Αφρο-ναύτης Εξολοθρευτής, ο Γυιός του Κεραυνού

17 June 2006
14,350
Lee_Perry_02.jpg


Lee "Scratch" Perry - Voodooism
Μικρός, φτωχόπαιδο έμαθε τη Βίβλο και μαζί το Υπερφυσικό, πράγματα που θα στοίχειωναν τη δουλειά του για όλη την υπόλοιπη ζωή του. «Ανοιχτός» σ ένα σωρό ετερόκλητες επιρροές από τον James Brown μέχρι τη Motown, τους Beatles και τον Ennio Morricone ο σκατόγερος «την είδε» Ρομπέν των Δασών σ ένα κόσμο γεμάτο από καρχαρίες – είναι αυτός που έκανε τις πρώτες παραγωγές του Bob Marley, του King Tubby, του Bunny Wailer, του Peter Tosh. Ανεξακρίβωτης ηλικίας ζεί σήμερα στη Βαβυλώνα (Ζυρίχη). Θρυλική φιγούρα της σύγχρονης Μαύρης Μουσικής με μια προσωπική μυθολογία που ανάλογή της μόνο ο Sun Ra μπορεί να επιδείξει, κυκλοφορεί μ ένα τούβλο από χασίς όσο το κεφάλι σου πάντα στο σακούλι του. Ορκίζεται πως ο Χριστός ήταν αράπης κι αυτός είναι ο στρατηγός του στη Γή, αυτός που διοικεί τα Πνεύματα. Θεωρεί Σατανά το Χρήμα και αρχαγγέλους του «τους βρυκόλακες», τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες, κάνει συνέχεια βουντού στον Mick Jagger και βομβαρδίζει τους πάντες με συγκλονιστικές ατάκες.
Δεν υπάρχει μέτριος δίσκος του Lee “Scratch” Perry, αυτό το ξέρουν κι οι πέτρες.
Το Voodooism είναι ένα άλμπουμ συλλογή από τις θρυλικές παραγωγές του στην Black Ark στα 70ς, μικρά δισκάκια 45 στροφών, τα περισσότερα είχαν κυκλοφορήσει μόνο στη Τζαμάϊκα και είναι εξαφανισμένα εδώ και χρόνια: για πολλά απ αυτά οι συλλέκτες πληρώνουν μικρές περιουσίες για να τα αποκτήσουν στην αυθεντική τους μορφή. Είναι βέβαια γεμάτα από τους αλλόκοτους ήχους και τους πειραγμένους ρυθμούς του τρελλόγερου, συχνά με σεισμικό μπάσσο και πρίμα «στα κόκκινα».
Ισως ο ένας δίσκος dub που θα έσωζα αν έπιανε φωτιά το σπίτι μου.
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
να... βλέπεις τι κάνεις?

παίρνεις ένα ωραίο τίτλο....
μετά κοπανάς μερικά ωραία που με τραβάνε, Brown, Motown, Beatles, Morricone (μα βαλτός είσαι?) και εκεί που όλα πάν καλά, έρχονται οι Σανράδες, οι Τζαμαϊκανοί, μας λες γιά σεισμικά μπάσα και όταν πάμε ...στο ταμείο μας βγαίνει κανένα κουφό...

Τουλάχιστον γράψε από κάτω:
Γιά τον Παναγιωτίδη.
Γιά τον Ντοκ όχι.
Γιά τον Μουκ

και πάει λέγοντας....

μας παραπλανείς
μας παραπλανείς....
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
ωχ τώρα φόρτωσε και την εικόνα.....

άσε κατάλαβα....