Sergiu Celibidache , 10 χρονια...

Palimpsest

Established Member
17 June 2006
210
Limhamn/Skania/Sverige
..απο την ημερα που αφησε τα εγκοσμια!
Ισως η ποιο controversial μορφη ολου του μουσικου κοσμου!
Ενας περφεκτιονιστας που εφτανε σε σημεια τρελλας και σχιζοφρενιας για να πετυχει την τελειοτητα!Κατι αδυνατον τις περισσοτερες φορες!
Σε ενα σημειο του δινω 100% δικιο, την εχθροτητα του προς το LP και κατεπεκταση των μεσων ηχογραφισεων, χαρακτηριστικα τα αποκαλουσε σαν ενα ψεμμα και δολοφονους της μουσικης, επειδη δεν μπορουσαν ποτε να μεταφερουν σε καποιον την ....μουσικη! Αυτη ειναι και η αληθεια φυσικα!
Οι περισσοτερες ηχογραφισεις του εχουν γινει κρυφα, χαρακτηριστκο ειναι οτι μερικες φορες γρονθοκοπησε τεχνικους ηχου, οταν αντιληφτηκε οτι τον ηχογραφουσαν!
Αλλα μερικοι που τον εζησαν απο κοντα εξιστορουν και την θεληση του και την δυναμη που εβαζε στην προσπαθεια του να υπηρετησει την μουσικη!
Οποιος ενδιαφερεται μπορει να παρακολουθησει ολη την εβδομαδα τα πολυ πυκνα προγραμματα που εχει αφιερωσει η Σουηδικη Ραδιοφωνια στην μνημη του!
Ο Σεργιου ηταν διευθυντης για 9 χρονια της Συμφωνικης Ορχηστρας της Σουηδικης Ραδιοφωνιας!
http://www.sr.se/cgi-bin/p2/artikel.asp?Artikel=913927
Σπιρος
 
Last edited by a moderator:

ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Established Member
18 June 2006
122
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Μετά θάνατον βγαίνουν αβέρτα ηχογραφήσεις του (όχι πάντα της προκοπής - από τεχνική άποψη). Ως γνωστόν, έτσι και πεθάνεις, κανένας δε σε σώζει από τους πειρατές νόμιμους και παράνομους...
Ας είναι, τουλάχιστον γνωρίζουμε ένα μεγάλο μουσικό.