Re: Case για video sever ?
Βασικά, μπορείς να κάνεις software RAID (από τα Windows), και συγκεκριμένα RAID-5. Το μεγάλο μειονέκτημα είναι οι επιδόσεις, ειδικά στην εγγραφή.
Αν δεν κάνω λάθος μπορείς να χρησιμοποιήσεις αρκετούς δίσκους - ίσως και περισσότερους από 8.
Καθότι είναι software RAID, το Λειτουργικό σου πρέπει να βρίσκεται σε κάποιον άλλο δίσκο.
Μετά, για να πας σε hardware RAID, για τόσους πολλούς δίσκους πρέπει να δώσεις πολλά χρήματα για controller (100άδες )..
Τέλος υπάρχει η επιλογή του Spanned Volume από τα Windows, αλλά δεν προσφέρει προστασία στα δεδομένα. Επίσης, πάλι, αν χαλάσει ένας από τους δίσκους έχεις πρόβλημα. Όχι τόσο μεγάλο όσο με τα stripped volumes (που τα χάνεις όλα), δηλαδή θα ανακτήσεις αρκετά από τα δεδομένα σου, αλλά όχι εύκολα..
Εγώ μετά από πολλά χρόνια (και πειράματα με όλες τις παραπάνω μεθόδους πλην του HW RAID-5) έχω καταλήξει στο παρακάτω setup:
- Δυο δίσκους σε HW RAID (mirroring) για τα πραγματικά ευαίσθητα δεδομένα μου
- Τους υπόλοιπους δίσκους τους κάνω mount σαν φακέλους μέσα στο παραπάνω RAID volume ώστε να μην γεμίζω drive letters.
Δεν είναι ενιαίος ο χώρος αλλά ξέρω τι μου γίνεται και δεν κινδυνεύω να χάσω πολλά δεδομένα.
Αυτά σε μηχάνημα με 9 δίσκους.