Σύμβαση παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών 2000…

SatZapper

AVClub Addicted Member
5 September 2007
1,350
Σύμβαση παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών 2000…

Έπεσε στα χέρια μου ένα ροζ συμβόλαιο φίλου συνδρομητή που υπογράφτηκε το 2000, «Σύμβαση παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών Νόβα», για παροχή υπηρεσιών σε δέκτη της ελεύθερης αγοράς με σκέτη κάρτα πρόσβασης nova

Η Συνδρομή εκείνη την περίοδο ήταν 15.500 δρχ. (περίπου 45.50 ευρώ/το μήνα), με παρεχόμενες υπηρεσίες «Filmnet, Filmsat, Supersport/KTV, BBC World, Discovery, Cartoon Network/CNN, 5 Tempo Radios…»!

Στο τέλος του συμβολαίου υπάρχει το «Παράρτημα καταλληλότητα ψηφιακού αποκωδικοποιητή» που υπογράφηκε και από τα δυο συμβαλλόμενα μέρη και αναφέρει:

Η αδειούχος ενημερώνει τον συνδρομητή και ο τελευταίος έλαβε γνώση των ακολούθων στοιχείων:

Ο συνδρομητής έχει προμηθευτεί με την κατάρτιση της παρούσας σύμβασης την κάρτα πρόσβασης από την αδειούχο, έχει δε το δικαίωμα να προμηθευτεί ψηφιακό αποκωδικοποιητή από την αγορά γνωρίζοντας, όπως τον ενημερώνει η αδειούχος ότι, η κάρτα πρόσβασης παρέχει πρόσβαση στα προγράμματα του «παραρτήματος παρεχόμενες υπηρεσίες», μόνο εφόσον ο αποκωδικοποιητής που προμηθεύτηκε `η θα προμηθευτεί:

• Έχει θέση υποδοχής της κάρτας πρόσβασης.
  • Είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με τα πρότυπα DVB (Digital Video Broadcasting) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Λειτουργεί σύμφωνα με το πρότυπο συμπίεσης Mpeg-2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Διαθέτει σύστημα αποκρυπτογράφησης IRDETOενσωματωμένο κοινό σημείο διασύνδεσης (INTERFACE) που έχει δεχθεί εξωτερικό σύστημα υπό όρους πρόσβασης της IRDETO.
  • Έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει και να παρέχει τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού οδηγού προγραμμάτων της αδειούχου στην Ελληνική γλώσσα.

Επίσης ο Συνδρομητής έλαβε γνώση του γεγονότος ότι πλέον των ως άνω προδιαγραφών και χαρακτηριστικών, ο ψηφιακός αποκωδικοποιητής που προμηθεύτηκε `η θα προμηθευτεί θα πρέπει να διαθέτει λογισμικό παροχής διαδραστικών εφαρμογών συμβατό με εκείνο του ψηφιακού αποκωδικοποιητή που διαθέτει η αδειούχος, προκειμένου να είναι σε θέση ο Συνδρομητής να κάνει χρήση προηγμένων διαδραστικών εφαρμογών που παρέχει `η θα παρέχει η αδειούχος. Και κλείνει το «Παράρτημα καταλληλότητα ψηφιακού αποκωδικοποιητή» με τις υπόγραφες των συμβαλλόμενων…

Στο εσωτερικό της σύμβασης αναφέρει στην παράγραφο 3 – Διάρκεια της Σύμβασης:
Η διάρκεια ισχύος της παρούσας αρχίζει από την ημερομηνία της υπογραφής της και συμφωνείτε για αόριστο χρόνο.

Στην παράγραφο 8 – Καταγγελία της Σύμβασης:

Παράγραφος 8.1 : Ο Συνδρομητήςδικαιούται να καταγγείλει την παρούσα οποτεδήποτε εγγράφως με συστημένη επιστολή `η με κατάθεση έγγραφου στα γραφεία της Αδειούχου για την οποία η Αδειούχος υποχρεούται να εκδώσει απόδειξη. Η Καταγγελία επιφέρει τη λύση της σύμβασης αυτής στο τέλος του μηνός μέσα στο οποίο γίνεται η καταγγελία, εάν η τελευταία περιήλθε στην αδειούχο μέχρι την 15η ημέρα του μήνα αυτού. Εάν η Καταγγελία περιέλθει στην αδειούχο, μετά την 15η ημέρα του ημερολογιακού μήνα, επιφέρει τη λύση της σύμβασης στο τέλος του επόμενου ημερολογιακού μήνα.

Και το σημείο που μας ενδιαφέρει περισσότερο από την παράγραφο 8.1 :

Εάν ο συνδρομητής ζητήσει την επανάληψη της παροχής των υπηρεσιών, η παρούσα σύμβαση ενεργοποιείτε εκ νέου, εφόσον ο συνδρομητής καταβάλει τις συνδρομές που όφειλε μέχρι την προσωρινή λύση της παρούσης, καθώς και τα τέλη επανασύνδεσης.

Με βάση την παρούσα σύμβαση, ο φίλος συνδρομητής διέκοπτε και επανασυνδεόταν στις υπηρεσίες nova, με τον ίδιο εξοπλισμό της ελεύθερης αγοράς με την σκέτη κάρτα πρόσβασης nova (εκτός από μια αλλαγή κάρτας πρόσβασης Irdeto 2, το φθινόπωρο του 2002), σε τακτά χρονικά διαστήματα από το 2000 μέχρι και το τέλος του 2009 (που γινόταν η δεύτερη αλλαγή κάρτας πρόσβασης nova και δεν την παρέλαβε ποτέ!!!).

Με βάση αυτά τα στοιχεία της σύμβασης που παρουσίασα πιο πάνω, έχει δικαίωμα επανασύνδεσης στην nova με τον εξοπλισμό της ελεύθερης αγοράς με την σκέτη κάρτα πρόσβασης nova.

Εάν όμως η nova του αρνηθεί να αντικαταστήσει την κάρτα πρόσβασης, με επακόλουθο να μην μπορεί να επανασυνδεθεί στις υπηρεσίες nova, έχει έννομο δικαίωμα;

Ας απαντήσει κάποιος που ασχολείται με νομικά…

Με βάση το παραπάνω συμβόλαιο η νοβα υποχρεούται να κάνει επανασύνδεση στις υπηρεσίες της,με ελεύθερη κάρτα όποτε το αποφασήσει ο συνδρομητής.

Απάντηση: Re: Σύμβαση παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών 20

Με βάση το παραπάνω συμβόλαιο η νοβα υποχρεούται να κάνει επανασύνδεση στις υπηρεσίες της,με ελεύθερη κάρτα όποτε το αποφασήσει ο συνδρομητής.

Αφού ο συνδρομητής της πληρώσει όλους τους μήνες που έχουν περάσει χωρίς συνδρομή. Το λέει ξεκάθαρα.

"Εάν ο συνδρομητής ζητήσει την επανάληψη της παροχής των υπηρεσιών, η παρούσα σύμβαση ενεργοποιείτε εκ νέου, εφόσον ο συνδρομητής καταβάλει τις συνδρομές που όφειλε μέχρι την προσωρινή λύση της παρούσης, καθώς και τα τέλη επανασύνδεσης."

Re: Απάντηση: Re: Σύμβαση παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιώ

Αφού ο συνδρομητής της πληρώσει όλους τους μήνες που έχουν περάσει χωρίς συνδρομή. Το λέει ξεκάθαρα.

"Εάν ο συνδρομητής ζητήσει την επανάληψη της παροχής των υπηρεσιών, η παρούσα σύμβαση ενεργοποιείτε εκ νέου, εφόσον ο συνδρομητής καταβάλει τις συνδρομές που όφειλε μέχρι την προσωρινή λύση της παρούσης, καθώς και τα τέλη επανασύνδεσης."

Αυτό εάν υπήρχε υπόλοιπο.Η χρέωση γίνεται με την ημέρα.

Κάτι λείπει απ' τη παράγραφο 8 που ανέβασε το μέλος SatZapper.
Η γνώμη μου είναι ότι αναφέρεται στη περίπτωση, όχι που ο συνδρομητής κόβει τη συνδρομή από μόνος του, αλλά η νόβα του κόβει τη συνδρομή λόγω καθυστερήσεων.
Λέει:
εφόσον ο συνδρομητής καταβάλει τις συνδρομές που όφειλε μέχρι την προσωρινή λύση της παρούσης...
και όχι:
εφόσον ο συνδρομητής καταβάλει τις συνδρομές που αφείλονται απ' τη προσωρινή λύση της παρούσης ώς την επανασύνδεση...

Στη παράγραφο 8, πρέπει να υπάρχει κάτι σχετικό με μονομερή καταγγελία της σύμβασης απ' την νόβα, λόγω καθυστερήσεων στις πληρωμές.

Η δική μου σύμβαση, άν και του 2005, έχει το ίδιο κέιμενο στην 8.1
Στην 8.2 όμως λέει:
Σε περίπτωση που η MCH (Multichoice τοτε) καταγγείλει την παρούσα για παράβαση όρου αυτής (της σύμβασης εννοεί) του Συνδρομητή, δικαιούται να ζητήσει αποκατάσταση καθε θετικής ή αποθετικής της ζημιάς...

Αναφέρθηκα στην 8.1 παράγραφο, γιατί αυτή αφορά τον συγκεκριμένο συνδρομητή που δεν έχει αφήσει ποτέ στα δέκα χρόνια, κανένα χρωστούμενο υπόλοιπο, αφού την διακοπή `η την επανασύνδεση την ζητά ο ίδιος ο συνδρομητής και όχι η Νόβα και ενεργοποιείτε `η απενεργοποιείτε η σύμβαση που έχει υπογράψει με τη Νόβα…

Άσχετα από αυτό η νέα πολιτική της Νόβα, δίνει πλέον υποχρεωτικά πακέτο κάρτα με ιδιόκτητο δέκτη, είτε είναι επανασύνδεση συνδρομητή, είτε είναι νέα σύνδεση συνδρομητή! Με λίγα λόγια μένεις εκτός των υπηρεσιών της, εάν αρνηθείς να αγοράσεις το υποχρεωτικό πακέτο κάρτα με ιδιόκτητο δέκτη DVB-S, αφού αρνείται να σου δώσει σκέτη συνδρομητική κάρτα, για τον DVB-S δέκτη από την ελεύθερη αγορά που χρησιμοποιείς εδώ και δέκα χρόνια!!!

Έτσι με βάση τις παραπάνω απαντήσεις δεν έγινε σαφές εάν με βάση το «Παράρτημα καταλληλότητα ψηφιακού αποκωδικοποιητή» που υπογράφηκε και από τα δυο συμβαλλόμενα μέρη, η νόβα καταστρατηγεί `η δεν καταστρατηγεί τα δικαιώματα του συνδρομητή! Για να έχει έννομο δικαίωμα…

Οκ, δεν ξέρω από που συνάγεις το συμπερασμά σου.
Απ' το δικό μου συμβόλαιο του 2005 καταλαβαίνω ότι, άν δεν ζητήσω κάποια αλλαγή του πακέττου που έχω (full pack), δεν μπορώ να υποχρεωθώ να παίξω τη κάρτα με τον ιδιόκτητο δέκτη (που δεν έχω), έστω και άν μου τον δώσουν δωρεάν.
Είπαμε, άν δε ζητήσω να βλέπω κανάλια HD, για να είμαι ξεκάθαρος.

Αναφέρθηκα στην 8.1 παράγραφο, γιατί αυτή αφορά τον συγκεκριμένο συνδρομητή που δεν έχει αφήσει ποτέ στα δέκα χρόνια, κανένα χρωστούμενο υπόλοιπο, αφού την διακοπή `η την επανασύνδεση την ζητά ο ίδιος ο συνδρομητής και όχι η Νόβα και ενεργοποιείτε `η απενεργοποιείτε η σύμβαση που έχει υπογράψει με τη Νόβα…

Άσχετα από αυτό η νέα πολιτική της Νόβα, δίνει πλέον υποχρεωτικά πακέτο κάρτα με ιδιόκτητο δέκτη, είτε είναι επανασύνδεση συνδρομητή, είτε είναι νέα σύνδεση συνδρομητή! Με λίγα λόγια μένεις εκτός των υπηρεσιών της, εάν αρνηθείς να αγοράσεις το υποχρεωτικό πακέτο κάρτα με ιδιόκτητο δέκτη DVB-S, αφού αρνείται να σου δώσει σκέτη συνδρομητική κάρτα, για τον DVB-S δέκτη από την ελεύθερη αγορά που χρησιμοποιείς εδώ και δέκα χρόνια!!!

Έτσι με βάση τις παραπάνω απαντήσεις δεν έγινε σαφές εάν με βάση το «Παράρτημα καταλληλότητα ψηφιακού αποκωδικοποιητή» που υπογράφηκε και από τα δυο συμβαλλόμενα μέρη, η νόβα καταστρατηγεί `η δεν καταστρατηγεί τα δικαιώματα του συνδρομητή! Για να έχει έννομο δικαίωμα…

Θα ήθελα να σου απαντήσω (άν μπορώ, εγώ ή και άλλα μέλη), αλλά βάλε ερωτήματα 1, 2, 3...
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι ρωτάς και πού, το 1ο ερώτημα σταματάει και αρχίζει το 2ο, κλπ.
Και (σημαντικό), βάλε ένα scan του συμβολαίου, ώστε να μη μιλάμε για αέρα, αφού στην ουσία συζητάμε για αυτό.

«Σύμβαση παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών Νόβα», για παροχή υπηρεσιών σε δέκτη της ελεύθερης αγοράς με σκέτη κάρτα πρόσβασης nova

Η Συνδρομή εκείνη την περίοδο ήταν 15.500 δρχ. (περίπου 45.50 ευρώ/το μήνα), με παρεχόμενες υπηρεσίες «Filmnet, Filmsat, Supersport/KTV, BBC World, Discovery, Cartoon Network/CNN, 5 Tempo Radios…»!

Στο τέλος του συμβολαίου υπάρχει το «Παράρτημα καταλληλότητα ψηφιακού αποκωδικοποιητή» που υπογράφηκε και από τα δυο συμβαλλόμενα μέρη και αναφέρει:

Η αδειούχος ενημερώνει τον συνδρομητή και ο τελευταίος έλαβε γνώση των ακολούθων στοιχείων:

Ο συνδρομητής έχει προμηθευτεί με την κατάρτιση της παρούσας σύμβασης την κάρτα πρόσβασης από την αδειούχο, έχει δε το δικαίωμα να προμηθευτεί ψηφιακό αποκωδικοποιητή από την αγορά γνωρίζοντας, όπως τον ενημερώνει η αδειούχος ότι, η κάρτα πρόσβασης παρέχει πρόσβαση στα προγράμματα του «παραρτήματος παρεχόμενες υπηρεσίες», μόνο εφόσον ο αποκωδικοποιητής που προμηθεύτηκε `η θα προμηθευτεί:

• Έχει θέση υποδοχής της κάρτας πρόσβασης.
  • Είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με τα πρότυπα DVB (Digital Video Broadcasting) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Λειτουργεί σύμφωνα με το πρότυπο συμπίεσης Mpeg-2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Διαθέτει σύστημα αποκρυπτογράφησης IRDETOενσωματωμένο κοινό σημείο διασύνδεσης (INTERFACE) που έχει δεχθεί εξωτερικό σύστημα υπό όρους πρόσβασης της IRDETO.
  • Έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει και να παρέχει τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού οδηγού προγραμμάτων της αδειούχου στην Ελληνική γλώσσα.

