Εμενα απο την πρωτη στιγμη δε με βολεψε το λουρι της μηχανης... με δυσκολευε στο βαλε βγαλε απο την τσαντα και γιατι η τσαντα που εχω ειναι μικρη και γιατι μπερδευοταν τα δυο λουρια μεταξυ τους...
Ετσι "αγγαρεψα" τον Αλεξη και μου παρηγγειλε απο ebay, ενα hand strap (να τον ευχαριστησω κιολας για την εξυπηρετηση:a0210

και -προς το παρον, απο τη λιγη χρηση- βολευτηκα.
Προτιμω να κραταω τη μηχανη στο χερι, ετοιμη για ληψη (οποτε τυλιγα το λουρι της μηχανης στο χερι, αυτο ξετυλιγοταν, εσεις ρε παιδια πως το κανετε? με "ναυτικο" κομπο?

) η να την εχω μεσα στη θηκη... δεν μου αρεσει να κρεμεται χυμα και να δειχνω σαν αρματωμενος με τα λουρια χιαστι, ασε που η θα κοπαναει πανω μου κατα το περπατημα η θα πρεπει παλι να την σταθεροποιω με το χερι...
Το προβλημα με το hand strap ειναι οτι βολευει στο κρατημα αν το εχεις σφιχτα, αλλα θελει πιο χαλαρα για να μπορεις να κουνας τα δαχτυλα και να ρυθμιζεις iso, διαφραγμα κτλ. οποτε μαλλον κατι τετοιο
http://www.optechusa.com/product/detail/?PRODUCT_ID=80&PRODUCT_SUB_ID=&CATEGORY_ID=4
θα βολευε πιο πολυ απο αυτο που πηρα εγω και ειναι σαν αυτο
http://cgi.ebay.co.uk/Brand-New-Uni...30050QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1742.m153.l1262
Ευχαριστως θα αλλαζα ομως το λουρι της τσαντας, γιατι ειναι εντελως της πλακας και γλιστραει συνεχως... σκεφτηκα αν το αντικαταστησω με της μηχανης, αλλα ειναι κοντο... οποτε μαλλον παω για αλλη τσαντα (περιμενω και τον nilo να κανει εκεινο το ξεσκαρταρισμα

).
Και κατι σχετικα με το ebay παλι... ειχε hand straps σε τιμες 5Ε, 10Ε και με 15Ε (περιπου). Πηρα των 5Ε και ηρθε ελαφρα γδαρμενο κατι που με βαζει σε υποψιες πως τα πολυ φτηνα εχουν καποιο μικροελατωμα... σε καμμια περιπτωση ομως τετοιο που να με εκανε να στραφω στο πιο ακριβο, ακομα και αν το διαλεγα μονος μου και εβλεπα το γδαρσιμο... απλα αν καποιος ειναι ψειρας ας το εχει κατα νου...
Για το hand strap τωρα με τον 18-55, κρατας τη μηχανη ανετα για μιση ωρα (τοσο δοκιμασα) αντιθετα με τον 70-300 τα πραγματα δυσκολευουν. Εκει παιζει ρολο και το γκριπ ποσο καλα καθεται στο χερι σου... με τιποτε γρηγορους και βαρεις η ογκωδεις τηλεφακους ισως δεν βολευει και καθολου. Επισης θελει προσοχη, οταν κινεισαι αναμεσα σε κοσμο γιατι ο φακος δεν ειναι καλα προφυλαγμενος και οι επαφες με περαστικους (ειδικα γιαγιαδες με ψωνια) καιροφυλακτουν...:violent-smiley-030: