Wireless στό Dreambox 500s. Γίνεται έτσι ;

Διαθέτω έναν Dreambox 500s. Πρόσφατα είδα κάτι αντοπτοράκια από USB για RS-232. Με δεδομένο οτι διαθέτω (όχι μόνο εγώ αλλά πολλοί, εξ ημών) καλώδιο null modem σκέφτηκα...

ΛΕΣ να γίνεται το εξής

Dreambox<--->Null modem cable<--->RS-232 to USB<--->Usb dongle wifi

οπότε το 500S μετετράπη σε wifi ?

Γίνεται ?

Σίμος

ΥΓ : Λογικά θα θέλει κάποιο "driver" (Είναι Linux Δεν έχει drivers αλλά kernel modules) . Θυμάμαι πριν ένα χρόνο που κατά λάθος είχα πετύχει κάτι σε στύλ wifi module αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία

Attachments

• usb2rs232c.jpg
    usb2rs232c.jpg
    24.4 KB · Views: 50
Last edited:
προσωπικα θα σου προτεινα να παρεις ενα ενα acces point kai να το βαλεις να δουλεψει ως acces point client δηλ θα περνει δικτυο απο τη κεραια και θα το βγαζει απο την εθερνετ οπου θα το συνδεσεις με cat5 στο 500αρακι σου...

απλα και ευκολα πραγματα...

Απάντηση: Re: Wireless στό Dreambox 500s. Γίνεται έτσι ;

Απλά ξύπνησε λίγο ο hacker μέσα μου

Δύο περιπτώσεις υπάρχουν:
1. Βάλτον ξανά για ύπνο!
2. Αναβάθμισέ τον σε ικανό developer γιατί θα πρέπει να φτιάξεις το σχετικό kernel module μόνος σου!

Δυστυχώς φίλε μου, για wifi usb stick (όσον αφορά τα dreambox) μόνο σε enigma2...

Διαθέτω έναν Dreambox 500s. Πρόσφατα είδα κάτι αντοπτοράκια από USB για RS-232. Με δεδομένο οτι διαθέτω (όχι μόνο εγώ αλλά πολλοί, εξ ημών) καλώδιο null modem σκέφτηκα...

ΛΕΣ να γίνεται το εξής

Dreambox<--->Null modem cable<--->RS-232 to USB<--->Usb dongle wifi

οπότε το 500S μετετράπη σε wifi ?

Γίνεται ?

Σίμος

ΥΓ : Λογικά θα θέλει κάποιο "driver" (Είναι Linux Δεν έχει drivers αλλά kernel modules) . Θυμάμαι πριν ένα χρόνο που κατά λάθος είχα πετύχει κάτι σε στύλ wifi module αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία

Όχι, δε γίνεται.

Το ανταπτοράκι που αναφέρεσαι κάνει το ανάποδο. Βγάζει RS232 από USB. Δε μπορεί να μετατραπεί το USB σε RS232, δε φτάνει το bandwidth για αρχή.

Υπάρχει ανταπτοράκι από RS232 σε blue-tooth πάντως. Το είχα δοκιμάσει και είχα δώσει δίκτυο σε ένα DM500 που συνδεόταν με αυτό τον adapter μέσω blue-tooth με ένα linux router (που είχε κι αυτός blue-tooth) και είχα σηκώσει ppp πάνω από το σειραϊκό interface.

Το ανταπτοράκι που αναφέρομαι είναι αυτό εδώ
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-Bluetooth...K_Computing_Networking_SM?hash=item5ad5d90f90

Είναι ακριβό βέβαια, δεν αξίζει τον κόπο. Απλώς είχε τύχει να είναι στα χέρια μου για μία άλλη δουλειά και το δοκίμασα.

Κατ' αρχήν ευχαριστώ πολύ όλους όσοι μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν. Θέλω να τονίσω ξανά ότι το Dreambox το είχα ΣΥΝΔΕΜΕΝΟ, έως πρόσφατα. Επομένως δεν άνοιξα το thread για να ξαναγράψουμε πάνω κάτω τα ίδια.

Ευχαριστώ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τον malakudi για την ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ απάντησή του. Κάτι τέτοιο περίμενα. Θυμάμαι ότι κάποτε είχα πέσει σερφάροντας επάνω σε ένα kernel module για wireless αλλά ΔΕΝ μπορώ να θυμηθώ παραπάνω πράγματα.

Συμφωνώ με τον mpokeRas ότι αυτή είναι η καλύτερη (για τα νεύρα) λύση.

Χρόνια πολλά σε όλους

Σίμος

Βέβαια, πάντα μπορείς να συνδέσεις μια alphanumeric οθόνη VFD ή LCD στην σειριακή και να του αλλάξεις και κουτί....

Re: Απάντηση: Wireless στό Dreambox 500s. Γίνεται έτσι ;

Ένα τέτοιο πραματάκι, όσο ενάμιση σπιρτόκουτο, με έσωσε από πολλά πειράματα και έξοδα. Σε μέγεθος το αμέσως επόμενο είναι όσο μια παντόφλα.

http://www.plaisio.gr/Peripherals/W...us-Wireless-Access-Point-125Mbps-WL-330GE.htm

Καλησπέρα σε όλους,
Πήρε ένας φίλος το μαραφέτι αυτό και προσπαθούσαμε όλο το απόγευμα να συνδεθούμε στο modem (ένα wireless που δίνει το connx) εις μάτην...
θα μπορούσε κάποιος που το έχει να ποστάρει τις ρυθμίσεις του και στα 3 μηχανάκια (modem, asus & dreambox)???
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

1. το ρυθμίζεις ως Αdapter
2. επιλέγεις και στα δυό (Asus + router OTE) ίδιες ρυθμίσεις ασφαλείας πχ WPA2 + TKIP
3. ορίζεις το passphrase, προσοχή να είναι το ίδιο
4. ορίζεις ως gateway, dns server την ip του ΟΤΕ
5. Αν έχεις επιπλέον μέτρα ασφαλειας κοιτάζεις ώστε η MAC του ενός να είναι στην access λίστα του άλλου.
6. αφού τελειώσεις με το asus, τότε θα ασχοληθείς με το 500ρι, στο οποίο θα δώσεις σταθερή ΙΡ από το εύρος που έχεις τον router σου.

Πάνω κάτω αυτά είναι....

1. το ρυθμίζεις ως Αdapter
2. επιλέγεις και στα δυό (Asus + router OTE) ίδιες ρυθμίσεις ασφαλείας πχ WPA2 + TKIP
3. ορίζεις το passphrase, προσοχή να είναι το ίδιο
4. ορίζεις ως gateway, dns server την ip του ΟΤΕ
5. Αν έχεις επιπλέον μέτρα ασφαλειας κοιτάζεις ώστε η MAC του ενός να είναι στην access λίστα του άλλου.
6. αφού τελειώσεις με το asus, τότε θα ασχοληθείς με το 500ρι, στο οποίο θα δώσεις σταθερή ΙΡ από το εύρος που έχεις τον router σου.

Πάνω κάτω αυτά είναι....

Κατ´αρχάς σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ας περάσουμε στο δεύτερο κύκλο ερωτήσεων:
1) Το έκανα,
2) Δεν το έκανα :chinese:
3) Πρέπει να αλλάξω το passphrase tου asus το οποίο από μαμά είναι admin(X2) ώστε να είναι το ίδιο με του modem???
4) Στο asus αυτά έτσι???
5) Θα το κάνω,
6) Nameserver & gateway στο dream ποια i.p. βάζω??? Το asus έχει i.p. 192.168.1.220 & στο dream έχω δώσει 192.168.1.3. Είμαστε ο.κ.???
Ευχαριστώ και πάλι και περιμένω εναγωνίως....

Κατ´αρχάς σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ας περάσουμε στο δεύτερο κύκλο ερωτήσεων:
1) Το έκανα,
2) Δεν το έκανα :chinese:
3) Πρέπει να αλλάξω το passphrase tου asus το οποίο από μαμά είναι admin(X2) ώστε να είναι το ίδιο με του modem???
4) Στο asus αυτά έτσι???
5) Θα το κάνω,
6) Nameserver & gateway στο dream ποια i.p. βάζω??? Το asus έχει i.p. 192.168.1.220 & στο dream έχω δώσει 192.168.1.3. Είμαστε ο.κ.???
Ευχαριστώ και πάλι και περιμένω εναγωνίως....
3)εννοει το passphrase του WPA2 + TKIP και οχι τον κωδικο εισοδου στο webif του asus
4)στο asus ορίζεις ως gateway, dns server την ip του ρουτερ
5)στον dream βαζεις την ip του ρουτερ

Το ίδιο έχω και εγώ και δουλεύει μια χαρά σε client mode...
Δεν θυμάμαι καν το web interface του γιατί έχουν περάσει μήνες από τότε που το πρωτορύθμισα, ωστόσο από τότε δεν χρειάστηκε να ξανασχοληθώ μαζί του. Σε όποια συσκευή και να το έβαλα λειτούργησε αμέσως χωρίς πρόβλημα.

Θυμάμαι πολύ καλά όμως ότι οι οδηγίες που το συνόδευαν ήταν αναλυτικότατες. Είσαι σίγουρος ότι τις ακολουθείς κατά γράμμα;
Δοκίμασε στην αρχή να το ρυθμίσεις αφήνοντας το δίκτυό σου χωρίς κωδικοποίηση. Μόλις το καταφέρεις, ενεργοποίησε ξανά την κωδικοποίηση και απλά πρόσθεσε το password στο web interface του Asus.

