Διλημμα μεταξυ καρτας DVB-S2 και δεκτη

pantelos

Senior Member
24 April 2007
378
Θεσσαλονικη
Καλημερα φιλοι.Εδω και ενα μηνα ψαχνω για αγορα δεκτη η δορ. καρτας για υπολογιστη.Το μονο σιγουρο ειναι οτι η καρτα ειναι πιο οικονομικη.Απο εκει και περα ομως,απο οτι εχω διαβασει οι καρτες δεν εχουν την δυνατοτητα upscaling και δεν ξερω κατα ποσο ειναι συμβατες με prog dvb,dvbdream κτλ. για τα γνωστα καλουδια που προσφερουν.Σημειοτεον ο Η/Υ μου ειναι δυνατο μηχανημα και δεν προκειται να κολωσει στην αποδικοποιηση των dvb-s2 καναλιων.Αν πουμε οτι το μπατζετ ειναι μεχρι 300 ευρω μπορω να παρω καποιον δεκτη με καρτα δικτιου;Περιμενω την γνωμη σας.

Καλημερα φιλοι.Εδω και ενα μηνα ψαχνω για αγορα δεκτη η δορ. καρτας για υπολογιστη.Το μονο σιγουρο ειναι οτι η καρτα ειναι πιο οικονομικη.Απο εκει και περα ομως,απο οτι εχω διαβασει οι καρτες δεν εχουν την δυνατοτητα upscaling και δεν ξερω κατα ποσο ειναι συμβατες με prog dvb,dvbdream κτλ. για τα γνωστα καλουδια που προσφερουν.Σημειοτεον ο Η/Υ μου ειναι δυνατο μηχανημα και δεν προκειται να κολωσει στην αποδικοποιηση των dvb-s2 καναλιων.Αν πουμε οτι το μπατζετ ειναι μεχρι 300 ευρω μπορω να παρω καποιον δεκτη με καρτα δικτιου;Περιμενω την γνωμη σας.

Επειδή κάποτε είχα κι εγώ δορυφορική κάρτα στον υπολογιστή, την οποία τελικά πούλησα, σου συστήνω να μην αγοράσεις. Είναι δύσκολος ο χειρισμός μέσα από τον υπολογιστή, εάν θέλεις πρόσθετες "δυνατότητες" απαιτούνται άλλα προγράμματα (όπως το progdvb που αναφέρεις) που πιθανόν να μην δουλεύουν σωστά, πρέπει να συνδέεις με τηλεόραση για να δεις μεγάλη εικόνα κλπ. με 300 ευρώ παίρνεις τον dreambox 600 με σκληρό δίσκο 80 mb που κάνει τα πάντα και τον χειρίζεσαι από τον καναπέ σου.

αλλά δεν είναι DVB-S2 ...

Και εγώ πήρα κάρτα , και μετά πήρα δέκτη ... η ευκολία χρήσης είναι δεδομένη ...

Αργούν ακόμα πολύ οι δέκτες HD που κάνουν θαύματα ... και σε απλησίαστες τιμές ...

Παιδιά sorry αλλά διαφωνώ.
Άλλο η κάρτα που βλέπεις στο PC και άλλο ο δέκτης που βλέπεις στο σαλόνι. Όσο αφορά τώρα τις κάρτες Skystar HD ή Digital Rise (είναι και οι δύο ακριβώς το ίδιο), δεν πατσάρονται, άρα δεν υπάρχει λόγος να ψαχτείς με ανεπίσημα λογισμικά. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις το CI extension module και να βλέπεις μέσω Diablo ή T-Rex.
Τώρα όσο αφορά τους HD δέκτες, νομίζω πλέον ότι είναι η κατάλληλη εποχή για να αγοράσει κάποιος. Έχουν βγει πολλά καινούργια μοντέλα, που πατσάρονται με UCAS που παίζουν όλες τις κάρτες (και την Nova version 6, με serial number από 4024 και πάνω, που βγάζει προβλήματα με πολλά UCAS), τα PVR γράφουν σε ανάλυση 1080i, μεταφέρουν εύκολα τις εγγραφές στο PC, μέσω USB 2.0, κλπ.
Από αυτό το μήνα και μετά το τοπίο στους HD δέκτες αλλάζει οριστικά...
Περισσότερα στο νέο τεύχος των Δορυφορικών Νέων, που βγαίνει γύρω στις 25 του μήνα (όταν βγει θα το καταλάβετε από το banner). Δεν το κάνω για διαφήμιση, αλλά αλληθινά γίνεται χαμός με τα νέα HD μοντέλα που βγήκαν.

Παιδιά sorry αλλά διαφωνώ.
Άλλο η κάρτα που βλέπεις στο PC και άλλο ο δέκτης που βλέπεις στο σαλόνι. Όσο αφορά τώρα τις κάρτες Skystar HD ή Digital Rise (είναι και οι δύο ακριβώς το ίδιο), δεν πατσάρονται, άρα δεν υπάρχει λόγος να ψαχτείς με ανεπίσημα λογισμικά.

Μια διόρθωση Αργύρη, η Skystar HD είναι ίδια με την [SIZE=-1]Technotrend S2 3200 HDTV-S2[/SIZE],

tt-s23200.jpg

η Digital Rise είναι ίδια με την Twinhan που φαίνεται στο λινκ

http://www.twinhan.com/product_satellite_s2_CI.asp

1041-2.gif

Τώρα το πατσάρισμα δεν έχει σχέση με τις κάρτες, αλλά το τί έχει "σπάσει" και κυκλοφορεί σε emu. Αν "σπάσουν" κάποια από τα συγκεκριμένα συστήματα κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούν τα HD κανάλια, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα εμφανιστούν αργά ή γρήγορα και στις κάρτες pc...

Παιδια,ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.Απο οτι καταλαβα ειναι καλυτερη επιλογη η αγορα δεκτη,λογω ευκολιων και upscaling των sd καναλιων και η αγορα καρτας λογω φθηνοτερης λυσης.Παρεπιπτοντως καποιος που εχει καρτα υπαρχει δυνατοτητα upscaling;Και κατι αλλο.Ο μονος δεκτης που κανει κολπα αυτη την στιγμη ειναι ο Kathrein;

Απάντηση: Re: Διλημμα μεταξυ καρτας DVB-S2 και δεκτη

Και κατι αλλο.Ο μονος δεκτης που κανει κολπα αυτη την στιγμη ειναι ο Kathrein;
Στην κατηγορία των Linux δεκτών, ναι. Αλλωστε είναι και μόνος που κυκλοφορεί.
Στους απλούς "παίζει" ο Ferguson και ένας ακόμα που δεν θυμάμαι.

Νίκο, οι τιμές έχουν ήδη πέσει πολύ. Φυσικά, δεν υπάρχει ακόμη HD δέκτης στα 100 ευρώ, υπάρχει όμως ο Pace κάτω από 200 και τα PVR κάνουν κάτω από 400. Σίγουρα βέβαια στο μέλλον θα πέσουν και άλλο.
Σωτήρη, τις δύο κάρτες που ανέφερα τις έχω κάνει τεστ και είναι ολόιδιες. Μπορεί να διαφέρουν στην γεωμετρία της πλακέτας, αλλά φοράνε το ίδιο chip. Αντίθετα την κάρτα Technotrend δεν την έχω δει ακόμη (αφού δεν την φέρνει κανένας) και για αυτό δεν ανέφερα κάτι. Από ότι φαίνεται και αυτή τη φορά ο κατασκευαστής είναι ένας, η Twin Han.
Επίσης, το Premiere που είναι σπασμένο το βλέπεις κανονικά με δέκτη HD. Απλά οι κάρτες HD, προς το παρόν δεν συνεργάζονται με τους γνωστούς emu, που κυκλοφορούν για κάρτες τύπου Skystar 2, κλπ. Όμως οι HD δέκτες που patcάρονται, όπως οι Clarke Tech, Hivion, κ.ά. δείχνουν κανονικά τα HD κανάλια...

Το ερώτημα είναι τι θέλεις?

Φιλικότητα στον χρήστη ή απεριόριστες δυνατότητες και εξερεύνηση αυτών?

Αν θες το πρώτο πάρε δέκτη.

Αν θες το δεύτερο πάρε κάρτα.

