Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E

Totis

New member
25 September 2007
84
Γεια σας,
Καταρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για το σπουδαίο αυτό forum και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου που έχω γίνει μέλος της κοινότητάς σας!!!

Ας μπούμε τώρα στο ψητό!!! Έχω αποφασίσει να αγοράσω μια καινούρια τηλεόραση και μετά από πολύ ψάξιμο κατάληξα σε τηλεόραση plasma 42". Συγκεκριμένα είμαι μεταξύ αυτών των 2:Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E. Για περισσότερα χαρακτηριστικά και τιμές μπορείτε να δείτε έδώ:http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?catalog=15&category=69976421

Τώρα βρίσκομαι σε δίλημμα ποια από τις 2 να διαλέξω. Από τη μια η Samsung φαίνεται να έχει καλύτερα χαρακτηριστικά και features από ότι η Panasonic αλλά από την άλλη η Panasonic έχει πάρει βραβείο EISA γι´αυτήν την τηλεόραση.

Εσείς τι λέτε;

Α, και κάτι άλλο. Από service τι λένε αυτές οι 2 εταιρίες(για την Ελλάδα πάντα μιλάμε); Επειδή εγώ έχω πείρα μόνο από υπολογιστές και συγκεκριμένα από HP και LG των οποίων το service ομολογουμένως είναι άψογο-είναι και on site!

Έχουνε τόση μεγάλη διαφορά; Νόμιζα ότι η Samsung ήταν αρκετά καλή στις τηλεοράσεις. Οι μικροδιαφορές που έχουν στα χαρακτηριστικά τους; Δηλαδή νομίζω η Samsung έχει καλύτερο contrast και καλύτερη αντίθεση. Δεν παίζουν όμως τόσο ρόλο μπροστά στην Panasonic;

100hz η panny και κορυφαιο μαυρο.Ελπιζω την αντιθεση να μην την μετρας με βαση το τελευταιο hitech...
Αλλο να καις τα λευκα και να λες οτι εχεις φωτεινοτητα και αλλο να εχει ςπραγματικα κορυφαιο μαυρο.Επισης το πανελ της panny ειναι πολυ καλυτερο στο burn in.

100hz η panny και κορυφαιο μαυρο.Ελπιζω την αντιθεση να μην την μετρας με βαση το τελευταιο hitech...
Αλλο να καις τα λευκα και να λες οτι εχεις φωτεινοτητα και αλλο να εχει ςπραγματικα κορυφαιο μαυρο.Επισης το πανελ της panny ειναι πολυ καλυτερο στο burn in.
Ευχαριστώ για τις άμεσες και ακριβείς απαντήσεις!!! Για να το λέτε εσείς τότε έχετε απόλυτο δίκαιο! Να στε καλά!!!

Όσον αφορά το service της Panasonic τι λέει; Είναι καλό; Αν πάθει τίποτα η τηλεόραση έρχονται,την παίρνουν, την φτιάχνουν και σας την φέρνουν;

Απάντηση: Re: Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E

Όσον αφορά το service της Panasonic τι λέει; Είναι καλό; Αν πάθει τίποτα η τηλεόραση έρχονται,την παίρνουν, την φτιάχνουν και σας την φέρνουν;

Σε αυτο το θεμα, η Panasonic ειναι λιγο μπερδεμα...Πρεπει να απευθυνθεις σε εναν εξωτερικο συνεργατη που εχουν, νομιζω την astra...καπως ετσι...εχει αναλυτικες πληροφοριες στο επισημο site της Panasonic.gr.
Εδω σαφως και υπερτερει πιστευω η Samsung.

Re: Απάντηση: Re: Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E

Εγω θα ειμαι αντικειμενικος.

1- Η Samsung εχει καλυτερο μαυρο και contrast. Δεν το λεει μονο το Hi Tech αυτο , το λεει και το HDTVtest.
Επισης εχει ελαφρα καλυτερη εικονα σε SD , συγκεκριμενα ειναι πιο ευκρινης ενω η Panasonic ειναι πιο "soft". Ακομη εχει πολυ πιο συγχρονο μενου με πολυ περισσοτερες επιλογες και ρυθμισεις σε αντιθεση με την Panasonic που εχει μονο βασικες ρυθμισεις. Τελος εχει πιο συγχρονη σχεδιαση σε σχεση με την PX που ειναι πιο συντηρητικη.

2- H Panasonic εχει ενα μικρο προβαδισμα στην κινηση λογω 100 Hz. Επισης ειναι πιο ανθεκτικη στο burn in (αν και δεν εχει το pixel shift (αντι burn in) της Samsung). Ακομη σαν ποιοτητα κατασκευης ειναι πιο "στιβαρη".

Mε λιγα λογια αλλου υπερτερει η μια και αλλου η αλλη. Εγω θα κοιταζα και την Philips 42PFP5532.

Μπερδεύτηκα λίγο τώρα. Εγώ την τηλεόραση την θέλω για να βλέπω περισσότερο τηλεόραση αλλά και αρκετές ταινίες. Για οικιακή χρήση τη θέλω και όχι για καφέ ή για οποιοδήποτε άλλο σκοπό. Μήπως με αυτά τα δεδομένα η Samsung να είναι καλύτερη για μένα;

Για να είμαι ειλικρινής, τις τηλεοράσεις Philips δεν τις είχα σε πολύ μεγάλη υπόλυψη. Βλέπω όμως ότι έχει πολύ καλά χακτηριστικά. Τι λένε γενικά οι κριτικές για τις Philips;

Παίδες, μετά από αρκετό ψάξιμο στο forum και σε προηγούμενα θέματα έχω κάποιιες απορίες. Έβλεπα το topic που αναφέρεται στις βαθμολογίες του hi tech για τηλεοράσεις 40"-42". Από τα post σας κατάλαβα όμως ότι δεν είναι και πολύ έγκυρο τεστ. Αν κατάλαβα καλά δεν έχει σχέση το contrast 15000 που έχει η samsung σε σχέση με το 10000 που έχει η panasonic γι'αυτό και η τελευταία είναι ένα σκαλί μπροστά. Ισχύει αυτό; Και κάτι άλλο. Πάλι κάπου διάβασα ότι αν βάλεις τις 3 προαναφερόμενες τηλεοράσεις δίπλα δίπλα (panasonic-samsung-philips) τότε βλέπεις ότι η panasonic είναι εμφανώς καλύτερη. Έτσι είναι; Και κάτι τελευταίο. Τα βραβεία EISA δεν είναι πολύ πιο αντιπροσωπευτικά από οποιεσδήποτε άλλες συγκρίσες γίνονται;

Εγώ θα συμφωνήσω με τον Rivers και ως κάτοχος τις 42C96 σε διαβεβαιώ ότι σε σήμα SD είναι η καλύτερη που έχω δει(εκτος από τις Kuro φυσικά).

Είμαι σίγουρος πως όποια και να διαλέξεις θα μείνεις ικανοποιημένος τελικά. Γνώμη μου να εμπιστευτείς τα μάτια σου και να πάρεις όποια σου κάνει "κλικ".

Re: Απάντηση: Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E

Είμαι σίγουρος πως όποια και να διαλέξεις θα μείνεις ικανοποιημένος τελικά. Γνώμη μου να εμπιστευτείς τα μάτια σου και να πάρεις όποια σου κάνει "κλικ".
Δηλαδή πιστεύεις ότι με το που θα τις δω και τις 2 θα διαλέξω ανάλογα με το τι θα δω εκείνη την ώρα και με το ποια θα μου κάνει το μεγαλύτερο κλικ;

Re: Απάντηση: Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E

σωστα τα λες φιλε μου αλλα εχω την εντυπωση οτι θα παρει την panny αν τις δει διπλα-διπλα

τα 100hz κανουν διαφορα,πιστεψτε με.......κατι ξερω

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E

Δηλαδή πιστεύεις ότι με το που θα τις δω και τις 2 θα διαλέξω ανάλογα με το τι θα δω εκείνη την ώρα και με το ποια θα μου κάνει το μεγαλύτερο κλικ;

Από την στιγμή που σε καλύπτουν και οι δύο (τρεις) με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και τις απόψεις των κατόχων τους, ή αυτό μένει ή κορώνα-γράμματα.

Αν δεν δεις διαφορές πάρε την πιο φτηνή.

Κάτι features που έχει η samsung (όπως PIP,DNIE,MOVIE,GAME MODE,SMARTFRAME) είναι χρήσιμα; Ας πούμε το PIP το χρησιμοποιά κανείς ποτέ; Αυτά με τις ταινίες και τα παιχνίδια σου κάνουν τη διαφορά;