Uneasy Listening

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

17 June 2006
14,350
cd01.jpg


Christopher Dell – The World We Knew (ACT CD – 2007)

Ολος ο κόσμος ξέρει το “Strangers In The Night” αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν τον συνθέτη του, Bert Kaempfert. Ο Γερμανός γεννήθηκε στο Αμβούργο, το 1923. Ανακάλυψε τους Beatles, ενορχήστρωσε για τον Elvis Presley, έγραψε μεγάλες επιτυχίες για τον Nat King Cole, τον Dean Martin, τη Shirley Bassey και άλλους. Οι περισσότεροι σήμερα θα απέστρεφαν το βλέμμα μετά βδελυγμίας, αλλά ο Kaempfert είναι γνήσιο τέκνο της παράδοσης που μας έδοσε τον Kurt Weil και τον Hans Eisler.
Ο Christopher Dell παίζει βιμπράφωνο και διασκεύασε εδώ μερικά απ αυτά τα διαμάντια του Kaemfert. Συμπράτουν τενόρο σαξόφωνο, κιθάρα, πιάνο, μπάσο και ντράμς. Στο σημείωμά του που συνοδεύει το δίσκο γράφει:
“Τα κομμάτια ανήκουν σε μιά άλλη, μακρινή εποχή: μοιάζουν με παλιατσαρίες, που έφερε στο φώς η αρχαιολογική σκαπάνη. Εχουν τη νοσηρή χάρη ένος ερειπωμένου κτιρίου, που η ομορφιά του φανερώνεται μόλις του ρίξουμε μιά δεύτερη ματιά”.
 

Nikos F

Supreme Member
19 June 2006
6,146
Αλιμος
Bert Kaempfert

Εδώ Κώστα μπήκες στα χωράφια μου .. και βέβαια γνωρίζω τον
μακαρίτη , ανάμεσα στα άλλα υπεύθυνος για ένα από τα καλύτερα instrumentals ever , το wonderland by night νο 1 κάπου στα late 50's:grinning-smiley-043