She’ s got a GREAAAAT ass !!!

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
9,968
Τακτοποιημένα πράγματα…. Σε μία σειρά …..
Σαν τα ντουλάπια κουζίνας των παλιών νοικοκυρών : όχι τίποτε ανάκατο, όλα μέσα σε πεντακάθαρα στοιχημένα γαλακτερά τάπερ, και με ευανάγνωστες ετικεττούλες γραμμένες στο χέρι, ( ‛’ρύζι για σούπα’’, ´ζάχαρη άχνη’’ ‛’φαριν – απ ‛’ ……. ) ..

Μάλλον δεν αρκεί …. Σαν σε τεράστιο βιντεο γκέημ, κατευθύνουμε μία χερούκλα , να τα ανακατώσει όλα, να τα μετατρέψει σε κοφτερά βράχια, να προχωρήσουν πάνω, οι άμαθες, μαλακές φτέρνες των πρώην ταπερόβιων, να ματώσουν, να το ευχαριστηθούν … Πνευματικές υγρές ακροβασίες και γύρω ένα στοκ από ξεχασμένα ή καθόλου πειστικά βλέμματα, με άσπρες κελεμπίες να χορωδούν : Πρόσεξε Μαλάκα ….. Τι να προσέξω, δεν προλαβαίνω …..ο θεός ήδη άρχισε να καλεί την κλάση μου…. φίλοι, (πότε ήταν που τελειώσαμε φαντάροι, πότε καλέ την καμάκωνα, πότε, πότε ), νεκροί το πρωί στη τουαλέτα από καρδιά, λιωμένοι από καρκίνους, διαλυμένοι σε γελοιωδέστατα ατυχήματα. Πυκνώνουν τα στρατεύματα των Αντίο . Αντίο Βασίλη, αντίο Χάικε, αντίο Σπύρο…. (Γειά σου και σένα Παναγή ……. ).

Αυτοί που για άλλα τους προορίζαμε μεταβλήθηκαν σε αδελφοποιτούς, υπομονετικούς συν –διαχειριστές της τύχης των νεοσσών και της περιουσίας ; η μόνη σπίθα είναι αυτή που προκαλεί καυγάδες; (πάρτε μαγνητοστατικά τουήτερ ) …, Give me passion μπάρμπα, το βλέπω ψεύτικο παντού, έχω πλέον πολύπλευρη ενημέρωση, έχω λύσεις επικοινωνίας , θέλω να μιλάω πιο πολύ….. οι άλλοι δηλ. τι έχουν …. πλατεία Κυψέλης, έχουν βγει οι πιτσιρίκες για έξοδο, πολυπολιτισμικές κοινωνίες, ντυμένες στα ίδια κινέζικα μαγαζάκια, τσιτωτά τα παντελόνια, είδες κάτι κωλάρες ;;……. αχ έγινε η θάλασσα γιαούρτι …… αυτήν την πήδηξε η μισή Αθήνα…. εμείς πως ήμασταν πάντα στην άλλη μισή ;;;….
 
Last edited:

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
9,968
….Σου είπα ότι όταν ακούω αυτήν την άρια, έρχεται ο Φρέντυ ο Κρούγκερ, και με τις ατσαλένιες νυχάρες του με σχίζει σε λωρίδες, ματωμένες λωρίδες, και τις κρεμάει σε φθηνά μανταλάκια (αυτά που σπάνε, τα πλαστικά) και τσούζουν όπως ανεμίζουν στον νωτισμένο αέρα … Η Σαπφώ, το μαυροτσούκαλο, η προαιώνια ξαδέλφη του Ελύτη, μόνη αυτή μπορεί να εκφράσει όλο αυτό το πάθος, δεν θέλει να ακουμπήσει το στήθος της στο στήθος της (sic) και κάποτε να το νοιώσει άδειο …..
Δεν τίθεται σύγκριση, προτιμώ την άρια από το ροκ της εμμηνόπαυσης από τα λαϊκά του throw up ….
Άκου την Κόζενα, χριστέ, την λούζει το πάθος, εδώ είμαστε …..


Καλώς ήρθες δεν θέλω να σε γρουσουζέψω άλλο …. ίσως είσαι τυχερή, ίσως άτυχη … τα παλιά τα χρόνια ήσασταν πολλά, και υπήρχε ισορροπία, τώρα λίγα αλλά δύσκολα στην διαχείριση … εγώ πάντως για τον μικρόκοσμο σου θα τρέξω ….. εκτός και αν με φωνάξει η Χάικε …..
 

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
9,968
covMagdalena_Kozena-FrenchArias.jpg
 

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
9,968
Δεν ξέρω και αδυνατώ να παρουσιάζω δίσκους σαν τον Κώστα, τον Σπύρο, τον Ντέμιαν, ή τους μουσικούς μας . Συνεπώς, για πληροφορίες περί του δίσκου εδώ :
http://www.amazon.com/Magdalena-Kozená-French-arias-Minkowski/dp/B0000A2YCU

ή άρια ''O ma lyre immortelle'' από την όπερα του Γκουνώ, ‛’Σαπφώ’’’ με έχει στοιχειώσει αυτό τον καιρό και έγινε αφορμή για τις παραπάνω χαζομάρες . Καλό Σ/Κ


ΥΓ.:Ο τίτλος του νήματος είναι επικοινωνιακός για να ανεβάσει την αναγνωσιμότητα …..
 
Last edited:

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
Ασυνηθιστη παρουσιαση , σουρεαλιστικη σχεδον ,τραβηχτικη σιγουρα με τον τροπο της ...και μας οδηγει σε μια γνωριμια με μια κυρια με εξαιρετικα φωνητικα προσοντα.
Ευχαριστουμε.
 

Δημήτρης Ιωάννου

Moderator
Staff member
18 June 2006
15,850
Αθήνα-Κέντρο
Η αλήθεια είναι οτι "τσίμπησα" σαν χάνος με τον τίτλο.

Ύστερα βλέπω από κάτω"Δημοκηδής"..:BDBDG54:
Τι έγινε ρε παιδιά?Πάει "κάηκε" και αυτός ??

Και μετά άρχισα να διαβάζω.
Ησύχασα...
Ο Σπύρος αφιέρωνε πάλι.Και με περισσσή περιέργεια ακολουθούσα όπου με πήγαινε κάθε του φράση-κλειδί.Ενα παιχνίδι του Θησαυρού που μας φανερώνει ο ίδιος στο τέλος..
Ατιμο πράγμα να παρασύρεις κόσμο με τέτοιο ιδιάζοντα τρόπο.

Ν σαι καλά βρε Σπύρε...:2thumb22sup:
 

Lepton

Supreme Member
19 June 2006
5,346
Γλυφάδα
Όντως δεν ξέρεις να παρουσιάζεις. Δεν είμαι σίγουρος αν ο δίσκος θα είναι τόσο καλός! ;)

Ελπίζω να τον ακούσω σύντομα. Ευχαριστώ, όπως και να 'χει!
 

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
9,968
Η Μαγδαληνή εξακολουθεί να μην βαδίζει στην πεπατημένη των λοιπών ευειδών και καληθώρητων ντιβών των καιρών μας...

Εδώ, αναδεικνύει την λεπτεπίλεπτη και άκρως αισθησιακή πλευρά του (αδικημένου πλην τεράστιου) Βιβάλντι , παίζοντας με τις ατμόσφαιρες ωσάν αυτές να είναι χρωματιστές αέρινες μπάλλες στα χέρια επιδέξιου μακαλευτή ....
 

Brucknerian

Senior Member
25 July 2009
478
Salonique
Τρώει καλά ο Rattle! :ernaehrung004:

Το άλμπουμ της French Arias δεν της ταίριαζε νομίζω. Είχε πολύ βαριά accent. Πριν 10 χρόνια έγινε γνωστή σε ένα CD με άριες του Bach. Ίσως το καλύτερο που έχει βγάλει. Επίσης το σχετικά πρόσφατο του Vivaldi είναι εξαιρετικό και αποφεύγει σε αυτό, το εξαγριωμένο στύλ των μπαρόκ ερμηνειών.

