Subwoofer και παλι - για μουσική, ομως!

antid0t

Senior Member
17 January 2007
546
Αθηνα
Αγαπητοι συμπολιτες, μπερδευτηκα.

Ζητουμενο: μουσικο subwoofer σε λογικες σταθμες - Jazz, Ορχηστρικη, Folk
(βλεπουμε και ταινιες, αλλα πρωτευουσα σημασια το CD).

Budget: max Euro 600

Amp: Marantz SR 8001 (v.nice)
Main speakers : Totem Sttaf (super nice, too, διενυσχυση με τα 2 πισω καναλια του 7.1)
Χωρος: 3,8 x 4,2 μετρα (Ταβανι 3 μετρα)

Συμπερασματα εως τωρα: λιγα. Ο χωρος ειναι μικρος, αρα παμε για 8-10'. Τοποθετηση μεγα θεμα. Στασιμα κυματα παντου, το δωματιο ειναι σχεδον τετραγωνο - δεν αλλαζει!

Προβλημα: ολες οι εταιριες τονιζουν το "Mega -Super-kickin Bass", και, φυσικα, τις επιδοσεις στο home cinema. Απο τη μουσικη πλευρα δε βλεπω κατι... (κατω των 3000 ευρω, εννοω).

Εχω δει προτασεις απο τις κλασσικες εταιριες (Yamaha, Velodyne, B&W και Chario). Υπαρχει αλλη ιδεα? Προτιμω ενα ηχειο μικρης παραγωγης και περιποιημενο (οπως τα Totem) και ας παω ενα σκαλι κατω στις "επιδοσεις". Ποιοτητα?

Η απλα ολα αυτα ειναι ονειρα θερινης νυκτος και αυτο που ζηταω δεν υπαρχει? Πολλα ζηταω στα 20Hz? (Ειναι στα 30Hz, να στ'αφησω?!)

:ADFAD2:

thank you

Ενδιαφερουσα η ιδεα για EPOS - ευχαριστω! Good old British engineering! Και αναφερεται ρητα (στο κειμενο τουλαχιστον) στη χρηση του για μουσικη...

Καμια ιδεα για το B&W 610? το εχει ακουσει κανεις? Εχω την εντυπωση οτι δεν διατιθεται ακομα στην Ελληνικη αγορα...

a.

Τα έχουμε πει πρόσφατα παραδίπλα καλέ μας φίλε.
Δες παραπάνω το θέμα για το μπουμάρισμα, παρακάτω ένα θέμα για σαμπ.
Δεν έχει σημασία αν είναι για 5.1 ή μουσική. Τα ίδια ισχύουν.
Και να επαναλάβω ότι σπάνια εγκαθιστά κανείς ένα σαμπ, ανεξάρτητα κόστους, και παίζει όμορφα και ωραία από την αρχή. Θέλει ψάξιμο και στήσιμο. Αυτό είναι σημαντικότερο από την ερώτηση "ποιο σαμπ...."

Οκ, μονος μου τελικα!

Για πληροφορηση των επομενων (ε, σιγουρα καποιος θα...) επελεξα το REL T3:worshippy:. Αψογος έλεγχος, συνδεση με neutrik στις εξοδους των ηχειων (και συνδεση RCA στο καναλι .1), πολυ μουσικο, καθολου μπουμαρισματα. Εχω μεινει αναυδος, το ηχειο προσεθεσε τις κατω συχνοτητες οπως επρεπε, εδεσε τελεια. Αν και τελειο στη μουσικη, σε δοκιμη με το Star Wars... οκ, το Imperial Star Destroyer περασε απο πανω μας!

Και ως αντικειμενο (επιπλο), τι να πω? Ποιοτητα κατασκευης και σχεδιασμος (design δηλαδη) αψογα και σεμνο στο μεγεθος. Για τους τολμηρους, υπαρχουν και τα μεγαλυτερα T1 και Τ2 και το υπολοιπο range, αν και οι τιμες πανε στα υψη... Περιεργως τα μοντελα αυτα δεν πολυ-εμφανιζονται στο forum και στα ελληνικα εντυπα, αναρωτιεμαι γιατι...

:ernaehrung004:

Ευχαριστω!

Το T3 ειναι 8ιντσο - για την ακριβεια εχει ενα 8' ενεργητικο (downfiring) και ενα 8' παθητικο (προσοψη). Απο τα αλλα μοντελα, το Τ1 ειναι 2x10' και το Τ2 ειναι 1x8' και 1x10'.

Το crossover το ρυθμισα λιγο κατω απο τα 80Hz, για να δενει με τα κυρια ηχεια - τι να πω, απο οσα ξερω (και οσα ακουω)... η ενταση ειναι στο 1/4, διοτι γκρεμιζει τοιχο :smash: ...Μικρο, αλλα θαυματουργο.

Α! και να ξεκαθαρισω, δεν παιρνω "μιζα" απο τη REL απλα ειμαι ο "ευχαριστημενος πελατης", πραγμα ιδιαιτερως ευχαριστο!

Ευχαριστω!

Το T3 ειναι 8ιντσο - για την ακριβεια εχει ενα 8' ενεργητικο (downfiring) και ενα 8' παθητικο (προσοψη). Απο τα αλλα μοντελα, το Τ1 ειναι 2x10' και το Τ2 ειναι 1x8' και 1x10'.

Το crossover το ρυθμισα λιγο κατω απο τα 80Hz, για να δενει με τα κυρια ηχεια - τι να πω, απο οσα ξερω (και οσα ακουω)... η ενταση ειναι στο 1/4, διοτι γκρεμιζει τοιχο :smash: ...Μικρο, αλλα θαυματουργο.

Α! και να ξεκαθαρισω, δεν παιρνω "μιζα" απο τη REL απλα ειμαι ο "ευχαριστημενος πελατης", πραγμα ιδιαιτερως ευχαριστο!

Ποσο στοιχισε ?

Οκ, μονος μου τελικα!

Για πληροφορηση των επομενων (ε, σιγουρα καποιος θα...) επελεξα το REL T3:worshippy:. Αψογος έλεγχος, συνδεση με neutrik στις εξοδους των ηχειων (και συνδεση RCA στο καναλι .1), πολυ μουσικο, καθολου μπουμαρισματα. Εχω μεινει αναυδος, το ηχειο προσεθεσε τις κατω συχνοτητες οπως επρεπε, εδεσε τελεια.

:ernaehrung004:

Aντε,καλοριζικο και καλες ακροασεις.Για πες ποσο κοστισε???-bye-

Βρε παιδια, αγγελια το καναμε! Δεν το πουλαω, μολις το πηρα! χεχε...:music-smiley-004:

Λοιπον, οι τιμες λιανικης πανε καπως ετσι (οταν εγω ρωτησα, τουλαχιστον - παρτε τον εισαγωγεα για πληροφ., ξαναλεω δεν εχω σχεση μαζι του, τον βρηκα απο το website της REL στο www.rel.net) Τ1 600, Τ2 800 και Τ3 900.

Τα αλλα μοντελα που βρηκα καταλληλα και σε αντιστοιχη ταξη κοστους (και για να ειμαστε και σωστοι), ειναι τα εξης:
EPOS ELS (Κοψιας, Δαφνη)
EPOS M-SUB (-//-)
B&W 610 (Lynx audio, καλλιθεα)
Chario 8" (Κοσμας, στοα Φεξη)
και
Velodyne CHT12R (πολλα καταστηματα)

a.

Last edited:
Βρε παιδια, αγγελια το καναμε! Δεν το πουλαω, μολις το πηρα! χεχε...:music-smiley-004:

Λοιπον, οι τιμες λιανικης πανε καπως ετσι (οταν εγω ρωτησα, τουλαχιστον - παρτε τον εισαγωγεα για πληροφ., ξαναλεω δεν εχω σχεση μαζι του, τον βρηκα απο το website της REL στο www.rel.net) Τ1 600, Τ2 800 και Τ3 900.

Τα αλλα μοντελα που βρηκα καταλληλα και σε αντιστοιχη ταξη κοστους (και για να ειμαστε και σωστοι), ειναι τα εξης:
EPOS ELS (Κοψιας, Δαφνη)
EPOS M-SUB (-//-)
B&W 610 (Lynx audio, καλλιθεα)
Chario 8" (Κοσμας, στοα Φεξη)
και
Velodyne CHT12R (πολλα καταστηματα)

a.

Φιλε antidot,

Μηπως οι τιμες ειναι αναποδες?
Τ1 = 900 ευρω
Τ3 = 600 ευρω

Γιατι οπως λες παραπανω Τ1= 10 ιντσες και Τ3 = 8 ιντσες