Sennheiser HD 25-1 II ή AKG K181DJ ???

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

panoso

Senior Member
18 April 2011
521
Ποιο από τα δύο θα διαλέγατε και γιατί? Θα εκτιμούσα δυο κουβέντες παραπάνω από όποιον φίλο τα έχει, το ένα το άλλο ή και τα δύο.Χρειάζομαι ένα ζευγάρι ελαφρά ακουστικά που να ακούγονται καλά και διαβάζω καλά πράγματα αλλά θα ήθελα την άποψή σας.
 

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,681
Αθήνα
τα akg δεν τα έχω ακουσει (ειναι αρκετά πιο φτηνά απο τα senn ή κάνω λάθος; ) αλλά τα 25 τα οποία έχω ακουσει αρκετά με βάζουν σε μεγάλο πειρασμό... δεν θα έλεγα πω ειναι τα πιο ουδετερα ακουστικά που μπορει να βρει κανεις ηχοχρωματικά και περισότερο στην μεσοϋψηλή περιοχή αλλά απο την άλλη .... απλά μ' άρέσει να τα ακουω! Ολα αυτά με δεδομένο οτι ειναι ενα on-ear ακουστικό που ηχεί μάλλον σαν μεγάλο!!
Ιδανικά θα ήθελα τα 25 1-ΙΙ με τον "αερα" και την έκταση των AKG271mkII μου... νομίζω πως δεν είναι τυχαίο το όνομα που έχουν αν και είναι ενα σχετικά παλιό ακουστικό!!! Αν οι καιροι ήταν αλλιώτικοι θα τα είχα πάρει...
 

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
Αν τα θες για DJ, θα έλεγα τα Sennheiser. Αν τα θες για οτιδήποτε άλλο, στην ίδια τιμή έχει και πιο "hi-fi" ακουστικά από αυτά...

Υ.Γ. Συγγνώμη, τώρα είδα ότι θες on-ear ακουστικά. Τα Senn θα έλεγα.
Επίσης, σκέψου και την εναλλακτική των ΙΕΜ, που είναι ακόμα πιο ελαφριά και κερδίζουν πολύ έδαφος τελευταία.
 

panoso

Senior Member
18 April 2011
521
Είχατε δίκιο.
Τρεις μέρες τώρα παρέα με τα HD 25-1 II και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος που τα αγόρασα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Μη μπορώντας να έχω μαζί μου τα θεϊκά HD650, HD 600, AKG550, AKG K701 νομίζω ότι ακούω πολύ καλά τη μουσική που μου αρέσει. Δε πολυακούω κλασσική σε αυτή μου τη φάση και ότι άλλο βάζω βγαίνει θαυμάσια με αυτά τα ακουστικά. Η μεγάλη πλάκα είναι ότι στο MacBookPro 17 late 2008 και με Audirvana και flac 16 ΔΕΝ χρειαζόταν ο FiiO E17. H κάρτα και ο player έβγαζαν αυτό που έπρεπε για να παίζουν τα HD 25-1 II πάρα πολύ καλά. Όταν έβαλα τον FiiO E17 το σύνολο ήλθε λίγο πιό μπροστά με αποτέλεσμα να κουραστώ. Στο παλιοπισί ο E17 είναι απαραίτητος καθότι η κάρτα ήχου και το υλικό γενικά έχει συμβιβασμούς του σκοτωμού και χρειαζόμαστε ενίσχυση για να ακουστούμε με αξιοπρέπεια. Συμπερασματικά φίλες μου τα HD 25-1 II είναι θαυμάσια ακουστικά και η τσουχτερή τιμή τους νομίζω ότι δικαιολογείται από το ότι ο ήχος τους θυμίζει πολύ τα AKG 550 minus τον αέρα του "μεγάλου" ακουστικού". ΔΕΝ πάω να συγκρίνω με HD650 ή HD600 γιατί είναι ιεροσυλία.
 

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
... Συμπερασματικά φίλες μου...

:blink::blink::blink::blink:
Δεν ξέρω πόσο (ή πώς) γνωρίζεστε με τις... "άλλες"...



... αλλά εγώ είμαι κουαιτ στρειτ φοργουορντ τύπος!!!! :BDGBGDB55::BDGBGDB55:
 
Last edited:

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,681
Αθήνα
Καλορίζικα!!!!
Αν μπορουσα θα τα έπαιρνα κ εγω... εχουν βγει κ τα amperor βεβαια αλλά κ πολύ ακριβότερα ειναι και οπως και να εχει τα 25 ειναι μια δοκιμασμένη πάρα πολύ καλή λύση! Για να μην πω οτι τα amperor δεν ξερω αν θα δικαιολογουν την τοσο μεγάλη διαφορά τιμης τους...
Οντως παιζουν πολύ καλα και χωρις εν/τη... οταν τα ακουγα με τον Ο2 σε συγκριση με τα 271mkII μου έπρεπε στα δευτερα να ανεβάσω αρκετά την ενταση για να εχω περιπου ιδια σταθμη ακρόασης!!!!
 

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,222
Καλορίζικα και από μένα!!

Θα ήθελα να αναφερθώ λίγο για τα Amperior...

Απ ότι διάβασα εδώ http://www.innerfidelity.com/content/most-excellent-sennheiser-amperior-and-hd-25-1-ii

Όπως φαίνεται η διαφορά των δύο ακουστικών είναι το καπάκι και μια ελάχιστη διαφορά αντίστασης αλλά πρόκειται για το ίδιο driver.

Mε την δική μου εμπειρία μετά από παρεμβάσεις σε διάφορα ακουστικά (ιδιαίτερα στα Fostex μου) είναι εύκολα αντιληπτό και κατανοητό ότι το καπάκι παίζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο.

Πoλύ ενδιαφέρουσα θα ήταν μια παρέμβαση στο καπάκι των HD 25-1 II με αντικραδασμικό υλικό...
 

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,681
Αθήνα
μην σου πω να το παει κανεις σε εναν "μαστορα" τορναδορο και να του φτιαξει ενα ιδιο αλουμινένιο... γινεται αραγε;
:)
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,348
Παντως απ'οτι θυμαμαι μια φορα που τα δοκιμασα,παροτι δε μου αρεσε ο ηχος τους τοσο πολυ (θεωρω οτι ειχαν καλο ηχο,απλα οχι αυτο που μ'αρεσει προσωπικα),ωστοσο δεν ακουσα περιεργους χρωματισμους λογο του καπακιου,νομιζω ηταν καλα σ'αυτον τον τομεα.
 

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,681
Αθήνα
Ναι αλλα πολλές φορες αντιλαμβανόμαστε κάτι μονο οταν δεν υπάρχει πια... ειδικά στον ηχο...
Οπως κ να εχει τα εν λογω ακουστικα θα τα κρατουσα και ως εχουν χωρις να έχω κανενα πρόβλημα... οχι οτι δεν καταλαβαινω την ηχητική του υπογραφη .. αλλα απο την άλλη απλά παιζουν πολύ καλά και σε αφηνουν να ευχαριστιεσαι την μουσική!!!!
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,348
Ναι εχεις δικιο,το εχω διαπιστωσει και γω αυτο ;-)

Παντως ηταν οντως καλα,ειχαν ενεργεια και καλο ρυθμο,σφιχτοδεμενος ηχος.Μ'αρεσουν λιγο πιο πολυ τα πιο laidback και μαζεμενα ακουστικα παντως,προσωπικες ιδιοτροπιες :-D ;-)

ΥΓ: Δειτε και αυτα sennheiser momentum,απο εμφανιση και παρελκομενα... :) Μ'αρεσουν πολυ.

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j...0oCYCQ&usg=AFQjCNFautTkVni071ovA7ITM7bMhXPTKA
 
Last edited:

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,348
Απ'οτι καταλαβα,ναι.Και απο τις φωτογραφιες,μου αρεσει πολυ το ρετρο στυλ τους,τα υλικα,τα χρωματα,η θηκη...!Ετσι μ'αρεσει να ειναι ενα ζευγαρι ακουστικων,πιο κλασικης εμφανισης.Βεβαια τελικα αυτο που μετραει ειναι ο ηχος,η ανεση και η ποιοτητα στην κατασκευη,αλλα αν μιλαμε για κατι που πιθανως θα το φορας και εξω,δεν ειναι κακο να ειναι και ομορφα.
Παντως απο την εμφανιση προδιαθετουν για σοβαρη ηχητικη ποιοτητα οπως και να'χει.