Πρόβλημα με X-Fi Prelude

trampakoulas

New member
27 June 2010
45
Καλησπέρα σε όλους.

Πριν περίπου ένα χρόνο, είχα βρει σε αρκετά καλή τιμή την συγκεκριμένη (μεταχειρισμένη) κάρτα, οπότε αποφάσισα για πρώτη φορά, να δοκιμάσω μία άλλη πηγή ήχου, πλην της onboard που έχουν όλες οι μητρικές. Έμεινα αρκετά ευχαριστημένος, μιας και η διαφορά (ειδικά στα ακουστικά) ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Μετά από περίπου δύο μήνες χρήσης, μου εμφάνισε για πρώτη φορά κάτι αρκετά περίεργο και ενοχλητικό.
Σε άσχετες στιγμές, η κάρτα παρήγαγε έναν ήχο, σαν αυτό που κάνει η τηλεόραση όταν εκπέμπει χιόνια. Η προσωρινή "λύση" ήταν να απενεργοποιώ και να ενεργοποιώ την κάρτα ήχου. Μέχρι βέβαια να επανεμφανιζόταν.
Επικοινώνησα άμεσα με το support της Auzentech. Η απάντησή τους ήρθε μία ολόκληρη βδομάδα αφότου άνοιξα το ticket, και αυτό που μου λέγαν είναι πως επειδή η κάρτα είχε παρουσιάσει hardware πρόβλημα (και ήταν εκτός εγγύησης), έπρεπε να προβώ σε αγορά κάποιας καινούργιας.

Στο ενδιάμεσο όμως, κι επειδή πέρναγαν οι μέρες και πίστευα πως δεν θα πάρω ποτέ απάντηση, έκανα μία αναζήτηση σχετικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Προς μεγάλη μου έκπληξη, είδα πως η έκταση του προβλήματος ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη. Πολλοί χρήστες μάλιστα, διαμαρτύρονταν όχι μόνο για το πρόβλημα κάθε αυτό, αλλά και γιατί οι mods του official forum της Auzen, σβήναν κάποια από τα θέματα ή/και δημοσιεύσεις που αναφέρονταν στο συγκεκριμένο θέμα!
Η όλη κουβέντα περιστρεφόταν γύρω από το ελλιπές support της εταιρίας, και την ανυπαρξία σοβαρών drivers που θα επέλυαν το πρόβλημα.

Κάπου εδώ να αναφέρω, πως σε λειτουργικό Linux, η κάρτα δεν παρουσίασε κανένα απολύτως screeching/cracking sound, όπως δηλαδή χαρακτηρίζουν τον θόρυβο στα ξένα fora.

Η απάντησή μου στο support ticket ήταν άμεση, και, μεταξύ άλλων, τους ζητούσα να μου πούνε αν σκοπεύουν να βγάλουν νέους drivers.
Δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να μου απαντήσουν, παρότι από τότε έχω ξανακάνει πολλές φορές reply στο ticket.

Αν και προσωπικά δεν πρόκειται να εμπιστευτώ ποτέ την εν λόγω εταιρία, από τη στιγμή που έχω ακόμα την Prelude, θα ήθελα να μπορώ να τη χρησιμοποιήσω.
Αυτή τη στιγμή, είμαι με την onboard της μητρικής, ενώ η X-Fi κάθεται και σκονίζεται σε ένα ράφι, μιας και δεν άντεχα άλλο, σε άσχετα σημεία, να εμφανίζεται αυτός ο άκρος ενοχλητικός θόρυβος..

Έχει πέσει στην αντίληψη κανενός κάποια λύση;
Οποιαδήποτε βοήθεια/ιδέα δεκτή!
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,101
Αθήνα, Ηλιούπολη
Εφ' όσον -εξακριβωμένα- είναι θέμα drivers, ελάχιστα μπορείς να κάνεις.
Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις την κάρτα και σε άλλους υπολογιστές και με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, αν μπορείς, για να δεις τι γίνεται. Κι' αφού δεν υπάρχουν προβλήματα πάνω σε Linux, θα έλεγα να τολμήσεις μία διπλή εγκατάσταση, όπου θα θα λειτουργούν περισσότερες πλατφόρμες στον υπολογιστή... -bye-
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Σε κάποια στιγμή όταν σου περισσέψει ένα παλιό PC, φτιάξε ένα Linux music server και θα είσαι άρχοντας :)
 

trampakoulas

New member
27 June 2010
45
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Απ'ότι κατάλαβα δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική λύση, παρά μόνο να περιμένω πότε θα αξιωθεί η εταιρία να εκδώσει σοβαρούς οδηγούς. Πράγμα σχετικό δύσκολο, μιας και απ'ότι είδα η κάρτα έχει προ πολλού βγει ως EOL.
Η λύση του Linux, αν και την έχω δοκιμάσει, δυστυχώς βόλεψε μιας και δεν είμαι το μόνο άτομο που κάθεται στον υπολογιστή, οπότε θα χρειάζεται να κάνω κάθε τρεις και λίγο restart.