ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ESHOP

andrdive

Established Member
19 June 2006
203
Μεταμόρφωση
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ESHOP

Θα ήθελα να καταγγείλω την απαράδεκτη συμπεριφορά του ηλεκτρονικού καταστήματος www.eshop.gr τηλ. 211 500 0 500, στις 5/5/2009 έκανα παραγγελία (αρ. Παραγγελίας 0905051440347916633204) για ένα UPS και συγκεκριμένα το μοντέλο APC SUA1000RMI1U SMART-UPS 1000VA 1U RACK MOUNT, κωδ. PER.701142 στην τιμή των € 492,00 περιλαμβανομένου και του ΦΠΑ 19% με την έκδοση τιμολογίου μιας και είναι για επαγγελματική χρήση.

Στην συνέχεια λαμβάνω email επιβεβαίωσης της παραγγελίας και αναμένω ειδοποίηση για παραλαβή.

Στις 12/05/2009 σε τηλεφωνική επικοινωνία με το κατάστημα με ενημερώνουν ότι θα παραλάβω μέχρι το τέλος της 21ης εβδομάδας.
Στις 21/05/2009 τηλεφωνώ στο εν λόγω κατάστημα και μιλάω με τον κ. ........( τα στοιχεια του κ. στην διαθεσή σας), σε ερώτηση πότε θα παραλάβω την παραγγελία μου αναφέρει ότι η παραγγελία μου από λάθος δικό τους έχει ακυρωθεί και για να παραλάβω θα πρέπει να πληρώσω πλέον € 665,13 περιλαμβανομένου του ΦΠΑ 19% μιας και έχει αλλάξει η τιμή.

Θεωρώ ότι η όλη διαδικασία είναι απαράδεκτη και θα πρέπει να παραλάβω την παραγγελία στην αρχική τιμή που είχε υποβληθεί μιας και από πλευράς μου δεν έγινε καμία διαφοροποίηση.
Επιφυλάσσομαι δε για την προάσπιση των δικαιωμάτων μου ως καταναλωτής δια παντός νομίμου και ένδικου μέσου.

Υ.Γ. Η παρούσα καταγγελία θα κοινοποιηθεί σε όλες τις καταναλωτικές οργανώσεις, τα έντυπα του ειδικού τύπου καθώς και στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Με εκτίμηση,
Ανδρέας Κοκαλίδης
Email: [email protected]

ααααα eshop.....just get in line.....

(δεν λες πάλι καλά που σε γλύτωσαν από το να αγοράσεις από αυτούς; :p)

Όταν λένε "λάθος δικό τους", προφανώς εννοούν ότι επειδή άλλαξαν την τιμή, ακύρωσαν επίτηδες την παραγγελία, για να σε κάνουν να αγοράσεις με την αυξημένη τιμή. Σιγά μην έγινε πραγματικό λάθος (που και πάλι δεν δικαιολογεί την απαίτηση να σου ζητούν να πληρώσεις την αυξημένη τιμή)...

(είμαι περίεργος πόσοι έχουν πληρώσει χαμηλότερη τιμή από αυτήν που παράγγειλαν ένα προϊόν, όταν εντωμεταξύ - και πριν το παραλάβουν - η τιμή του έχει πέσει, πράγμα καθόλου σπάνιο)

για θυμηθειτε μια αναλογη περιπτωση παραγγελιας απο ιντερνετ στο πλαισιο που ειχανε λαθος αναγραφομενη τιμη μια τηλεοραση..και προς τιμην τους την δωσανε τοσο..οσοι προλαβανε να την παραγγειλουν! η διαφορα νοοτροπιας εμφανης νομιζω!

Απάντηση: Re: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ESHOP

ααααα eshop.....just get in line.....

(δεν λες πάλι καλά που σε γλύτωσαν από το να αγοράσεις από αυτούς; :p)
+1000
φιλε αν διαβαζες σε διαφορα forums καταγγελιες και αναφορες καταναλωτων περι eshop θα γλυτωνες την βαβουρα

Όσο πιό πολύ πουλάει κάποιος τόσα περισσότερα και τα παράπονα...
Σα να συκρίνουμε κινητά Nokia... με Sagem...
Με τα νόκια όλοι έχουν παράπονα.
Με τα σάγκεμ κανείς!
Και όσο πιο πολύ δυναμώνει κάποιος τόσο περισσότερο γειώνει... τον κόσμο.

Πάντως το ποτάμι δεν κατεβάζει πάντα κούτσουρα...

Παντως δεν μου βγαζει κανεις την εποχη που το e-shop ηταν στο ισογειο μιας ....πολυκατοικιας στο Μαρουσι.

Λιγο ερασιτεχνες αλλα εξυπηρετηση στα υψη , ευγενικοτατοι, αμεσως ανταποκρινονταν στα προβληματα.....

