Ανεξήγητο(;) πρόβλημα με HDMI καλώδιο

Sorath

Senior Member
29 September 2010
648
Athens, Greece
Θέλω να συνδέσω με καλώδιο HDMI 10m, ένα LG BD390 και έναν Optoma HD87.

Αγόρασα αυτό το καλώδιο, και έβαλα πρόχειρα δω μια matroska. Όλα καλά μέχρι την στιγμή που έβαλα να παίξει ένα Blu-Ray (ντοκυμαντέρ). Μόλις η εικόνα απο τα 24hz πήγε στα 50Hz, τότε χάθηκε το σήμα.

Το περίεργο είναι οτι αν βγάλω το καλώδιο απο την υποδοχή HDMI 1 του προβολέα και το συνδέσω στην HDMI 3, τότε έχω εικόνα αλλά με παράσιτα (σαν χιόνι στο αναλογικό τηλεοπτικό σήμα).

Δοκιμάζω να δώσω με το ίδιο καλώδιο, εικόνα απο Η/Υ σε ανάλυση 1920 Χ 1080 @50Hz, και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Κανένα πρόβλημα επίσης, όταν πάλι ,με το ίδιο καλώδιο συνδέω το BD390 με την τηλεόραση.

Στο τέλος, σύνδεσα πάλι το BD390 με τον HD87, αλλά με ένα κοντό καλώδιο (1.5μ) της πλάκας όπου εκεί δεν παρουσιάστηκε το παραμικρό θέμα.

Θέλω να μου πείτε την γνώμη σας, αν το θέμα προκαλείται απο το καλώδιο κι αν αγοράσω ένα ακριβότερο, πχ αυτό, αν θα λυθεί το πρόβλημα;
 
Φίλε μου, ανακάλυψες και εσύ τις δυσκολίες των HDMI. Πηγή από πηγή συμπεριφέρονται διαφορετικά, και όπως είδες ακόμα και διαφορετικές είσοδοι στο ίδιο μηχάνημα συμπεριφέρονται (λίγο) διαφορετικά.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δοκιμάσεις άλλο καλώδιο. Όχι απαραίτητα πιο ακριβό, αλλά σίγουρα διαφορετικό.
 

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,214
Εδω ταιριαζει η φραση " ο θανατος σου η ζωη μου"
Ημουν ετοιμος να παρω τι ιδιο hdmi τις προσεχεις ημερες για προβολεα.
Φυσικα τωρα δεν θα το παρω.
Αφου δεν μπορει να δουλεψει στα 50hz -πόσο μαλλον στα 60hz- σημαινει οτι δεν κλειδωνει το σημα.
Οσον αφορα το clicktronic που αναφερεις, μερικοι εχουν αναφερει οτι κλειδωνει κανονικα, αλλα ειναι ακριβοτερο.

Το να δοκιμασεις αλλο φθηνοτερο (για οικονομια) κανεις δεν ξερει να σου εγγυηθει αν θα δουλεψει.
Κριμα παντως. Ηθελα να ηξερα τις πιστοποιησεις hdmi 1.4 πως τις περνανε αυτα τα καλωδια.
Σκεψου να του εδινες και 3d με hd ηχο.

Παντως αν καποιος συμφορουμιτης εχει δοκιμασει καποιο φθηνο δεκαμετρο που κλειδωνει σωστα, ας το αναφερει.
 

samniotis

AVClub Enthusiast
9 January 2010
1,070
θεσσαλονίκη
και γώ clicktronic θα πρότεινα, μιά χαρά μου δούλευε και μένα με ότι και αν του 'βαλα επάνω χωρίς περίεργα κτλ.
δεν ξέρω αν έχεις κάποιο φίλο να σου δανείσει ένα repeater να δοκιμάσεις μαζί με ένα hdmi του ενός μέτρου.....μην πάει χαμένο και το καλώδιο σε περίπτωση που ζορίζεται ο optoma για κάποιο λόγο!
 

Sorath

Senior Member
29 September 2010
648
Athens, Greece
Η φάση είναι ότι είχα πάρει ένα ακόμα πιο φθηνό, αλλά εκείνο δεν το δοκίμασα σε αναπαραγωγή Blu-Ray, για να ξέρω πως συμπεριφέρεται. Αλλάχτηκε μόνο και μόνο επειδή ήταν flat και θα δυσκόλευε στο πέρασμα μέσα από τα κανάλια.

Τελικά αποφάσισα να κρατήσω το τρέχων καλώδιο για να το συνδέσω με τον Η/Υ, αφού παίζει εκεί κανονικά, και να πάρω το clicktronic για την σύνδεση με το Blu-Ray. Ελπίζω να παίξει, γιατί από ότι διάβασα στο net καθώς και στο ίδιο site της Clicktronic, πάνω από τα 7.5μ κανένα καλώδιο δεν είναι ουσιαστικά High Speed, αλλά standard.
 

