13η Έ κ θ ε σ η High End & Home Theatre

Γνωρίζετε κάτι γι'αυτό?

13η Έκθεση H i g h E n d & H o m e T h e a t r e

28 - 29 - 30 MAPTIOY 2008

Ξενοδοχείο "PORTO PALACE"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Βασίλη δεν θα γίνει η Έκθεση αυτή αλλά άλλη πιθανόν την ίδια ημερομηνία και μάλλον στο Grand Palace Hotel.
Αναμείνατε στο ακουστικό σας. Λ.Σ.

Δυστυχώς δεν θα γίνει Έκθεση στην πόλη μας για φέτος. Ας ελπίζουμε για του χρόνου.
Αυτά είναι τα τελευταία νέα για τους φίλους που πώς και πώς περίμεναν. Προσωπικά έχω προσπαθήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια και φέτος ήλπιζα ότι κάτι θα γινόταν. Αλλά μάταια.
Δυστυχώς οι ξενοδόχοι ζητούν μεγάλα ποσά συγκριτικά με την Αθήνα και το κόστος θα ήταν μεγάλο. Λ.Σ.

Ρε γ@μ... για να δύομε δυο - τρία σωστά πράγματα
μια ζωή μέσα στα αεροπλάνα πρέπει να είμαστε.
Έκανα μια χαρά όταν διάβασα το πρώτο post,
αλλά στην συνέχεια….

Η Θεσ/νικη ειχε και εχει προβλημα με τα ξενοδοχεια,οι τιμες που ζητουν ειναι παραλογες σε σχεση με τα αντιστοιχα της Αθηνας και με χειροτερες παροχες.Το προβλημα ειναι χρονιο και κανενας δεν ενδιαφερεται η μαλλον ολοι βολευονται,το οτι ομως οι κλαδικες εκθεσεις φθινουν και οι επισκεπτες λιγοστευουν δεν ενοχλει κανενα

Παλαιότερα είχαμε το πρόβλημα με τους ξενοδόχους που δεν έδιναν τα ξενοδοχεία. Μόνο το Capitol είχε δεχτεί και έτσι είχαν γίνει εκείνες οι δύο Εκθέσεις. Προσωπικά από μεριάς μου, λόγω πολυετούς ανάμιξής μου με την πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν μπορείτε να φανταστείτε το τί έκανα μέσω Νομαρχίας μήπως και δεχτούν οι ξενοδόχοι. Αλλά σε γενικές γραμμές τίποτα.
Μετά υπήρχε και το πρόβλημα ότι οι περισότεροι αντιπρόσωποι [Αθηναίοι] λόγω ανεπιτυχών εκείνων των Εκθέσεων δεν επιθυμούσαν να έρθουν στη Θεσ/νίκη. Φυσικά οι τότε συνθήκες ήταν ιδιαζουσες που ακόμη και όταν υπήρξε περίπτωση για πραγματοποίηση ήταν επόμενο να μην δεχτεί σχεδόν κανείς και δικαιολογημένα. Αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνει επιτέλους και να καθιερωθεί η Έκθεση στην "Πρωτεύουσα των Βαλκανίων", της "Νοτιοανατολικής Ευρώπης" ...... και δεν συμμαζεύεται!!!! Λ.Σ.

Δυστυχώς το μοντέλο αναπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι απόλυτα αθηνοκεντρικό και θα συνεχίζει να είναι. Για ισορροπία χρειάζονταν και άλλοι πόλοι ανάπτυξης. Νομίζω οτι πλέον είναι αργά. Έχει μαζευτεί πολύ χρήμα στο λεκανοπέδιο και για να μετακινηθούν υπηρεσίες και επιχειρήσεις πλέον χρειάζονται τεράστια κίνητρα που δεν υπάρχουν.

Οι φωνές για να αναπτυχθεί η Θεσσαλονίκη δεν ήταν μόνο (ήταν και) τοπικού χαρακτήρα. Ηταν για να δημιουργηθεί δεύτερος άξονας ανάπτυξης. Η πόλη βέβαια έχει να δει μεγάλα έργα απο την δεκαετία του 70. Το αποτέλεσμα εκτός απο οικονομικό φαίνεται και στην πολιτική έκφραση της πόλης που απο δημοκρατική και ανοιχτή έγινε απίστευτα συντηρητική.

Η λύση υπάρχει είναι απλή αλλά έχει κόστος. Πλέον δεν αρκεί να καλυφθούν τα υπάρχοντα προβλήματα της πόλης αλλα να δοθεί κατεύθυνση ανάπτυξης. Η πόλη ασφυκτιά και λόγω μορφολογίας μπορεί να αναπτυχθεί πολεοδομικά μόνο κατα μήκος. Μόνο που πλέον πρέπει η πολιτεία να σπρώξει την πόλη να κινηθεί προς τα έξω και να αναπνεύσει. Οχι με ένα μετρό ΤΡΥΠΑ με αστεία απόσταση που για να μην ακούγεται ως ανέκδοτο , γίνεται 13 στάσεων απόστασης 200 μέτρων η μια απο την άλλη!!!.
Η πόλη ήθελε ενα μετρό απο την χαλκηδόνα μέχρι τα μουδανιά. Εκεί που ακόμη δεν υπάρχει πυκνή δόμηση , για να οδηγήσει την πόλη (για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά) και όχι να τρέξει εκ των υστέρων να καλύψει τα ακάλυπτα.

Είναι γνωστό οτι τα έργα (μεταξύ άλλων) φέρνουν ανάπτυξη και είχε υπολογιστεί οτι αν έπαιρνε η πόλυ την ΕXPO θα διπλασιάζονταν σχεδόν το εισόδημα των θεσσαλονικέων μόνο και μόνο λόγω του χρήματος που θα έπεφτε για την αναδημιουργία της πόλης.
Δυστυχώς οι πολιτικές σκοπιμότητες οδήγησαν στην αποτυχία του πονήματος και για μια ακόμη φορά κλαίμε την μοίρα μας. Η ελλάδα μπορεί να γνωρίσει ανάπτυξη μόνο μέσω έργων. Δυστυχώς δεν είμαστε χώρα ούτε βαριάς βιομηχανίας ούτε high tech.

Τώρα θα μου πείτε είσαι τελείως οφ τόπικ.
Νομίζω πως όχι. Νομίζεται οτι ο Θεσσαλονικιός με διπλάσιο μέσο εισόδημα απο το τωρινό θα ήταν αδιάφορος σε μια τέτοια έκθεση? Νομίζω πως όχι.

Συγχωρεστε μου την ασχετοσυνη,αλλα δε μπορει να διοργανωθει τιποτα στη helexpo?Δηλαδη η εκθεση κουλουριου ειναι πιο σημαντικη για την πολη?Στο κατω κατω κουλουρι και πολυ ωραιο μαλιστα μπορουμε να φαμε παντου.Ηχεια και ενισχυτες ομως που να τα βρουμε να τα ακουσουμε?!
Δεν ξερω τι συμβαινει,παντως να φταινε μονο οι ξενοδοχοι,ειλικρινα δεν μπορω να το καταλαβω.Εξαλλου η αναγγελια της εκθεσης εχει γινει εδω κιενα εξαμηνο σε συγκεκριμενο ξενοδοχειο.Δεν ηταν γνωστο απο τοτε τι θα ζητουσαν?
Παρεμπιπτοντως,το σπιτι μου ειναι γυρω στα 140τ.μ.(με τα μπαλκονια).Μηπως μπορει να χρησιμοποιηθει εναλλακτικα?Εγω δε ζηταω τιποτα παντως...

Φιλε buffos,κι εγω αναλογα πραγματα ηθελα να γραψω,αλλα σκεφτηκα το οφ τοπικ.Βεβαια εμμεσα εχουν σχεση αυτα που λες με τους λογους ακυρωσης μιας αρκετα σημαντικης εκθεσης που θα βοηθουσε και θα επεκτεινε συγχρονως το αγοραστικο δυναμικο της πολης.Και βεβαια συμφωνω απολυτα οτι στο θεμα της expo ειμαστε απολυτα ριγμενοι και δεν προωθηθηκε καθολου η υποψηφιοτητα,γιατι δοθηκε βαρος σε αλλα θεματα εξωτερικης πολιτικης(βλ.Συμβουλιο Ασφαλειας),ενω μια εντελως αχρηστη κατα τη γνωμη μου οπως και παρα πολλων αλλων διοργανωση(δηλ.Ολυμπιακοι Αγωνες),εγινε αιτια για να μεγαλωσει ακομα περισσοτερο το χασμα-οικονομικο,κοινωνικο,πολιτιστικο-μεταξυ Αθηνας και περιφερειας.
Αυτο που πρεπει να καταλαβουν αυτοι που ασχολουνται με το εμποριο των οπτικοακουστικων συστηματων στη Θεσσαλονικη(και γενικα τη Β.Ελλαδα),ειναι οτι πρεπει πρωτα να ανοιξουν το ενδιαφερον του κοσμου για τα προϊοντα τους με τετοιες εκθεσεις,να γνωριζουν απο εξειδικευμενο και προθυμο προσωπικο τι πραγματικα τους ταιριαζει και να ενημερωνονται απο κοντα και με τα ιδια τους τα αυτια και τα ματια και οχι στηριζομενοι στις κατευθυνομενες αγορες που τους επιβαλλουν τα σουπερμαρκετ-παντοπωλεια.

Μα αφού μας εξηγούν πως είναι ζόρικη πόλη η πόλη μας. Τι να γίνει. Αν αυτοί που έχουν την δυνατότητα να προμηθεύονται μηχανήματα και συστήματα ικανού οικ. ύψους ήταν αρκετοί, τότε μπορεί και να ερχόταν. Εγώ πάντως ΔΕΝ θέλω να γίνει πλέον στην Θεσσαλονίκη. Και λέω πλέον γιατί σε αυτήν της Αθήνας είναι όλη η επικράτεια μαζεμένη. Αλλά και για έναν άλλο λόγο: Το περίπτερο του avclub! Έχεις παρακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από τα χέρια του Λύμπε? (εγώ τουλάχιστον μόνο αυτόν μπόρεσα να δώ στα πλατό του ΜπλούΣκάϊ). Μοναδική εμπειρία! Του χρόνου ελπίζω να δώ (-ακούσω) και τους υπόλοιπους.

Έκθεση μορεί να μην έχει γίνει, ίσως γίνει φέτος ή και αρχές του επόμενου. Μέχρι τότε ας επισκεφτούμε τους εισαγωγείς και τα μαγαζιά της πόλης μας. Δεν μας εμποδίζει ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ για να το κάνουμε!!