Επειδή τα HD κανάλια δεν είναι τόσα πολλά προσωπικά έχω

1) Dreambox 7000 για να βλέπω άνετα τα χιλιάδες SD κανάλια από το κινητό μου πιάτο

2) Την FloppyDTV S2 για τα HD (επειδή κινεί και το positioner) και την περαιτέρω εξερεύνηση (κυρίως σε σχέση με το Mediaportal)

Σωτήρη, τις δύο κάρτες που ανέφερα τις έχω κάνει τεστ και είναι ολόιδιες. Μπορεί να διαφέρουν στην γεωμετρία της πλακέτας, αλλά φοράνε το ίδιο chip. Αντίθετα την κάρτα Technotrend δεν την έχω δει ακόμη (αφού δεν την φέρνει κανένας) και για αυτό δεν ανέφερα κάτι. Από ότι φαίνεται και αυτή τη φορά ο κατασκευαστής είναι ένας, η Twin Han.

Για να είμαι ειλικρινής Αργύρη, δεν μπορώ να βρω καμία ομοιότητα ούτε στη γεωμετρία (που είναι φανερό ότι δεν υπάρχει) ούτε στο chip που φοράνε αυτές οι κάρτες. Αν δούμε για παράδειγμα τις Skystar HD και Technotrend S2-3200 (η Technotrend φτιάχνει τις δικές τις κάρτες) βλέπουμε ότι είναι ολόιδιες (πράγμα που αναφέρεται και στο πρώτο λινκ)

http://www.tech.co.uk/computing/upg...ltimedia/tv-cards/review/technisat-skystar-hd
http://www.dvbshop.net/product_info...2-3200-HDTV-S2-incl--Remote--WinXP--MCE-.html

tts3200.jpg

Δεν βλέπω κάποια ομοιότητα με τις digitalrise / twinhan ούτε καν στο chip που φοράνε (νομίζω φαίνεται ότι και ακόμα και το μέγεθος του chip είναι διαφορετικό, στις technοtrend/skystar είναι αρκετά μεγαλύτερο).

http://www.digitalrise.biz/products/dvb_tuner/sat/pci_ci_dvbs2/
http://www.twinhan.com/product_satellite_s2_CI.asp

Twinhan_hdtv.jpg

Λεπτομέρειες δεν ξέρω Γιώργο, μία ουσιαστική διαφορά όμως είναι ότι η skystar HD2 (ουσιαστικά η Twinhan AD-SP400 DVB-S2 CI PC δηλαδή, αλλά απ' ό,τι φαίνεται το CI module δεν διατίθεται μαζί με τη κάρτα, μπορεί να είναι έξτρα) είναι η υποστήριξη του diseqc 1.2 και USALS από αυτήν, σε αντίθεση με την skystar HD που υποστηρίζει μόνο diseqc 1.0 (επίσημα, δεν ξέρω αν έχει γίνει κάποιο patch ή ρυθμίσεις σε προγράμματα ώστε να μπορεί να κινήσει μοτέρ). Από εκεί και πέρα, μόνο όποιος κάνει δοκιμή και στις δύο μπορεί να πει ποια είναι καλύτερη στα χαρακτηριστικά της και στις επιδόσεις της...

Να ρωτησω κατι ρε παιδια.Αναφερθηκε οτι και στην καρτα μπορει να γινει upscaling μεσω software.Eπειδη θελω να ειμαι καλυμενος απο καθε αποψη,με ποιο προγραμμα γινεται αυτο,ονομαστικα.

Με το ffdshow συνήθως, δεν ξέρω αν χρησιμοποιούν και κάποιο άλλο. Nομίζω υπάρχουν και oδηγοί εδώ στο φόρουμ, αλλά στο τμήμα με τα HTPC.

http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=21

Βέβαια η επεξεργασία αυτή είναι κάπως βαριά γιατί γίνεται σε software επίπεδο, χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια από τη κάρτα γραφικών. Από την άλλη, σε κανάλια HD δεν χρειάζεσαι φυσικά upscaling...

Με το ffdshow συνήθως, δεν ξέρω αν χρησιμοποιούν και κάποιο άλλο. Nομίζω υπάρχουν και oδηγοί εδώ στο φόρουμ, αλλά στο τμήμα με τα HTPC.

http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=21

Βέβαια η επεξεργασία αυτή είναι κάπως βαριά γιατί γίνεται σε software επίπεδο, χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια από τη κάρτα γραφικών. Από την άλλη, σε κανάλια HD δεν χρειάζεσαι φυσικά upscaling...
na prostheso oti i skystarHD den ine kai oti pio efkolo sto na ton kanis na pezi kala xoris provlimata.
mono to dvbviewer.exe 3.9.0 mias kai to exo agorazmeno sta xp ine ok. sta vista akoma ton palevo !!