Οι Δέκα Πληγές

ψηφιστε την ταινια


  • Total voters
    0
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
DVREVR01945X.jpg
reaping.jpg

Οι Δέκα Πληγές

The Reaping
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2007
Διάρκεια: 95
Είδος: Θρίλερ τρόμου
Σκηνοθεσία : Stephen Hopkins
Πρωταγωνιστούν : HilarySwank, David Morrissey, Stephen Rea
Εικόνα: 2.40:1
Ήχος: D.D 5,1

Ένα ενδιαφέρον θρίλερ με πρωταγωνίστρια την εις διπλούν βραβευμένη με OscarHilarySwank στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Καλή ατμόσφαιρά . πιασάρικο σενάριο και καλές ερμηνείες . Να σημειώσω πως στην παραγωγή βρίσκεται ο μίστερ Ρόμπερτ Ζεμέκις κάτι που για πολλούς αποτελεί εγγύηση.

Σμήνη από ακρίδες. Ποτάμια που γεμίζουν αίμα. Βροχές φωτιάς από τον ουρανό. Είστε έτοιμοι για τις Δέκα Πληγές; Η πανεπιστημιακή ερευνήτρια Κάθριν Γουίντερ προσπαθεί να αποδείξει με επιστημονική λογική ότι τα δήθεν «μοντέρνα» θαύματα που συμβαίνουν σε μια επαρχιακή πόλη είναι προκαταλήψεις και απάτη. Αλλά τα γεγονότα στη μικρή πόλη Χέιβεν της Λουιζιάνα ξεπερνούν κάθε λογική. Οι Δέκα Βιβλικές Πληγές επαναλαμβάνονται. Και όσο περισσότερο ψάχνει για απαντήσεις, τόσο περισσότερο δοκιμάζεται η ίδια της η πίστη. Η Κάθριν πρέπει να βρει την αλήθεια, καθώς ο χρόνος τρέχει και οι Πληγές τελειώνουν.
 

nickont

Senior Member
30 October 2006
668
Αθήνα - Κολωνός
Πάρα πολύ καλή ταινία , με σασπένς και καλές ερμηνίες. Μου αρέσει και το θέμα στο οποίο στηρίζεται το σενάριο (Οι πληγές της Βίβλου). Λίγο ξενέρα ο πρωταγωνιστής
 

Μιχάλης Θ.

Established Member
21 June 2006
168
Μου θύμισε λίγο ταινία βασισμένη σε βιβλίο του Steven King όπου μέχρι τη μέση έχει πολύ ενδιαφέρον και μετά η φαντασία πάει σύννεφο, μαζί και το ενδιαφέρον...Μέτρια ταινία αλλά καλή η παραγωγή, αξίζει μιας θέασης με ποπ-κορν και παρελκόμενα!
 

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
16,599
Μολις ειδα το blu ray.

Ενα καταπληκτικο d movie.

(κακη τα μαλλα)
 

Δημήτρης Ν.

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,209
Θεσσαλονίκη
Για το είδος της πολύ καλή . Σωστή ατμόσφαιρα - πράγματι είχε κάτι από την βραδύτητα ανάπτυξης και το σασπένς του Στήβεν Κίνγκ - ωραίοι ρυθμοί , μεταφυσική χροιά . Ο,τι πρέπει για να περάσεις το βράδυ της Κυριακής ευχάριστα.

ΥΓ. Αυτή η Χίλαρυ , ρε γαμώτο , σαν την Φώφη Γεννηματά είναι .
 

akisnm156

AVClub Enthusiast
1 July 2007
1,012
Εγώ πάντως στη σκηνή που ακούστηκε η ατάκα ''3 πληγές έμειναν ακόμα,καλύτερα να φύγουμε (Κάπως έτσι..) '' λίγο έλειψε να ακολουθήσω κατα γράμμα την πρόταση τους.Όντως φέρνει λίγο στις ταινίες που βασίζονται σε γραπτά του King ακριβώς γιατί ως γνωστόν ο King όταν πουλήσει τα δικαιώματα και πάρει τα ντολαρς δεν ασχολείται ξανά με την ταινία. Γιαυτό πέρα λίγων εξαιρέσεων (Λάμψη , Πράσινο Μίλι, Μίζερι ,1408.. ) οι υπόλοιπες 15-20 που έχουν βγει είναι ΜΑΠΑ :tdown:
 
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
Πάρτε τώρα και μια πιο cult παρουσίαση

Οι Δέκα Πληγές The Reaping
Εναλλακτικός τίτλος : Εδώ ο κόσμος καίγεται κι γκόμενα χτενίζεται
Χώρα: ΗΠΑ και το ξαναλέγω
Έτος: 2007
Είδος: ΗΠΑ και το ξαναλέγω
Σκηνοθεσία: Στέφεν Χόπκινς
Παίζουν: Χιλαρι Σουάνγκ , Ντείβηντ Μόρισέι
Διάρκεια: 96´


Μερικές φορές απορώ ακόμα κι εγώ που δεν μου κόφτει και πολύ και λέω. Είναι δυνατόν να βγαίνουν ταινίες που να δείχνουν πως έφτασε το τέλος του κόσμου και οι ήρωες σε αυτές να είναι πέρα βρέχει λες και ξέρουν εκ των προτέρων το φινάλε της ταινίας ? Χαλαρά με το φραπεδάκι στο χέρι θα φέρουν εις πέρας την αποστολή τους έστω κι αν αυτή είναι η μεγαλύτερη απειλή στον πλανήτη. Ρε θα μας τρελάνουν αυτοί οι αμερικάνοι.
Όταν έρθει η συντέλεια του κόσμου εμείς θα είμαστε σε διακοπές

Μια sexy πρώην ιερομένη θα κληθεί να εξιχνιάσει το μυστίριο που κρύβεται πίσω απ την ξαφνική μετάλλαξη του τοπικού ποταμού μιας επαρχιακής πόλης στο νότο. Το ποτάμι αυτό που λέτε εκεί που έρεε αποφάσισε να γίνει χείμαρρος αίματος . Αρχικά η πρώην sexy ιερομένη και επιστήμονας συγχρόνως με ψυχραιμία που σπάει νεύρα αγνοεί το γεγονός επικαλούμενη πως πρόκειται για χημικές ουσίες και κουραφέξαλα . Σιγά σιγά όμως βλέπουμε τις 10 πληγές του Φαραώ να επανέρχονται και φυσικά η πρώην sexy κλπ κλπ πρωταγωνίστρια να κάνει κα πάλι την πάπία . Ώσπου θα τα βρει ζόρικα και θ αναγκαστεί να παραδεχθεί πως η μέρα της κρίσης έφτασε . Ρε σε ποιόν τα πουλάτε αυτά?
 

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Αρκετά καλή.
Περίμενα να δω μια ταινία χάλια με βάση αυτά που διάβαζα.
Την είχα στη συλλογή μου αλλά για πολύ καιρό δεν τολμούσα να τη βάλω.

Με εξέπληξε ευχάριστα.
Είχε αγωνία και κάποιες σκηνές που προκαλούσαν λίγο τον τρόμο.
Δεν έκανε κοιλιά.
 

mixapapai

Senior Member
5 May 2008
368
Αθήνα
Η ταινία ξεφεύγει απο τα όρια του παντελώς αδιάφορου, ομολογώ οτι ορισμένες σκηνές είναι ακριβώς το αντίθετο. Το τέλος όμως.........