Ηχος σε mkv αρχεία

ΝΑ ρωτησω εγω κατι αλλο ???

Αναπαραγω αρχεια mkv με το kmplayer, και εχω συνδεσει τον ενισχυτη με οπτικη ινα με τον υπολογιστή μου!

Καρτα ηχου μου ειναι μια M-AUDIO Firewire εξωτερική...

ΠΩΣ μπορώ να ρυθμισω τον υπολογιστή να βγαζει τον ηχο από τα mkv (Dolby Digital/DTS) σε Bitstream από την οπτική ίνα , και την επεξεργασια/αποκωδικοποίηση να την κανει ο ενισχυτής ?????:drummer:

Θα σας ειμαι ΥΠΟΧΡΕΟΣ αν με βοηθήσετε... -bye-

Εάν υποθέσουμε ότι η κάρτα ήχου σου υποστηρίζει επίσημα S/PDIF passthrough, δεν θα έπρεπε να δυσκολεύεσαι. Έχεις δοκιμάσει να το κάνεις με κάποιο πιο εύκολο (στις ρυθμίσεις..) πρόγραμμα, π.χ. το PowerDVD?

Απάντηση: Re: Ηχος σε mkv αρχεία

ΝΑ ρωτησω εγω κατι αλλο ???

Αναπαραγω αρχεια mkv με το kmplayer, και εχω συνδεσει τον ενισχυτη με οπτικη ινα με τον υπολογιστή μου!

Καρτα ηχου μου ειναι μια M-AUDIO Firewire εξωτερική...

ΠΩΣ μπορώ να ρυθμισω τον υπολογιστή να βγαζει τον ηχο από τα mkv (Dolby Digital/DTS) σε Bitstream από την οπτική ίνα , και την επεξεργασια/αποκωδικοποίηση να την κανει ο ενισχυτής ?????:drummer:

Θα σας ειμαι ΥΠΟΧΡΕΟΣ αν με βοηθήσετε... -bye-

Εξαρτάται ποιον Audio Decoder χρησιμοποιείς.
Αν χρησιμοποιείς το AC3 Filter που είναι και το πιο συνηθισμένο, πήγαινε στις ρυθμίσεις του, στο Main και στο πλάισιο "Output"απλά τσέκαρε το "Use SPDIF".
Αν δεν παίζει έτσι, τότε (αν και δεν ξέρω την κάρτα ήχου που έχεις) φαντάζομαι ότι στις ρυθμίσεις της κάρτας ήχου κάπου θα έχεις τη δυνατότητα να ενεργοποιείς και να απενεργοποιείς τον internal encoder για Dolby Digital και dts και να ενεργοποιείται π.χ. το "Use external decoder" ή κάτι τέτοιο...

Εάν υποθέσουμε ότι η κάρτα ήχου σου υποστηρίζει επίσημα S/PDIF passthrough, δεν θα έπρεπε να δυσκολεύεσαι. Έχεις δοκιμάσει να το κάνεις με κάποιο πιο εύκολο (στις ρυθμίσεις..) πρόγραμμα, π.χ. το PowerDVD?

Υποστηριζει κανονικα passthrough μεσω SPDIF!

Ειναι η M-audio Firewire 410:

http://www.m-audio.com/products/en_us/FireWire410-main.html

Ειναι επαγγελματική κάρτα και τη χρησιμοποιώ και στη δουλειά μου για ηχογραφησεις και ηχομονταζ συνδεδεμενη με ΕΝΕΡΓΑ monitor ηχεια...

Με το winDVD τα καταφερα μια φορά να το κανω, και εκει που εο ενισχυτης εγραφε PCM, έδειχνε κανονικά DTS Descrete 6.1

Αλλά ΔΕΝ θυμαμαι πως το εκανα...

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, θα το ηθελα για καποιο player που να παιζει mkv (km player για παραδειγμα) :grandpa:

Last edited:
Δοκιμαζα ΟΛΟ το απογευμα και ΔΕΝ καταφερα να παρω pssthrough AC3 ή DTS από SPIDIF σε mkv αρχεια με το kmplayer.....:bigcry:

Το εχει κανει κανεις να μας πει ΠΩΣ γινεται ???

Απο τις ρυθμισεις Audio ΤΙ επιλεγουμε???

Εχω κατεβασει και το AC3 filter και το εχω ρυθμισει για AC3/DTS passthrough μεσω SPDIF, αλλά ΔΕΝ ξερω αν χρησιμοποιει αυτό ο kmplayer ή τον δικό του Audio renderer.....

Για καποιο λόγο, ή το πρόγραμμα ή η καρτα μου τον μετατρεπουν σε PCM αναλογικό, και ο ενισχυτής το λαμβάνει σαν ΔΙΚΑΝΑΛΗ πηγή :slapface:

Ας βοηθησει παρακαλώ καποιος πιο εμπειρος... Η να δοκιμασουμε και ποιος αλλος player μπορει να το κανει αυτο... PLEASE....:grinning-smiley-043

Tα mkv είναι σε εικόνα καλά,στον ήχο υστερούνε ότι και να κάνουμε δεν έχει μεγάλη διαφορά.

ΜΗΝ το λες αυτο!
Tα mkv εχουν κανονικο ηχο AC3 (dolby digital) και τα περισσοτερα εχουν DTS @ 1,5 mbit όπως και τα DVD!

Το θεμα ειναι, ΠΩΣ μπορουμε να κανουμε passthrough BITSTREAM τον ηχο μεσω οπτικης ή coaxial, έτσι ώστε να κανει την αποκωδικοποίηση ο ενισχυτής μας, και ΟΧΙ η καρτα ηχου, ή ο player με τα ενσωματωμενα του φιλτρα....:smash:

Tα mkv είναι σε εικόνα καλά,στον ήχο υστερούνε ότι και να κάνουμε δεν έχει μεγάλη διαφορά.

Το mkv είναι container, δλδ αρχείο multimedia που μπορεί να περιλλαμβάνει ήχο με κωδικοποίηση ότι θες.. Από δικάναλο 64bit, μέχρι DTS 1.5MBit...

ΜΗΝ το λες αυτο!
Tα mkv εχουν κανονικο ηχο AC3 (dolby digital) και τα περισσοτερα εχουν DTS @ 1,5 mbit όπως και τα DVD!

Το θεμα ειναι, ΠΩΣ μπορουμε να κανουμε passthrough BITSTREAM τον ηχο μεσω οπτικης ή coaxial, έτσι ώστε να κανει την αποκωδικοποίηση ο ενισχυτής μας, και ΟΧΙ η καρτα ηχου, ή ο player με τα ενσωματωμενα του φιλτρα....:smash:

Ευτυχισμένα θα ήταν τα DVD αν είχαν DTS 1.5MBit... Τα περισσότερα έχουν (τουλάχιστον τις παλιές εποχές προ HD που έβλεπα DVD) ΑC3, στην καλύτερη έως 640ΚΒit...

Στο θέμα παντως, και εγώ με MPC και ΑC3filter, δηλώνω "out: use spdif", και παει ενισχυτή...

Το mkv είναι container, δλδ αρχείο multimedia που μπορεί να περιλλαμβάνει ήχο με κωδικοποίηση ότι θες.. Από δικάναλο 64bit, μέχρι DTS 1.5MBit...

ναι ! τα πιο πολλα εχουν DTS 1.5MBit. !

για να βρεις ντι βι ντι με DTS 1.5MBit επρεπε να κανεις προσευχη .........

παντως αν γνωριζει κανεις *****ΠΩΣ μπορουμε να κανουμε passthrough BITSTREAM τον ηχο μεσω οπτικης ή coaxial, έτσι ώστε να κανει την αποκωδικοποίηση ο ενισχυτής μας, και ΟΧΙ η καρτα ηχου, ή ο player με τα ενσωματωμενα του φιλτρα....*****

που ρωταει και ο Διονυσης πιο πανω ....

να μας ενημερωσει καποιος φιλος που δουλευει το ΚΜΡ !

η με πιο πλευερ τα καταφερε εκτος του MPC

Last edited:

Ευτυχισμένα θα ήταν τα DVD αν είχαν DTS 1.5MBit... Τα περισσότερα έχουν (τουλάχιστον τις παλιές εποχές προ HD που έβλεπα DVD) ΑC3, στην καλύτερη έως 640ΚΒit...

Στο θέμα παντως, και εγώ με MPC και ΑC3filter, δηλώνω "out: use spdif", και παει ενισχυτή...

παει ενυσχητη .....

δουλευει ομως ;;;;;;

Ναι, αλλά ΠΩΣ περναει ο ηχος στον ενισχυτή ?
Σαν bitstream ή αναλογικα σαν PCM ???

Γιατι και εγώ με coaxial και οπτική ινα δουλευω, αλλά μου το μετατρεπει σε δικαναλο PCM και ΔΕ με αφηνει να το στειλω οπως ειναι στον ενισχυτή !!!! :smash: