Αξιοπρεπές σετάκι 2.1 για υπολογιστή

Παίδες όπως κάποιοι θα ξέρετε, εδώ και λίγο καιρό είμαι ξενιτεμένος, και πιθανότατα αυτή η κατάσταση να τραβήξει για κάποια χρόνια. Επειδή ζω αρκετά λιτά εδώ πέρα, και θέλω να έχω την αίσθηση ότι μπορώ να μετακομίσω σε λίγες ώρες, δε θέλω να στήσω σύστημα, όχι ακόμα. Αλλά το μουσικό μικρόβιο δε μου επιτρέπει να μείνω και άπραγος, τουλάχιστον θέλω να ακούω τη μουσική μου απ'το laptop αξιοπρεπώς.

Δυστυχώς εδώ που είμαι είναι αδύνατον να ακούσω ηχεία, οπότε θα πάρω λίγο πολύ γουρούνι στο σακί. Δύο πρώτες επιλογές είναι τα:

http://www.klipsch.com/promedia-2-1-computer-speakers


http://www.amazon.com/Harman-Kardon...8&qid=1346902364&sr=1-1&keywords=sound+sticks


Τα δεύτερα τα έχω ακούσει παλαιότερα και τα θεωρώ πολύ τίμια περίπτωση. Για τα πρώτα έχω ακούσει καλά λόγια αλλά δεν έχω ίδια πείρα.


Γνώμες; Άλλες προτάσεις; Το budget είναι κάπου εκεί, άντε να φτάσει για κάτι εξαιρετικό ως τα 200$.
 
Να συμπληρώσω ότι ακούω πολλή κλασσική, αρκετή τζαζ και ροκ, και τελευταία ως ξενιτεμένος και ελληνική έντεχνη.


Για να γίνω λίγο πιο απλός... ΔΕΝ ακούω hiphop, pop, house κλπ...


Στην επιλογή του 2.1 κατέληξα όχι για κάποιο ιδιαίτερο λόγο, απλά μια και θα είναι το μοναδικό ηχοσύστημα στο σπίτι, δε θα με χάλαγε να έχω και το γουφεράκι για καμιά ταινία. Αν ξέρετε κάποια καλύτερη υλοποίηση σε απλό 2, γράψτε.
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
οι καμπινες φαινονται ποιοτητας pc audio ηχειων, καλο το γεγονος οτι το ενισχυτακι εχει πολλες εισοδους. Απλα το ηχειο δε γεμιζει το ματι και σε αυτα τα χρηματα υπαρχουν κι αλλες περιπτωσεις πολυ ποιοτικων ενεργων οπως το KRK RP5, Tannoy 501A. Ενα παθητικο volume χρειαζεσαι, τυπου http://www.fostexinternational.com/docs/products/PC-1eBW.shtml
 

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Ακόμα και αυτά είναι καλή περίπτωση πάντως... στα 300 στο Ελλάντα....

home-audio-loudspeakersfocal-xs-book-thumb-1.jpg
 

tasanto

AVClub Addicted Member
31 August 2006
1,707
Athens
θα συμφωνησω με τα focal xs,τα ακουσα προσφατα και δεν εχουν καμια σχεση με τα απλα μονιτορ ηχεια (αντιστοιχης τιμης) που κυκλοφορουν,ειναι αρκετα πιο μουσικα ηχεια. Εχουν και το πλεονεκτημα για σενα οτι ειναι και ευκολα μεταφερομενα (κοιτα φωτο πιο κατω) αλλα δεν ξερω τι τιμη θα τα βρεις εκει. Τα 2.1 που ανεφερες απλα ξεχνα τα,μπορει να κανουν φασαρια σε καμια ταινια αλλα δεν ειναι για να ακους μουσικη. Νομιζω μιας και εισαι Αμερικη να κοιταξεις και αυτα τα ηχεια απο την jbl τα controλ 2p,ειναι η ενεργη εκδοση των control 1 αλλα οχι με wireless.Αυτα εκει θα τα βρεις σε τιμη αρκετα χαμηλη οποτε ισως να ειναι η πιο συμφερουσα αγορα τελικα.

FOCAL+XS+BOOK+QUINZAINE.JPG


JBL.jpg
 
Last edited:
Βρε σεις, ωραία πράγματα μου προτείνετε αλλά έχετε εκτοξεύσει το budget μου σε απαγορευμένα σημεία! Απ'όσα μου είπατε, μόνο τα JBL Control 2 και τα Samson είναι στα όριά μου. Δυστυχώς δεν έχω ακούσει ποτέ κανένα απ'τα δύο.

Γενικά, ίσως λόγω αγάπης στην κλασσική και στα φυσικά όργανα, τα γούστα μου είναι λίγο "σκληρά" στα πρίμα, οπότε ποτέ δε με ενόχλησε ένα αναλυτικό ηχείο. Αντίθετα, συχνά με ενοχλεί σε υλοποιήσεις ο οποιοσδήποτε χρωματισμός που κατά άλλους εντάσσεται στα πλαίσια της μουσικότητας ενός ηχείου.
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
Το αναλυτικο ηχειο δεν ειναι συνιφασμενο με το σκληρο ηχο στις υψηλες. Παραδειγμα τα Τannoy ειναι αναλυτικα , το ιδιο και τα Genelec, τα δευτερα ομως ειναι πιο κουραστικα, τα πρωτα πιο κοντα στα ανθρωπινα μετρα μιας πολυωρης ακροασης.
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,109
Αθήνα, Ηλιούπολη
κατι τετοιο μου φαινεται πιο μουσικο και ολοκληρωμενο σαν προταση http://www.amazon.com/Samson-MediaO...UTF8&qid=1346909115&sr=1-1&keywords=samson+5a

οι καμπινες φαινονται ποιοτητας pc audio ηχειων, καλο το γεγονος οτι το ενισχυτακι εχει πολλες εισοδους. Απλα το ηχειο δε γεμιζει το ματι και σε αυτα τα χρηματα υπαρχουν κι αλλες περιπτωσεις πολυ ποιοτικων ενεργων οπως το KRK RP5, Tannoy 501A. Ενα παθητικο volume χρειαζεσαι, τυπου http://www.fostexinternational.com/docs/products/PC-1eBW.shtml

Το αναλυτικο ηχειο δεν ειναι συνιφασμενο με το σκληρο ηχο στις υψηλες. Παραδειγμα τα Τannoy ειναι αναλυτικα , το ιδιο και τα Genelec, τα δευτερα ομως ειναι πιο κουραστικα, τα πρωτα πιο κοντα στα ανθρωπινα μετρα μιας πολυωρης ακροασης.
Θα συμφωνήσω πλήρως με τις προτάσεις του Παντελή (Tyler ? Durden) και θα σου προσθέσω δύο επιλογές ακόμα:
α) Τα Fostex PM-04 N που στην Ελλάδα τα βρίσκουμε περίπου στα 200 Ευρώ. Εξαιρετικά ηχεία, τα χρησιμοποιώ ως monitors στο σπίτι στο χωριό και για μένα είναι Giant Killers.
Επειδή όμως, καλά όλ' αυτά, αλλά τα καθόλα εξαιρετικά ηχεία που σου προτείνουμε θα χρειαστούν και μιά καλή κάρτα ήχου ή DAC για ν' αποδώσουν, αλλιώς δώρον άδωρο και κατ' αυτό τον τρόπο θ' ανέβει το κόστος, έχω άλλη μία πρόταση:

β) Magnat Interior Wireless. Πρόσφατο απόκτημα, τα πήρα σε προσφορά από εδώ στα 200 Ευρώ για να καλύψουν τις ανάγκες μου για ένα δεύτερο Hi-Fi σύστημα (όχι Hi-End) στο χωριό και τα χρησιμοποιώ συνήθως για ν' ακούω μουσική από το NetBook. Μπορείς όμως να τα συνδέσεις με οτιδήποτε θελήσεις και -το κυριότερο- να τα τοποθετήσεις οπουδήποτε θελήσεις: Στο γραφείο, επάνω σε βάσεις, ή στον τοίχο, όπως έκανα εγώ που τα έβαλα στο υπνοδωμάτιο. Ο ήχος τους είναι αναλυτικός, γλυκός και ξεκούραστος. Μιά επιλογή που αξίζει με το παραπάνω τα χρήματα της και καλύπτει πλήρως τη συγκεκριμένη ανάγκη. Δεν ξέρω μόνο, αν είναι εύκολο να τα βρείς εκεί που είσαι...

Μιά άλλη περίπτωση είναι να κινηθείς προς ακρόαση με ακουστικά, οπότε έχεις πολλές εξαιρετικές επιλογές. Εάν σ' ενδιαφέρει κάτι τέτοιο θα βρεις πλήθος προτάσεων στην αντίστοιχη υποκατηγορία του δικού μας forum.

Να περνάς καλά εκεί που είσαι. Καλή επάνοδο εύχομαι! -bye-
 
Παιδάκια επειδή δυστυχώς εδώ που είμαι τα μόνα που κατάφερα να ακούσω μετά από πολύ ψάξιμο ήταν τα Klipsch και κάποια BOSE που εκτοξεύονταν όμως στα 250$, τελικά στράφηκα στα πρώτα, αφού είδα και ότι πωλούνται στο ebay σα ζεστά ψωμάκια, οπότε στην ανάγκη αν δε με βολέψουν θα τα στείλω.

Τα άκουσα στο μαγαζί, δυστυχώς στο δικό τους πρόγραμμα (jazz - rock) και ήταν πραγματικά πολύ τίμια. Ωραία εικόνα, εντυπωσιακές μεσαίες για 2.1 σύστημα, και ελεγχόμενο μπάσο.


Το θέμα είναι, ότι σήμερα που τα παρέλαβα, συνειδητοποίησα ότι μάλλον έχω πρόβλημα, λόγω της εγκατάστασής τους. Παραθέτω μια εικόνα με το "γραφείο" μου, το οποίο είναιι το κλασσικό αμερικάνικο φοιτητικό σύστημα, ήτοι μια πόρτα οριζόντια τοποθετημένη πάνω σε βάσεις ξυλουργείου. Είναι πολύ σταθερό για οποιαδήποτε δουλειά, αλλά υποψιάζομαι ότι φταίει για το ότι τα μπάσα είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ.




Με το sub ουσιαστικά απενεργοποιημένο, μπουμάρει το σύμπαν, και καταστρέφει το ανώτερο φάσμα, που όπως είπα παραπάνω είναι αξιοπρεπέστατο.

Επειδή υποψιάζομαι ότι για το πρόβλημα δε φταίνε καθόλου τα ηχεία, και θα το εχω με οποιοδηποτε ηχειο φερω.... εχετε καμια ιδεα για το τι μπορω να κανω να βελτιωσω αυτη την κατάσταση; Δυστυχώς το σπίτι είναι τελείως άδειο, έχει ένα κρεβάτι κι ένα γραφείο μόνο αυτή τη στιγμή, οπότε η τοποθέτση των ηχείων αλλού μάλλον δεν παίζει... εκτός αν βάλω ραφάκια στον τοίχο πάνω απ'το γραφείο.
 

Attachments

  • 527127_10151193623129636_973577521_n.jpg
    527127_10151193623129636_973577521_n.jpg
    39.9 KB · Views: 162

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,493
Θεσσαλονίκη
Αφού κι εσυ ξέρεις πως είναι ρίσκο η φάση... Φαντάζομαι πως στο America με πενήντα δολλάρια κάτι θα κανείς σίγουρο. Και γέμισε (λέμε) και τους τοίχους σιγά σιγά.
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,109
Αθήνα, Ηλιούπολη
Εάν τα έχεις πάνω στο "γραφείο" δεξιά και αριστερά από τον υπολογιστή απομάκρυνε το γραφείο όσο μπορείς από τον πίσω και πλαϊνό τοίχο.

Επίσης προσπάθησε να βρείς κάποιες αντικραδασμικές βάσεις γραφείου, σαν αυτές για παράδειγμα.

Όλες οι άλλες λύσεις κοστίζουν, δυστυχώς...