Οικογενειακή υπόθεση.

Tasos_Th

Supreme Member
5 September 2006
3,060
Goteborg, Vastra Gotaland, SVERIGE
Απο την μία λοιπόν έχουμε τον κύριο Emmanuel Pahud και απο την άλλη τους αδερφούς Haydn. Τα συγκεκριμένα έργα για φλάουτο ίσως δεν είναι και τόσο γνωστά όσο τα κονσέρτα για φλάουτο του Μότσαρτ παρόλα αυτά αποτελούν ένα ευχάριστο άκουσμα που θα ανταμοίψει τον ακροατή.

41068MZY4RL._SS500_.jpg


Haydn - Flute Concertos; Scherzandi


Τα scherzandi του Joseph Haydn γράφτηκαν στις αρχές του 1760 για τον πρίγκηπα Νικόλαο στην Esterháza και είναι μικρές συμφωνίες χωρισμένες σε 4 επτάλεπτα ή οκτάλεπτα μέρη. Το σόλο του φλάουτου έρχεται στο προσκήνιο μόνο στα μινουέτα και ειδικά στα τρίο τους.
Το κονσέρτο για φλάουτο σε ρε ματζόρε που κλείνει το cd έχει χρεωθεί στον Joseph Haydn όμως πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει οτι το έργο ανήκει στον Leopold Hoffmann σύγχρονο του J.Haydn.
To κονσέρτο του J.Michael Haydn του μικρότερου αδερφού του Joseph Haydn που ανοίγει και το cd ,διαφέρει ελάχιστα στο στύλ απο το έργο του Hoffmann.
Αυτό όμως που συνδέει τα έργα σε αυτό το cd είναι η μεγαλοπρεπής γοητεία καθώς και ο τρόπος που ο Pahaud και οι υπόλοιποι μουσικοί αφιερώνονται στα έργα και την ερμηνεία τους.

Μπορεί ακόμη ο Pahud να μην θεωρείται μεγαθήριο παρόλα αυτά τα περισσότερα cd που έχει ηχογραφήσει αποτελούν δείγμα εξαιρετικού καλλιτέχνη και ίσως αποτελεί τον διάδοχο πλέον του Jean-Pierre Rampal και στην εξαιρετική τεχνική αλλά και στην προσαρμοστικότητα του στύλ .
Άλλη ομοιότητά του με τον Rampal είναι η τάση που έχει να εξερευνεί και άλλα είδη , όπως όταν το 2001 με τον Jacky Terrason στο πιάνο ηχογράφησαν το Into the Blue ένα ιδιαίτερο άλμπουμ στο οποίο έργα συνθετών όπως oι Vivaldi , Saint-Saens, Ravel , Faure, Debussy , Rimsky- Korsakov, Schumann, Paganini και Bolling , αποδόθηκαν με μορφή διασκευής σε jazz, και σε αυτό το έργο ο Pahud ήταν αυτός που ξεχώρισε.

περισσότερα εδώ
 
Last edited: