λουρί για μηχανή?

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τα λουριά των DLSR. Πρώτα από όλα φωνάζουν τη μάρκα και το μοντέλο της μηχανής που κουβαλάς, άρα γίνεσαι αμέσως στόχος. Και κατά δεύτερο λόγο όταν η μηχανή και ο φακός είναι πάνω από 1,5 κιλό, είναι ανεπαρκή για να μας κρατούν ξεκούραστους.

Σκέφτομαι να παραγγείλω ένα λουρί της optech. Το βρήκα 18 λίρες με τα μεταφορικά για Ελλάδα από το crooked imagining http://cgi.ebay.co.uk/New-OpTech-We...30050QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1742.m153.l1262 . Θα το παραγγείλω αύριο. Αν θέλει κι άλλος θεσσαλονικιός, πολύ ευχαρίστως να παραγγείλω 2-3 ακόμη.

Το ίδιο μπορούν να κάνουν κι οι αθηναίοι (κύριοι Ναθ. και Χατζηδάκη με τις βαριές μηχανές και φακούς...??)

ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τα λουριά των DLSR. Πρώτα από όλα φωνάζουν τη μάρκα και το μοντέλο της μηχανής που κουβαλάς, άρα γίνεσαι αμέσως στόχος. Και κατά δεύτερο λόγο όταν η μηχανή και ο φακός είναι πάνω από 1,5 κιλό, είναι ανεπαρκή για να μας κρατούν ξεκούραστους.

Σκέφτομαι να παραγγείλω ένα λουρί της optech. Το βρήκα 18 λίρες με τα μεταφορικά για Ελλάδα από το crooked imagining http://cgi.ebay.co.uk/New-OpTech-We...30050QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1742.m153.l1262 . Θα το παραγγείλω αύριο. Αν θέλει κι άλλος θεσσαλονικιός, πολύ ευχαρίστως να παραγγείλω 2-3 ακόμη.

Το ίδιο μπορούν να κάνουν κι οι αθηναίοι (κύριοι Ναθ. και Χατζηδάκη με τις βαριές μηχανές και φακούς...??)

Βλάση ειμαι ... πολύ light στους φακους ακόμα.. Δεν αγόρασα τίποτα..

Δυστυχώς εσκασε η τηλεόραση της μητέρας μου και της έδωσα την δική μου, οπότε εμεις παραγγείλαμε μια καινουργια (LG7000 47" ). Αυτό σε συνδυασμο με το τελειωτικο χτύπημα που κατάφερε η μικρή μου στο κεντρικο ηχειο του H/C (περιμενω καινουργιο), συν την αγορά νεου ενισχυτή με έχουν αφήσει ταπί αλλά οχι ψύχραιμο γιατί η D90 θέλει φακους αλλά ...

Παντως από το μαγαζί που προτεινεις εχω παρει κατι βλακειουλες στο παρελθον και ειναι αψογοι στις συναλλαγές τους και σχετικά γρήγοροι...

με σας που κανω παρεα εχω καταστραφει οικονομικα....:flipout:

ειδικα με τον Τασο αλλα και ο Βλασης δεν παει πισω.

Τωρα χαζευω την πραματεια της εταιρειας που προτεινε ο Βλασης και ομολογω οτι εχω χαζεψει καπως.....

Αυτο το λουρακι ειναι το καταλληλοτερο για μας Βλαση η πρεπει να διαβασουμε κανα 3ωρο ολα τα λουρια ?

με σας που κανω παρεα εχω καταστραφει οικονομικα....:flipout:

ειδικα με τον Τασο αλλα και ο Βλασης δεν παει πισω.

Τωρα χαζευω την πραματεια της εταιρειας που προτεινε ο Βλασης και ομολογω οτι εχω χαζεψει καπως.....

Αυτο το λουρακι ειναι το καταλληλοτερο για μας Βλαση η πρεπει να διαβασουμε κανα 3ωρο ολα τα λουρια ?

Εγώ το έκανα το διάβασμα και επέλεξα. Και μάλιστα είδα και συναφείς λύσεις από άλλες εταιρείες (π.χ. upstrap) που άλλες δεν είναι τόσο αξιόλογες κι άλλες δεν έρχονται Ευρώπη.

Εάν σας πώ πως ελάχιστα έως ποτέ δεν χρησιμοποιώ τα λουριά θα με πιστέψετε;
Μην πάει ο νούς σας ......στο πονηρό:devil-smiley-029:, προτιμώ το απλό λουρί και το τυλίγω στον δεξί καρπό.
Όταν περπατώ (κάνω ουσιαστικά trekking εδώ που είμαι) οι μηχανή/ές είναι στην τσάντα.

Παρομοίως με τον Βασίλη και εγώ. Την κρατάω στο χέρι με το λουρί τυλιγμένο στον καρπό, άντε το πολύ να το περάσω στον ώμο αν χρειάζομαι και τα δύο χέρια... Την Pentax μάλιστα τελευταία βρήκα οτι χωράει με μικρό φακό στην τσέπη του παλτού μου (είναι μεγάλη...).

Αλλά η φάση λουράκι περασμένο στον λαιμό δεν παίζει...
Δεν θα το έβαζα και καθόλου γιατί νομίζω τις ασχημαίνει τις μηχανές, αλλά το κρατάω για λόγους ασφάλειας... Αν πέσει μόνο απο κεί θα την προλάβεις.

Αυτά του χεριού τα handstrap δεν ξέρω να μας πεί ο ilias πώς του φαίνεται τελικά? Χρήσιμο η μπά?

Προσωπικώς το λουρί το περνώ στον λαιμό για την περίπτωση που μου πέσει η μηχανή. Για ένα διάστημα την είχα χωρίς καθόλου λουρί, πολύ πιο άνετη, αλλά για λόγους ασφαλείας είπα να της το περάσω.

Έτσι έτσι. Τουλάχιστον τώρα με περνάνε για επαγγελματία άντε φοιτητή καλών τεχνών... Πράγματι όμως, τελευταία φορά που την πήρα σε κλαμπ με ρωτούσαν μετά που θα δημοσιευτούν και αν κάνω και φωτογραφίσεις να τους δώσω κάρτα... Έ ρε και να το είχα ανακαλύψει νωρίτερα... χεχεχε

Re: Απάντηση: Re: λουρί για μηχανή?

Πέστο δυνατά ρε Αλέξη "Δέν θέλω να μοιάζω με Γιαπωνέζο τουρίστα!!":flipout::flipout::flipout:

Βασικά οι μηχανές είναι λιγάκι ογκώδεις και οι φακοί δεν τους δίνουν και καλή ισορροπία, το σύνολο γέρνει εμπρός συνήθως.
Παλιότερα όμως το συνήθιζα να έχω φορεμένη στο λαιμό την 350D με έναν μικρό σταθερό (24-28-35-50).

Συνηθίζω να περνάω το λουρί της μηχανής στον ώμο, αλλά μέσα απ' το μπουφάν. Με άνετο μπουφάν και κρύβεται αποτελεσματικά και προφυλάσσεται αλλά και δεν ενοχλεί στο περπάτημα. Ακόμα και με ανοιχτό μπουφάν δύσκολα φαίνεται. Άμεσα προσβάσιμη και διπλά προφυλαγμένη.

Εμενα απο την πρωτη στιγμη δε με βολεψε το λουρι της μηχανης... με δυσκολευε στο βαλε βγαλε απο την τσαντα και γιατι η τσαντα που εχω ειναι μικρη και γιατι μπερδευοταν τα δυο λουρια μεταξυ τους...

Ετσι "αγγαρεψα" τον Αλεξη και μου παρηγγειλε απο ebay, ενα hand strap (να τον ευχαριστησω κιολας για την εξυπηρετηση:a0210:) και -προς το παρον, απο τη λιγη χρηση- βολευτηκα.

Προτιμω να κραταω τη μηχανη στο χερι, ετοιμη για ληψη (οποτε τυλιγα το λουρι της μηχανης στο χερι, αυτο ξετυλιγοταν, εσεις ρε παιδια πως το κανετε? με "ναυτικο" κομπο?:flipout:) η να την εχω μεσα στη θηκη... δεν μου αρεσει να κρεμεται χυμα και να δειχνω σαν αρματωμενος με τα λουρια χιαστι, ασε που η θα κοπαναει πανω μου κατα το περπατημα η θα πρεπει παλι να την σταθεροποιω με το χερι...

Το προβλημα με το hand strap ειναι οτι βολευει στο κρατημα αν το εχεις σφιχτα, αλλα θελει πιο χαλαρα για να μπορεις να κουνας τα δαχτυλα και να ρυθμιζεις iso, διαφραγμα κτλ. οποτε μαλλον κατι τετοιο

http://www.optechusa.com/product/detail/?PRODUCT_ID=80&PRODUCT_SUB_ID=&CATEGORY_ID=4

θα βολευε πιο πολυ απο αυτο που πηρα εγω και ειναι σαν αυτο

http://cgi.ebay.co.uk/Brand-New-Uni...30050QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1742.m153.l1262

Ευχαριστως θα αλλαζα ομως το λουρι της τσαντας, γιατι ειναι εντελως της πλακας και γλιστραει συνεχως... σκεφτηκα αν το αντικαταστησω με της μηχανης, αλλα ειναι κοντο... οποτε μαλλον παω για αλλη τσαντα (περιμενω και τον nilo να κανει εκεινο το ξεσκαρταρισμα:flipout:).

Και κατι σχετικα με το ebay παλι... ειχε hand straps σε τιμες 5Ε, 10Ε και με 15Ε (περιπου). Πηρα των 5Ε και ηρθε ελαφρα γδαρμενο κατι που με βαζει σε υποψιες πως τα πολυ φτηνα εχουν καποιο μικροελατωμα... σε καμμια περιπτωση ομως τετοιο που να με εκανε να στραφω στο πιο ακριβο, ακομα και αν το διαλεγα μονος μου και εβλεπα το γδαρσιμο... απλα αν καποιος ειναι ψειρας ας το εχει κατα νου...

Για το hand strap τωρα με τον 18-55, κρατας τη μηχανη ανετα για μιση ωρα (τοσο δοκιμασα) αντιθετα με τον 70-300 τα πραγματα δυσκολευουν. Εκει παιζει ρολο και το γκριπ ποσο καλα καθεται στο χερι σου... με τιποτε γρηγορους και βαρεις η ογκωδεις τηλεφακους ισως δεν βολευει και καθολου. Επισης θελει προσοχη, οταν κινεισαι αναμεσα σε κοσμο γιατι ο φακος δεν ειναι καλα προφυλαγμενος και οι επαφες με περαστικους (ειδικα γιαγιαδες με ψωνια) καιροφυλακτουν...:violent-smiley-030:

Last edited:
Συνηθίζω να περνάω το λουρί της μηχανής στον ώμο, αλλά μέσα απ' το μπουφάν. Με άνετο μπουφάν και κρύβεται αποτελεσματικά και προφυλάσσεται αλλά και δεν ενοχλεί στο περπάτημα. Ακόμα και με ανοιχτό μπουφάν δύσκολα φαίνεται. Άμεσα προσβάσιμη και διπλά προφυλαγμένη.

πολυ εξυπνο ακουγεται. Θα το δοκιμασω γιατι μεχρι τωρα κυκλοφορω σαν.......:smileJap:

χωρια που η d700(300) ακομα κ με εναν φακο 500 γρ σου τσακιζει τον σβερκο μετα απο καμια ωρα.

Ενας απο τους λογους που μου αρεσε η thinktank rotation 360 και την πηρα ειναι οτι εχει και ειδικο λουρι για την καμερα που προσαρμοζεται στα λουρια της τσαντας και ετσι δεν χρειαζεται να την κρεμασεις απο τον λαιμο. (κρεμεται απο 2 σημεια απο την τσαντα). Και ετσι βεβαια εισαι λιγο γιαπωνεζος αλλα τουλαχιστον γλυτωνεις τον σβερκο.

Το strap με την μηχανη στο χερι ...ειναι μουρη δεν λεω αλλα δεν βολευει παντα.

Ilia δεν θυμαμαι τι εξοπλισμο εχεις αλλα 2-3 τσαντες..... τις ετοιμαζω.

Κάνω μάλλον ό,τι χειρότερο μπορεί να κάνει κάποιος:την κρατάω στο χέρι!

Περπατάω;Στην τσάντα.Φωτογραφίζω;Στο χέρι.Λίγο δύσκολο να την έχω με λουρί στον ώμο.Δεν υπάρχει κάποιος λόγος, έτσι έχω συνηθίσει...

@nilo, πριν κάνεις κίνηση, ρίξε καμμιά ενημέρωση...-bye-

Χρόνια τώρα όποια compact και να κουβαλάω την έχω συνηθίσει στο χέρι. Τα λουράκια που είχαν οι προηγούμενες φωτογραφικές ήταν ρυθμιζόμενα. Έτσι μπορούσες να τα σφίξεις στον καρπό και στην ουσία να αφήσεις την ελάχιστου βάρους compact να κρέμεται έτοιμη για χρήση χωρίς να φοβάσαι ότι θα σου πέσει ακόμα και σε πολύ δύσβατες διαδρομές στο βουνό κλπ. Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι οι περισσότερες εταιρίες έχουν καταργήσει το εξάρτημα που επιτρέπει να σφίγγεις το λουράκι στο λαιμό. Έφαγα και εγώ καμία ώρα μεταξύ ebay και διαφόρων καταστημάτων για να βρω ένα λουράκι απλό, ρυθμιζόμενο αλλά όχι τελείως φτηνιάρικο που πολύ σύντομα θα κοπεί. Τελικά από Η.Π.Α. και περιμένω γιατί σίγουρα θα κάνει 2 εβδομάδες και βλέπουμε...

Εγω αγαρασα το voyager C4 ειναι αρκετα ποιο ξεκουραστο απο της canon
το οποιο με οποιοδηποτε φακο σου δημιουργει κοποση σε μικρο χρονικο διαστημα . Να πω εδω οτι υπαρχει και το voyager C3 το οποιο ειναι ποιο λεπτο και μαλον θα ειναι για ποιο ελαφρια συνολλα.

Re: Απάντηση: λουρί για μηχανή?

Εγω αγαρασα το voyager C4 ειναι αρκετα ποιο ξεκουραστο απο της canon
το οποιο με οποιοδηποτε φακο σου δημιουργει κοποση σε μικρο χρονικο διαστημα . Να πω εδω οτι υπαρχει και το voyager C3 το οποιο ειναι ποιο λεπτο και μαλον θα ειναι για ποιο ελαφρια συνολλα.

ενα λινκ να το δούμε;