καλα, τον ειχαμε ανοιξει στις 200+ ιντσες και ο προβολεας πεταγε! Σε σχεση με τον JVC, ο δικος μου 900αρης που ειχε γραψει γυρω στις 270 ωρες και που θεωρειται φωτεινος προβολεας (και που επαιζε και σε σημαντικα μικροτερη διαγωνιο, στις 140"), εδειχνε σαν να ειναι σβηστος!! Αν εισαι διατιθεσαι να αλλαζεις λαμπα καθε 400-500 ωρες (κατι που δεν νομιζω οτι ειναι ανεφικτο μιας και η λαμπα του HD1 ειναι φτηνη) δεν νομιζω οτι οι 130" ειναι πολλες, ουτε οτι θα ξαναμπεις ποτε στην διαδικασια να ψαξεις για αλλον προβολεα...
 

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Απάντηση: Re: Συγκριτικο Planar 8150-Jvc HD1- Jvc HD100!!

Θωμα, αν θυμαμαι καλα, τον ειχαμε ανοιξει στις 200+ ιντσες και ο προβολεας πεταγε! Σε σχεση με τον JVC, ο δικος μου 900αρης που ειχε γραψει γυρω στις 270 ωρες και που θεωρειται φωτεινος προβολεας (και που επαιζε και σε σημαντικα μικροτερη διαγωνιο, στις 140"), εδειχνε σαν να ειναι σβηστος!! Αν εισαι διατιθεσαι να αλλαζεις λαμπα καθε 400-500 ωρες (κατι που δεν νομιζω οτι ειναι ανεφικτο μιας και η λαμπα του HD1 ειναι φτηνη) δεν νομιζω οτι οι 130" ειναι πολλες, ουτε οτι θα ξαναμπεις ποτε στην διαδικασια να ψαξεις για αλλον προβολεα...


Την απόφασή μου την έχω πάρει και θα την υλοποιήσω το καλοκαίρι.
Με βάση και το χώρο μου θα τοποθετήσω μια οθόνη celexon 2,9μ πλάτος (131 ίντσες)1,2gain και για αρκετά χρόνια όπως λες θα τη βγάλω με αυτόν τον προβολέα.
Αν είχα όμως χώρο, αποκλειστικά για home cinema θα τον άλλαζα αύριο κιόλας θα έπαιρνα τον in83 και θα έβαζα μια οθόνη 200 ιντσών.
Ο πάνυ με τις 270 ώρες είχε πέσει η λάμπα του. Εγώ τον δικό μου τον είχα δώσει στις 450 ώρες και είχε πέσει σημαντικά και αυτό το κατάλαβα όταν δοκίμασα να τον βάλω να παίξει με cinema1 από το dunamic που τον είχα. -bye-
 
Last edited:

GeonX

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
2,755
…μετά τα όσα έγραψαν ο Τάσος και Τάκης λίγο δύσκολο να συμπληρώσω κάτι, απλά θα πω ότι ο Planar είναι ίσως ο καλύτερος DLP που έχω δει τώρα τελευταία και σίγουρα τσιταρει τους DILA αρκετά, σε κάποια σημεία είναι μπροστά σε αλλά μένει πίσω… όπως είπαν και τα παιδιά το μεγαλύτερο όφελος για το prospect αγοραστή του Planar είναι ο ενσωματωμένος scaler. Βέβαια ενώ συμφωνώ με το Τάκη ότι αν προσθέσεις το κόστος ενός Dila+Lumagen ξεπερνάς το κόστος ενός Planar, o Lumagen όμως είναι κάτι που θα το κρατήσει κάποιος για αρκετό καιρό ενώ οποιο προβολικό και να έχεις κάποια στιγμή θα το αλλάξεις… anyhow… το μηχάνημα είναι πολύ καλό και για αυτά που ζητά σε σχέση με τον ανταγωνισμό σήμερα ;)
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Τα περι αλλαγης λαμπας δεν χρειαζεται να τα ξαναπουμε πιστευω. Ειναι στο αλλο θεμα.

Οσον αφορα τους προβολεις τωρα, προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι πλεον εχουμε dlp μηχανημα που κοιταει στα ματια τον μεχρι τωρα κορυφαιο για τους περισσοτερους hd1.
Τον hd100 ηταν η πρωτη φορα που τον ειδα, και θα μπορουσα να πω ευκολα οτι δεν καταλαβαινω για ποιο λογο βγηκε σαν μοντελο. Το μονο που θα μπορουσα να του αναγνωρισω ειναι η ρυθμιση του gamma που εχει σε σχεση με τον hd1 και το vertical stretch που τεινει να γινει μοδα κι εδω απο καποιους..
Kατα τα αλλα δεν μου ειπε κατι, ειδικα με το λιγο φως που ειχε για τα σημερινα δεδομενα. Προσωπικα μπορει να μην με ενοχλουσε και να τον επελεγα μιας και δεν ειμαι και τοσο φαν του φωτος, αλλα μαλλον αυτο θα ισχυε αν τον εβλεπα μονο του. Με τους αλλους δυο διπλα , οχι.

Η δικη μου προτιμηση απο τους τρεις , ειναι ξεκαθαρα ο Planar. Πολυ ισοροπημενη εικονα, πολυ καλη χρηση της ιριδας με πολυ καλο μαυρο, καλυτερο ansi και εφαμιλη ισως και λιγο καλυτερη ευκρινεια απο τους αλλους δυο.
Επισης ηταν κι ο πιο ομοιομορφος μαζι με τον 100 στο θεμα φως, στο οποιο ο hd1 μενει πισω λογω των φωτεινων γωνιων.
Χρωματικα δεν το συζητω , ειναι σαφως καλυτερος απο τους αλλους δυο και περισσοτερο απο τον hd1.

Μια δικη μου overall αξιολογηση λοιπον απο το τεστ HD1 vs HD100 vs PLANAR8150 , θα φερει πρωτο τον 8150 , μετα τον 100 και μετα τον hd1.
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Ξεχασα επισης να ευχαριστησω τον οικοδεσποτη για την αψογη φιλοξενια του και τα παιδια που διεθεσαν τα μηχανηματα !!!!!!-bye-
 

mouse

AVClub Addicted Member
10 April 2007
1,957
ΛΑΡΙΣΑ
Re: Απάντηση: Συγκριτικο Planar 8150-Jvc HD1- Jvc HD100!!

Τα περι αλλαγης λαμπας δεν χρειαζεται να τα ξαναπουμε πιστευω. Ειναι στο αλλο θεμα.

Οσον αφορα τους προβολεις τωρα, προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι πλεον εχουμε dlp μηχανημα που κοιταει στα ματια τον μεχρι τωρα κορυφαιο για τους περισσοτερους hd1.
Τον hd100 ηταν η πρωτη φορα που τον ειδα, και θα μπορουσα να πω ευκολα οτι δεν καταλαβαινω για ποιο λογο βγηκε σαν μοντελο. Το μονο που θα μπορουσα να του αναγνωρισω ειναι η ρυθμιση του gamma που εχει σε σχεση με τον hd1 και το vertical stretch που τεινει να γινει μοδα κι εδω απο καποιους..
Kατα τα αλλα δεν μου ειπε κατι, ειδικα με το λιγο φως που ειχε για τα σημερινα δεδομενα. Προσωπικα μπορει να μην με ενοχλουσε και να τον επελεγα μιας και δεν ειμαι και τοσο φαν του φωτος, αλλα μαλλον αυτο θα ισχυε αν τον εβλεπα μονο του. Με τους αλλους δυο διπλα , οχι.

Η δικη μου προτιμηση απο τους τρεις , ειναι ξεκαθαρα ο Planar. Πολυ ισοροπημενη εικονα, πολυ καλη χρηση της ιριδας με πολυ καλο μαυρο, καλυτερο ansi και εφαμιλη ισως και λιγο καλυτερη ευκρινεια απο τους αλλους δυο.
Επισης ηταν κι ο πιο ομοιομορφος μαζι με τον 100 στο θεμα φως, στο οποιο ο hd1 μενει πισω λογω των φωτεινων γωνιων.
Χρωματικα δεν το συζητω , ειναι σαφως καλυτερος απο τους αλλους δυο και περισσοτερο απο τον hd1.

Μια δικη μου overall αξιολογηση λοιπον απο το τεστ HD1 vs HD100 vs PLANAR8150 , θα φερει πρωτο τον 8150 , μετα τον 100 και μετα τον hd1.
Μετά απο αυτό βλέπω αρκετούς να αλλάζουν στρατόπεδο σύντομα....
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,820
Παλλήνη
Διαβαζα συμπτωματικα το review του Tom Norton στο UltimateAVmag για τον Planar 8150 και μου εκανε εντυπωση ποσο κοντα ηταν αυτα που εγραψε στην συγκριση του Planar με τους JVC σε σχεση με το δικο μας συγκριτικο!

Comparisons
I was able to compare the PD8150 directly against two JVC projectors: the DLA-HD100 and DLA-RS1, the pro version of the DLA-HD1. I found the Planar to be just a hair sharper than either JVC, though they are hardly soft-looking. The PD8150 also had more-accurate color, with the JVCs both leaning toward subtly reddish flesh tones (more so on the HD100 than the RS1).

The RS1 was comparable in brightness to the Planar with both projectors in their low lamp modes, but the Planar's high lamp setting was the brightest of all. The HD100 was the dimmest of all three projectors in any lamp setting. The HD100 offers the most flexible gamma adjustments of all, but neither JVC projector has color adjustments as useful as the Planar's.

Which would I choose? Since the RS1 is my current reference, that's probably an unfair question. But I wish it offered a little more in the way of gamma and color control. The HD100 has the gamma flexibility, but still not enough color control, and it's just not quite bright enough for me—you can get spoiled by onscreen brightness levels that top out around 20fL if the blacks are up to speed, as they are on the RS1.

The Planar has the best color control, but it needs a bit more gamma flexibility. And its occasional rainbows will bother some viewers, as it will from all single-chip DLPs. But in the end, all three are great projectors.


http://ultimateavmag.com/videoprojectors/608plan/index4.html
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,820
Παλλήνη
Τι να πω ρε Σταθη... και εγω κουφαθηκα!
Δεν ειμαστε βεβαια τιποτα guru/expert/Κωτσοβολος κλπ :p Απλα "πωρωμένοι" με την Mεγαλη Eικονα!
 

kostas999

Established Member
25 October 2006
270
Έχω ήδη παραγγείλει το νέο Blu-Ray Panasonic 50, θα το έχω περίπου σε 10 μέρες στα χέρια μου. Ευχαρίστως τότε να κάνουμε καμια νέα σύγκριση. Αυτό που είδα ήδη σε Demo στη Γερμανία με έχει αφήσει άγρυπνο. Τέλεια συνεργασία με τον 100HD, κακή με Sharp 21.000, μέτρια με Marantz, δε λέω με Planar. Περισσότερες πληροφορίες Μπάμπη μόνο αν σε δώ αύριο στο Party:flipout:
 

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
28,617
Αθήνα
Απάντηση: Re: Συγκριτικο Planar 8150-Jvc HD1- Jvc HD100!!

Έχω ήδη παραγγείλει το νέο Blu-Ray Panasonic 50, θα το έχω περίπου σε 10 μέρες στα χέρια μου. Ευχαρίστως τότε να κάνουμε καμια νέα σύγκριση. Αυτό που είδα ήδη σε Demo στη Γερμανία με έχει αφήσει άγρυπνο. Τέλεια συνεργασία με τον 100HD, κακή με Sharp 21.000, μέτρια με Marantz, δε λέω με Planar. Περισσότερες πληροφορίες Μπάμπη μόνο αν σε δώ αύριο στο Party:flipout:

Δεν λές ή δεν το είδες με Planar;
icon12.gif

Δυστυχώς για αύριο δεν με βλέπω... Έχω μπλέξει πολύ άσχημα αυτό το καιρό.
icon9.gif

Θα το παλέψω πάρα πολύ όμως.
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,820
Παλλήνη
Απάντηση: Re: Συγκριτικο Planar 8150-Jvc HD1- Jvc HD100!!

Έχω ήδη παραγγείλει το νέο Blu-Ray Panasonic 50, θα το έχω περίπου σε 10 μέρες στα χέρια μου. Ευχαρίστως τότε να κάνουμε καμια νέα σύγκριση. Αυτό που είδα ήδη σε Demo στη Γερμανία με έχει αφήσει άγρυπνο. Τέλεια συνεργασία με τον 100HD, κακή με Sharp 21.000, μέτρια με Marantz, δε λέω με Planar. Περισσότερες πληροφορίες Μπάμπη μόνο αν σε δώ αύριο στο Party:flipout:

Τι ακριβως σε αφησε αγρυπνο; Αν κλειδωνει σωστα στα 1080P24 τοτε λογικα θα πρεπει να εχεις κινηση "βουτυρο" με ολους τους παραπανω προβολεις (με εξαιρεση ισως τον Sharp που ειχα διαβασει οτι ειχε καποια προβληματακια στα 24fps..).
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,820
Παλλήνη
Νεο firmware για τους Planar! Μπαμπη ακους;

We have just posted a new version of software for the Planar PD8130 and PD8150.

Here is what it improves:

*Corrected the ability to adjust for crushing black and clipping whites for digital component
video signals.

*Corrected cadence reconstruction for 60Hz sources when the projector is set to 48Hz.

*Fixed aspect ratio issues during PIP functions.

*Corrected some RS232 command functions

*Improved ability to automatically detect appropriate color space.

*Numerous cosmetic improvements to the OSD.

*Numerous compatibility improvements for analog sources.

You can download the file here:

http://apps.planar.com/downloads/hometheater/
__________________
Brian Carskadon
Director of Product Management
Planar Systems, Home Theater Business Unit
Brands: Runco, Vidikron, Planar