Οι καλύτερες μας για το 2008

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Το 2008 τελείωσε εδώ και 16 μέρες και πάνω κάτω όλοι κάναμε την ανασκόπηση μας.
Αλλα εδώ είμαστε φωτογραφικό φόρουμ και πρέπει να κάνουμε και την φωτογραφίκή μας ανασκόπηση. Είτε ήταν άλλος ένας χρόνος ενασχόλησης με την φωτογραφία είτε για πρώτη φόρα φέτος έγινε ασχολία μας τραφήξαμε πολλές.
Για να δούμε όμως τις καλύτερες μας! Ευκαιρία να δούμε τί θεωρεί ο καθένας μας ώς την καλύτερη δουλεία του.

Διαλέξτε τις 3 καλύτερες φωτογραφίες που βγάλατε μέσα στο 2008. Πείτε μερικά λόγια γιατί κάνατε αυτήν την επίλογή και φυσικά αν υπάρχουν διαθέσιμα τα λοιπά στοιχεία της φωτογραφίας (μηχανή, φακός, κτλ...)

Μοναδικός κανόνας, η φωτογραφία να τραβήχθηκε μέσα στο 2008 απο εσας.

Ας σκεφτούμε καλά λοιπόν όλοι μας τί θα διαλέξουμε! Θέλω μεγάλη συμμετοχή!!!!! χεχε

Ξεκινάω εγώ λοιπόν. Το σκεφτόμουν ήδη εδώ και μερικές μέρες οπότε ήταν πιό γρήγορη η απόφαση. Έκανα και την τελική διαλογή και κατέληξα στις παρακάτω. Είναι πιστέυω οι 3 καλύτερες μου φωτογραφίες για το 2008. Κάθε μία εκπροσωπεί και απο ένα διαφορετικό είδος που ασχολήθηκα. Και είναι όλες αποτέλεσμα σχεδιασμού, δλδ δεν πήγαινα για κάτι άλλο και βγήκε έτσι, η να μην είναι ακριβώς όπως την φανταζόμουν.

Η πρώτη αντιπροσωπεύει την κατηγορία concept. Η δημιουργία της με σκοπό το θέμα χαρτοπαιξία (card plays) είχε πολλά στάδια απο σχεδιασμό, στήσιμο, ενδυμασία, φωτισμό και επεξεργασία στον υπολογιστή μετά.
2865522993_f76654b03b_b.jpg

Τραβηγμένη με την Pentax K100D και τον 18-55 στα 30mm f8 1/60. Το φλάς στήθηκε δεξιά της μηχανής στο ύψος του κεφαλιού μου με κατεύθυνση ελάχιστα προς τα κάτω. Στην επεξεργασία στον υπολογιστή μετέτρεψα την μπλέ κουβερτούλα σε πράσινη τσόχα και γενικότερο πείραγμα curves, saturation κλπ.

Η επόμενη είναι στην κατηγορία φωτογραφίες της παρέας. Είναι απο συγκέντρωση/παρτυ της παρέας σπίτι μου. Μου αρέσει γιατί δίνει το κλίμα αμέσα. Χωρίς να χρειάζονται περιγραφες, είμασταν εκεί και κάναμε το τάδε... Η ευδιάθετη ατμόσφαιρα είναι ορατή.
3008561095_c622b5b368_b.jpg

Πάλι με την Pentax K100D και τον 18-55 στα 20mm f5.6 1/80 400iso Το φλας στο 1/8 της δύναμης bounced στο ταβάνι.

Τέλος το πιό αγαπημένο μου θέμα, πορτραίτα.
Αποόλα που έχω τραβήξει και τα περισσότερα με το ίδιο μοντέλο (τί τραβάνε οι άμοιρες οι κοπέλες/γυναίκες μας απο το χόμπυ μας...) αυτήν βρίσκω την πιό άρτια φωτογραφία μου. Είναι η δομή της σύνθεσης που, για μένα, ξεχωρίζει απο τις άλλες. Υπάρχει ισορροπία, patern, χρώματα που δένουν μεταξύ τους όμορφα, ωραία έκφραση απο την κοπέλα, βάθος πεδίου. Πολλά στοιχεία που λειτουργούν μαζί και όχι αντίθετα το ένα με το άλλο. Δεν (μου) συμβαίνει συχνά και γιαυτό θεωρώ αυτό το καλύτερο πορτραίτο μου.
2977527889_c2247d5f3e_b.jpg

Pentax K100D smc 50mm 1.7 f1.7 1/4000 400iso φυσικό φώς

Αυτά απο μένα. Περιμένω με ανυπομονησία της δικές σας και κυρίως το γιατί είναι αυτές οι καλύτερες σας.

Γιατί βρέ? Δεν μπορεί να μην έχεις 3 φωτογραφίες σου που σου αρέσουν πολύ! Βάλε να σε γνωρίσουμε λίγο καλύτερα!

Πλάκα κανω.. εχω αλλά οταν βλεπω τόσο καλες φωτογραφίες αγχώνομαι...

Ασε που εχω χαθει στις σελιδες του μανιουαλ της D90 προσπαθώντας να καταλάβω το χαμο που γινεται.. Πολλές ρυθμίσεις ρε γαμώτο :flipout:

Λιγο δυσκολο να καθεσε να σκεφτεσαι ποιες ειναι καλες η καλυτερες αλλα για να κανουμε παιχνιδι ας βαλω μια που μου αρεσει πολυ .

Πολύ ωραία είναι.
Θες να μας πείς και λίγα λόγια για αυτή?

Πίο πολύ το θέμα είναι όχι μόνο να δούμε τις καλύτερες φωτογραφίες του καθενός, λίγο πολύ όλο το χρόνο ποστάρουμε φωτογραφίες και τις βλέπουμε. Το σημαντίκό είναι να δούμε ποιές θεωρεί ο καθένας μας τις καλύτερες και κυρίως το γιατί αυτές και όχι οι άλλες. Είναι αν θές μία άσκηση αυτοπεριγραφής (αν είναι κάν λέξη... χεχε) με χρήση εικόνας.

βαζω και τις δικες μου, κατα ποσο καλητερες του 2008 δεν ξερω, αυριο μπορει να ειναι αλλες, μπορει να εχω ξεχασει καπιες....
ολες τραβηγμενες με olympus e-410

3083908947_fe1017e5bc_o.jpg

Τραβηγμένη με zuiko digital 11-22mm
Η πιο πετυχημενη μου στο flickr, εμενα μου αρεσει η ατμοσφαιρα εδω, αν και με βοηθησε πολυ ο καιρος μαλλον:)

3116703858_e94723b478_o.jpg

με zuiko digital 50mm kai flash bounce στο ταβανι
απο τις πρωτες μου φοτο με flash. Μαρεσει γιατι νομιζω πετυχα την σωστη εκφραση με σωστο φωτισμο, με αποτελεσμα πολυ ωραιο δερμα, και εχει και κατι απο minimal η φοτο.

3115045891_2caee95f6f_o.jpg

με zuiko digital 11-22mm
Αυτη την τραβηξα εχοντας στο νου ενα group απο το flickr, tarkovski inspired η κατι παρομοιο. Τελικα βγηκε ωραια, απλα μαρεσει, δεν ξερω γιατι., μαλλον επειδη ειναι emo:)))
Alex , η δευτερη φοβερη, και οι αλλες δυο πολυ καλες:)

Σε εκδρομή στο Ναύπλιο με τον 70-300G...
attachment.php

Η γέφυρα Καλατράβα το ξημέρωμα...με τον 18-135...

attachment.php

Βιαστικό πορτέτο (με ρυθμίσεις για τοπίο) στο δρόμο προς την Στυμφαλία...

attachment.php

H απόχρωση magenta είναι το χρώμα που επικρατούσε εκείνη την ώρα...

Μου πήρε αρκετό χρόνο να διαλέξω μια και έχω τόσες πολλές καλές...(πλάκα κάνω:flipout::flipout:)

To 2008 Άρχισα να μαθαίνω και να κάνω τα πρώτα μου βήματα.Ελπίζω να μην σταματήσω, τώρα που θα γίνω για 3η φορά μπαμπάς...:proud:

Ευχομαι το 2009 να είναι χαρούμενο για όλους μας...

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες σας (μιλάω για όλους) αποτελούν πηγή έμπνευσης...Μπράβο σε όλους!!

Attachments

• glaros.jpg
    glaros.jpg
    63.8 KB · Views: 266
  • kalatrava-bridge.jpg
    kalatrava-bridge.jpg
    42.2 KB · Views: 228
  • Γβ€‘ΓŽΒΉΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒΉΓŽΒ±-Γβ‚¬ΓŽΒΏΓΒΓβ€žΓΒΓŽΒ­Γβ€žΓŽΒΏ.jpg
    Γβ€‘ΓŽΒΉΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒΉΓŽΒ±-Γβ‚¬ΓŽΒΏΓΒΓβ€žΓΒΓŽΒ­Γβ€žΓŽΒΏ.jpg
    45.8 KB · Views: 229
Last edited:
Με το καλό και απο μένα, να τα χαίρεσαι όλα τα παιδάκια σου!

Η πρώτη απο το Ναύπλοιο με το πουλί είναι πάρα πολυ ωραία! Αλλα η τρίτη μου αρέσει πιό πολύ και μάλλον είναι το μώβ χρώμα που μου φέρνει αντίστοιχες εικόνες στο μυαλό!

@paulmarinis Ειδικά η τρίτη η ασπρόμαυρη είναι πράγματι σαν απο ταινία απο τα χρόνια του ανατολικού μπλόκ. Έχει ενδιαφέρον και σε πρώτο πλάνο και σε φόντο!

Έλα να βλέπω και τους υπόλοιπους!!! χεχε

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά!!-bye-

Τάσο, γιατί όχι;Ηταν αρκετά ευχάριστο, μπορώ να πω...:flipout::flipout:

Σοβαρά τώρα:Όντως θαύμα!Όσο σκέφτομαι ότι αυτό θα είναι το πιο φωτογραφημένο μωρό...

η γέφυρα του Μανώλη, προσέξτε την αίσθηση του 3d που δίνει ο foveon αισθητήρας

Attachments

• manoli.jpg
    manoli.jpg
    247.8 KB · Views: 89
Από τήν μοναδική φορά πού χρησιμοποίησα φωτογραφική μηχανή(δανεική) τό 2008, τόν Ιούλιο στή Νέα Σκήτη (Άγιο Όρος).
Στήν πρώτη είναι ό πύργος τής Ουρανούπολης - κάτω από τόν οποίο διανυκτερεύσαμε..
Οί τρείς καλύτερές μου λοιπόν γιά πέρσι...(αφού οί πιό έμπειροι ντρέπονται)

attachment.php

attachment.php

attachment.php