Τι κι αν δεν είμαστε αδέρφια...

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,350
417KF0G4Z7L._AA240_.jpg


Οι Doobie Brothers δεν ήταν ένα ομοιόμορφα ακούρευτο, καλοντυμένο, εγγλέζικο συγκρότημα, ούτε στούντιο γάτοι, ούτε συγγενείς υπαλλήλων της Warner. Δεν ήταν κάν αδέρφια. Ήταν τέσσερις μουσικοί από το San Jose (και όχι από ‘κει που ήταν όλοι οι άλλοι της εποχής τους, το San Francisco). Απλά τέσσερις μουσικοί, ένα συγκρότημα του δρόμου, που όπου υπήρχε κοινό βάζανε τα όργανα στη μπρίζα.
1971.
Τη στιγμή που ο Tom Johnston και ο Pat Simmons ανέβαιναν στη σκηνή με τις ακουστικές κιθάρες τους σε ανοιχτά κουρντίσματα, κάτι άλλαζε.
Αμερικάνικο ροκ, που μόλις άρχιζε να διαμορφώνεται. Καθαρά φωνητικά κοντά στους σύγχρονους Grand Funk αλλά και στους προπάτορες που καβαλούσαν τα κύματα της West Coast. Καουμπόϊκο ροκ ?… μάλλον όχι, επιρροές ναι αλλά όχι σαν αυτό που αργότερα μάθαμε από συγκροτήματα όπως οι Marshall Tucker Band, αγροτικό ? ίσως… μπούγκι ? χμμμ.. βλαχοροκ ? με τίποτα..Πάντως οι νύξεις για άλογα, χωριό, φύση, τη νύχτα, τη μέρα , ταξίδια και την καλή μας είναι εδώ με αντίστοιχη απουσία όλων των άλλων επιρροών της εποχής δηλαδή σύγχρονο τρόπο ζωής, καλοκαίρι στην πόλη, λουλούδια, και αγάπη. Φυσικά ούτε λεξη για ψυχεδέλεια (τι είναι αυτό ?) και ουσίες. Ας είναι καλά η μπύρα και τα άλλα αντρικά ποτά.
Όλα κινούνται γύρω από τους δυό πόλους Johnston – Simmons. Η μαγεία της διπλής κιθάρας, και υπάρχει μπόλικη, κύρια ακουστική, οι άλλοι δυό διακριτικοί, όσο χρειάζεται για να συμπληρωθεί η τετράδα.
Πολύ δυνατές στιγμές το ασύγκριτο opening track, Nobody, το Slippery St. Paul, travelling man, Feeling down farther και το μπλουζίστικο Chicago.
Δεν φτάνει την τελειότητα και τη στιλπνάδα του What were once vices… αλλά είναι φρέσκο, αγνό και ανεπιτήδευτο. Αγνοημένο στον καιρό του, ίσως λόγω της πρόχειρης ηχογράφησης των άσημων τότε μουσικών. Τώρα σαν remaster σαφώς καλύτερο.
Για όσους αναζητούν τα 70’ς που ποτέ δεν γνώρισαν.
 

Δημήτρης Ν.

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,209
Θεσσαλονίκη
γράψε ρε μεγάλε για το ""What were once vices..." να γουστάρουμε . Διότι το πρωτο τους που παρουσιάζεις , δεν έχει ούτε τον αρμονικό , ούτε τον οργανικό πλούτο του προαναφερθέντος ή του "The Captain & me" και του "Stampede". Είναι απλώς 3/5 , είναι πρωτόλειο και του φαίνεται .
 

Nikos F

Supreme Member
19 June 2006
6,149
Αλιμος
Δε μου άρεσε ποτέ chief ... το είχα εδώ και πολύ καιρό (15 χρόνια)
αλλά δεν.. πολύ ακατέργαστο και αδύναμο συνθετικά.
Εξάλου γνωρίζεις ποιά φάση της καριέρας τους θεωρώ συναρπαστική.:award:
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,350
εμένα μ αρέσει πολύ.
Από τον καπετάνιο, που είναι καβάλα τ αλογάκι, χίλιες φορές...

και τί να γράψω γιά τα βίτσια ?
10/10.

Αυτό όμως ήταν παρθενικό ταξίδι, και το nobody χαστούκι εν έτει 1971
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,350
τα ίδια ισχύουν και για σένα Νικολάκη.
ακατέργαστο.
Και εγώ το έχω χρόνια.
Απλά είπα να μοιραστώ σκέψεις.


Ίσως είναι καλύτερα έτσι.
Όταν υπάρχουν αντιδιαμετρικές γνώμες είναι καλύτερα γιά τους άλλους.
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,350
Re: Απάντηση: Τι κι αν δεν είμαστε αδέρφια...

γράψε ρε μεγάλε για το ""What were once vices..." να γουστάρουμε .


κάνε κάτι και συ ρε μπάρμπα....
μαλλιάσανε τα δάχτυλά μου στο κημπόρντι...

(αύριο ραντεβού εκλείσθη)
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,350
όχι
την ώρα των ειδήσεων, κόρη βασιλέως της ελληνικής μυθολογίας, όχι στο δρόμο με τις Λεύκες, το άλλο, αλλά μιά μέρα αργότερα.