Επίσης ο Συνδρομητής έλαβε γνώση του γεγονότος ότι πλέον των ως άνω προδιαγραφών και χαρακτηριστικών, ο ψηφιακός αποκωδικοποιητής που προμηθεύτηκε `η θα προμηθευτεί θα πρέπει να διαθέτει λογισμικό παροχής διαδραστικών εφαρμογών συμβατό με εκείνο του ψηφιακού αποκωδικοποιητή που διαθέτει η αδειούχος, προκειμένου να είναι σε θέση ο Συνδρομητής να κάνει χρήση προηγμένων διαδραστικών εφαρμογών που παρέχει `η θα παρέχει η αδειούχος. Και κλείνει το «Παράρτημα καταλληλότητα ψηφιακού αποκωδικοποιητή» με τις υπόγραφες των συμβαλλόμενων…

Μέσα στην παράθεση είναι όλο το «Παράρτημα καταλληλότητα ψηφιακού αποκωδικοποιητή» που υπογράφηκε και από τα δυο συμβαλλόμενα μέρη, νόβα και συνδρομητής.

Το ερώτημα είναι εάν η νόβα παραβιάζει τους όρους της σύμβασης με βάση το «Παράρτημα καταλληλότητα ψηφιακού αποκωδικοποιητή» όταν αρνείται να δώσει σκέτη συνδρομητική κάρτα πρόσβασης στις υπηρεσίες της (αντικατάσταση της παλιότερης version συνδρομητικής κάρτας πρόσβασης στις υπηρεσίες);

Η ιστορία πάντως έχει μια μαμουνιά από την πλευρά της νόβα… Όσο ήταν ενεργοί αυτού του τύπου οι συνδρομητές (σκέτης συνδρομητικής κάρτας), πχ. μέχρι το τέλος του 2009, η νόβα φρόντιζε να τους κάνει πρόταση για αγορά νέου δέκτη (ώστε να τους δώσει μέσω αυτού και την νέα κάρτα πρόσβασης μαζί). Όσοι όμως δεν δέχονταν την δήθεν προσφορά της (αφού δεν υπήρχε λόγος να αλλάξουν δέκτη, το πρότυπο εκπομπής παράμενε το DVB-S), δεν υπήρξε ποτέ ενημέρωση σ` αυτούς τους συνδρομητές από την πλευρά της νόβα (και ενώ έτρεχε η διαδικασία αντικατάστασης καρτών), ότι εάν διέκοπταν από τις υπηρεσίες της (και δεν ήταν στους τυχερούς που πρόλαβαν να αντικαταστήσουν την κάρτα τους), δεν θα είχαν ποτέ στο μέλλον την δυνατότητα να επανασυνδεθούν στις υπηρεσίες της με σκέτη συνδρομητική κάρτα…

Έτσι εάν σύμφωνα με την παράγραφο 8.1 ζητήσεις επανασύνδεση με σκέτη συνδρομητική κάρτα πρόσβασης (και ενώ έχεις πληρώσει με τον κωδικό συνδρομητή που διαθέτεις), δεν γίνεται επανασύνδεση εάν αρνηθείς να αγοράσεις υποχρεωτικά το ιδιοκτησιακό δέκτη/καρτα, αφού στην πρότερη περίοδο που ήσουν ενεργός δεν σου έγινε η αντικατάσταση συνδρομητική κάρτας πρόσβασης (νέας γενιάς)…

Last edited:
Απάντηση: Σύμβαση παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών 2000…

SatZapper εχω μια παλια καρτα, και αρνουντε να μου την αλλαξουν και να με κανουν επανασυνδεση. Πως μπορω να καλυφτω απο τον νομο?

Το ερώτημα σου μένει αναπάντητο, γιατί μόνο αν περάσεις από αυτή την διαδικασία μπορείς και να απαντήσεις, όπως βλέπεις και εγώ ρωτώ εδώ για να μάθω αν θα μπορούσε να γίνει κάτι με το συγκεκριμένο συμβόλαιο…

Απάντηση: Σύμβαση παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών 2000…

SatZapper εχω μια παλια καρτα, και αρνουντε να μου την αλλαξουν και να με κανουν επανασυνδεση. Πως μπορω να καλυφτω απο τον νομο?
Το ξαναλέω άλλη μια .Ειναι αρνηση παροχης υπηρεσιών .Ρωτα το δικηγορο σου και θα σου πει

Η ιστορία πάντως έχει μια μαμουνιά από την πλευρά της νόβα… Όσο ήταν ενεργοί αυτού του τύπου οι συνδρομητές (σκέτης συνδρομητικής κάρτας), πχ. μέχρι το τέλος του 2009, η νόβα φρόντιζε να τους κάνει πρόταση για αγορά νέου δέκτη (ώστε να τους δώσει μέσω αυτού και την νέα κάρτα πρόσβασης μαζί). Όσοι όμως δεν δέχονταν την δήθεν προσφορά της (αφού δεν υπήρχε λόγος να αλλάξουν δέκτη, το πρότυπο εκπομπής παράμενε το DVB-S), δεν υπήρξε ποτέ ενημέρωση σ` αυτούς τους συνδρομητές από την πλευρά της νόβα (και ενώ έτρεχε η διαδικασία αντικατάστασης καρτών), ότι εάν διέκοπταν από τις υπηρεσίες της (και δεν ήταν στους τυχερούς που πρόλαβαν να αντικαταστήσουν την κάρτα τους), δεν θα είχαν ποτέ στο μέλλον την δυνατότητα να επανασυνδεθούν στις υπηρεσίες της με σκέτη συνδρομητική κάρτα…

Έτσι εάν σύμφωνα με την παράγραφο 8.1 ζητήσεις επανασύνδεση με σκέτη συνδρομητική κάρτα πρόσβασης (και ενώ έχεις πληρώσει με τον κωδικό συνδρομητή που διαθέτεις), δεν γίνεται επανασύνδεση εάν αρνηθείς να αγοράσεις υποχρεωτικά το ιδιοκτησιακό δέκτη/καρτα, αφού στην πρότερη περίοδο που ήσουν ενεργός δεν σου έγινε η αντικατάσταση συνδρομητική κάρτας πρόσβασης (νέας γενιάς)…
Αν και εχω απειρα παράπονα από nova (ποιότητα, υλικό κλπ ) μου έστειλαν κάρτα δυο φορες την περίοδο των αλλαγών χωρις να κάνω κάτι η νατη ζητησω, όταν τους πηρα τηλέφωνο και τους είπα ότι εγω δεν στέλνω sms κλπ να χρεώνομαι για τις δικες τους αλλαγές κλπ την ενεργοποίησαν χωρίς να κάνω τίποτα εγω και φυσικά ακομ παίζω με το παλιό καλο humax 5400 μάλλον διαφορετική εξυπηρέτηση έχουμε ;) χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα….

Ciao
-bye-

Είμαι ενεργός συνδρομητής, κατέχω "ροζ" σύμβαση του 2002 και κάρτα version kappa "ανύπαντρη". Μπορεί η νόβα με κάποιο τρόπο να με υποχρεώσει στο μέλλον να την "παντρέψω", χωρίς βέβαια να έχω ζητήσει πρόσβαση στις HD υπηρεσίες?

Κανονικά όχι, εγώ πήρα το πακέτο forthnet double play πέρυσι, μαζί με NOVA sports pack, συνέχισα με την κάρτα που είχα & τώρα με έβαλαν και την άλλαξα σε KAPPA version.

Βλέπω πάντα με δικό μου δέκτη, τώρα δε ξέρω αν απενεργοποιήσω την συνδρομή τέλος του 12μήνου που υπέγραψα πριν 10μήνες, αν μετά δε θα μου επιτρέψουν πάλι να συνδεθώ.

Το θέμα είναι που θα το στηρίξουν νομικά, ώστε να μη σε αφήσουν να ενεργοποιηθείς πάλι;

Υ.Γ. Συνδρομητής από το 2005 με 3 φορές ενεργοποίηση/απενεργοποίηση μέχρι τώρα.