Σεισμοι

Ch3RoUv1M

AVClub Enthusiast
22 February 2007
785
Athina
Οπως εχετε δει,γινοται πολυ συχνα σεισμοι σε διαφορες περιοχες της Ελλαδας.Λετε να συμβει το χειροτερο η απλως ειναι μια εκτονωση σταδιακη?

Κανεις δε ξερει τι "παιχνιδια" παιζονται μερικα χιλιομετρα κατω απο τα ποδια μας ομως καποιοι ειδικοι του χωρου δηλωνουν τον τελευταιο καιρο οτι κατι πολυ μεγαλο(7+) αναμενεται κοντα στη Αθηνα τις επομενες μερες.

Το έχει γράψει επανηλημμένα ακι ο ''Κόσμος του Επενδυτη'' από πέρσι.
Είναι μελέτη αμερικάνου επιστήμονα ο οποιος έχει ποσοστο 99% επιτυχιας στην Καλιφόρνια.

Σχετικο αρθρο εχει δημοσιευθει στα Νεα πριν 13 μερες απο γνωστο ελληνα του χωρου.Το περιεργο ειναι οτι απο προχθες καποιοι δημοι εντος και εκτος Αττικης προμηθευτηκαν αρκετες χιλιαδες σκηνες και μαλιστα εχει ακουστει οτι ενας δημος σε μικρη αποσταση απο την Αττικη εστησε και μοιρασε(σε καποιους δημοτες) αρκετες χιλιαδες.Διασταυρωμενο απο επισημη πηγη φυσικα δεν ειναι ,εμενα μου το ανεφεραν δυο γνωστοι μου που εχουν συμμετοχη στα κοινα.

Απάντηση: Re: Σεισμοι

Σχετικο αρθρο εχει δημοσιευθει στα Νεα πριν 13 μερες απο γνωστο ελληνα του χωρου.Το περιεργο ειναι οτι απο προχθες καποιοι δημοι εντος και εκτος Αττικης προμηθευτηκαν αρκετες χιλιαδες σκηνες και μαλιστα εχει ακουστει οτι ενας δημος σε μικρη αποσταση απο την Αττικη εστησε και μοιρασε(σε καποιους δημοτες) αρκετες χιλιαδες.Διασταυρωμενο απο επισημη πηγη φυσικα δεν ειναι ,εμενα μου το ανεφεραν δυο γνωστοι μου που εχουν συμμετοχη στα κοινα.
Αν γίνει μεγάλος σεισμός στήν Αττική τότε πρέπει να προμηθευτούν όλοι οί δήμοι...........

Το 1981 έγινε μεγάλος σεισμός στην Κόρινθο.Το διαμέρισμα που μέναμε τότε είχε τέτοιες ζημιές που ήταν αδύνατο να μείνουμε.Φύγαμε άρον άρον και πήγαμε σε κάποιο που δεν είχε κεντρική θέρμανση αλλά ήταν αντισεισμεικό.Δεν περνούσε μέρα που να μην ακουστόυν οι ατέλειωτες τερατολογίες για σεισμούς, τσουνάμι, κλπ. Την ίδια ακριβώς φήμη την ακούμε και εδώ στην Κόρινθο (σκηνές, πάνω από 7 ρίχτερ, άτομα που ασχολούνται με τα κοινά κλπ). Τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να με κάνει να τις πιστέψω...

Υ.Γ.Ακόμα περιμένω την Κόρινθο να βουλιάξει, όπως λέγανε τότε...:D

τι στην αττικη που ποτε?

τι λετε?

τι ειναι αυτο?

σοβαρα?

να φυγουμε?

ειναι φαρσα- η αληθινο?

τηλ γεωδυναμικου 210 3490195

αν ισχυει πιστευω πρεπει να φυγουμε απο δω...

Οποιος διασπείρει τετοιες φήμες χωρίς τεκμηριωμένα στοιχεία παρακαλείται επιμελώς να σωπάσει. Αν πάλι υπάρχουν στοιχεία, παρακαλείται επιμελώς να τα καταθέσει, προς γνωση και συμμόρφωση των υπολοίπων.

α) Σύμφωνα με την επιστήμη, χρονική πρόγνωση σεισμού ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ... Αρα κακώς ανησυχείτε...

β)Σύμφωνα με τις καφετζούδες, τους αστρολόγους και τους ψυχάκηδες συνάδελφους των ανωτέρω ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ... Αρα ανησυχείτε ελεύθερα...

Διαλέξτε παράταξη...

Σύμφωνα με την επιστημη προβλεψη οντως δε μπορει να γινει, ωστοσο εχει γινει η προβλεψη οτι μεχρι το τελος του 2008 θα υπαρχει εντονη σεισμικη δραστηριοτητα. Μεχρι εκει μπορουμε να ξερουμε, τιποτα παραπερα.

Οτιδηποτε παραπανω, ειναι στα πλαισια του μύθου, και σε τετοια θεματα ο μυθος δημιουργει πανικο.
Το καλυτερο - το μονο αλλωστε- που εχουμε να κανουμε ειναι να ξερουμε τι κανουμε σε περιπτωση σεισμου.

Ας σταματησουμε να μεταφερουμε πραγματα που μαθαμε απο τον ξαδερφο του μπατζανακη μας που ειναι κολλητος με την καθαριστρια του δημαρχειου.
Εξαλλου, ακομα και να ειναι αληθεια το οτι αγοραστηκαν σκηνες, εμενα αυτο μου ακουγεται σαν τελειως ανωριμη κινηση αξιωματουχων απειρων σε τετοια θεματα. Δε θα σωσουν τον κοσμο οι σκηνες, η ενημερωση θα τον σωσει.
Αμα γινει το κακο, σκηνες βρισκονται ευκολα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Σεισμοι

Σύμφωνα με την επιστημη προβλεψη οντως δε μπορει να γινει, ωστοσο εχει γινει η προβλεψη οτι μεχρι το τελος του 2008 θα υπαρχει εντονη σεισμικη δραστηριοτητα. Μεχρι εκει μπορουμε να ξερουμε, τιποτα παραπερα.

Ελπίζοντας ότι ο φίλος Maestro κατανοεί την χιουμοριστική μου διάθεση, υποθέτω ότι τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου 2008, δεν θα γιορτάσουμε μόνο την έλευση του νέου χρόνου, αλλά και την επιστροφή στα σπίτια μας! :D

Πέραν της πλάκας, δύο πράγματα μπορούμε να κάνουμε:
Πρώτον, να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε τους γύρω μας για τις σωστές κινήσεις που πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση σεισμού.
Δεύτερον, αν έχουμε αμφιβολίες για την κατασκευή του σπιτιού ή της εργασίας μας, να αναθέσουμε σε κάποιον μηχανικό την εξέτασή του.