Ποιό από τα 2 ; PaintShop Pro ή PhotoShop Elements

Γιώργος.Χ

Moderator
Staff member
23 June 2006
5,880
Αττική
Παιδες καλημέρα και καλώς σας ξαναβρισκω

Θα ήθελα να αγοράσω ενα πρόγραμμα για επεξεργασια των φωτογραφιων που βγάζω. Φαντάζομαι οτι το Adobe Photoshop ειναι κορυφή αλλά 900+ ευρώ δεν θα εδινα για λογισμικό δεδομενων των αναγκων μου.. Κοιταζω μεταξύ των Adobe Photoshop Elements και Paintshop Pro Photo X2

Ποιό από αυτά προτείνετε - τηρουμενων των αναλογιών - σαν καλύτερο για επεξεργασια φωτογραφίας ;

Απάντηση: Ποιό από τα 2 ;

Welcome back!
Photoshop Elements, πιό ελαφριά έκδοση του photoshop με την ίδια καλή διαχείρηση χρώματος θα ήταν η επιλογή μου.
Το paintshop έχει πιό πολλά φίλτρα και εφφέ....εάν κάτι τέτοιο σε ενδιαφέρει βέβαια.
-bye-

Re: Απάντηση: Re: Ποιό από τα 2 ;

Γιατί;;; Μπορείς να μας πεις;;;

Προσωπική μου άποψη,έχει καλύτερη και ποιό
εργονομικά σχεδιασμένη επιφάνεια εργασίαs,
την προσαρμόζειs πολύ άνετα στιs ανάγκεs σου,
ποιό απλή και ποιό γρήγορη εφαρμογή φίλτρων κ.λ.π:a0210:

Re: Ποιό από τα 2 ;

Θα έλεγα να ψάξεις έναν καλό raw converter, όλη η δουλειά γίνεται εκεί, και μερικοί έχουν και βασικά εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφίας.

Επαναφέρω κι εγώ το ζήτημα. Κατέβασα το trial του Elements 9 και το ψαχουλεύω. Αν εξαιρέσουμε την εμφάνιση που είναι λίγο "παιδική" σε σχέση με το CS5, και κάποια εργαλεία που είναι επιμελώς κρυμμένα ή λείπουν (ή δεν μπόρεσα να τα βρω), τι άλλες διαφορές έχουν? Από φίλτρα και plugins τι κάνουμε, τρέχουν αυτά που παίζουν στο CS5? Για το τελευταίο δεν το συζητάω, δεν μου περισσεύουν...

Απέναντι είναι το PaintShop Pro, και αν εξαιρέσουμε κάποιες ψιλοδιαφορές, το βρίσκω μάλλον πιο Pro, κι έχω αρχίσει να ψάχνω για plugins και φίλτρα (Noise ninja κ.λ.π.).

Βεβαίως για Raw files θα ψωνίσω το Capture One, οπότε μιλάμε για "φινίρισμα". Θα ήθελα τις (τεκμηριωμένες) απόψεις σας... :chinscratch:

Δημήτρη καλημέρα,
όντως είναι πολλά τα λεφτά, πόσο μάλλον σε μια τόσο δύσκολη εποχή που ζούμε.
Δοκίμασε τις δοκιμαστικές εκδόσεις, των προγραμμάτων ωστόσο η χρήση ενός ελεύθερου λογισμικού θα μπορούσε με κάποιες "παραδοχές", να καλύψει.
Χρησιμοποιώ το Photoscape, το οποίο έχει αρκετά φίλτρα, το δοκιμάσαμε και στην έκθεση του Νοεμβρίου, επεμβαίνοντας σε κάποιες φωτο που ανεβάσαμε με τον Billy!!

εγω σαν PrktR, που αλλάζω πολλά laptop κάθε μέρα, χρησιμοποιώ το http://www.pixlr.com/editor/
γύρισε το και στα ελληνικά, είναι και free και δουλεύει μέσα από τον περιηγητή.
Για απλές εργασίες είναι καλό.
Το 2089 φυσικά δεν υπάρχει αυτό.

Ωραία τα free προγράμματα, αλλά δεν μου λέτε τίποτα για το Elements, παίρνει plug ins, filters κ.λ.π. ? Από εργαλεία χειρισμό τι λέει, το έχει δουλέψει κανείς? :chinscratch:

Προς το παρόν βολεύτηκα: για διάφορους λόγους, ψώνισα μηχανή (Canon S95- περισσότερα για αυτό σε άλλο thread), οπότε παίζω με το δικό της software. Επίσης μου χάρισαν το PaintShop Pro X12, στο κουτί του με manual και πρόσθετα φίλτρα + εκπαιδευτικό βίντεο από το Lynda.com! :BDGBGDB55:

Αφου εχεις το φωτοσοπ τι τα θελεις τα υπολοιπα?

Δεν το έχω... από την στιγμή που εισέπραξα χρήματα από το χόμπυ μου!

Ευκαιρίας δοθείσης, να πω ότι το Digital Photo Professional της Canon είναι μέτριο, αλλά έχει ένα βασικό ατού: διορθώνει αυτόματα τις παραμορφώσεις των raw αρχείων.

Last edited:
Ενημερωτικά, για όποιον ενδιαφέρεται: στο ebay κυκλοφορούν σφραγισμένα original CS4. Με λίγη υπομονή και τύχη χτύπησα ένα τέτοιο στα 83$ με τα έξοδα αποστολής + 4 τελωνείο. Παρέλαβα σήμερα, εγκατέστησα, έκανα registration και κατέβασα όλα τα updates. Μειονέκτημα για όσους δεν έχουν χωριστό raw converter το CR που σταματάει στην έκδοση 5.7 με αποτέλεσμα να μην υποστηρίζει άμεσα κάποια αρχεία raw (τα υποστηρίζει έμμεσα μέσω μετατροπέα σε DNG format δωρεάν).
Αν κάποιος θέλει να αγοράσει την έκδοση 5, πάλι συμφέρει: η αναβάθμιση κοστίζει 359$+83$=442$ , ή ψάχνει για κατευθείαν αγορά πάλι μέσω ebay, αλλά είναι κάπως πιο δύσκολο...