Εχω φτιάξει δυο monoblock τελικους 1χ160w στη εναύση επειδή εχω χρησιμοποιήσει 2χ500VA τοροειδείς για τον καθένα κατεβάζει ασφάλεια 20Α!
Τι μπορώ να κάνω για να λύσω αυτό το θέμα;
Τι μπορώ να κάνω για να λύσω αυτό το θέμα;
Thanks..Τα υλικά που είναι στην ροζ περιοχή μπορείς να τα αντικαταστήσεις με ένα μετασχηματιστή 12ν 1Α
Τα υλικά που είναι στην ροζ περιοχή μπορείς να τα αντικαταστήσεις με ένα μετασχηματιστή 12ν 1Α
Υλοποίησα χθες αυτό το κύκλωμα και φαίνεται να δουλεύει καλά. Αντικατέστησα την ροζ περιοχή με μετασχηματιστή 12V AC αλλά στην έξοδο της γέφυρας και πριν την αντίσταση 120Ω είχα μόνο 10,5V dc
και έτσι τοποθέτησα δυο πυκνωτές 1000μF μετά την γέφυρα έτσι ώστε να ανεβάσω την τάση στα 13,5V και στον ρελε μετά την πτώση που κάνει το τρανζίστορ είχα 10,5V ικανό να οδηγήσει τον δωδεκάβολτο ρελέ. Ο χρόνος καθυστέρησης είναι περίπου 1,5 sec.
Αναμένονται νεότερα.
Ο χρόνος είναι τόσο λίγος ,εκτιμώ 1 έως 1,5 sec, που δεν μετριέται εύκολα .
Περισσότερα όσον αφορά το χρόνο σε λίγο...
Πάντως δουλεύει καλά και τροφοδοτεί τον 500VA μετασχηματιστή χωρίς κανένα πρόβλημα . Για βατικές αντιστάσεις ακολουθώντας την συμβουλή του Γιάννη Α. έβαλα σε σειρά 3Χ22+2Χ18 Ω 10W η κάθε μια και δουλεύει απροβλημάτιστα. Δεν ξέρω αν θα δούλευε το ίδιο καλά και με μια 100Ω 10W.
Αν κατάλαβα καλά, οι αντιστάσεις είναι σε σειρά. Τώρα έχεις συνολική τιμή αντίστασης 102Ω με ισχύ 50W.
Με μία αντίσταση 100Ω/10W πάλι θα δούλευε, αλλά η αντίσταση θα ζεματούσε και υπάρχει ο κίνδυνος να σου κάνει εσωτερική διακοπή. Αν γίνει αυτό, όλο το ρέυμα θα περάσει από τις επαφές του ρελε και θα έχεις ομορφότατους σπινθήρες στις επαφές του!!
Για να μεγαλώσω τον χρόνο πιστεύω ότι θέλει μεγαλύτερο πυκνωτή από 100μf μεταξύ βάσης τρανζίστορ και γης.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.