Ληψεις με μεγαλες κεραιες στην Θεσ/κη

deepbluesky

AVClub Addicted Member
27 May 2007
1,821
Stuttgart (48.79N/9.19E)
Αρκετοι ειναι οι κατοχοι μεγαλων κεραιων στην Θεσ/κη, ομως ελαχιστοι ενδιαφερονται να φωτισουν λιγο το σκοτεινο τοπειο πληροφοριων στο τι πραγματικα (δεν) λαμβανεται με 2.40μ. Ενας απ' αυτους ειναι ο Γαβριηλ/gabcon ο οποιος οχι μονο διαθετει θαυμασια ορατοτητα (45W-100.5E) αλλα ληψη και της μπαντας C. Εχοντας παρει την αδεια απ τον ιδιον, αποφασησα να ανοιξω το παρον θεμα μιας και μπορουσε να λυσει μερικες αποριες σε κατοικους της Κεντρικης Μακεδονιας και οχι μονο για το αν θα εφτανε στην συγκεκριμενη περιπτωση να επιλεχτει αυτο το μεγεθος κεραιας.

Πρωτου λοιπον ξεκινησω με τους δυσκολους δορυφορους της μπαντας Ku θα ηθελα να σε ρωτησω Γαβριηλ με τι τροπο λαμβανεις και τις 2 μπαντες σε μια κεραια. Φανταζομαι πως χρησημοποιεις καποιο Corotor με μηχανικο η μαγνητικο πολαροτορα. Ετσι σιγουρα η Ku θα δεχεται καποια απωλεια.


Τωρα ας ερθουμε στους δυσκολους δορυφορους της μπαντας Ku. Για μια συστηματικη αναφορα θα σε παρακαλουσα να ελεγξεις τι ποιοτητα σηματος εχεις στις συχνοτητες των προβληματικων δεσμων.


Ξεκινω με την μονη πια δυσκολη ψηφιακη των 19.2E αφου ο Astra 1F προσωρινα τουλαχιστον δεν εκπεμπει παρα μονο αναλογικα. Η 12441V φτανει μεχρι τη Θεσ/κη ?

Στις 23.5Ε μερικες των Astra 1E/3A λαμβανονται και με 1.20μ. Εσυ τις πιανεις ολες ? Εχω πληροφορια πως στην Καστορια με το ιδιο μεγεθος δεν βγαινουν ολες αλλα στη Θεσ/κη παραδοξως βελτιωνεται η κατασταση ελαφρως.

Στις 5Ε πλεον με τον Sirius 4 εχεις πληρης και μονυμη ληψη ?

Για τις 1W δεν θα σε ρωτησω μιας και περιμενουμε ουτως η αλλως την μετακομιση ολων των συχνοτητων συντομα απ τον Thor 2 στον Thor 5.

Στις 4W τωρα βγαζεις ολες τις καθετες (Middle East Beam) του Amos 2 ? Ο Amos 1 ουτως η αλλως ενδεχεται συντομα να μετακομισει στον Amos 3 ο οποιος δειχνει να χει παρομοια καλυψη με τον Amos 2.

Στις 27.5W εχεις κανα ιχνος του NBA TV στις 11517V ?

Οσο για τον Astra 2D στις 28.2Ε αμφιβαλλω να δειχνει σημειο ζωης στη Θεσ/κη αλλα τουλαχιστον μεχρι την Βεροια εβγαινε σε 2.40μ πριν 2 χρονια η οριζοντια ικανοποιητικα.

Για την ρωσοφωνη κοινοτητα υπαρχει αυξημενο ενδιαφερον στις ακολουθες θεσεις: 90Ε/80Ε/60Ε με την τελευταια να ειναι και η πιο δυσκολη απ οσα γνωριζω. Πως εχουν τα πραγματα στην Spot 1 αραγε ? Στις 90Ε/80Ε δεν νομιζω να χεις κανενα προβλημα και στην Ku.

Οσο παραξενο και να ακουγεται εχουν γινει αναφορες μεχρι και το Zagreb με 1.50μ για την ληψη του ινδικου πακετου Tata Sky στις 83Ε. Εσυ Γαβριηλ βγαζεις ολο το πακετο μηπως ?

Και τελειωνοντας με την Ku θα θελα να σε ρωτησω αν βγαζεις ολες τις συχνοτητες του Spot 1 στις 62Ε που χρησημοποιειται απ τα κρατικα του Ιραν.