Από το άλμπουμ Bach Arias, κέρδισε τους πάντες με την ερμηνεία και προσέγγιση της άριας από την καντάτα BWV 30 "Kommt, ihr angefochtnen Sünder..." για το οποίο υπάρχει ίσως το πιο πετυχημένο βίντεο κλιπ κλασσικής μουσικής:

http://www.youtube.com/watch?v=mJcL-dSn5zo
 

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
9,968
χαχαχα, (βίβα Σάιμον) ...

Και για μένα το πρώτο στέκεται αξεπέραστο, ωστόσο πολύ μου άρεσε και ο 'θρήνος' με κομμάτια κυρίως των υιών Μπαχ ... γενικά η Μαγδαληνή ''το 'χει', δεν αρκείται στα συνήθη και πάντα κάτι καινούριο έχει να πει ....
 

caerbannog

Established Member
7 May 2008
290
Η Μαγδαληνή εξακολουθεί να μην βαδίζει στην πεπατημένη των λοιπών ευειδών και καληθώρητων ντιβών των καιρών μας...

Εδώ, αναδεικνύει την λεπτεπίλεπτη και άκρως αισθησιακή πλευρά του (αδικημένου πλην τεράστιου) Βιβάλντι , παίζοντας με τις ατμόσφαιρες ωσάν αυτές να είναι χρωματιστές αέρινες μπάλλες στα χέρια επιδέξιου μακαλευτή ....


Αδικημένος από τον Στραβίνσκι-:bigcry:της κοντής κλπ....Μου φτάνει το ότι "ανακαλύφθηκε" και μας παραδόθηκε από τον Μπαχ:music-smiley-005:.
Και το απαραίτητο pampering, my little pony.Η αλάνθαστη κριτική μου ματιά λέει ότι αυτό το νήμα το πήγες καλά, με σωστή κλιμάκωση.Εκείνο το άλλο με τα παιδικά δωμάτια το ξεκίνησες σωστά και σεξιστικά ως π**τανικό :worshippy:και το κατάντησες Τιτανικό (the movie):HTEHEH56:.
 

Brucknerian

Senior Member
25 July 2009
478
Salonique
Re: Απάντηση: Re: She’ s got a GREAAAAT ass !!!

Ενδιαφέρουσα παρατήρηση.

Να πούμε την αλήθεια από αυτό το εξαγριωμένο στυλ δεν διέφυγε και η ίδια η Kozena, από το 2ο προσωπικό της άλμπουμ που αφορούσε τον Handel.

Το θέμα με την μπαροκ φωνητική μουσική έχει παραγίνει τόσο από τους τραγουδιστές που τραγουδιστές που τραγουδούν εντελώς έξαλλα και ανθυγιεινά (για την φωνή τους και τα ώτα μας) άλλα και από τις μπαρόκ ορχήστρες εποχής, που η αφοσίωση τους στην λεγόμενη ιστορική ερμηνεία έχει γίνει συνώνυμο του εξής: όσο πιο στακάτα, τόσο πιο αυθεντικά.

Πολύ το ευχαριστήθηκα ότι από αυτό ξέφυγε το Vivaldi album.
 

amadeus webern

New member
5 May 2009
83
Είναι πολύ ταλαντούχα κοπέλα. Τα μπαροκικά της είναι πολύ ωραία, αλλά εκεί που τη λάτρεψα είναι σε κάποιες ερμηνείες από το ρομαντικό ρεπερτόριο και ειδικά στο Ιl Tramonto (Το Ηλιοβασίλεμα) του Ρεσπίγκι, τα τραγούδια του Έρβιν Σουλόφ, αλλά και κάποια υπέροχα live που βρήκα στο youtube με τραγούδια του Μάλερ υπό τον κ. Abbado στο φεστιβάλ της Λουκέρνης.

http://www.youtube.com/watch?v=11mfvRIKgUA
 

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
9,968
μπράβο βρε φίλε που το βρήκες .... με έστειλες.... είναι το αγαπημένο μου τραγούδι ...