LG LM960V δεν μπορει να παιξει καλα 24p! Ισχυει? Και για ολη την σειρα LM?

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Μόνο για τα 24p είδες?

This isn’t the only issue that LG has had to deal with though, there are a host of bugs that come with the sets from PC Modes not allowing Just Scan, Pixel counts cutting off vertical rows, banding issues and more.

Motion is also a huge problem across the range of LG’s LM sets mostly due to poor implementation of the company’s “Trumotion” setting, this is supposed to reduce judder and blurring, but causes artifacts on movement when used. Trumotion can be disabled, but doing some causes far more judder in motion such as soccer or fast panning in films than it does on most LED TV’s.
 

velatis panos

AVClub Enthusiast
25 January 2011
1,279
Παντα υπηρχε προβλημα με την κινηση της εταιριας.Στα 24π παντως εχει αισθητο προβλημα η lg.Σε ταινιες bd στα 24π η 9500 που θυμαμαι εβγαζε πολυ ουρα (BLUR).Γιατι να αλλαξε κατι φετος;
 

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,849
Παιδες για να καταλαβαινουμε και οι λιγοτερο γνωστες. Τι ειναι αυτο το 24p;

24p ειναι αυτό που οταν το βλέπει ο κύριος χατζηγεωργίου στο προβόλι μου του κτυπάω μια ενεση κορτιζόνης και τσουπ το βλέπει στα 60p.

πέρα από την πλάκα ειναι refresh rate hd ταινιών (mkv και blurays) 23,976. για να το δείς σωστά πρέπει να γυρίσεις το player σου σε αναπαραγωγή 24p (όλα σχεδόν το υποστηρίζουν) και να υποστηρίζει η τιβι σήμα 24p. συνήθως η ανανέωση της τιβι γίνεται σε πολλαπλάσιο αυτού 48hz - 96hz.

είναι το refresh rate του κινηματογράφου, που χάρη στα hd φορμά ήρθε και στα σπίτια μας..
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Παιδες για να καταλαβαινουμε και οι λιγοτερο γνωστες. Τι ειναι αυτο το 24p;

Με απλά λόγια δίνεις τα λεφτά σου σε μια άλλη τηλεόραση πού θα έχει καλύτερη κίνηση. Τέλεια κίνηση βέβαια δεν θα βρεις (τα 24 Hz είναι απελπιστικά λίγα και ότι είδους παρεμβολής και να κάνει μια τηλεόραση η ένας υπολογιστής πάντα θα λείπουν τα αρχικά "καρέ") , αλλά καλύτερη σίγουρα.
 

velatis panos

AVClub Enthusiast
25 January 2011
1,279
Με απλα λογια για κινηση και εικονα κοιτα samsung,sony σε led lcd.sony 850 σαμσουνκ es7000,8000.Kατα προτιμηση σονυ.Αν δεν την βιαζεσαι περιμενε philips 9707 kai sony 950.Aν και κατι καλο περιμενω να ακουσω και απο τοσιμπα φετος
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Παιδες για να καταλαβαινουμε και οι λιγοτερο γνωστες. Τι ειναι αυτο το 24p;

Οι κινηματογραφικές ταινίες γυρίζονται κυρίως σε 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Εφόσον η οικιακή διανομή τους σε κάποιον ψηφιακό δίσκο ή άρχειο, διατηρεί αυτόν τον ρυθμό, υπάρχουν 3 τρόποι με τους οποίους μπορεί μία τηλεόραση να σου τα δείξει:

1) Με επανάληψη των πρωτοτύπων καρέ σε κάποιο ακέραιο πολλαπλάσιο. Σε αυτή την περίπτωση, η κίνηση θα είναι πανομοιότυπη με αυτή που θα έβλεπες σε μία κινηματογραφική αίθουσα και αυτό είναι που ονομάζουμε σωστή ή αυθεντική αναπαραγωγή των 24p.

2) Mε άνιση επανάληψη των καρέ κατά ομάδες, ώστε τα 24 καρέ να χωρέσουν σε 60. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γίνει αυτό, ο συνηθέστερος είναι ένα απλό 3:2 pulldown. Σε αυτή την περίπτωση η απόδοση της κίνησης είναι χειρότερη από την περίπτωση (1), εμφανίζοντας σπασίματα ή φαινόμενα "φρεναρίσματος-επιτάχυνσης" κατά τις γρήγορες κινήσεις.

3) Με την δημιουργία νέων καρέ με νέα στιγμιότυπα κίνησης από κάποιον αλγόριθμο frame interpolation. Σε αυτή την περίπτωση, ο αλγόριθμος μπορεί να είναι έτσι ρυθμισμένος, ώστε να προσομοιώνει ένα κινηματογραφικό αποτέλεσμα προβολής 24 καρέ, αντίστοιχο του (1), σε συχνότητα όμως μη-ακέραιο πολλαπλάσιο του 24 ή να αλλοιώνει εντελώς την πρωτότυπη κίνηση, μετατρέποντας την σε κάτι πολύ πιο ομαλό. Βασικό μειονέκτημα αυτής της μεθόδου, πέρα από την αλλοίωση της πρωτότυπης κίνησης, είναι η μη σταθερότητα στη λειτουργία η οποία μπορεί να εκφράζεται με τεχνουργήματα στην εικόνα ή με περιστασιακές διακυμάνσεις της ροής της κίνησης, είτε τμηματικά, είτε σε ολόκληρο το κάδρο...
 

Seaside

New member
26 August 2012
42
Διαβάζοντας αρκετα review βρήκα και αυτό.

Εαν κάποιος μπορεί να το επιβεβαιώσει καλό θα ήταν να το ξέρουμε.

Λενε οτι με το τελευταιο Update διορθώνεται το 24p τουλαχιστον στο 9600 που είναι όμοιο με το 960

Επίσης στο Avs και στο AVF λένε οτι έφτιαξε.
 
Last edited: