Kατασκευη Jericho horn για spicom 8" & fostex 208

john reel to reel

Established Member
16 December 2008
282
Mιας και η κατασκευη πηγε καλα http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=38403&page=3 και ειμαι 100% ικανοποιημενος , ειπα να παιξω και με μια αλλη κατασκευη που πιστευω θα εχει ενδιαφερον στα μελη του φορουμ. Προκειται για τα Jerichohorn με καποιες δικες μου μετατροπες- βελτιωσεις.... Stay tuned....\

Τα ξυλα ηρθαν , φωτο συντομα...

Καλη συνεχεια με τα jerico, ειμαι σιγουρος οτι θα σε ικανοποιησουν.

Μερικες φωτο απο τα δικα μου:

Attachments

• 1012.jpg
    1012.jpg
    103.9 KB · Views: 60
  • 1021.jpg
    1021.jpg
    78.8 KB · Views: 49
  • 1032.jpg
    1032.jpg
    88.6 KB · Views: 50
  • 1034.jpg
    1034.jpg
    91.3 KB · Views: 50
  • 1036.jpg
    1036.jpg
    93.7 KB · Views: 77
Ευχαριστω τζιμ.
Μετα απο καποιες δοκιμαστικές καμπινες , το σχεδιο αλλαξε λιγο ( στην ουσια δεν προκειται πλεον για τα Jericho ) ετσι ωστε να επιτευχθει το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα με τα SPICOM .Το μεγεθος αυξηθηκε αρκετα ( κατα 29 lt) καθώς και η διαδρομή της χωανης περιπου κατα 40 εκ. Επισης αυξηθικε λιγο και το παχος του ξυλου (0,22 εκ)
Αργησα λιγο να ποσταρω αλλα πραγματικά εχει πολύ δουλεια το θεμα.
Νεα συντομα με φωτο.

29L πιο μεγάλα ??!!

και έλεγα οτι τα Τζέρικο μου φανήκανε τεράστια .......

άντε με το καλό Γιάννη ..:a0210:

ΓΙΑΝΝΗ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΤΟΥΣ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.-bye-:lehrer:

Με την άδειά σας, καταχράζομαι λίγο από τον χώρο σας για να μην ανοιξω νέο θέμα για μια απλή ερώτηση.

Πως ανοίγουμε μια τέλεια κυκλική οπή πάνω σε σανίδα MDF;

...ή με σεγα αν εχεις καλό χερι...

Οι τελικες διαστασεις τω ηχειων ειναι 129Χ54Χ41 ( ελπιζω να μην γινουν αιτια διαζυγίου... :violent-smiley-030: )

Attachments

• DSC00433.jpg
    DSC00433.jpg
    55.5 KB · Views: 41
Απάντηση: Re: Kατασκευη Jericho horn για spicom 8" & fostex 208

Με την άδειά σας, καταχράζομαι λίγο από τον χώρο σας για να μην ανοιξω νέο θέμα για μια απλή ερώτηση.

Πως ανοίγουμε μια τέλεια κυκλική οπή πάνω σε σανίδα MDF;

Η σε παντογράφο σε καταστήματα που κατασκευάζουν φωτεινές επιγραφές.

Χτες βρηκα λιγο χρονο και προχωρησα τις καμπινες. Προκειται για μια παραλλαγη των Jericho Horn , με μεγαλυτερο ογκο με τηυν λογική να επιτευχουν οι καλυτερες δυνατες χαμηλες.
Θα παω σημερα για καλωδια μιας και τα MONSTER που ειχα μου τελειωσαν. Καμια προταση;

DSC00034.jpg

Χτες βρηκα λιγο χρονο και προχωρησα τις καμπινες. Προκειται για μια παραλλαγη των Jericho Horn , με μεγαλυτερο ογκο με τηυν λογική να επιτευχουν οι καλυτερες δυνατες χαμηλες.
Θα παω σημερα για καλωδια μιας και τα MONSTER που ειχα μου τελειωσαν. Καμια προταση;

DSC00034.jpg

Γιαννη, τον "μεγαλυτερο ογκο" τον υπολογισες? Στις κορνες, τα μεγεθη ειναι αλληλοεξαρτωμενα και αλληλενδετα.
Θες δηλαδη, συγκεκριμενη επιφανεια throat, για συγκεκριμενη επιφανεια moyth για συγκεκριμενη αποσταση του ενος απο το αλλο .
Το μονο που εχεις δικαιωμα να "παιξεις" ειναι ο θαλαμος και αυτο βεβαια με προσοχη ...

Ειναι βασισμενες οι διαστασεις σε υλοποιηση της spicom (και ο θεος βοηθος)........

Βασικά θα ακουσω και θα σου πω το τελικο αποτελεσμα. Η κατασκευη ειναι ετσι που με μια ωρα εργασιας επανερχομαστε στο αρχικό σχεδιο των jericho:a0210:

Last edited:
Mετα απο τρεις μερες ξενυχτι τα XL Jericho ειναι ετοιμα.
Πραγματικά ο κοπος μου δεν πηγε χαμενος. Πηρα αυτο ακριβως που ήθελα. Χαμηλές!!!
Τα σπικομ πραγματικά εδειξαν τον χαρακτηρα και τις δυνατοτιτές τους. Η προηγουμενη υλοποιηση (βασισμενη στην προτεινομενη καμπινα για Fostex 206) , παρότι με είχε εντυπωσιασει από την αρχή ειναι πραγματι σχεδιασμένη για τα Fostex 206. Οταν μπηκαν επανω τα Fostex καταλαβα οτι τα spicom υστερουσαν , και ημουν σιγουρος οτι επρεπε να φτιαξω και αλλες καμπινες για αυτα. (Καθετι προφανώς θελει το δικό του χωρο) και ετσι εγιναν αυτες οι καμπινες
Βασικά ειναι αρκετα μεγαλες και ασηκωτες (80 κιλα περιπου) αλλα πραγματικά η αποδωση τους με εντυπωσιασε.
Την επομενη εβδομαδα θα κανονισω και μια ακρόαση. Οποιος θελει να τα ακουσει πμ να συνενοηθουμε

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ......:116::116::116:

DSC00883.jpg

DSC00885.jpg

Η διαφορα με τις ίδη μεγαλες καμπινες των Fostex σε μεγεθος ειναι εμφανης...:135:

DSC00782.jpg

Mετα απο τρεις μερες ξενυχτι τα XL Jericho ειναι ετοιμα.
Πραγματικά ο κοπος μου δεν πηγε χαμενος. Πηρα αυτο ακριβως που ήθελα. Χαμηλές!!!
Τα σπικομ πραγματικά εδειξαν τον χαρακτηρα και τις δυνατοτιτές τους. Η προηγουμενη υλοποιηση (βασισμενη στην προτεινομενη καμπινα για Fostex 206) , παρότι με είχε εντυπωσιασει από την αρχή ειναι πραγματι σχεδιασμένη για τα Fostex 206. Οταν μπηκαν επανω τα Fostex καταλαβα οτι τα spicom υστερουσαν , και ημουν σιγουρος οτι επρεπε να φτιαξω και αλλες καμπινες για αυτα. (Καθετι προφανώς θελει το δικό του χωρο) και ετσι εγιναν αυτες οι καμπινες
Βασικά ειναι αρκετα μεγαλες και ασηκωτες (80 κιλα περιπου) αλλα πραγματικά η αποδωση τους με εντυπωσιασε.
Την επομενη εβδομαδα θα κανονισω και μια ακρόαση. Οποιος θελει να τα ακουσει πμ να συνενοηθουμε

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ

Αυτο να λεγεται. Κατα τ αλλα, καλοριζικα και καλοακουστα, για δοκιμασε ομως και τα 206. Μπορω να παρεις τα δικα μου, που ειναι "καλα" (εχουν φαει το ξυλο της αρκουδας και στρωσανε:grinning-smiley-043) , αν θες.
Ποσο λιτρα πισω απο το μεγαφωνο ?
Ποσο επιφανεια throat?

Συγχαρητήρια για την κατασκευή και καλοάκουστα. Θα ήταν εύκολο να αναρτήσεις μια κοντινή φωτό της μονάδας ?
-bye-

To throat και τα λιτρα στο μεγαφωνο δεν εχουν διαφοροποιηθει απο το αρχικό σχεδιο των jericho. Εχει αλλαξει η διαδρομη της χοανης μονο σε μηκος και ογκο.
Τα fostex μου ειναι αστρωτα , οποτε στην ακροαση που θα κανονιστει αν μπορεις να ερθεις φερε τα δικά σου ( αντε να ακουσεις και τον Push Pull)

Για φωτο απο τις μοναδες ενταξει ( αργοτερα ομως)

To throat και τα λιτρα στο μεγαφωνο δεν εχουν διαφοροποιηθει απο το αρχικό σχεδιο των jericho. Εχει αλλαξει η διαδρομη της χοανης μονο σε μηκος και ογκο.
Τα fostex μου ειναι αστρωτα , οποτε στην ακροαση που θα κανονιστει αν μπορεις να ερθεις φερε τα δικά σου ( αντε να ακουσεις και τον Push Pull)

Για φωτο απο τις μοναδες ενταξει ( αργοτερα ομως)

ok, αστα λιγο καιρο να παιξουν τα spicom και σε καποια στιγμη κανονιζουμε να φερω τα δικα μου 206.