Τελωνεια Ελλαδας

bros400pgm

AVClub Enthusiast
Γνωριζει κανεις κανα τηλεφωνο και τι χρειαζεται να κανω στα τελωνεια που ελεγχουν τα δεματα?

Ειχα αγορασει εναν ενισχυτη απο τας Αμερικας και εχει καθυστερηση υπερβολικα πολυ.

Φοβαμαι μηπως εχει ξεμεινει σε κανενα τελωνειο.

Με τι στο έστειλαν?
Αν με Usps ρώτα στις Ταχυμεταφορές Ελτα...
Αν ήταν με άλλη κούριερ θα σε είχαν ειδοποιήσει...
Αν ήταν βαρύ και το έστειλαν απλα τότε αργεί αρκετά...Εμένα ένα μόνιτορ μου έκανε 2,5 μήνες..
Zήτα tracking από τον αποστολέα.

Last edited:
Ε αν έχεις το τράκινγκ τότε αναζήτησε το στο www.usps.com και αύριο το πρωί με ένα τήλ στο 8001183000 ενημερώνεσαι και από τα Ελτά..
Για ενημέρωση απλά αν θες μας λες και τί έγινε (για κάποιον που σκέφτεται να πραγματοποιήσει παρόμοια παραγγελία).

Ο πωλητης ζητησε την αποζημιωση απο την usps και του ειπαν πως το δεμα εχει κολλησει στα τελωνεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Αχρηστοι ειμαστε τελικα, πολυ αχρηστοι.
Δυο μηνες και, και ακομα περιμενω.
Ξερει κανεις τι κανουν σε αυτες τις περιπτωσεις? Παιρνω κανα τηλ και που?

Εχει γράψει το τηλεφωνο σου απ'έξω?????
Λογικα θα σου έρθει κάποια στιγμή, τα βαριά αργουν πολυ, εμένα μια φορά έκανε 1.5 μήνα να έρθει δέμα απο Γαλλία!!!

Αν είναι μεγάλο δέμα και βαρύ και σταλεί με απλό ταχυδρομείο (USPS) αργεί δίμηνο και βάλε. Μου έχει τύχει ουκ ολίγες φορές.

Πάρε το 11888 και ζήτα το τηλέφωνο του τελωνείου στις αποθήκες στον Πειραιά. εκεί μαζεύονται και γίνεται κατανομή στα κατα τόπους ΕΛΤΑ.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
Αν είναι μεγάλο δέμα και βαρύ και σταλεί με απλό ταχυδρομείο (USPS) αργεί δίμηνο και βάλε. Μου έχει τύχει ουκ ολίγες φορές.

Πάρε το 11888 και ζήτα το τηλέφωνο του τελωνείου στις αποθήκες στον Πειραιά. εκεί μαζεύονται και γίνεται κατανομή στα κατα τόπους ΕΛΤΑ.

Δηλαδη να παρω στα τελωνεια και να τους πω τι? Ασε που αυτοι θα χωσουν αβερτα πραμα για φορολογια, εστω και αν ειναι μεταχειρισμενος (ενας rotel) και γραφει απεξω οτι ειναι για δωρο.
Εν τους παρω θα τον στειλουν αυριο το πρωι (λεμε τωρα) ή θα καθυστερηση παλι?

Θα τους ρωτήσεις αν ένα δέμα με track number τάδε έχει έρθει. Στην κρίσιμη ερώτηση "τι έχει μέσα;" εκεί πες τους ότι αναγράφει στο χαρτί απ' έξω, ότι έχει γράψει ο πωλητής.

Φιλε μην ανησυχεις....ειναι τοσο ρεμπεσκεδες στο τελωνειο που τωρα που μιλαμε εκτελωνιζουνε πακετα που σταλθηκαν τον ιουλιο !!!:ernaehrung004:

το τηλεφωνο για να βεβαιωθεις ειναι 4612343.....αλλα μην βρισεις την γυναικα ειναι των ΕΛΤΑ οχι του τελωνειου και μαλιστα πολυ ευγενικη.....

Α ΡΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ:twoguns: :damnyou: :violent-smiley-030: :violent-smiley-011: :violent-smiley-011:

Τα βαριά πακέτα έρχονται ατμοπλοικώς οπότε η καθυστέρηση του μήνα+ είναι αναπόφευκτη. Επίσης αν δεν υπάρχει τηλέφωνο πάνω τότε ....
Πάντως με το τράκινγκ μπορείς να το εντοπίσεις και να το παραλάβεις την επόμενη αρκεί να έχει φτάσει.
Τα πακέτα είναι πολλά και όταν δεν τα ψάχνει ο ενδιαφερόμενος η διαδικασία δεν είναι εύκολο να ξεκινήσει καθώς δεν είναι γνωστό αν αφού τελωνιστεί κάτι θα υπάρχει ή θα είναι διατεθημένος ο παραλήπτης να το παραλλάβει και να καταβάλλει το κόστος.
Για να μην πούμε και για τα συννοδευτικά έγγραφα που τις περισσότερες φορές λείπουν..

Απάντηση: Re: Τελωνεια Ελλαδας

havoc said:
Φιλε μην ανησυχεις....ειναι τοσο ρεμπεσκεδες στο τελωνειο που τωρα που μιλαμε εκτελωνιζουνε πακετα που σταλθηκαν τον ιουλιο !!!:ernaehrung004:

το τηλεφωνο για να βεβαιωθεις ειναι 4612343.....αλλα μην βρισεις την γυναικα ειναι των ΕΛΤΑ οχι του τελωνειου και μαλιστα πολυ ευγενικη.....

Α ΡΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ:twoguns: :damnyou: :violent-smiley-030: :violent-smiley-011: :violent-smiley-011:

Το τηλ ισχυει? 210 μπροστα φανταζομαι. Με την γυναικα θα συννενοηθω ή θα μου δωσει κανα ρεμπεσκε εκει χαμω?

Καλημερα
Στην δικη μου περιπτωση ειχε ερθει απο Αμερικη δεματακι σε 3 μερες και εμεινε στο τελωνειο περιμενοντας την σειρα του να εκτελωνιστει για 5 εβδομαδες.
Υπομονη.
Η κοπελα στο τηλεφωνο ειναι ευγενεστατη και δεν ειναι του τελωνειου οποτε σεμνα... :)

Τελικα τηλέφωνησα στο παραπανω τηλεφωνο, στο οποιο οντως απαντησε μια πολυ συμπαθητικη γυναικια φωνη, η οποια μου ειπε πως ακομα εκτελωνιζουν του Ιουλιου:violent-smiley-030: :violent-smiley-030: :violent-smiley-030:
Οντως ειχε δικιο ο φιλος havoc.
Μου ειπε να παρω τηλ την αλλη βδομαδα, γιατι δεν μπορω ετσι κι αλλιως να κανω κατι.

Βραστα δηλαδη με την αθανατη Ελλαδα.
Α ρε Λιακοπουλε ξυλο που σου χρειαζεται!!!!1

βρε Bros400pgm ξεχασες μηπως να κοψεις ενα εκτελωνοσημο των 50 ευρω?

bros400pgm said:
Μου ειπε να παρω τηλ την αλλη βδομαδα, γιατι δεν μπορω ετσι κι αλλιως να κανω κατι.

Την άλλη βδομάδα? Καλά καράβια ολόκληρα τελωνίζονται αυθυμερόν για ποιό λόγο κολλήσαν στο πακέτο έτσι?

Απάντηση: Re: Τελωνεια Ελλαδας

Larry said:
βρε Bros400pgm ξεχασες μηπως να κοψεις ενα εκτελωνοσημο των 50 ευρω?

Αμα τους παρει και τους σηκωσει θα δουν τι εχει να γινει.
Εχε χαρη που δεν προλαβαινω να ανεβω αθηνα

Re: Απάντηση: Re: Τελωνεια Ελλαδας

bros400pgm said:
Αμα τους παρει και τους σηκωσει θα δουν τι εχει να γινει.
Εχε χαρη που δεν προλαβαινω να ανεβω αθηνα

Καλυτερα....γιατι μονο τα νευρα σου σπας....εγω για να μιλησω σε αυτο το τηλεφωνο στο τελωνειο πειραια περασανε 3 μερες...δε το σηκωνουνε παντα λογω φορτου εργασιας :award: :award: :award:

παντως για να ξερουμε και τι γινεται...ολα τα δεματα απο Αμερικα οταν η αξια επανω ξεπερνα ποσα της ταξης των 30$ περιπου περνανε απο ιερα εξεταση τελωνειακης εμπνευσης και δημιουργιας...........ξερει κανεις κανα τροπο εννοω κανα τροπο αποστολης που να ντριμπλαρει και να το ξεπερνας το ρημαδι το τελωνειο?:fahne90:

Μπα, εγω πιστευω οτι αμα ειναι μεγαλο ή βαρυ το δεμα τοτε το κρατανε για εξεταση.

Μηπως πιστευουν οτι ετσι καποιος θα το ξεχασει εκει και υστερα τους μεινει για το σπιτι?

Αλλα το αλλο? Εκτελωνιζουν του Ιουλιου?