Όσον αφορά το dreambox, θα σου πρότεινα να αφήσεις την ΙΡ με DHCP αρχικά. Μόλις πάρει σωστά διεύθυνση και συμμετέχει στο δίκτυο κανονικά "βλέποντας" και το internet, τότε γύρισε τη ρύθμιση σε στατική ΙΡ με τη διεύθυνση που ήδη θα έχει πάρει.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας.
Τελικά ήταν το passphrase. Μόλις έβαλα το σωστό συνδέθηκε σε dt.
Το δίκτυο δουλέυει άψογα. Τελικά το μαραφέτι είναι πολύ καλό. Μου φαίνεται πως θα πάρω ένα και για την αφεντιά μου να βρίσκεται.
Σας ευχαριστώ και πάλι και καλές απόκριες.

Επανέρχομαι στο ίδιο θέμα παιδιά:

Προσπαθώ να δώσω internet στον dreambox μου αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέρνω.
Θα σας πω ακριβώς τι θέλω αλλά πρώτα τι διαθέτω...

Εχω ένα desktop με ασύρματη κάρτα δικτύου πάνω στη μητρική (Asus P5K premium) και η κάρτα είναι realtek με ένα πρόγραμμα εγκατάστασης για drivers κάρτας ASUS WIFI SOLO. Το desktop δεν λαμβάνει κατευθείαν internet από τον router καθώς αυτός βρίσκεται σε σημείο του σπιτιού που δεν υπάρχει οπτική επαφή ούτε καν για wifi. Εχει γίνει λοιπόν εγκατάσταση ώστε να έρχεται ένα εξωτερικό καλώδιο στο σπίτι από τον router σε ένα switch και αυτό να "μοιράζει" σε όλες τις υποδοχές δικτύου του σπιτιού. Η μία από αυτές είναι του desktop. Αρα:

desktop-switch-internet με αντιστοίχιση της ip του desktop αυτόματα από το DCHP του ρούτερ.

Εχω επίσης το μικρό access point της asus

Προς το παρόν το Access Point είναι σε λειτουργία AP και λαμβάνει και αυτό το internet από το ίδιο ρούτερ μέσω του switch που ανέφερα και το μοιράζει σε ένα laptop.

Εγώ θέλω να δώσω στον dreambox internet άρα θα πρέπει να τον συνδέσω με ethernet στο μικρό asus και το asus παράλληλα να παίρνει το internet από το laptop μου άρα πρέπει να είναι στη λειτουργία: ADAPTER

Από την άλλη το desktop για να δίνει internet θα πρέπει να είναι στη λειτουργία AP και να μοιράζει την τοπική σύνδεση του υπολογιστή.

Το πρόβλημα είναι όμως στις ρυθμίσεις και των 2...

Το πρόγραμμα του desktop για την ασύρματη σύνδεση έχει 2 επιλογές: Station Mode, AP mode. Το πάω λοιπόν στο AP mode, και το πρόβλημα είναι ότι ενώ βάζω System: open, Encryption: disabled όταν συνδέω με LAN το μικρό AP για να συνδεθεί πάνω του μου ζητάει κλειδί WEP. Και κλειδί που ορίζω (shared-key) και το δέχεται, ενώ υποτίθεται πως συνδέεται στο desktop, το πρόβλημα είναι πως δεν μοιράζει internet....
Οταν λοιπόν ολοκληρώνω τις ρυθμίσεις στο μικρό AP και το συνδέω με dreambox δεν "τραβάει" τίποτα το κουτί.
Δεν παίζει πρόβλημα με το internet καθώς έχω κανονικά...

Πείτε μου παιδιά λύση γιατί μου έχουν σπάσει τα νεύρα...

Θα ήθελα να τονίσω επίσης το εξής:

Η κάρτα του pc δουλεύει άψογα σε station mode για να λάβει net μέσω του εν λόγω asus (AP mode). Το πρόβλημα απ' ό,τι βλέπω είναι και στην ασύρματη στο pc. Οταν βάζω system:open, encryption: disabled ενώ πατάω ΟΚ και υποτίθεται έχει ρυθμίστει, όταν ξαναμπαίνω στο menu δεν βλέπω να σώνεται τίποτα...
Επίσης στις αρχικές ρυθμίσεις του προγράμματος της ασύρματης κάρτας υπάρχει το Authentication: WPA2-TSK στο οποίο δεν έχω πρόσβαση.

προσωπικα θα σου προτεινα να παρεις ενα ενα acces point kai να το βαλεις να δουλεψει ως acces point client δηλ θα περνει δικτυο απο τη κεραια και θα το βγαζει απο την εθερνετ οπου θα το συνδεσεις με cat5 στο 500αρακι σου...

απλα και ευκολα πραγματα...

αυτο κανει...?

http://computers.xpatit.gr/14-ΔΙΚΤΥ...Mbps-eXtended-Range-Wireless-AP-with-POE.html

κάτι τέτοιο πήρα και εγώ και έκανα δουλειά. tp-link ήταν αλλά δεν θυμάμαι μοντέλο.