Τα υπολοιπα που δεν αναφερα η βγαινουν το πολυ με 1.20μ η απαιτουν μαλλον πολυ μεγαλυτερη κεραια. Σ' αυτα περιλαμβανονται η Russia Beam του W4 στις 36, η Spot 2 (γνωστη και ως Kazachstan Beam) των 60Ε, ο πολυ συζητημενος Astra 2D και φυσικα ουτε για αστειο του Amos 1 το Middle East Beam που καβαλαει το μισο ισραηλινο πακετο Yes.

Προτιμησα να τα συμμαζεψω παρα να σε ρωτησω ενα ενα. Εννοειται πως απαιτει χρονο η ολη υποθεση του ψαξιματος αλλα δεν υπαρχει λογος για βιασυνη. Το αποτελεσμα μετραει και να σαι σιγουρος οτι αρκετοι θα χρησημοποιησουν το παρον θεμα σαν sticky.
 

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
Χρηστο μόνο να διευκρινήσω ότι στην Καστοριά με 2.4μ βγαινουν ολες απο 23.5Ε απλά κανα 2 συχνότητες του 1Ε δεν βγαινουν ολη μέρα. Επίσης να πω ότι ειδικά μ αυτόν τον δορυφόρο έχω πάντα δυσκολία στο κεντράρισμα, γιατι ολες οι συχνότητες του υπάρχουν ισχυρότερες ανατολικότερα ή δυτικότερα και πάντα μου ξεφευγει το πιατο (πηγαίνει στο ισχυρότερο σήμα) και μετα μου βγαζει την πίστη για να το φερω στην καλύτερη θεση για 23.5Ε
Ο Γαβριήλ πάντως έχει...ρίξει το τόξο μου στο καναβάτσο! Εγω πηγαίνω μόνο απο 93.5Ε μέχρι 43W (ενταξει παω και λιγο πιο περα και απο τις 2 πλευρές αλλά δεν έχω πλέον δορυφόρους λόγω βουνών).
Τελος για το Tata Sky θα σου πει πολύ ενδιαφέροντα νεα ο Γαβριήλ που συνολικά το πιάνει και λίγο καλύτερα απο εμένα (βρίσκεται και ανατολικότερα).
Γαβριήλ, βαλε και το snapshot του Macao απο 100.5Ε που μου υποσχεθηκες εδω, να το δουν και οι υπόλοιποι
 

gabkon

Senior Member
10 January 2008
409
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!
ΛΟΙΠΟΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΝΞΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑ!ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ
ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΟΥ ΕΧΩ LNB ΚU MONO AΛΛΑ ΣΤΟΥ ΚΟΥΝΙΑΔΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΚΟΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ CBAND ME TO ΙΔΙΟ ΠΙΑΤΟ!
Ο ΑΜΟΣ 2 ΔΕΣΜΗ ΙΣΡΑΗΛ ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΛΟΣ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΙΡΙΟΥΣ 4!ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΑΣΤΡΑ 23,5Ε!
ΤΑ TATASKY ΠΕΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΚΙΟΛΑΣ!ΑΠΟ ΑΣΤΡΑ 2 ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ 2 ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 22WEST ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ!
ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
 

deepbluesky

AVClub Addicted Member
27 May 2007
1,821
Stuttgart (48.79N/9.19E)
Γαβριηλ απ οτι βλεπω εισαι μια χαρα καλυμμενος απο σημα. Πολυ σημαντικο παντως που προτιμησες για καθε κεραια και ξεχωριστη μπαντα που σημαινει μηδεν απωλειες.

Φτερα επεκτασης στα 3.10μ φορανε οι κεραιες σας η ειναι χωρις στα 2.30μ ?

Παντως την 2η κεραια που την χρησημοποιειτε για την C με τα ιδια χρηματα θα μπορουσατε να ειχατε μια 3.70μ Mesh (τρυπιτη). Πιστευω πως οι διαφορες ειδικα σ' αυτη τη μπαντα ειναι πολυ μεγαλες. Εκτος κι αν υπαρχει προβλημα χωρου για μεγαλυτερη βεβαια.

Εννοειται πως μετα την ανακοινωση σου με ενδιαφερει και το West Africa Beam των 22W που κανεις δεν θα περιμενε πως βγαινει τοσο ΒΑ. Το ειχε αναφερει ο Φιλιππος πριν καιρο και επαθα τη πλακα μου. Αν και εχω την εντυπωση πως για να βγει πληρης η δεσμη αυτη θελει κανα πολυ μεγαλυτερο τερας.

