Ripping: ExactAudioCopy Vs JRiver Vs WindowsMediaPlayer

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

biomelody

New member
19 January 2010
57
ΊΛΙΟΝ Τρωάς
Καλημέρα σε όλους, έκανα την παρακάτω σύγκριση και θα ήθελα να την γνωστοποιήσω,

Έκανα rip στον σκληρό δίσκο του laptop μου το ίδιο CD, χρησιμοποιώντας τα 3 προγράμματα του τίτλου, σε WAV lossless. Πιο συγκεκριμένα οι εκδόσεις των προγραμμάτων ήταν: EAC (version 1.0 beta 3), JRiver (17.0.99), Windows Media Player (12.0.7601.17514). Έπειτα απο αρκετή ακρόαση στο σύστημα μου (βλέπε profile μου) δεν άκουσα διαφορά σε ποιότητα, είτε μέσα απο το JRiver είτε μέσα απο το WMP. Λαβαίνοντας υπόψη ότι στο ripping το WMP είναι ταxύτερο του JRiver και κατά πολύ ταχύτερο του EAC, όπως και επίσεις οτι στο WMP αποθηκεύονται metadata όπως ο αριθμός των κομματιών και το εξώφυλλο του CD αυτόματα, έρχομαι στο συμπέρασμα οτι δεν υπάρχει λόγως να χρησιμοποιείται άλλο πρόγραμμα πέραν του WMP για ripping απο CD σε WAV lossless, στις παρούσες εκδόσεις.

Αν έχεται παρόμοια, ίδια ή και διαφορετική εμπειρία, με χαρά να την ακούσω!
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Το θέμα είναι να ελέγξεις κατά πόσο τα αρχεία που έχουν προκύψει από τα τρία αυτά προγράμματα είναι ίδια με το περιεχόμενο του cd.

Το EAC βγάζει Log και βλέπεις εάν το αντίγραφό σου ήταν ακριβές, εάν κάνεις και secure test and copy (πιο αργό καθώς μια διαβάζει και μια κοπίαρει)
Με το accurate rip που είναι ενσωματωμένο πια στο eac μπορείς να δεις κατά πόσο το αποτέλεσμα του rip σου είναι το αναμενόμενο. Αυτό γίνεται καθώς υπάρχει βάση δεδομένων με τις υπογραφές των ripped files. Συγκρίνεται η υπογραφή των αρχείων που έκανες εσύ rip , Με τα αποτελέσματα άλλων χρηστών που έκαναν το ίδιο rip.

Τα cd είναι ψηφιακά οπότε ευτυχώς υπάρχουν ψηφιακοί τρόποι που είναι ακριβείς και ταχείς στην επιβεβαίωση του εάν το rip ήταν σωστό και δεν απαιτούνται εξαντλητικές ακροάσεις.

Από εκεί και πέρα, τεστ με ένα CD δεν είναι αρκετό. Θέλει βάθος χρόνου και εκατοντάδες CD. Το secure rip του eac θα σε βοηθήσει σε πολύ γρατζουνισμένα cd να πάρεις rip, χωρίς κλατσ-κλουτς ή άγνωστες περιοχές. Και ακόμα και εάν δεν τα καταφέρει το eac αυτό θα στο αναφέρει ρητά στο log file.
Επίσης το eac Θα σε βοηθήσει να διαβάσεις κλειδωμένα cd από τις εταιρίες που κακοποίησαν το C2 Error Detection.
Και φυσικά πολλές άλλες μικρο επιλογές.

Δεν είναι τυχαίο που θωρείται ως το κορυφαίο πρόγραμμα.
Καλύτερα τα cd σου να τα κάνεις rip μια φορά και καλά. Με Log files που να μπορείς να ανατρέξεις και να πιστοποιήσεις την ποιότητα του αντιγράφου σου.

Εάν η ταχύτητα είναι το μόνο που ψάχνεις τότε θα πρέπει να ξεχάσει όλα τα παραπάνω ποιοτικά κριτήρια.
 

farflung

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,017
refugee from Eta Carinae
Αν το προσδωκομενο σου ειναι η ποιοτητα eac για rip,το καινουριο εχει τα παντα για metadata ακομη και εξωφυλλα,αργει λιγο αλλα εισαι σιγουρος οτι εχει γινει η δουλεια ακομη και αν ειναι λιγο στραπατσαρισμενο το σιντι,υπαρχει οδηγος του φιλτατου tmjuju,και jriver για ακροαση.
 

biomelody

New member
19 January 2010
57
ΊΛΙΟΝ Τρωάς
Σεβαστές οι γνώμες σας.

Επειδή όμως η θεωρία δεν μου αρκεί, έκανα αυτό το μικρό και απλό συγκριτικό. Και στη πράξη δεν πείστηκα οτι υπάρχει διαφορά στο ripping. Εάν κάποιος έχει ακούσει διαφορά ας μας το πεί. Το CD που χρεισημοποίησα ήταν αγρατζούνιστο. Σε περίπτωση όμως που το CD είναι γρατζουνισμένο, ίσως τα πράγματα είναι διαφορετικά.