Για ολα φταιει ο Zappa

christos

Supreme Member
6 August 2006
5,483
πέρα μαχαλάς
FZ-hearing.jpg
Ενα απογευματακι πριν καμμια δεκαπενταρια μερες τοποθετω τοf06542l4mxjΓŽΒΆΓŽΒ±Γβ‚¬Γβ‚¬ΓŽΒ±.jpg φρεσκοαγορασμενο και την πεφτω
χαλαρα για ακροαση .Πρωτη φορα λοιπον κολαω με δισκο του Ζαππα ,παρολο που τον εκτιμω ποτε δεν καταφερα να τον παρακολουθησω.
Ελα ομως που κατι δεν κολαει .....:ears: .Τα πριμα ειναι ψιλοχαλια και ο μπασιστας καπου ειναι.. που?
Να φταιει η @#$%ηχογραφηση ,τα ηχεια (proac studio 140),το cd player (naim cd 5x),o ενισχυτης (pathos classic 1 mk3),oi λαμπες του,τα καλωδια ηχειων, ic ,η ΔΕΗ ,η φαση ,ο τοιχοι ,το πατωμα ,το ταβανι,το χαλί,το χάλι μου ?τις πταιει?
Το θεμα ειναι οτι δοκιμαζοντας και αλλους δισκους το κακο επεκτεινεται (οπως στον αρχοντα των δακτυλιδιων) ................................................................................ συνεχιζεται...

.....Μετα απο καμποσες μετακινησεις ηχειων.. αλλαγες καλωδιων ,λαμπων κλπ. Αποφασιζω το πραγμα σηκωνει ριζικες λυσεις .
Μια πιθανοτητα ηταν να ειναι η ελλειψη βατ ,αν και τα 2χ70 του pathos δεν ειναι λιγα για 91db ηχειο,τα πολλα βαττ ειναι μαλλον καλυτερα απο τα λιγα.
Μια δοκιμη λοιπον θα ηταν η λυση.
Μετα απο διαφορες περιπετεις καταληγω με ενα μεταχειρισμενο bryston.
2x200 watt!!!! :violent-smiley-030:
Το βαζω λοιπον με προενισχυτη τον Yamaha a2 και ενα παθητικο qed.
..............ολα καλα μεν............αλλα αυτο το σσσσσσσσιγμα ειναι σε ολες τις φωνες ανδρικες ,γυναικεις, παιδικες σε ολα τα τραγουδια στο ραδιο στο cd στο πικαπ.Απο την αλλη ειχε ενα χαμηλο εκπληκτικο ,γρηγοραδα ,σβησιμο.
(Το πιθανοτερο ειναι να εβγαλε τις αδυναμιες του χωρου η εκανα καποια βλακεια με τον yamaha)
Οκ δεν μας κολαει αυτος που παμε τωρα ?
Primare 2x120 βατ ,πολυ καλη κατασκευη ,μαζεμενος .............

3277_A302.jpgPrimare 2x120 βατ ,πολυ καλη κατασκευη ,dual mono,balanced,μαζεμενος φαινοταν στο site της εταιρειας .Αφου ειχα την δυνατοτητα τον πηρα να τον ακουσω.
Καμμια σχεση με τον bryston ,λιγοτερο επιθετικος ,λιγοτερο εμφανες το σιριστικο καλη αναλυση γενικα πιο ισοροπημενος .
Ειχα πλεον αποφασισει να φυγω απο τον pathos ,ta ηχεια γενικα οδηγηθηκαν καλυτερα .Ελειπε βεβαια η μουσικοτητα του pathos αλλα η διαφορα στην οδηγηση ηταν αρκετη κυριως χαμηλα, απο μεσαιες και υψηλες απλως περναγε.(παντα με προ τον yamaha a2)
Η λογικη ομως προ τελικου ομως εχει μια ευελιξια περισσοτερο οποτε κρατησα τον τελικο και μπαινω στην λογικη να βρω προ.

αλλα αυτο το σσσσσσσσιγμα ειναι σε ολες τις φωνες ανδρικες ,γυναικεις, παιδικες σε ολα τα τραγουδια στο ραδιο στο cd στο πικαπ.

ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι αυτο, αλλα οταν μου παρουσιαστηκε και εμενα οφειλοταν σε κακη επαφη των καλωδιων των ηχειων στον ενισχυτη..

ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι αυτο, αλλα οταν μου παρουσιαστηκε και εμενα οφειλοταν σε κακη επαφη των καλωδιων των ηχειων στον ενισχυτη..

δεν αποκλειω να εχεις δικιο αν και αλλαξα καλωδια ,συχνα μικρα πραγματα
εχουν δυσαναλογη επιδραση.Για παραδειγμα ψαχνοντας τι φταιει ανακαλυψα οτι το ενα ηχειο δεν παταγε καλα ,οταν το εφτιαξα βελτιωθηκε εικονα και τα πριμα.

Η πρωτη σκεψη για τον προ ηταν να παω σε μια λογικη του pathos δηλαδη
λαμπατο προενισχυτη για κερδισω ισως την ''γλυκα " της λαμπας.
Σε συζητησεις, δικτυακες και μη , το θεμα του ματσαρισματος πηρε πρωταρχικο ρολο.
Λογικα λοιπον παω στο προενισχυτη ταιρι της εταιρειας με την ιδεα οτι το πολυ τρανζιστορ θα στεγνωσει το συμπαν :tdown:.Αλλα μαλλον θα ειναι καλυτερο απο τον γιαμαχα που μολις "περναει".
Στο site της εταιρειας http://primare.conceptinterest.dk/PRE30.html το εσωτερικο δειχνει πολυ προσεγμενο ,απο τιμη (κατω απο 2000) ειναι συμπαθητικα και αισθητικα ''κολαει" με τον τελικο .
Τι γινεται ομως με τον ηχο?

Συνδεω λοιπον το προενισχυτη με τα ιδια καλωδια rca που ειχα και πριν ,και το βαζω να παιξει με την ησυχια του μεχρι να ερθει η ωρα για προσεκτικες ακροασεις το βραδυ με φιλο klipschornakia .
Βεβαια απο την αρχη η αισθηση ηταν πολυ καλη.
Αλλα ειχα μπει στη λογικη του δυσκολου ακροατη που δεν ψηνεται με το πρωτο ακουσμα :slapface::FSGSFGS4:

Oσο περναγε η ωρα ακουγοντας αποσμασματικα τοσο ανεβαινε η εκτιμηση μου για τον συνδυασμο.
Βεβαια ειχα και σκοπελους της συζυγου η οποια γουσταρε τον pathos
και δεν καταλαβαινε την λογικη της αλλαγης .Απο την αλλη σιωπηρα, μαλλον
της αρεσε το μπασο των primare.

Last edited:
Καποια στιγμη ερχεται ο φιλος και σερβιρονται τα αναλογα ποτα και μεταξυ τυρου και αχλαδιου ακουμε και διαφορες μουσικες.
Η δικια μου εντυπωση ειναι συγκρατημενη ικανοποιηση ,ο φιλαρακος περιεργως ερωτευται τους primare η συζυγος δεν φερει σαφη αποψη (καλο μαλλον).
Πιο συγκεκριμενα λοιπον ο ηχος ειναι πολυ αναλυτικος με την εννοια οτι εχεις την αισθηση οτι καθε πληροφορια που υπαρχει στην ηχογραφηση ενισχυεται, η εικονα ειναι πολυ καλη και σταθερη με εξαιρετικο διχωρισμο αριστερα δεξια για τα γουστα μου, αλλα και στο βαθος .Για παραδειγμα στο dead can dance -into the labyrinth σε καποιο κομματι ανδρικη και γυναικειες φωνες τραγουδανε ταυτοχρονα την ιδια μελωδια ,μπορεις να ξεχωρισεις και να παρκολουθησεις ακριβως τις φωνες .
Ενα στοιχειο που παντα μου ελειπε ηταν οι διαφορες που θα πρεπει να εχουν σε ενταση στο ιδιο κομματι διαφορετικα οργανα , κατι που το καταφερνει αριστα .
Ενα αλλο πραγμα που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι η συνδεση αναμεσα στον προ και τελικο οταν γινεται με balanced καλωδιο ειναι καλυτερη σε σχεση με το rca ,εχουν περισσοτερο ογκο οι μεσαιες .

Γενικοτερες παρατηρησεις .Η αλλαγη με αφησε ικανοποιημενο ο ζαππα επιτελους ακουγεται χωρις προβληματα:guitarist:
Η αποψη toy hifi choice οτι τα πριμα ειναι ντροπαλα (shy) einai μαλλον σωστη
Στο σαιτ του κατασκευαστη στη φωτογραφια του πισω μερους αναφερει σχεδιασμενο και κατασκευασμενο στην σουηδια στο δικο μου μονο σχεδιασμενο.

Last edited:
φιλος τεχνικος μου ανεφερε οτι η διαφορα αναμεσα σε balanced kai rca οφειλεται στο οτι η balanced εξοδος εχει μεγαλυτερη εξοδο +6db. Εαν ισχυει αυτο τοτε δεν υπαρχει πραγματικη ποιοτικη διαφορα αναμεσα στις εξοδους.

Τα Primare είναι πολύ καλά μηχανήματα.
Ενας συνδυασμός προ-τελ της ίδιας εταιρείας είναι σίγουρο χαρτί.

Τα Proac ακούνε...

Και άν πώ οτι δεν φταίει ο zappa .. άσχετα με την απαίσια ηχογράφηση που έχει ο δίσκος ???
αλλά λάθος επιλογές
σε ενισχυτή ή ηχεία ????