"Χρειαζομαστε αλλα ηχεια"

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Μετα απο το επιτυχημενο συμβουλιο, και με μια προχειρη ερευνα αγορας και δεδομενου οτι πρεπει να "μεγαλωσουμε" τον ηχο στο συστημα μας, βρηκα τα παρακατω (μονο σε φωτογραφια, live δεν τα εχω δει / ακουσει).

Ομολογω οτι πολυ μου αρεσουν, και επειδη καλως ή κακως δινω μεγαλη βαρυτητα στο οπτικο μερος, θα ηθελα να μοιραστειτε μαζι μου τις εντυπωσεις, αποψεις που ισως εχετε με τα παρακατω ηχεια.

Προκειται για τα Focal Jmlab Profile 918 (για L&R), το cc908 (center), και μαλλον το sr 908 (για surround).

Καποια στιγμη σκεφτητα και τα ΧΤ4 της B&W, αλλα μου φαινεται οτι δεν θα μου καλυψουν τον χωρο μου.
http://www.bowers-wilkins.com/display.aspx?infid=819

Τι λετε?

Για τo PV1, καμια αντιρρηση, το θεμα ειναι τα λοιπα (ΧΤ4 και το κεντρικο)

Με μια γρηγορη ματια στα Β&W, ειναι αδυνατο να πιασεις reference levels σε home cinema, εκτος κι αν καθεσαι 1.5μετρο απο τα ηχεια.

Εαν δεν σε ενδιαφερει να παιζεις σε εντασεις reference, αλλο θεμα.

Στα Focal τουλαχιστον, 2.5-3μ αποσταση και εισαι μεσα..

Last edited:
Μην φυγουμε και πολυ εκτος θεματος ομως και μετα μπλεξουμε τα μπουτια μας

Με μια γρηγορη ματια στα Β&W, ειναι αδυνατο να πιασεις reference levels σε home cinema, εκτος κι αν καθεσαι 1.5μετρο απο τα ηχεια.

Εαν δεν σε ενδιαφερει να παιζεις σε εντασεις reference, αλλο θεμα.

Στα Focal τουλαχιστον, 2.5-3μ αποσταση και εισαι μεσα..

Θα ειμαι περι τα 5-6 μετρα.

Μαλλον δεν με ενδιαφερει να πιασω reference levels, με ενδιαφερει μια αξιοπρεπης ηχητικη εικονα.

To reference level ειναι τα 105db στη θεση ακροασης.

Η πτωση της εντασης με την αποσταση ειναι μια σχεση λογαριθμικη, την οποια δεν αναφερω, για να μην ξεφυγουμε απο το θεμα.

Ενα ηχειο τωρα 86db οπως τα B&W, δεχονται ισχυ 150W. Στο ενα μετρο μπορουν να δωσουν 107db. Στα 6 μετρα θα εχεις 91.5db.

(Υπαρχουν και οι ακυρωσεις-προσθεσεις του χωρου, αλλα δεν αναφερομαι σε αυτο, για ευκολια.)

Φαντασου λοιπον τον πυροβολισμο στην ταινια στα 105db, και τον διαλογο στα 75db, ωστε να μπορει ο σκηνοθετης να σου δωσει την διαφορα στην ενταση, και ταυτοχρονα να ακουγονται καθαρα οι διαλογοι.
Εαν τωρα ο πυροβολισμος φτασει στην καρεκλα σου στα 92db, φαντασου ποσο δυσκολα θα παρακολουθεις το διαλογο.

Last edited:
Επισης, εαν το δωματιο σου εχει επιπεδο θορυβου 40db με τα μηχανηματα να δουλευουν, σου εχει μεινει μια δυναμικη περιοχη 65db.
Με τα Β&W εχεις μειωση δυναμικων 20%.

Μετα απο το επιτυχημενο συμβουλιο, και με μια προχειρη ερευνα αγορας και δεδομενου οτι πρεπει να "μεγαλωσουμε" τον ηχο στο συστημα μας, βρηκα τα παρακατω (μονο σε φωτογραφια, live δεν τα εχω δει / ακουσει).

Ομολογω οτι πολυ μου αρεσουν, και επειδη καλως ή κακως δινω μεγαλη βαρυτητα στο οπτικο μερος, θα ηθελα να μοιραστειτε μαζι μου τις εντυπωσεις, αποψεις που ισως εχετε με τα παρακατω ηχεια.

Προκειται για τα Focal Jmlab Profile 918 (για L&R), το cc908 (center), και μαλλον το sr 908 (για surround).

Καποια στιγμη σκεφτητα και τα ΧΤ4 της B&W, αλλα μου φαινεται οτι δεν θα μου καλυψουν τον χωρο μου.

Τι λετε?

Ωραίο θέμα άνοιξες τσιμπητέ..-bye-

Αλλά για πες, πόσο πάει το μαλλί?:afro:

Πολυ πολυ χονδρικως,
L+R κανα 2χιλιαρο
C κανα 600αρι,
SR κανα χιλιαρικο
Sub κανα χιλιαρικο
(ξερω μονο για τα L&R, για τα υπολοιπα, εκτιμιση ειναι)

Χωρια τον τελικο...

Ντινο,

εαν δεν σε απασχολει το θεμα των εντασεων, μην αγχωνεσαι τοσο.
Δεν ακουνε ολοι σε τετοια db, απλα σε 6 μετρα αποσταση εχεις αρκετη πτωση στην ενταση.:ernaehrung004:

Last edited:

Τι λετε?

Ντίνο τα Focal είναι γενικά εξαιρετικά ηχεία. Από αυτή τη σειρά έχω ακούσει τα L, R και μου άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις. Αν κινηθείς σε αυτή την οικονομική κατηγορία να τα συμπεριλάβεις οπωσδήποτε στην λίστα σου.

Μπορείς και να τα ακούσεις live στην ΗΧΟΔΟΜΗ που γνωρίζω ότι τα έχουν σε demo.

Αλήθεια… Το θηριώδη κεντρικό που σκέφτεσαι να το βάλεις?
Θα γκρεμίζεις πάλι?-bye-

αν εχεις γκαζιαρη ενισχυτη μια ειναι η λυση
jamo thx ultra 2 τα υλικα που φορανε τα εν λογο ηχεια κανουν πολλα χαιενταδικα να ιδρωσουν στην θεα των σκανσπικ φεις πλαγκ τουιστερ κωνο
δουλευει τρελλα απλα δεν αγγιζεται

Ντίνο τα Focal είναι γενικά εξαιρετικά ηχεία. Από αυτή τη σειρά έχω ακούσει τα L, R και μου άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις. Αν κινηθείς σε αυτή την οικονομική κατηγορία να τα συμπεριλάβεις οπωσδήποτε στην λίστα σου.

Μπορείς και να τα ακούσεις live στην ΗΧΟΔΟΜΗ που γνωρίζω ότι τα έχουν σε demo.

Αλήθεια… Το θηριώδη κεντρικό που σκέφτεσαι να το βάλεις?
Θα γκρεμίζεις πάλι?-bye-

Μας εβαλες την "φυτιλια" και τωρα θα τρεχω :flipout:

14 κιλα, πως τα κραταμε στο τοιχο ???