Pixelfun

Status
Not open for further replies.

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Θεωρω ΑΠΑΡΕΑΔΕΚΤΟ αυτο που κανατε στον pixelfun

(σωρηδον διαγραφη των ποστ του)

Δηλαδη, ηταν τοοοσο ενοχλητικα και προσβλητικα βρε ανθρωποι ???

Λυπαμαι που το γραφω, αλλα πολυ κλικα

Τι να πει κανεις.......




Υγ. Καλα, το ξερω ηδη οτι θα το διαγραψετε και αυτο, αλλα δεν πειραζει.
Υγ2. Για εμενα, ως εντελως απλος χρηστης, μου ηταν πολυ ενδιαφεροντα παντως
 

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
Ντίνο κρίνω ότι βιάζεσαι να γράψεις, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε να μας εξηγήσουν.....
 

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
Από ότι είδα ο pixelfun είναι μπαναρισμένος, οπότε μάλλον κάτι έκανε για να του διαγράψουν τα post......
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,948
Θεσσαλονίκη
Προφανώς και κάτι θα έκανε. Θα πρέπει μήπως να παραθέσουμε εδώ πλήρη τα ήδη διαγραφέντα, ώστε να αξιολογηθεί ανοικτά το κατά πόσο δικαιολογείται η διαγραφή τους και ο αποκλεισμός; Όσοι παρακολουθούν στενά την κατηγορία, ήδη πρόλαβαν να τα δουν και τα ξέρουν.
 

jim...

Moderator
Staff member
22 February 2008
24,641
Μπακοτσιάνος...
Λυπαμαι που το γραφω, αλλα πολυ κλικα

Η φωτογραφική κατηγορία είναι ίσως από τις πιο φιλόξενες και ενεργές στο forum και τόσο καιρό δεν έχει κάνει ούτε ένας παράπονο.


Επειδή λοιπόν θεωρώ τον εαυτό μου μέρος αυτής της υποκατηγορίας, τα περί κλίκας στα επιστρέφω και σε παρακαλώ να μην χαρακτηρίζεις "ελαφρά τη καρδία".
 

ncups

AVClub Addicted Member
9 February 2008
2,547
Κόρινθος
Δεν έχω δει τέτοια επίθεση και βρίσιμο (κυριολεκτικά) σε τέτοιο βαθμό.

Προσωπική επίθεση κατά των διαχειριστών (του send ειδικά) και παλιότερα ανεξήγητα προκλητική συμπεριφορά, χωρίς ουσιστικό λόγο.

Ακόμα και να υπήρχε κάποιου είδους κλίκα (στην κατηγορία δεν έχω νιώσει κάτι τέτοιο) δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους επίθεση.

Μπράβο στην διαχείρηση
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
92,035
Εκεί ψηλά.....
Ntino πολυ ευκολα χαρακτηριζεις ρε συ . Ειδικα οταν δεν εχεις ιδεα τι εχει γινει.

Μαθε,ενημερωσου και μετα αν θες χαρακτηρισε. Αλλα προφανως το να χαρακτηρισεις ηταν προτεραιοτητα για σενα ???
 

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,552
Ministry Of Silly Walks
δεν υπάρχει καμιά κλίκα..όποιος διάβαζε λίγο τα θέματα θα καταλάβαινε αμέσως
τον λόγο...
η αγένεια και οι επιθέσεις χωρίς λόγο δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να μένουν αναπάντητες..
πριν αρκετές μέρες είχα απορήσει για μια τέτοια αναίτια επίθεση από το συγκεκριμένο μέλος ενάντια στον kosh και είχα χαρακτηριστεί σαν φίλος
του και κατ επέκταση τσιράκι του χωρίς να τον έχω δει από κοντά ποτέ
μου τον άνθρωπο..(ούτε καν απ το forum)
 

Δημήτρης Ιωάννου

Moderator
Staff member
18 June 2006
15,906
Αθήνα-Κέντρο
Και έτσι να μην ήταν τα πράγματα, ο Ντίνος γιατιί θορυβήθηκε τόσο ?

Τι τόν είχε τον pixelfun ??

Υ.Γ. Που προσωπικά δεν υπήρξε ποστ του που να μην ήταν τουλάχιστον προκλητικό..
 

Ηλίας Κ

Supreme Member
7 July 2006
4,931
Αθήνα
Θεωρω ΑΠΑΡΕΑΔΕΚΤΟ αυτο που κανατε στον pixelfun

(σωρηδον διαγραφη των ποστ του)

Δηλαδη, ηταν τοοοσο ενοχλητικα και προσβλητικα βρε ανθρωποι ???

Λυπαμαι που το γραφω, αλλα πολυ κλικα

Τι να πει κανεις.......




Υγ. Καλα, το ξερω ηδη οτι θα το διαγραψετε και αυτο, αλλα δεν πειραζει.
Υγ2. Για εμενα, ως εντελως απλος χρηστης, μου ηταν πολυ ενδιαφεροντα παντως

Καλημέρα,
Ντίνο πως βγάζεις αυτά τα συμπεράσματα;
Είναι αυθαίρετο να πιστεύεις ότι μια "κλίκα" μπάναρε ένα μέλος. 'Εχεις αποδείξεις ή έστω ενδείξεις; Γιατι αυτές οι κατηγορίες που λές είναι σοβαρές. Αν υπάρχουν αποδείξεις για την κλίκα να τις πεις εδώ να τις κουβεντιάσουμε διαφορετικά είσαι φάουλ.
 

Larry

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
20,926
Ntino εισαι λαθος, μιλαμε για τον ορισμο του αληταμπουρα ,ο τυπος και να χεσω τις γνωσεις του,μονίμως προσβαλλε και υποτιμουσε τους συνομιλητες του

στα τσακιδια να παει
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
92,035
Εκεί ψηλά.....
Ποιες γνωσεις βρε Λαρρυ?

Καθε φορα που τον ρωταγες κατι αδυνατουσε να απαντησει στο παραμικρο. Απλα σου πεταγε 5 σοφιστειες τις οποιες ειχε διαβασει καπου και προσπαθουσε να βγαλει καθε εννοια λογικης και γνωσης επι του θεματος αχρηστη.

Και ειναι διαφορετικο να βγαζεις καλες φωτογραφιες (εστω και μονο ενος ειδους και φτιαγμενες στο Ps ,) και διαφορετικο να μπορεις να τεκμηριωσεις τεχνικα καποια πραγματα και κυριως να εισαι αξιοπιστος συνομιλητης.

Ο ανθρωπος αν θελησει κανεις να μαθει εχει εκδιωθει απο ενα σκασμο φορουμ (σε ολο τον κοσμο ) για αναλογη συμπεριφορα , γιατι εχει προσβαλλει κοσμο, εχει βρισει με τον χειροτερο τροπο και τελος εχει λειτουργησει εν ειδει Τρολλ.
Οποτε θες να σου δωσω το "ποιον" του σε λινκς να ευχαριστηθεις ανθρωπο.

Και κατι ακομα ...
Ντινο αρκει να σου πω οτι 13 απο τα σβησμενα μυνηματα χτες ηταν δικα μου.

Γι'αυτα δεν ειπες κατι......

Σε ενοχλησαν μονο το σβησιμο των ασυναρτησιων του ?
 
Last edited:

jim...

Moderator
Staff member
22 February 2008
24,641
Μπακοτσιάνος...
Εντάξει, προφανώς ήθελε να ρίξει τη μπόμπα του, την έριξε και βγήκε.

Ας μην ασχοληθούμε άλλο........................
 

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Αν μου επιτρέπετε μια τοποθέτηση όχι επί του θέματος της συμπεριφοράς του pixelfun αλλά για την ουσία, δηλαδή κατά πόσο υπάρχει κλίκα.

Στην κατηγορία Φωτογραφία υπάρχουν τρεις διαχειριστές, με τη σειρά Billy the Kid (φωτογράφος στο επάγγελμα), send (δικηγόρος στο επάγγελμα), και Βλασίδης (καθηγητής). Μέχρι να αρχίσουμε να γράφουμε στη συγκεκριμένη κατηγορία κανείς δεν γνώριζε κανέναν, και προσωπικά γνώρισα τον Τάσο 4 μήνες, αν θυμάμαι καλά, μετά τα πρώτα του μηνύματα, παρότι κι οι δυο εργαζόμαστε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η κατηγορία Φωτογραφία δεν έχει το χαρακτήρα της αντιπαράθεσης μεταξύ ιδιοκτητών φωτογραφικών μηχανών (π.χ. canon vs nikon) παρότι κάτι τέτοιο συνηθίζεται σε άλλα φόρα (και γίνονται ομηρικές μάχες). Όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν τα άλλα μέλη με τις όποιες γνώσεις διαθέτουν, την εμπειρία τους ή την απειρία τους (δεκτό κι αυτό). Ειδικά ο Billy the kid, από όσο έχω καταλάβει, λόγω της επαγγελματικής σχέσης του, απέχει πλήρως από κάθε συζήτηση για αγορά εξοπλισμού, έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί υπόνοια για οτιδήποτε επιλήψιμο.

Από εκεί και πέρα ο καθένας προτείνει οτιδήποτε θεωρεί αξιόλογο και το συζητούμε ανοιχτά. Αντίθετες απόψεις υπάρχουν. Αλλά όχι ότι θεωρώ κάτι καλό επειδή το έχω κι όλα τα άλλα είναι χάλια. Μάλιστα προτάσεις για άλλα brands εκτός των CANON/NIKON που έχουν το 80% της αγοράς στις μηχανές, έχουμε πολλές, πάρα πολλές, κι ακόμη περισσότερες για αγορές φακών, τριποδιών, φλας, κλπ. Ειδικά το loyalty σε μια μάρκα μάλλον μας αφήνει αδιάφορους. Π.χ. ο send έχει μηχανή canon κι 60+ φακούς, αλλά μόνο 5-6 από αυτούς είναι canon. Οι υπόλοιποι είναι pentax, nikon, tamron, sigma κλπ. Το ίδιο συμβαίνει περίπου με τα περισσότερα μέλη στο μέτρο του δυνατού.

Επίσης προτείνουμε ελεύθερα τους επαγγελματίες που έχουν τις καλύτερες τιμές και μάλιστα από Ελλάδα, ενώ προτρέπουμε τα μέλη να στραφούνε προσωπικά στα φωτογραφικά καταστήματα γι ακόμα καλύτερες τιμές και να μη βασίζονται μόνο στο skroutz.gr .

Επίσης ελεύθερα όποιος θέλει σηκώνει φωτογραφίες για επίδειξη και κριτική ή μόνο για τη χαρά του μοιράσματος της δουλειάς του. Μάλιστα προτιμούμε να έχουμε περισσότερη δραστηριότητα σε τέτοια θέματα κι όχι στα άλλα "τί μηχανή/φακό να πάρω", διότι αυτό που μας μένει τελικά είναι οι ωραίες φωτογραφίες κι όχι μια τσάντα με φωτογραφικά είδη. Σε τέτοιες συζητήσεις δεν αποκλείεται κανείς. Οι βαθμολογίες δεν επιτρέπονται (βέβαια αν κάποιος θέλει να σχολιάσει με βαθμό δεν θα κοπεί) διότι έτσι δημιουργούνται οι κλίκες, που έχουν οδηγήσει άλλα φόρα σε συρρίκνωση (αποχωρήσεις, διαγραφές, αποκλεισμούς) όπως το dpgr.gr για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Διαγωνισμούς φωτογραφίας δεν κάνουμε ίσως διότι δεν έχουμε αρκετό χρόνο, ίσως διότι είμαστε άσχετοι να κρίνουμε καλλιτεχνικά μια φωτογραφία, ίσως για να μη χαθεί η σχέση της παρέας. Όμως προωθούμε τις από κοινού βόλτες για φωτογράφηση και τους καφέδες γνωριμίας, όπου φυσικά εκεί εμφανίζονται όλοι (όσοι μπορούν).

Και προσπαθούμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο είτε ηθικά (πολλοί χρειάζονται μια ηθική στήριξη όταν ξεκινούν την είσοδό τους στο χώρο της φωτογραφίας, ειδικά όταν σκέφτονται να επενδύσουν πολλά χιλιάρικα), είτε υλικά με τον δανεισμό μηχανών, φακών, φλας ακόμη κι από πόλη σε πόλη ώστε το -γνωστό ή άγνωστο, αδιάφορο μας είναι - μέλος να σχηματίσει καλύτερη άποψη χωρίς να τον επηρεάσει κανείς.

Ενέργειες στις οποίες σκοπεύουμε να προβούμε τις συζητούμε με τους θαμώνες της κατηγορίας είτε Online είτε απευθείας με προσωπική επαφή.

Τώρα το συγκεκριμένο μέλος για το οποίο άνοιξε θέμα σε αυτή την κατηγορία δείχνει ότι έχει μεγάλη φωτογραφική εμπειρία και ικανότητες. Έχει παραθέσει πολλές φωτογραφίες στην κατηγορία και τις οποίες έχουμε εκθειάσει και -προσωπικά- σε 3-4 έμεινα έκθαμβος.

Όμως η απολυτότητα που χαρακτηρίζει τις απόψεις του σε συγκεκριμένες μηχανές και φακούς και μάλιστα πολλών χιλιάδων ευρώ ...πώς να το πώ, δημιουργεί πορόβλημα. Δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη ότι χρειαζόμαστε όλοι μια μηχανή των 5000 ευρώ που ζυγίζει 1.400 γρ. και ένα φακό 4000 ευρώ που ζυγίζει 2.500 γρ. για να φωτογραφίσει κανείς πουλιά. Μπορεί το συγκεκριμένο σετ να δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να πιστέψω ότι εγώ με το ίδιο σετ θα έβγαζα εξίσου καλές φωτογραφίες με αυτές του pixelfun. Θεωρώ ότι εκτός από τα καταπληκτικά εργαλεία χρειάζεται κανείς και ταλέντο, το οποίο ο pixelfun έχει και με το παραπάνω, όπως και καλή τεχνική. Άρα δεν είναι μόνο θέμα nikon d3 εναντίον όλων των άλλων ή nikon afs 200/2.0 vr εναντίον όλων των άλλων φακών, αλλά το πώς χρησιμοποιεί κανείς τα όποια εργαλεία έχει. Π.χ. αν πηγαίναμε μια βόλτα στο Αττικό Πάρκο, είμαι σίγουρος ότι ο Pixelfun με όποια μηχανή κι οποιοδήποτε φακό θα έφερνε καλύτερες φωτογραφίες από τις δικές μου ή κάποιου άλλου μέλους, χωρίς εμπειρία στο θέμα αυτό. Κι ακόμα καλύτερα θα ήταν να μας βοηθούσε να βελτιωθούμε ώστε να πλησιάσουμε ανεκτά φωτογραφικά επίπεδα.

Σε άλλες περιπτώσεις το έχει κάνει, (π.χ. http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=39341 ) και έχει εισπράξει εύσημα για την ενέργειά του αυτή.

Αυτό θέλουμε... όλα τα μέλη ελεύθερα να ποστάρουν για να γίνουν καλύτεροι φωτογράφοι κι όχι απλώς να υποστηρίζουν κάτι σε βάρος κάποιου άλλου.
 
Last edited:

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,802
Land of Dystopia
Χωρίς να θεωρώ τον εαυτό γνώστη περί φωτογραφίας, ένιωσα πολύ οικείος στην τελευταία συνάντηση που είχα την τύχη και την τιμή να παραβρεθώ κοντά τους για ένα καφέ.

Δεν ένοιωσα ποτέ ότι υπάρχει κλίκα, παιδιά να κανονίσετε και πάλι κανά καφέ και κάποιος να με αναλάβει .....οκ για τα βασικά!!!
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
92,035
Εκεί ψηλά.....
Όμως η απολυτότητα που χαρακτηρίζει τις απόψεις του σε συγκεκριμένες μηχανές και φακούς και μάλιστα πολλών χιλιάδων ευρώ ...πώς να το πώ, δημιουργεί πορόβλημα. Δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη ότι χρειαζόμαστε όλοι μια μηχανή των 5000 ευρώ που ζυγίζει 1.400 γρ. και ένα φακό 4000 ευρώ που ζυγίζει 2.500 γρ. για να φωτογραφίσει κανείς πουλιά.

.

Αυτο που δημιουργει προβλημα κατ'εμε ειναι οτι το αναμφισβητητο ταλεντο στο να βγαζει φωτογραφιες με τελε και κυριως πουλια δεν αρκει για να κρινεις τις προσπαθειες ακομα και του νεου ερασιτεχνη που προσπαθει συνεχως να ανταλλαξει γνωσεις και να βελτιωθει.

εννοω πως ειναι τελειως διαφορετικο το να εισαι Θεος (πχ) στο να βγαζεις πουλια και διαφορετικο το να προσπαθεις να πεισεις για το τεχνικο σου υποβαθρο οταν δεν εχεις την παραμικρη τεχνικη γνωση παρα μονο τεχνικες συρραφες απο brochures συγκεκριμενων εταιρειων.

Και το χειροτερο κατ'εμε ειναι να μην παραδεχεσαι οτι εισαι ασχετος και να προσπαθεις να πεισεις για το αντιθετο προσβαλλοντας καθε εννοια γνωσης και λογικης.
 

nilo

AVClub Addicted Member
5 March 2007
1,482
Athens
Re: Απάντηση: Pixelfun

Όσο δεν φαντάζεσαι Ντίνο!
Ειδικά η επίθεση προς τον Send είναι ίσως η πιο χυδαία που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία του forum.

Βilly ποτε εγινε αυτο? Ρωταω γιατι μεχρι τις 8.30 εχθες βραδυ που διαβασα το σχετικο νημα, δεν ειχε γινει τιποτα και μετα τις 12.00 που ξαναμπηκα ολα ειχαν σβηστει. Η κουβεντα με τον Kosh ειχε ενταση αλλα δεν ειχε αντιπαραθεσεις με χρακτηρισμους.

Αυτη η επιθεση που λετε εγινε στο νημα ανοικτα?

Δεν λεω οτι εχει σημασια αν εγινε ανοικτα ή κατ ιδιαν (η επιθεση ειναι επιθεση) αλλα μου κανει εντυπωση.

Και γιατι στο Τασο?. Ο Τασος δεν συμμετειχε.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
92,035
Εκεί ψηλά.....
nilo δεν εγινε με εμενα.

Το μελος εγραψε κατι ειρωνικα και τελειως απαξιωτικα για το θεμα που ειχαμε ανοιξει, δεχτηκε την προειδοποιηση-παρατηρηση του Τασου και στην συνεχεια εξαπελυσε οτι πιο χυδαιο εχω δει με τα ματια μου οσο ειμαι στο φορουμ προς τον Τασο.

Δημοσια και αναισχυντα
 
Status
Not open for further replies.