Επίσκεψη σε έξυπνο σπίτι!

SHERPA

Supreme Member
18 June 2006
3,645
Βέροια
Σήμερα έκανα μια επίσκεψη σε ένα έξυπνο ενεργειακά σπίτι.
Μονοκατοικία, προκατ, 110 τ.μ

Καλές μονώσεις και κουφώματα εννοούνται...
Σύνδεση με την ΔΕΗ δεν υπάρχει!
Εύκαμπατα φωτοβολταϊκά, inverter διαχείρισης τάσης και ρεύματος (βολταζ, συχνότητα) και συστοιχία μπαταριών.
Σύντομα ανεμογεννήτρια και μικρή υδροηλεκτρική γεννήτρια σε παρακείμενο αρδευτικό τσιμενταύλακα!
Προσωρινά υπάρχει και γεννήτρια βενζίνης για πάν ενδεχόμενο.
Δουλεύει καταπληκτικά και πέραν της απεξάρτησης από την ΔΕΗ δεν πληρώνει ούτε δημοτικά τέλη,ούτε ΕΡΤ ούτε άλλες χρεώσεις κοτσαρισμένες στην ΔΕΗ.
Είναι και σα να μην υπάρχεις...

Θέρμανση ενδοδαπέδια.
Ενεργειακό τζάκι με διαχείριση νερού για την ενδοδαπέδια.
Κυκλοφορητής, ασφαλιστικά και αρκετά ξύλα.
Τέλεια απεξάρτηση από το πετρέλαιο...

Ηλιακός θερμοσίφωνας και απάνω του ακόμα και το πλυντήριο κοτσαρισμένο για να μην ζεσταίνει με τις αντιστάσεις του το νερό...

Κόστος γύρω στο 11χίλιαρο (υλικά ρεύματος, εστία τζακιού, ηλιακός) καθώς ο εγκαταστάτης είναι και προκομένος και γάτος και ηλεκτρολόγος... και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.
Απίστευτο DIY!!!
Και τους έχεις όλους γραμμένους...

Φωτό δεν έβγαλα.
Πρώτη φορά πήγα στον άνθρωπο...

Υ.Γ Α, παίζει και ντραμς το παλληκάρι.
Ξαναθυμήθηκα τον χάι εντ ήχο...:twoguns:

:worshippy:

έτσι θα πρέπει να είναι όλα τα σπίτια πλέον

με μία πισίνα/δεξαμενή, με κομποστοποίηση και ανακύκλωση είσαι άρχοντας ...

Re: Απάντηση: Επίσκεψη σε έξυπνο σπίτι!

Πάνε αυτά τώρα...Οσοι ψώνισαν-ψώνισαν.

Κι όμως υπάρχουν προγράμματα τουλάχιστον για φωτοβολταικά στη ταράτσα του σπιτιού με απόσβεση του δανείου από τη εκχώρηση του ρεύματος στη ΔΕΣΜΙΕ και ένα μικρό κέρδος κάθε χρόνο.

Εννοώ,ότι όσοι έχουν ήδη σπίτι,κοστίζει πολύ περισσότερο απο 11000 να προχωρήσουν σε ενδοδαπέδια,γεννήτριες κλπ.

Εννοώ,ότι όσοι έχουν ήδη σπίτι,κοστίζει πολύ περισσότερο απο 11000 να προχωρήσουν σε ενδοδαπέδια,γεννήτριες κλπ.

Αυτό είναι σωστό.

Όσο αφορά τα προγράμματα θα σας ενημερώσω σε λίγες μέρες περί αυτών γιατί εχθές κάναμε αίτηση στην ΤΤ για το πρόγραμμα των φωτοβολταϊκών. Θα καλύψουμε την στέγη για να έχουμε ρεύμα και θέρμανση....

Αντώνη ενδιαφέρομαι (μακροπρόθεσμα) και εγώ για το θέμα, για το σπίτι μου στο χωριό. Με 2 έως 2,5 KWh είμαι καλυμένος, γιατί υπάρχει ψυγείο και κουζίνα υγραερίου και θα μπεί και ηλιακός θερμοσίφωνας. Πόσο περίπου θα πήγαινε μια τέτοια εγκατάσταση?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επίσκεψη σε έξυπνο σπίτι!

Κι όμως υπάρχουν προγράμματα τουλάχιστον για φωτοβολταικά στη ταράτσα του σπιτιού με απόσβεση του δανείου από τη εκχώρηση του ρεύματος στη ΔΕΣΜΙΕ και ένα μικρό κέρδος κάθε χρόνο.
Αυτό ψάχνω εδώ και 15 μέρες.

Ο άνθρωπος μου εξήγησε μερικά πράγματα:

Το μεγαλύτερο λάθος των Ελλήνων ήταν ότι πήγαν να οικονομίσουν από τα φωτοβολταϊκά...
Ελάχιστοι σκέφθηκαν να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα και τις εξαρτήσεις της κατοικίας τους.
Έτσι οι τιμές παρέμειναν υψηλές στην Ελλάδα!!

Αυτός αγόρασε από γερμανία λόγω σχέσεων.
Πλήρωσε τα μισά απ' ότι εδώ... (δυστυχώς).
Το τζάκι από Πολωνία!
Μόνο 1000 ευρώ κόστισε και 150 για να έρθει.
Και μην ξεχνάτε ότι όλα τα τοποθέτησε μόνος του.
Δηλαδή κόστος εργασίας 0.
Έτσι βγαίνουν άνετα τα 11 χιλιάρικα.

Ξέχασα να αναφέρω πως η κουζίνα και ο φούρνος είναι υγραερίου.

Στέργιο είμαι στο στάδιο της σκέψης.
Και της οικονομοτεχνικής μελέτης...
Ο φίλος θα έρθει για αυτοψία.
Με προβληματίζουν τα τετραγωνικά.
Επίσης κάθε σπατάλη, ξεχασμένα φώτα ή ξεχασμένα πισί, tV, στέρεα κ.τ.λ απαγορεύονται δια ροπάλου.

Πάντως τη θέρμανση με τα ξύλα κ.τ.λ θα την κάνω χωρίς να καταργήσω το πετρέλαιο (θα συνυπάρχουν στο λεβητοστάσιο).
Ήδη το ΣΚ θα συνδέσω πλυντήριο πιάτων και ρούχων με το μπόιλερ.

δεν χρειάζεται διπλό
το εμπεδώσαμε
Γιά τα στέρεα εγώ ήδη δουλεύω μπαταρία 70% και σύντομα θα είμαι αποκλειστικά μπαταρία.
Επίσης ήδη εδώ και λίγο καιρό βγάζω και τα πρωτεύοντα των μτς από το ρεύμα.

Ήρθε προχτές και μου έφερε κάποιος ένα φυλλάδιο γιά τέτοια εγκατάσταση γιά ατομική χρήση και μόνο, χωρίς μεταπώληση.

Μόλις γύρισα από το Ταχ. Ταμ.
Ενώ έχουν αναρτήσει το πρόγραμμα για τις ηλ. ταράτσες, αυτό δεν τρέχει!!!
Και δεν ξέρουν αν...
Περιμένουν λέει την τζίφρα της Μπιρμπίλη.
Πράσινα άλογα ως συνήθως???

Αυτό είναι σωστό.

Όσο αφορά τα προγράμματα θα σας ενημερώσω σε λίγες μέρες περί αυτών γιατί εχθές κάναμε αίτηση στην ΤΤ για το πρόγραμμα των φωτοβολταϊκών. Θα καλύψουμε την στέγη για να έχουμε ρεύμα και θέρμανση....

Αντωνη να μιλήσουμε σχετικά...

Μόλις γύρισα από το Ταχ. Ταμ.
Ενώ έχουν αναρτήσει το πρόγραμμα για τις ηλ. ταράτσες, αυτό δεν τρέχει!!!
Και δεν ξέρουν αν...
Περιμένουν λέει την τζίφρα της Μπιρμπίλη.
Πράσινα άλογα ως συνήθως???

Και σε μενα αυτό ειπαν, ειχα παει στις 1 Ιουνίου