ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΗΛΑ (IN THE VALLEY OF ELAH) BLURAY

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,911
Παλλήνη
dna_in_the_valey_of_elah_1.jpg


Υπόθεση (απο το Dnanag):
Το τηλέφωνο χτυπά και ο Hank Deerfield (Tommy Lee Jones), βετεράνος του στρατού, πληροφορείται πως ο άρτι αφιχθείς από το Ιράκ γιος του αγνοείται. Θορυβημένος από τα μαντάτα κινά να τον εντοπίσει μέχρι τη στιγμή που ένα διαμελισμένο πτώμα αναγνωρίζεται ως ο Mike Deerfield (Jonathan Tucker). Ποια γεγονότα οδήγησαν στην άγρια δολοφονία ενός στρατιώτη που ως και λίγες μέρες πριν υπηρετούσε την πατρίδα του; Η ηγεσία του στρατοπέδου ποιεί την νήσσαν ενώ προσπαθεί να πάρει την υπόθεση πάνω της θέτοντας στο περιθώριο τις αστυνομικές αρχές. Ο Hank όμως σκαλίζει την υπόθεση με τη βοήθεια της ντετέκτιβ Emily Sanders (Charlize Theron). Τα ευρήματά τους θα συγκλονίσουν συθέμελα την κοσμοθεωρία του.

________________________________________________________

Απο τον αγαπημένο μου Πολ Χάγκις (Crash) μια πολυ δυνατή κοινωνική ταινια που πραγματευται τον παραλογισμο και τις συνεπειες του πολεμου στο Ιρακ, με αφορμή ενα έγκλημα και την προσπάθεια εξιχνίασης του απο τον πεισματαρη πατερα του θύματος (εξαιρετικός ο Τομι λι Τζοουνς) και μια αστυνομικό (πολυ καλη η Σαρλιζ Θερον) θυμα και η ιδια σεξιστικης διακρισης απο τους συναδελφους της.. Στον ρολο της τραγικης μητερας η παντα κορυφαια Σουζαν Σαραντον..
Η εκδοση Bluray, αν και ειναι μονο 20 gigabyte εχει εξαιρετικη reference εικονα (με κωδικοποιηση vc1) κατι που αποδεικνυει πως η σωστη εικονα δεν εχει να κανει τοσο με τα gigabytes οσο με την προσεκτικη δουλεια στο mastering.
Πολυ καλη ταινια, αξιζει της προσοχης σας...
 

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
16,643
Η αλήθεια είναι ότι με 20GB δεν παίζει να είναι σοβαρή η ταινία…:p

Επί του θέματος:

Συμπαθέστατη ταινία και ένας πραγματικά κορυφαίος, ανά διαστήματα, Tommy Lee Jones.

Η Σαρλίζ απλώς αξιοπρεπής.

Εικόνα και ήχος άνω του μετρίου (όχι και reference Τάκη).
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,911
Παλλήνη
Τι να σου πω, μαλλον ξαναβαλε την και προσεξε την εικονα.Ειναι πεντακαθαρη και αψεγαδιατη..
 

andreas6670

Established Member
4 December 2007
120
Για την ταινια μονο εχω να πω οτι ειναι απο τις καλυτερες που ειδα περυσι