O Tελευταίος Δήμιος — Τhe Last Hangman

17 June 2006
62,722
Χολαργός
Aνεξάρτητη Βρεττανική παραγωγή τού Adrian Shergold,πραγματεύεται την ζωή ενός πολύ γνωστου Βρεττανού Δήμιου τού Albert Pierrepoint.
O Pierrepoint επέλεξε την δουλειά τού πατέρα του και τού θείου του.Την κρατούσε μυστική μέχρις ότου επελέγη απο τον Στρατηγό Μοντγκόμερυ για να απαγχονίσει 47 Γερμανούς εγκληματίες πολέμου μετά την Δίκη τής Νυρεμβέργης.
Μια πολύ καλή ταινία που σκιαγραφεί το ψυχογράφημα ενός Δημίου που θεωρούσε κατ´αρχήν ότι κάνει μιά απλή δουλειά,και οφείλει να την φέρνει εις πέρας γρήγορα και χωρίς να υποφέρει ο καταδικασμένος σε θάνατο.
Οταν έγινε το όνομά του γνωστό ,απο κάποιους πολίτες θεωρήθηκε ´ήρωας´και απ´όσους αντιτίθεντο στην θανατική ποινή ´δολοφόνος´.
Η ταινία ασχολείται διεξοδικά με την προσωπική του ζωή,την σχέση του με τήν σύζυγό του,και τελικά με την εσωτερική σύγκρουση που αρχίζει να ´διαπερνά´τον Pierrepoint.
Ενα πολύ δύσκολο θέμα ,παρουσιάζεται λιτά ,διεξοδικά και ο Shergold φτιάχνει θαυμασια πορταρίτα τών πρωταγωνιστών τής ταινίας.Υπάρχουν σκηνές απαγχονισμών οι οποίες δίνονται χωρίς καμιά δραματική μορφή,και που προσωπικά δεν μέ σόκαραν καθόλου.
Ενα μικρό διαμάντι του ανεξάρτητου Βρεττανικού Κινηματογράφου,που αξίζει πολλά περισσότερα απο διάφορες πολυδιαφημισμενες ταινίες,και που ασχολείται με ένα πολύ δύσκολο θέμα χωρίς να κουράζει και να υπερβάλλει.
Πρωταγωνιστεί ένας μεγάλο σύγχρονος Βρεττανός ηθοποιός,ο Timothy Spall,με καθαρά θεατρική παιδεία ,ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει και στίς συγκλονιστικές ταινίες τού Mάϊκ Λή.
Eξαιρετική και η Juliet Stevenson ,πού υποδύεται την σύζυγό του Annie,όπως και ο Eddie Marshan,που υποδύεται τον φίλο του Tish,έναν άνθρωπο που διαδραματίζει τον κύριο ρόλο στην ανάδειξη τής ενδοψυχικής σύγκρουσης τού Δημίου.
 

LEO09

Senior Member
28 January 2007
639
Athens
Απάντηση: Τhe Last Hangman-O Tελευταίος Δήμιος

Πραγματικα μια πολυ καλη ταινια!!
Απο αυτες που μας εχει συνηθισει ο καλος βρεττανικος
κινηματογραφος & την βλεπω παντα ξενοικιαστη...