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,214
Για να καταλαβω, απο υπολογιστη επαιζε σε 1920 Χ 1080 @50Hz την επιφανεια του desktop, ή εβαλες μια ταινια 1080p
και επαιζε κανονικα. ?
Γιατι σε περιπτωση που εβλεπες μονο την επιφανεια εργασιας, μπορει σε ταινια 1080p με ηχο, να παρουσιαζει παλι προβλημα.
 

Sorath

Senior Member
29 September 2010
648
Athens, Greece
Απο τον Η/Υ το πιο βαρύ πράγμα που θα παίζει είναι 1080p ματρόσκες, Blu-Ray δεν έχω εγκατεστημένο. Οπότε δεν έχω κάποιο πρόβλημα σε αυτές τις απαιτήσεις. Συν οτι ήχος δεν περνάει αφού ουσιαστικά είναι έξοδος DVI με μετατροπέα σε HDMI.

Επι της ευκαιρίας, βρήκα αυτό εδώ. Αν το βάλω πάνω στο υπάρχον καλώδιο, λέτε να παίξει μιας και είναι και ενισχυτής σήματος; Θα βόλευε κιόλας μιας και θα συνέδεα πάνω του και Blu-Ray αλλά και Η/Υ, αποτρέποντας έτσι την αγορά 2ου καλωδίου.
 

Sorath

Senior Member
29 September 2010
648
Athens, Greece
Και η γκαντεμιά συνεχίζεται....

Μόλις το πέρασα απο τα κανάλι το καλώδιο, διαπίστωσα ότι χρειάζομαι γύρω στο 1m επιπλέον! Γνωρίζει κανείς, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω σαν προέκταση ένα repeater σαν αυτό, συν ένα μικρό καλώδιο hdmi.

Πείτε μια γνώμη, έχω πελαγώσει πολύ άσχημα, δεν ξέρω τι να κάνω! Για 1m επιπλέον, να πάω σε 15μετρο καλώδιο; Τσάμπα 4 μέτρα και όχι μόνο, αλλά και μεγαλύτερο ρίσκο να μην παίζει...
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Θεωρητικά, μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα με κάποιον repeater, ίσως να λυθεί και το αρχικό σου θέμα...

Μία διευκρινιστική ερώτηση: το σήμα των 50Hz που δεν σου κλείδωνε, ήταν 1080p50 ή 1080i50;
 

Sorath

Senior Member
29 September 2010
648
Athens, Greece
Καλή η ερώτηση. Λογικά πρέπει να είναι 1080p. Το Blu-Ray ντοκυμαντέρ είναι από αυτά που έδινε το Hi-Tech, μόλις πάω σπίτι θα τσεκάρω για σιγουριά.
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Αν είχε γυρίσει σε 1080p50 το player, δοκίμασε και με 1080i50, λογικά θα πρέπει να κλειδώσει... ;)
 

Sorath

Senior Member
29 September 2010
648
Athens, Greece
Τελικά, αγόρασα αυτό εδώ όπως είχα αναφέρει πιο πάνω, με σκοπό να το χρησιμοποιήσω απλά ως προέκταση μιας και το καλώδιο δεν έφτανε για την σύνδεση Η/Υ με προβολέα.

H δοκιμή έδειξε, ότι πάλι ο Η/Υ μια χαρά εικόνα έδινε. Απο περιέργεια, μιας και λέει οτι είναι και amplifier, σύνδεσα και το Blu-Ray και πλέον είχα εικόνα και σε 1080p@50Hz. Βέβαια είχα ελάχιστο χιονάκι, αλλά μόλις το μετακόμισα απο Hdmi1 στο Hdmi3, η εικόνα καθάρισε τελείως. Και μπορεί, αν χρησιμοποιήσω πιο κοντό καλώδιο απο την πηγή μέχρι το ampilfier να είναι ΟΚ ακόμα και η είσοδος Hdmi1.

Συνεπώς, παραμένω με το ίδιο καλώδιο, καθώς το μαραφετάκι που πήρα δέχεται ως 3 πηγές. Το πολύ πολύ αν δω ότι κάτι δεν πάει καλά με την εικόνα αργότερα, να προχωρήσω σε αγορά νέα καλύτερου 2ου καλωδίου για το BD.
 

Sorath

Senior Member
29 September 2010
648
Athens, Greece
Ναι όντως.

Τεσπά, αφού παίζει τις ματρόσκες δεν έχω θέμα. Πάω να νοικιάσω και ένα Blu-Ray και αν το παίζει κι αυτό, τότε παραμένει η κατάσταση ως έχει.