hellasat παρεα με τι?

Antony

Senior Member
12 January 2007
663
Χαϊδάρι
Γεια χαρά σε όλους.
Επειδή είμαι άσχετος με τα δορυφορικά αλλά λόγω HellasSat, λέω να εμπλακώ κι εγώ, με καλύπτει το παρακάτω πακέτο?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980432&product=1031155

Με αυτή την εγκατάσταση ποιους άλλος δορυφόρους μπορώ να βλέπω?

Ευχαριστώ

Last edited by a moderator:
Κακως που πουλιεται 80ρι με Monoblock για 13Ε/19.2Ε στην ελληνικη αγορα. Λες και οι 19.2Ε φτασαν επιπεδα δυτικης Ευρωπης. Προς τα κει βαδιζουμε αλλα εγω ουτε στην πιο ευνουημενη περιοχη την Κερκυρα θα το βαζα, ποσο δηλαδη στην Αθηνα. Επειτα σε monoblock δεν μπορεις να ρυθμισεις το skew του LNB στις 19.2Ε που ειναι ακομη πιο σημαντικο σε τετοιο ακρως οριακο μεγεθος. Αυτα σαν προλογος.

Τωρα στην ερωτηση σου Antony:
Δεν θα σου προτεινα να προχωρησεις στην αγορα του set αυτου διοτι το monoblock (2 single LNB σε ενα) ειναι αποκλειστικα φτιαγμενο για τη ληψη των 13Ε/19.2Ε στο συγκεκριμενο κατοπτρο. Με 6° αποσταση αν στοχευσεις 39Ε αναλογα ποιο LNB βαλεις κεντρο, παρακεντρα ισως λαβεις 33Ε η 45Ε. Στη 1η θεση υπαρχουν ελαχιστα τουρκικα και στη 2η μηδαμηνα ρωσικα. Δεν ειμαι γενικα φιλος των monoblocks διοτι ζεις με συμβιβασμους. Καλυτερα 2 ξεχωριστα LNB με τη σωστη στροφη τους. Αυτα τα μετακομιζεις και σε αλλη κεραια που συχνα συμβαινει η αν χαλασει ενα δεν αχρηστευεται και το αλλο.

Εναλλακτικη λυση: Τις 39Ε μπορεις να τις λαμβανεις στην ιδια κεραια π.χ. με τις 42Ε που εχει μεγαλη ποικιλια τουρκικων καναλιων. Το προτεινομενο μεγεθος του ανακλαστηρα εξαρταται απ την τοποθεσια ληψης σου. Για μονυμη απροβληματιστη ληψη στα δυτικα θα προτεινα 1.20μ, στην κεντρικη Ελλαδα 1.10μ και στην ανατολικη 1μ παντα με κεντρο 42Ε και παρακεντρα 39Ε. Οι 39Ε λαμβανονται παρακεντρα βεβαια και με μικροτερο αλλα καποιες συχνοτητες απο τις 42Ε ειναι προβληματικες και ανεβαζουν το μεγεθος. Δυνατη θα ειναι ετσι και η παρακεντρη ληψη των 33Ε/53Ε. Αν απο την αρχη ξερεις οτι δεν θα σ' ενδιαφερουν αλλες θεσεις, μπορεις για οικονομικους λογους να προχωρησεις σε ενα ποιοτικο 80ρι με κεντρικο LNB single/twin/quad αναλογα ποσους δεκτες σκοπευεις να τροφοδοτησεις.

Last edited: