Τελικα ποια καρτα γραφικων για hd?

PanMan

Moderator
Staff member
19 June 2006
9,293
Νεο Ψυχικο
Ειχε ανοιξει ενα θεμα για τις 3850, 3870 το οποιο δεν τσουλησε. Τελικα ποια καρτα ειναι καλυτερη για θεαση hd; ( ας αφησουμε τα παιχνιδια εξω).
Καλυτερη λοιπον μια βασισμενη στο 3850 ή στο 2600;. Και το 3870 αξιζει τη διαφορα μονο για hd ή ειναι μια η αλλη με το 3850; Και τελικα ποια η κορυφαια μαρκα; Κοινως ποια η καλυτερη καρτα για αναπαραγωγη blue ray, hd dvd, matroskes χωρις να πληρωσουμε επεξεργαστικη δυναμη για 3d graphics (βλεπε παιχνιδια);

Η λύση είναι περίπου στη μέση και ονομάζεται 3850.
Υποστηρίζει UDV + DX10.1 + PS4.1 και είναι κατά ~50 (η 256MB) φθηνότερη της 3870.

Σε σχέση με την 2600 έχει και μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.

Παναγιωτη σε σχεση με αυτα που δινει η 2600 δεν θα παρεις ΤΙΠΟΤΑ παραπανω σε θεμα ποιοτητας εικονας/ επεξεργασιας εικονας/ hardware acceleration..

Re: Απάντηση: Τελικα ποια καρτα γραφικων για hd?

Παναγιωτη σε σχεση με αυτα που δινει η 2600 δεν θα παρεις ΤΙΠΟΤΑ παραπανω σε θεμα ποιοτητας εικονας/ επεξεργασιας εικονας/ hardware acceleration..
Σαφεστατος:music-smiley-005:

ligo ipomoni kai i nvidia vgazei geforce 9xxx series tha einai i kaliteres directx 10.1,ola peri hd tha ipostirizote me tis teleytees tehnologies

χμμ αν ΔΕΝ μιλαμε για fanless καρτες αλλα με ανεμιστηρακια τοτε η 3870 ειναι ισως καλυτερη απο 2600 και σε θορυβο και σε θερμοκρασια δουλευοντας σε ιδιες συνθηκες ... .... αλλα κατα ταλλα σε HD να δεις διαφορα χλωμο ... Α, η 3870 εχει HDMI που δινει ΚΑΙ ηχο απευθειας ... αυτο ισως ειναι κατι ΚΑΛΟ ...

Απάντηση: Re: Τελικα ποια καρτα γραφικων για hd?

και οι 2600 βγαζουν ηχο απο το full dvi...
ναι αλλα για να παιξει θελεις μετατροπεα σε hdmi ... τεσπα, μιλαμε για καρτες που ειναι καλες για hd ολες ...

Για μένα δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσει κάποιος την ΑΤΙ 2χ00 εφόσον στην αγορά υπάρχει η 3850 σε λογική τιμή,ακόμα και αν είναι ακριβώς το ίδιο στα ΗD.Αν μιλάμε για Vista και directx10.1 η 3850 είναι τέλεια (ακόμα καλύτερα με PCI2 και με Χ38). Επειδή την αγόρασα (sapphire 256MB) είναι αθόρυβη.

Οι 9χχχ ΔΕΝ ερχονται για πολυ καιρο ακομα, μη περιμενεται. Τωρα μολις ανανεωνεται η 8χχχ με αλλαγη πυρηνα (GT κτλ.).

Μια φανλες 3850 με απευθειας εξοδο hdmi (χωρις μετατροπεα δλδ) ειναι αυτο που ζητας. Αυτα.

...Κοινως ποια η καλυτερη καρτα για αναπαραγωγη blue ray, hd dvd, matroskes χωρις να πληρωσουμε επεξεργαστικη δυναμη για 3d graphics (βλεπε παιχνιδια);

δλδ μπορώ να υποθέσω πως αν πάρω έναν κορυφαίο επεξεργαστή (q6600, e6850) ΔΕΝ χρειάζεται hardware accelaration από την κάρτα γραφικών ???
και άρα μπορώ να χρησιμοποιήσω μία μητρική με onboard HDMI??

Ακόμα και να μην πάρεις κορυφαίο επεξεργαστή, πάλι το HW acceleration δεν είναι απαραίτητο. Με έναν 6750 μπορείς να παίξεις οτιδήποτε κυκλοφορεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Εγώ παίζω τα πάντα με έναν 6400 χωρίς HW acceleration.

Αν πάρεις MB με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, υπολόγισε σε λίγο πιο γρήγορο επεξεργαστή (γιαυτό λέω για 6750) λόγω του αυξημένου CPU / memory overhead της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών.

Όταν μια μητρική ή ένα λάπτοπ γράφει ας πούμε
ενσωματωμένη VGA με memory ΕΩΣ 256MB
αυτό το έως, μπορεί να αλλάξει από το BIOS ?
Εγώ αποφασίζω πόση μνήμη θα αντιστοιχηθεί στη VGA
ή το σύστημα αποφασίζει??

Το λέω γιατί σε αρκετά laptop που εγκατέσησα vista,
μόλις έτρεξα τον οδηγό βαθμολογίας hw
έβλεπε κάθε φορά διαφορετική ποσότητα μνήμης
με αποτέλεσμα να μην παίρνει καλό βαθμό λόγω μνήμης της vga

Ακόμα και να μην πάρεις κορυφαίο επεξεργαστή, πάλι το HW acceleration δεν είναι απαραίτητο. Με έναν 6750 μπορείς να παίξεις οτιδήποτε κυκλοφορεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Εγώ παίζω τα πάντα με έναν 6400 χωρίς HW acceleration.

Αν πάρεις MB με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, υπολόγισε σε λίγο πιο γρήγορο επεξεργαστή (γιαυτό λέω για 6750) λόγω του αυξημένου CPU / memory overhead της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών.

Εγώ έχω core duo 2.33 καρτα γραφηκων 8400GS και στην αναπαραγωγή blue ray με powerdvd η cpu φτάνει 80% και σε κάποια σημεία η κίνηση είναι κάπως αργή

Εγώ έχω core duo 2.33 καρτα γραφηκων 8400GS και στην αναπαραγωγή blue ray με powerdvd η cpu φτάνει 80% και σε κάποια σημεία η κίνηση είναι κάπως αργή

Τσεκαρισε τα plugins που εχεις ενεργοποιησει ΜΗΠΩΣ εχεις βαλει δυο plugins ταυτοχρονα να κανουν την ίδια δουλειά!

Επίσης, δοκίμασε να αναπαραγεις και με τον kmPlayer, με τις ρυθμισεις default (όπως είναι)! :ernaehrung004: