Προτασεις για αγορα βιντεοκαμερας μεχρι 150e

carpe_diem_rj

Senior Member
22 October 2007
376
Παρακλαω ψαχνω για μιαHD 1080p βιντεοκαμερα .Εχετε να προτεινετε κατι?
Εχω δει την toshiba camileo p10 αξιζει?

Προσωπικά δεν θα την αγόραζα. Την έχει πάρει ο Σεραφείμ πάντως και περιμένουμε εντυπώσεις.[/QUOTE

Εχεις να προτεινεις κατι αλλο φιλε μου?

Για τόσο λίγα χρήματα θα έπαιρνα μια SD κι όχι HD. Διότι εκτός από την -ονομαστική- ανάλυση υπάρχουν κι άλλα πολύ σημαντικά πράγματα σε μια κάμερα. Κι όχι μόνον ηλεκτρονικά. Τις προτάσεις μου θα βρεις σε διπλανό θέμα.

Για τόσο λίγα χρήματα θα έπαιρνα μια SD κι όχι HD. Διότι εκτός από την -ονομαστική- ανάλυση υπάρχουν κι άλλα πολύ σημαντικά πράγματα σε μια κάμερα. Κι όχι μόνον ηλεκτρονικά. Τις προτάσεις μου θα βρεις σε διπλανό θέμα.

Και για sd ενδιαφερομαι δεν εχω προβλημα.....

Σε ποια θεμα λες φιλε μου?

αξιοπρεπείς φθηνές επιλογές είναι η SONY DCRHC 51, και οι SAMSUNG VDP382 και VPDX100. Φυσικά αν βρεις και την PANASONIC SDRS9 (την αδιάβροχη) στα 200 ευρώ και δεν έχεις πρόβλημα με την εργονομία της να την πάρεις. Την έχει κι ο πρόεδρος (Παναγιωτίδης).

αξιοπρεπείς φθηνές επιλογές είναι η SONY DCRHC 51, και οι SAMSUNG VDP382 και VPDX100. Φυσικά αν βρεις και την PANASONIC SDRS9 (την αδιάβροχη) στα 200 ευρώ και δεν έχεις πρόβλημα με την εργονομία της να την πάρεις. Την έχει κι ο πρόεδρος (Παναγιωτίδης).

Καποια που να παιρνει μνημη και να ειναι HD υπαρχει καποια αξιορεπεις?
Ας πουμε η Toshiba Camileo H20 HD αξιζει?
Σε καποια βιντεακια που βλεπω απο youtube σαν να κολαει η εικονα κατι τετοιο φταιει που ειναι μονο 30fps ? Μια αξιοπρεπεις καμερα που να πιανει εναν αγωνα ας πουμε εικανοποιητικα ποσα fps πρεπει να ειναι?

Last edited:
Καποια που να παιρνει μνημη και να ειναι HD υπαρχει καποια αξιορεπεις?
Ας πουμε η Toshiba Camileo H20 HD αξιζει?
Σε καποια βιντεακια που βλεπω απο youtube σαν να κολαει η εικονα κατι τετοιο φταιει που ειναι μονο 30fps ? Μια αξιοπρεπεις καμερα που να πιανει εναν αγωνα ας πουμε εικανοποιητικα ποσα fps πρεπει να ειναι?

αν κοιτάξεις τα πρώτα μηνύματα αυτού του θέματος θα διαπιστώσεις ότι μιλούμε κυρίως για βιντεοκάμερες με κάρτες μνήμης. Η CAMILEO έχει βίντεο με interpolation και τελικού επιπέδου κινητού τηλεφώνου.

αν κοιτάξεις τα πρώτα μηνύματα αυτού του θέματος θα διαπιστώσεις ότι μιλούμε κυρίως για βιντεοκάμερες με κάρτες μνήμης. Η CAMILEO έχει βίντεο με interpolation και τελικού επιπέδου κινητού τηλεφώνου.

Φιλε μου επειδη δεν γνωριζω και πολλα πραγματα απο καμερες το interpolation τι ειναι?
Δηλαδη δεν αξιζει τα λεφτα της η H20? Εγω δεν θελω κατι επαγγελματικο απλα να τραβαω καποια ερασιτεχνικα βιντεακια με φιλους το πολυ κανενα αγνα ποδοφαιρου τοπικου επιπεδου....

Επειδή η λύση toshiba φαντάζει άκρως ενδιαφέρουσα(και εγώ την κοίταζα, κυρίως λόγω τιμής) θα σου πρότεινα να την δεις και να την δοκιμάσεις σε κάποιο από τα καταστήματα που την έχουν. Θα δεις τελικά ότι δεν είναι κάτι φοβερό. Ο σταθεροποιητής εικόνας (υπάρχει άραγε;) δεν προσφέρει τίποτα. Ζουμάροντας (2χ σε full) το τρέμουλο είναι τόσο εκνευριστικό που ίσως και το τρίποδο δεν θα βοηθήσει. Φαντάσου πως θα είναι στην οθόνη της τηλεόρασης. Αυτά χωρίς να ξέρω πολλά, απλά επειδή την κράτησα στα χέρια μου και είδα τι μπορεί να κάνει. Εξάλλου τα βιντεάκια στο youtube το ίδιο δείχνουν.

Δηλαδη για να παρω μια καμερα με μνημη ,με HD αναλυση ποσα χρηματα πρεπει να διαθεσω ωστε να αξιζει τα λεφτα της? Εχετε να προτεινετε καποια ?

TOSHIBA CAMILEO H20 FULL HD 1080p HDMI. Η συσκευή δεν εστιάζει, έχει πρόβλημα στις άκρες του κάδρου και πολλές φορές και στο κέντρο του, το παραγόμενο αρχείο μπορεί να συγκριθεί με αρχείο παραγόμενο από κινητό τηλέφωνο. Τα χρώματα είναι ασαφή και οι φιγούρες χωρίς περίγραμμα. Η κίνηση επίσης έχει προβλήματα. Σε ένα αρχείο παρατηρήθηκε μέρος του να είναι μαυρόασπρο. Τα παραπάνω αναφέρονται σε λήψεις με κανονικό φωτισμό (φως ημέρας, απόγευμα), οι λήψεις είναι τραγικές όταν δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός.

Καλημερα μαλλον θα παω προς την panasonic hdc sd9 που προτινει ο φιλος Βλασιδης.

Θα ηθελα αν σε ρωτησω 2 πραγματακια.Εσυ την ειχες αυτη την καμερα την εχεις δουλεψει? (Βλασιδης) η οποιος αλλος την εχει δουλεψει.

Εχω αγορασει εναν imac 24 στα 3.06.

Θα ηθελα να σε ρωτησω αν η συγκεκριμενη φορμη αρχειου που γραφει η καμερα θα μου δημιουργησει προβληματα στην επεξεργασια του video....
Θα μπορω να το μετατρεψω σε αλλη μορφη αρχειου?
Μπορειτε να μου πειτε 2 πραγματακια πανω στην επεξεργασια αυτου του format ...
Θα χρειαστω και αγορα blue ray αντιγραφικου μιας και δεν γραφει σε SD ?

Καλημερα μαλλον θα παω προς την panasonic hdc sd9 που προτινει ο φιλος Βλασιδης.

Θα ηθελα αν σε ρωτησω 2 πραγματακια.Εσυ την ειχες αυτη την καμερα την εχεις δουλεψει? (Βλασιδης) η οποιος αλλος την εχει δουλεψει.

Εχω αγορασει εναν imac 24 στα 3.06.

Θα ηθελα να σε ρωτησω αν η συγκεκριμενη φορμη αρχειου που γραφει η καμερα θα μου δημιουργησει προβληματα στην επεξεργασια του video....
Θα μπορω να το μετατρεψω σε αλλη μορφη αρχειου?
Μπορειτε να μου πειτε 2 πραγματακια πανω στην επεξεργασια αυτου του format ...
Θα χρειαστω και αγορα blue ray αντιγραφικου μιας και δεν γραφει σε SD ?

Το αρχείο από την TOSHIBA το πήρα βάζοντας μια καρτούλα μέσα σε μια μηχανή έκθεσης (αφού έλεγξα όλες τις παραμέτρους πρώτα) και τράβηξα. Επειδή ήταν κυριολεκτικά για πέταμα (τουλάχιστον για άτομα που ασχολούνται με το άθλημα) πήγα σε άλλο κατάστημα με την ίδια κάρτα και τράβηξα πάλι βίντεο στοχεύοντας αυτή τη φορά ηλιόλουστο περιβάλλον και θέμα. Τραγικά τα αποτελέσματα.

Απάντηση: Re: Προτασεις για αγορα βιντεοκαμερας μεχρι 150e

την έχω δει.... μέτρια ανάλυση σε καλό φως, άθλια το βράδυ, τόσο άθλια που ακόμα και η κόμπακτ μου βγάζει καλύτερα

Το αρχείο από την TOSHIBA το πήρα βάζοντας μια καρτούλα μέσα σε μια μηχανή έκθεσης (αφού έλεγξα όλες τις παραμέτρους πρώτα) και τράβηξα. Επειδή ήταν κυριολεκτικά για πέταμα (τουλάχιστον για άτομα που ασχολούνται με το άθλημα) πήγα σε άλλο κατάστημα με την ίδια κάρτα και τράβηξα πάλι βίντεο στοχεύοντας αυτή τη φορά ηλιόλουστο περιβάλλον και θέμα. Τραγικά τα αποτελέσματα.

Ok για την toshiba γι αυτο που σε ρωταω για την πανασονικ που προτεινεις εχεις να μυ πεις κατι?

Ο φιλος απο κατω λεει οτι δεν εχει καλη ποιοτητα εικονας.....
Εχει να προτεινει καποιος τελικα μια καμερα μετρια προς καλη?
Ποσο χρηματα θα πρεπει να δοσω ?

Φιλε μου ξεφευγει απο τον προυπολογισμο μου .....το πολυ 450 ε μπορω να δοσω...
Φιλε Βλασιδη εσυ που απ οτι καταλαβα εχει δουλεψει την panasonic που προτινεις ισχυουν αυτα που λεει ο yiannakas ?

Στα διαφορα βιντεακια που βλεπω πρεπει να εχουν πολυ χαμηλο fps πρεπει να κολανε οταν κουνας καπως γρηγοροτερ το πλανο. Εχετε να προτεινετε καποια αλλη με υψηλοτερο fps (εως 550ε).