Αγορά 46" LCD ή PLASMA???

panvel

Established Member
2 February 2009
114
Καλημέρα,

Ειμαι κι εγώ ένας απο αυτούς που στη μετάβαση στο ψηφιακό θα αλλάξω την τηλεόραση μου αλλά δεν ξέρω ακριβώς τί πρέπει να πάρω.
Αυτή τη στιγμή έχω μια 42lg7000 lcd και η χρήση που κάνω είναι
60% τηλεοπτικό σήμα
30% υπολογιστής (όχι για παιχνίδια για ιντερνετ και κυρίως HD υλικο)
10% ταινιες dvd

Ο υπολογιστής πολλές φορές μένει στην επιφάνεια εργασίας, είναι όμως αυτό κάτι που να με αποτρέψει να πάρω πλάσμα? Αν είναι ρυθμισμένο μετά απο 15' να σβήνει την οθόνη το pc δεν λυνεται το πρόβλημα που λένε ότι υπάρχει στις πλάσμα?

Το budget είναι μέχρι 900Ε αυστηρά και ψάχνω την καλύτερη περίπτωση σε αυτά τα χρήματα και minimum 42" θα προτιμούσα 46 ή και 50.
Απο τις παρακάτω ποιά είναι η επιλογή σας ή αν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο ανοιχτός σε πρωτάσεις

47LD750
KDL-46EX402
47SL8000
LG PLASMA 50PK550

Ευχαριστώ για τη βοήθεια σας.
http://www.tsampas.gr/product.asp?catid=4556

Καλημέρα,

Ειμαι κι εγώ ένας απο αυτούς που στη μετάβαση στο ψηφιακό θα αλλάξω την τηλεόραση μου αλλά δεν ξέρω ακριβώς τί πρέπει να πάρω.
Αυτή τη στιγμή έχω μια 42lg7000 lcd και η χρήση που κάνω είναι
60% τηλεοπτικό σήμα
30% υπολογιστής (όχι για παιχνίδια για ιντερνετ και κυρίως HD υλικο)
10% ταινιες dvd

Ο υπολογιστής πολλές φορές μένει στην επιφάνεια εργασίας, είναι όμως αυτό κάτι που να με αποτρέψει να πάρω πλάσμα? Αν είναι ρυθμισμένο μετά απο 15' να σβήνει την οθόνη το pc δεν λυνεται το πρόβλημα που λένε ότι υπάρχει στις πλάσμα?

Το budget είναι μέχρι 900Ε αυστηρά και ψάχνω την καλύτερη περίπτωση σε αυτά τα χρήματα και minimum 42" θα προτιμούσα 46 ή και 50.
Απο τις παρακάτω ποιά είναι η επιλογή σας ή αν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο ανοιχτός σε πρωτάσεις

47LD750
KDL-46EX402
47SL8000
LG PLASMA 50PK550

Ευχαριστώ για τη βοήθεια σας.
http://www.tsampas.gr/product.asp?catid=4556

http://www.tsampas.gr/product.asp?catid=4299

μακραν καλυτερη απο πολυ ακριβοτερες χτυπα την οσο υπαρχει. και αν δεν με πιστευεις δες το θεμα που υπαρχει σε αυτο το site για την τηλεοραση αυτη. καλοριζικη

Καταρχην η δευτερη κ η τεταρτη που εχεις κατα σειρα ξεφευγουν απο το οικονομικο οριο που εχεις θεσει...τα αλλα δε τα γνωριζω.
Οσο για Lcd και plasma συμφωνα με οσα λες απο θεμα χρησης τοτε καλυτερα Lcd.....αποψη μου παντα.
Να σου τονισω ομως οτι κ εγω τωρα περιμενω τη δικη μου Led Lcd κ δε μπορω να σου πω με σιγουρια τι ειναι καλυτερο.
Σιγουρα ομως η lcd δεχετε σκληροτερη χρηση, και παντα σε λογικα πλαισια!
Στις πλασμα ομως θα παρεις περισσοτερες ιντσες σε χαμηλοτερη τιμη

Re: Απάντηση: Αγορά 46" LCD ή PLASMA???

διαφωνω εν μερει με τα παραπανω γιατι την κακομοιρη την u10 την εχω σκισει και δεν μασαει. (PS3 2 ωρες, PC desktop powerpoint, photoshop, pdf αλλες 2 ωρες, 6-8 ωρες τηλεοπτικο την ημερα και ολα αυτα με 20 ωρες στρωσιμο)

για το pc το μονο που εχω δει ειναι λιγο IR (μετα απο 3 ωρες Internet browsing) το οποιο για να το δω πρεπει να πετυχω απολυτο σκοταδι στο δωματιο η τηλεοραση να παιζει μαυρη εικονα και φυσικα με 20 λεπτα τηλεοπτικο σημα το IR παει περιπατο

οσο για την καταναλωση ρευματος ειχα μια lcd 32αρα philips 3ετιας με ονομαστικη καταναλωση 185 W. η 42αρα U10 εχει 180 και δεν εχω δει διαφορα στην ΔΕΗ το τελευταιο 6μηνο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά 46" LCD ή PLASMA???

διαφωνω εν μερει

Διαφωνείς επειδή έχεις δοκιμάσει και ξέρεις ... ;)

Τα παραπάνω είναι η πιο light έκδοση γι´αυτούς που δεν έχουν και νομίζουν ότι ξέρουν... ;) ;)

EDIT

Περί κατανάλωσης..... http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1079829&postcount=487 και http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1213358&postcount=34

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά 46" LCD ή PLASMA???

Τα παραπάνω είναι η πιο light έκδοση γι´αυτούς που δεν έχουν και νομίζουν ότι ξέρουν... ;) ;)
Ελπιζω να μην εννοεις εμενα γιατι εγω εγραψα.....:chinscratch:
.....
Να σου τονισω ομως οτι κ εγω τωρα περιμενω τη δικη μου Led Lcd κ δε μπορω να σου πω με σιγουρια τι ειναι καλυτερο......

Αλλα κ να εννοεις δε πειραζει.....συζητηση κανουμε!:cool4:
Respect

Απο αυτες που αναφερεις την 50PK500 , αλλα θα σου ελεγα να δεις και την Panasonic 46S20...

ΥΓ. Με 10-15 λεπτα στατικων εικονων δεν προκειται να παθει τιποτα μια πλασμα... μονο στις πρωτες 100 ωρες να εισαι προσεκτικος....

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά 46" LCD ή PLASMA???

Εννοώ όλους όσους δεν έχουν κάνει δοκιμή στην δική τους plasma για κάτι παραπάνω από αυτά που γράφει το post...είναι σαφές ότι ο GoldenEye έχει κάνει πιο hardcore χρήση από αυτό που περιγράφω και γι' αυτό διαφωνεί.... ;)

Αλλα κ να εννοεις δε πειραζει.....συζητηση κανουμε!:cool4:
Respect

ωραιες οι LED αλλα πολλα λεφτα. αξιζουν μονο και μονο για το μικροτερο μεγεθος και το βαρος (φθηνοτερο επιπλο) και για την καταναλωση (σημαντικα μικροτερη απο κλασσικες lcd και plasma)

τωρα για τις πλασμα για οσο διαστημα δεν ηξερα σχεδον τις εθαβα. ακομα και οταν την αγορασα την φοβομουν, οταν ειδα το πρωτο blue ray επαθα ενα μικρο σοκ απο την ποιοτητα εικονας και τωρα που ειδα οτι δεν ισχυει τιποτα απο οσα αρνητικα λεγονται για τις πλασμα τις προτεινω ανεπιφυλακτα.

γραψε λαθος δες εδω http://www.tsampas.gr/product.asp?catid=4299 50U20 στα 898 ευρω

πιο hardcore δεν γινεται. και δεν μασαει. η philips με παρομοια χρηση ζεσταινοταν τρελα και σφυριζε το τροφοδοτικο μετα απο καποια ωρα.

ωραιες οι LED αλλα πολλα λεφτα. αξιζουν μονο και μονο για το μικροτερο μεγεθος και το βαρος (φθηνοτερο επιπλο) και για την καταναλωση (σημαντικα μικροτερη απο κλασσικες lcd και plasma)

τωρα για τις πλασμα για οσο διαστημα δεν ηξερα σχεδον τις εθαβα. ακομα και οταν την αγορασα την φοβομουν, οταν ειδα το πρωτο blue ray επαθα ενα μικρο σοκ απο την ποιοτητα εικονας και τωρα που ειδα οτι δεν ισχυει τιποτα απο οσα αρνητικα λεγονται για τις πλασμα τις προτεινω ανεπιφυλακτα.

X 1000

Εγω θα ελεγα επισης οτι οι LED ειναι καλες για 32"-40" , για τα σοβαρα μεγεθη απο 46" και πανω μονο πλασμα...

Ενδιαφέρουσες όλες οι προτάσειςν σας και οι απόψεις σας... Δηστυχώς συνεχίζει να με αγχώνει το θέμα Htpc/desktop.
Η χρήση του υπολογιστή είναι:
40% ταινίες και HD υλικο
30% μουσική από λίστα
10% ραδιόφωνο
20% ιντερνετ, photoshop και άλλα

Συνεχίζεται να πιστεύετε ότι η πλάσμα είναι κάτι εφικτό για την περίπτωση μου?
Να σας πώ την αλήθεια αυτό που με αγχώνει περισσότερο είναι ότι δεν θα τη χρησιμοποιώ μόνο εγώ. Για την ακρίβεια αν η τηλεόραση καθημερινά λειτουργεί 5 ώρες εγώ στις 2 μόνο είμαι παρών....

γραψε λαθος δες εδω http://www.tsampas.gr/product.asp?catid=4299 50U20 στα 898 ευρω

πιο hardcore δεν γινεται. και δεν μασαει. η philips με παρομοια χρηση ζεσταινοταν τρελα και σφυριζε το τροφοδοτικο μετα απο καποια ωρα.

Δηστυχώς έχεις κάνει λάθος στο μοντέλο... αν ήταν όντως το U20 θα ήταν όντως πολύ καλή περίπτωση.
Αλήθεια υπάρχει τρομερή διαφορά από το s20 στο g20? Θέλω να πώ αξίζει πχ να παρεις 47S20 ή 42G20??

Πραγματικά έχω πελαγώσει...
Ψάχνω να βρώ τι είναι το καλύτερο που μπορώ να πάρω με τα λεφτά που διαθέτω που να κάνει για τον χώρο μου. Η απόσταση θέασης στο σαλόνι μου είναι 4-5 μέτρα και τώρα έχω μια 42. Οποιαδήποτε από 42 και πάνω μου κάνει αλλά ποιά είναι η καλύτερη?????? Δύσκολο πράγμα η επιλογή τελικά....
Πάνω που λέω θα πάρω LCD μετά σκέφτομαι τις αντιθέσεις και τα χρώματα των plasma....

Για τον υπολογιστη δεν εχεις μονιτορ ωστε να κανεις εκει καποιες εργασιες? Πχ. ραδιοφωνο/μουσικη

Παιρνεις και μια 50αρα πλασμα για ταινιες-τηλεοπτικο και καθαρισες...