Οπως τα λεει ο SHERPA ειναι....

παιδια επειδη εχω υπαρξει,πελατης του eshop στα πλαιδια επαγγελματικης συνεργασιας.Αυτα που πουλανε ειναι ΨΕΥΤΙΚΑ.Καρτες γραφικων κ μητρικες με συγκεκριμενα τεχνικα χαρακτηριστικα τις οποιες αν της βαλεις στον υπολογιστη σου κ τρεξεις καποια ειδικα προγραμματα του ειδους,βλεπεις οτι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ το Site.Ειναι σαν να λεμε μαιμου.Δεν βγαζεις ακρη ομως....Μακρυα με λιγα λογια,προτιμω να πληρωσω 5-10 ευρο ποιο ακριβα αλλα να παρω αυτο που πραγματικα θελω κ οχι αυτο που αλλα λενε τα τεχνικα χαρακτηριστικα κ αλλα στην πραγματικοτητα ειναι....

παιδια επειδη εχω υπαρξει,πελατης του eshop στα πλαιδια επαγγελματικης συνεργασιας.Αυτα που πουλανε ειναι ΨΕΥΤΙΚΑ.Καρτες γραφικων κ μητρικες με συγκεκριμενα τεχνικα χαρακτηριστικα τις οποιες αν της βαλεις στον υπολογιστη σου κ τρεξεις καποια ειδικα προγραμματα του ειδους,βλεπεις οτι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ το Site.Ειναι σαν να λεμε μαιμου.Δεν βγαζεις ακρη ομως....Μακρυα με λιγα λογια,προτιμω να πληρωσω 5-10 ευρο ποιο ακριβα αλλα να παρω αυτο που πραγματικα θελω κ οχι αυτο που αλλα λενε τα τεχνικα χαρακτηριστικα κ αλλα στην πραγματικοτητα ειναι....

Συγνωμη αλλα αυτο που καταγγελεις ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ.

Αλλο η μεμονωμενη συμπεριφορα σε εναν πελατη και αλλο αυτο που καταγγελεις.

Εχεις αποδειξεις για αυτο ?

Re: Απάντηση: Re: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ESHOP

+1000
φιλε αν διαβαζες σε διαφορα forums καταγγελιες και αναφορες καταναλωτων περι eshop θα γλυτωνες την βαβουρα

Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας πελάτης να διαβάζει τα forums για να βλέπει την αξιοπιστία του κάθε προμηθευτή.

Αντιθέτως θα έπρεπε το Υπουργείο επιτέλους να πάρει καμια άδεια λειτουργείας (και όχι μόνο των ελεύθερων επεγγελματιών) και τα προστίματα να πηγαίνουν προς όφελος του καταναλωτή και όχι του Υπουργείου !!! Στο φινάλε ο καταναλωτής ταλαιπωρείται όχι το Υπουργείο που πληρώνεται για να κάνει τη δουλειά του.

Πολυ ωραια ειναι και η πολιτική τους περί "δηθεν" επιστροφή προϊόντων μεσα σε 15 μερες εαν δεν ειστε ευχαριστημένοι. Αυτο φυσικα προϋποθέτει το προϊόν να μην εχει ανοιχτεί. Να το παρεις να δεις το κουτι να πεις α αυτο δεν μου κανει και να το στειλεις πισω. Ετσι την επαθα και εγω με ενα πληκτρολόγιο που αγορασα που δεν ειχε ελληνικά επανω κατι το οποιο και δεν διευκρίνιζαν στη σελίδα του προϊόντος. Οταν πηγα να το επιστρεψω εφαγα μια πολυ ωραια μουντζα διοτι η συσκευασία είχε ανοιχτεί.

Διαβάστε λίγο έχει πολύ γέλιο
http://www.e-shop.gr/how_return.phtml

Last edited:

Έχω αγοράσει πάμπολλα πράγματα από το eshop, και ποτέ δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο.

Και πίστεψέ με, θα το παρατηρούσα.

Άλλο το να σε ζορίζουν για να σου αλλάξουν ένα ελαττωματικό προϊόν, άλλο να πουλάνε μαϊμούδες.
Έχεις αποδείξεις για αυτά που υποστηρίζεις;

Αυτα που πουλανε ειναι ΨΕΥΤΙΚΑ.Καρτες γραφικων κ μητρικες με συγκεκριμενα τεχνικα χαρακτηριστικα τις οποιες αν της βαλεις στον υπολογιστη σου κ τρεξεις καποια ειδικα προγραμματα του ειδους,βλεπεις οτι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ το Site.Ειναι σαν να λεμε μαιμου.
LOL

Ακούσαμε και για μαιμούδες μητρικές και vga :p

Καλά, τωρα για να μιλάμε σοβαρα, το πρόβλημα του eshop είναι η απαραδεκτη εξυπηρέτησή και το after sales support του (παράγοντες οι οποίοι ειναι ομως πλεον προφανως οι σημαντικότεροι όταν μία εταιρία απευθύνεται σε έναν ωριμο καταναλωτή).

Ώπα ρε παιδιά... Ένα μαγαζί είναι. Όχι εργοστάσιο στην Κίνα...
Μπα, μην το λες.

Εμένα προχθες στα φαναρια προσπαθούσαν να μου πουλήσουν αντί μπανάνες, κάτι Raid Controllers :p

/OT

Εγώ έχω παραγγείλει δεκάδες προϊόντα χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό. Βέβαια έχω διαβάσει και εκατοντάδες καταγγελίες οπότε προφανώς κάτι δεν πάει καλά με το After Sales. Προσωπικά πιστεύω πως έχει μεγαλώσει σαν εταιρεία, χωρίς να έχει την ανάλογη υποδομή γι' αυτό που έχει γίνει, γι' αυτό και δημιουργούνται τόσα προβλήματα.

Μπα, μην το λες.

Εμένα προχθες στα φαναρια προσπαθούσαν να μου πουλήσουν αντί μπανάνες, κάτι Raid Controllers :p

/OT

Δεν πουλανε οπου οπου τις καλες μαιμουδες.

Ευχαριστω ειπες ? :flipout:

@ Dim: Minkey (Peter Sellers tm) Percs indeed :p

@ Αυγερινός: Δεν ειναι μόνο αυτό.

Είναι θέμα νοοτροπίας καταστήματος.

Μπαίνεις στο Πλαίσιο και καταλαβαίνεις ρε παιδί μου ότι οι πωλητές σε σέβονται, ότι υπάρχει ένα επίπεδο, νοιώθεις ασφάλεια ότι αν δεν πάει κάτι καλά δεν θα έχεις πρόβλημα (κάτι που όντως ισχύει στην πράξη).

Μπαίνεις στο eshop και σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά (πολύ πιθανό φαινόμενο), αισθάνεσαι λες και είσαι σε σφαγείο της Ανω Κωλοπετινίτσας με Χ 20αχρονα (δεν φταίνε τίποτα τα παιδιά βέβαια, αυτές τις οδηγίες έχουν) να σε αντιμετωπίζουν σαν μ@λ@κ@ με απαράδεκτο υφάκι και νοοτροπία. Και στο τέλος εννοείται ότι σου βγαίνει η ψυχή για να βγάλεις άκρη (αν βγάλεις βέβαια).

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι σε όλα τα σχετικά φορα το Πλαίσιο χαίρει άκρας εκτίμησης και το eshop θάβεται συνεχώς.

Αν βέβαια ο Ελληνας μπορέσει να ξεπεράσει και τον πειρασμό της 'καλύτερη τιμής’ (των 0,03 λεπτών) και αξιολογήσει όχι μόνο αυτά που συμβαίνουν στον ίδιο αλλά και αυτά που βλέπει να συμβαίνουν σε όλους τους άλλους, θα βελτιωθεί η αγορά (για όλους) στο σύνολό της.

Δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω για τα όσα γράφονται... απλά να καταθέσω και εγώ την δικιά μου μικρή εμπειρία ως μικρό αντίλογο...

Αγοράζοντας προ τριμήνου έναν εξωτερικό Seagate 1.5 TB, και παραλαμβάνοντάς τον στον χώρο εργασίας μου... διαπιστώνω μόλις άνοιξα το κουτί ότι από τον δίσκο κάτι είχε «λασκάρει».

Κουνούσα δλδ τον δίσκο δεξιά-αριστερά και κάτι μέσα «έπαιζε».
Από την συσκευασία, που προφανώς είχα ανοίξει, δεν είχα προλάβει να ανοίξω παρά μόνο τον δίσκο. Ούτε τα καλώδια δεν είχα προλάβει να βγάλω από τα σακουλάκια τους.

Επιτόπου μόλις διαπιστώνω ότι ο δίσκος «κάποιο» πρόβλημα έχει, πηγαίνω στο πλησιέστερο κατάστημα...

Μετά από αναμονή μισής (ίσως και λίγο παραπάνω) ώρας, και αφού μου είπαν ότι ελέγθηκε από κάποιον τεχνικό τους, μου αντικατέστησαν τον δίσκο με καινούργιο.

Αυτή ήταν η πρώτη μου συναλλαγή με το eshop και βέβαια δεν με ικανοποιήσε και ιδιαίτερα.
Παρόλαυτα δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι άμεσα αντικαταστάθηκε το προιόν.

Αυτά και συγνώμη αν σας κούρασα.