Το screenshot σου απ τις 100.5Ε να σαι σιγουρος πως εχει ιστορικο χαρακτηρα διοτι δε νομιζω κανεις πιο δυτικα καταφερε να βγαλει αυτο τον δορυφορο μεχρι στιγμης.

Σ' ευχαριστω και παλι για την αμεση ανταποκριση. Μακαρι καποτε να φτιαχτουν και σοβαρες ηλεκτρικες υποδομες ωστε να σταματησουν τα χαλια της ΔΕΗ που θυμιζουν προπολεμικες καταστασεις.


Φιλιππε, και το δικο σου τοξο μια χαρα ειναι. Εδω αλλοι χαιρονται αν δεν εχουν εμποδιο προς τους σημαντικους δορυφορους.
 

gabkon

Senior Member
10 January 2008
409
Χαιρομαι που σαs βοηθησα!
λοιπον συνεχιζω με αναφορεs!απο τον nss 22west το γαλλικο πακετο παιζουν
κανονικα οι δυο 10986v,11051v και η 11491v ειναι οριακη ενω η 11551v δεν δινει τιποτε!Η 12441v του astra πεζει με 50 ber στο dreambox!
Τωρα το spot1 του 902 στιs 62east κατεβαινει κανονικα με τα irib στην 11555v με ber 0 sto dreambox!
Για τα φτερα εχουμε και για τιs 2 κεραιεs αλλα για την ku band δεν δινει καμμια βελτιωση μονο η cband εχει ανεβασμα!Οι κεραιεs ειναι σε διπλανο
χωριο οχι στο ιδιο σπιτι!
συντομα παλι πισω με τιs υπολοιπεs απαντησειs μου!
θα βαλω και μια φωτογραφια απο τα tatasky!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
για τον Κυριο Φιλιππο
 

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
22west 10986V-11491V κατεβαζω μόνο εγω, αντιθετα καθολου ber σε 19.2 ανατολικά.
Στις 62 ανατολικά και σε μένα τα μεγαλα κρατικά ιραν χωρίς ber ολημερίς, αλλά τα τοπικά κρατικά (scpc) με ber και μερική ή ολική ημερήσια λήψη αναλόγως το κανάλι
Γαβριήλ, καποια Κυριακή του Απριλίου θα έρθω στην Εδεσα σαν συνοδός της ομάδας του Σκακιστικού Συλλόγου....να περιμένεις επίσκεψη στα Γιαννιτσά για ...αυτοψία και στα δύο πιάτα! Θα συννενοηθούμε απο πριν εννοείται...
 

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,452
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: Ληψεις με μεγαλες κεραιες στην Θεσ/κη

Γαβριήλ, καποια Κυριακή του Απριλίου θα έρθω στην Εδεσα σαν συνοδός της ομάδας του Σκακιστικού Συλλόγου....να περιμένεις επίσκεψη στα Γιαννιτσά για ...αυτοψία και στα δύο πιάτα! Θα συννενοηθούμε απο πριν εννοείται...
Ενδιαφέρομαι κι εγώ αν δεν υπάρχει πρόβλημα! :ernaehrung004:
 

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
Απο μένα είσαι φυσικά ευπρόσδεκτος, αλλά καλύτερα να μας πει ο οικοδεσπότης! Την Τριτη θα γραψω και ποια Κυριακή θα είναι, τωρα αναχωρώ για κούλουμα στη Λάρισα
 

gabkon

Senior Member
10 January 2008
409
Κυριοι ειστε ευπροσδεκτοι οποτε θελετε!
ενημερωστε με και το κανονιζουμε!
καλο τριημερο σε ολουs!
Gabriel
 

gabkon

Senior Member
10 January 2008
409
Επιστρεφω με λιγεs φωτογραφιεs απο tatasky 83east!
Στιs 27,5west το nba δεν το πιανω!Ουτε φυσικα παιζουν οι αμοs 1 δεσμη ισραηλ και το spot 2 intel 904 στιs 60 east!
 
Last edited by a moderator:

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
Τελικά ...παίζουμε εντός έδρας με την Εδεσσα...
Ομως, θα μπορούσαμε να το κανονίσουμε για την Κυριακή του Θωμά, δηλαδή Κυριακή 4 Μαίου, αν βολεύει όλους (αλλωστε ειναι καλή εποχή για εκδρομές...)
 

gabkon

Senior Member
10 January 2008
409
Νομιζω οτι κλειδωσε η ημερομηνια 4 μαη!Κυριοι θα σαs περιμενουμε !
Χεραιτισμουs!
Gabriel:2thumb22sup: