Παρουσίαση Popcorn Hour A300 , Himedia HD900B , Popbox V8

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,410
Μεταμορφωση
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POPCORN HOUR A300/HIMEDIA HD900B/POPBOX V8




Απο: Χρήστος Καρταλίδης








Βρέθηκα στην πολύ ευχάριστη θέση να έχω παράλληλα στα χερια μου τρία απο τα πιο σύγχρονα και φρέσκα media players που κυκλοφορούν αυτη τη στιγμή στην αγορά.
Αναφέρομαι στα Popcorn Hour A300 , Himedia HD900B και στο Popbox V8
Εν ολίγοις όλοι οι σύγχρονοι εκπρόσωποι της κάθε σχολής (Sigma/Realtek) και εντελώς τυχαία , το κάθε μηχανάκι να αποτελεί εκπρόσωπο συγκεκριμένης κατηγορίας


Α300:Sigma Υψηλων απαιτήσεων (και τιμής)
HD 900B:Realtek Mainstream κατηγορίας και με πλήρη υποστηριξη 3D
V8: Sigma value/mainstream κατηγορίας αλλα με νέο επαξεργαστή


Δυστυχώς αν και τα τρία μηχανάκια υπόσχονται 3D , και ειδικα το Himedia frame packing , δεν υπήρχε η δυνατότητα δοκιμής στις τρείς διαστάσεις λόγω έλλειψης μέσου.Ο benq w6000 όμως με τις πολλές ίντσες που προβάλει μπόρεσε να ξεγυμνώσει τα μηχανήματα της δοκιμής μας σε οποιοδήποτε άλλο video test.
Πριν αναφερθούμε σε κάθε μηχάνημα ξεχωριστά , ας πουμε δύο λόγια για το τι κρύβεται στο εσωτερικό αυτών.
Η πλειοψηφία των media player της αγοράς "τροφοδοτείται" απο επεξεργαστές δύο εταιρειών.Της Sigma και της Realtek.
Μέχρι πρόσφατα, η Sigma ήταν πιο μπροστά απο την Realtek σε ποιότητα εικόνας (ειδικα σε upscaling και λιγοτερο σε καθαρο full hd σημα) ,σε σταθερότητα fw και πιο ξεκάθαρα σε απόδοση απο δίκτυο (Sigma 864x vs Realtek 1283+/1185).Τα realtek players ομως ηταν φθηνότερα, έκαναν καλά όλα τα βασικά που ήθελε ο μέσος χρήστης , και ηταν σαφώς πιο ..."παιχνιδιάρικα" έχοντας διαφορές εφαρμογές τύπου youtube κτλ ...
Πριν λίγο καιρο όμως και οι δύο πλευρές κυκλοφόρησαν νέες "ναυαρχίδες" στον στόλο τους.
Η Realtek με το 1186 (@750Mhz) το οποιο χρονίζεται αρκετά ψηλά και υπόσχεται android,gigabit lan , και εκτος απο 3d side by side (sbs)υποστηρίζει και frame packing (κοινώς αναπαραγωγή αυτούσιων 3D Blu Ray rips/iso)
Η Sigma με το 8647 (@800Mhz) με full blu ray αναπαραγωγη,gigabit lan ,πιο πλήρη υποστήριξη flash , usb 3.0 προσφέρει μιά λιγότερο ριζοσπαστική αναβάθμιση σε σχέση με την προηγούμενη γεννιά , αλλα σίγουρα ακόμα πιο δυνατή σε ισχύ.


Σε οτι έχει να κάνει με την παρουσίαση των media players , αυτη επικεντρώθηκε σαφέστατα προς την video πλευρά η οποία συνήθως απασχολεί και πιο πολύ τους πιθανούς αγοραστές.
Το setup της παρουσίασης αποτελούνταν απο...


Benq w6000
Pioneer SC-LX83
Crystal Audio THX certified speakers front
Crystal Audio THX certified 12" Sub
Boston Acoustics cs26 Side speakers
Hp Microserver και Synology NAS με άπειρο HD Reference υλικό για να γονατισει (?) τα μηχανάκια της παρουσίασης.Παντα με gigabit switch και cat6 καλώδια.


Ξεκιναμε απο το "μεγάλο" της παρέας !
 
Last edited:

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,410
Μεταμορφωση
POPCORN HOUR A300




Η Syabas μετα το πολύ επιτυχημένο Α200/210 ερχεται με την ιδια πετυχημένη συνταγή (βουρτσισμενη όψη ,fanless) αλλα με νέο επεξεργαστή και ολοφρεσκο user interface (το οποιο μάλλον θα έρθει λίγο αργότερα και στα Α200/210) .


jpip0o.jpg


Η συσκευασία του ειναι απλή , σχετικά μεγαλη σε μέγεθος , ενώ στο εσωτερικό του θα βρείτε ότι απολύτως χρειάζεστε για να ξεκινήσετε , ακόμα και hdmi καλώδιο!


2a6v0yg.jpg


2637iar.jpg


Σταθερή αξία αποτελεί για ακόμη μια φορά το χειριστήριο του Α300.
Κομψό, ελαφρύ , με καλη αίσθηση και πλήρως φωτιζόμενο έτσι ωστε να μην χρειάζεται να βγάζετε τα μάτια σας κάθε φορά που θέλετε να κάνετε skip/ff κτλ.

2v00qw0.jpg



Το ίδιο το player ειναι εξαιρετικά καλαίσθητο , η βουρτσισμενη όψη του δίνει "αλλο" αέρα σε ένα σαλόνι με αποτέλεσμα να μπορείτε να το τοποθετήσετε όπου επιθυμείτε χωρις ντροπή.
To A300 ειναι υπερπλήρες στις εισόδους/εξοδους του και πολυ δυσκολα δεν θα μπορέσει κάποιος να το απολαύσει στο συστημα του (stereo,optical,coaxial,hdmi,component,composite). Δινεται και η δυνατοτητα για τοποθέτηση εσωτερικου δίσκου 3.5".
Για ακομη μια φορά η υλοποίηση είναι εντελώς αθόρυβη , κατι που συμβάλει θετικά στην απόλαυση του αγαπημένου σας προγράμματος.

eg8x8n.jpg


Πραγματοποιώντας τις απαιτούμενες συνδέσεις , πατάμε το power on και βρισκομαστε μπροστα στο νεο gui του popcorn.

Δεν ειναι ριζοσπαστικό , αλλα είναι όμορφο , λιτό αλλα εύχρηστο και παρέχει στον χρήστη τα πάντα με ελάχιστα κλικ στο χειριστήριο.

2sb8x7o.jpg



Χαρακτηριστικό γνώρισμα της σειράς popcorn hour ειναι το NMJ (networked media jukebox) το οποιο δίνει στον κάτοχο μια πιο πλήρη εμπειρία με επεκτάσεις τυπου bitorrent και fully automated jukebox για την οργάνωση του καταλόγου σου με τον πιο όμορφο τρόπο.Χαρακτηριστικό πως όλες τις πληροφορίες τις αντλεί απο το imdb.com.


ecx78.jpg


Τεράστιο ενδιαφέρον θα βρει ο χρήστης και στην apps κατηγορία όπου θα βρεί παρα πολλά (πανω απο 60) applications και games για τον ελευθερο του χρονο , μερικα εκ των οποίων φαίνονται αρκετά υποσχόμενα (audio ripper κ.α.)


Στην αναπαραγωγή των media files το Popcorn A300 έδειξε ...χαρακτήρα.


Στον τομέα της μουσικης έπαιξε ότι mp3/flac του "ταΐσαμε" χωρις το παραμικρό ίχνος διακοπών η οποιουδηποτε άλλου "παρατράγουδου".Για τους μουσικόφιλους , ο ήχος που έδωσε σε stereo ακρόαση ήταν τυπικός της media player κατηγορίας , οποτε αν θέλετε κάτι παραπάνω θα πρεπει να στραφείτε σε πρόσθετες λύσεις.
Και στην αναπαραγωγή φωτογραφιών επίσης δεν παρουσιάστηκε το παραμικρο , με ομορφα εφφε και με σαφώς πιο βελτιωμένη ταχυτητα φορτωσης σε σχέση με την προηγουμενη σειρά 8642 , προφανεστατα εξαιτιας του γρηγορότερου επεξεργαστή.


Στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι του video , το Α300 δεν απογοήτευσε τον απαιτητικό.
Απο το πιο απλό xvid, μεχρι βίντεο απο καμερες sony/panasonic , απο full dvd ως και το πιο απαιτητικό full blu ray rip/iso , το popcorn επαιξε τα πάντα μαζί με όλα τα μενού και τις επιλογές αυτών (τα media players με sigma ειναι τα μονα μεχρι στιγμης που μπορουν να παιξουν σωστα απο δικτυο full blu ray μαζι με ολα τους τα μενου/επιλογες).

2lng6md.jpg



Η δε εικονα του , όπως και του προκατόχου του.Απολαυστικη , χωρίς artifacts , με εκ πρώτης οψης σχετικά σωστό gamma και με πολυ καλο upscaling στα απλα dvd.
Nα τονίσω επίσης πως το Α300 έδειξε πολύ καλη συμπερίφορα στα 24p οπου δεν εμφανίστηκε καποιο μη φυσιολογικο judder.
Eξαιρετικό νέο για τους ...τεμπέληδες αποτελεί η δυνατότητα να βρεί το popcorn για εσάς τον υπότιτλο της ταινίας που θέλετε να δείτε!Αρκει να είστε συνδεδεμένοι στο internet και αυτο θα βρει ενα σωρό υπότιτλους της ταινιας με εσάς να επιλέγετε αυτόν που είναι πιο κοντά στο release που έχετε (πολυ εύκολη διαδικασία και εξαιρετικά γρήγορη).Φυσικά δεν λείπουν και οι γνώριμες επιλογές μετακίνησης/μεγέθους/συγχρονισμού των υποτιτλων .
Επίσης εξαιρετική είναι και η δυνατότητα που δίνεται για εξωτερικούς υπότιτλους σε full blu ray δομή.
Μικρο και μονάδικο παράπτωμα ενα firmware bug το οποίο όταν εκανε την σπάνια εμφάνιση του , εμφάνιζε στην οθονη μόνο τους srt (με .pgs δεν υπήρχε πρόβλημα) υπότιτλους με την εικόνα να χάνεται.Μάλλον κάποιο θέμα με το overlay των υπότιτλων. Τις λιγες φορές που εμφανίστηκε, απλά χρειάστηκε ένα απλο reset.


atp0dv.jpg



Τέλος σε οτι είχε να κάνει με δικτυα,lan,nas κτλ , η συμπεριφορά του Α300 ηταν απόλυτη, υποδειγματική και γρήγορη.Βρήκε άμεσα οτι υπήρχε κουμπωμένο στο switch , και ποτέ απο αναπαραγωγή δικτύου δεν αρνηθηκε να παίξει ακόμα και το πιο βαρυ blu ray iso (avatar ext , dark knight κ.α.).Επισης μοναδικό παραπτωμα η σχετικα αργή επανακτηση συγχρονισμου εικονας/ηχου μετά απο κάποιο next chapter ή time jump to...
Και αυτό ,όπως και το sub overlay προφανως ειναι εύκολα ζητήματα τα οποία θα επιλυθούν σε επόμενο fw.
Δυστυχως δεν υπήρχε η δυνατοτητα τρισδιάστατης προβολής αλλα όπως είναι γνωστο , το Α300 θα παιξει τις απιτητικές σας 3d side by side ματρόσκες , αρνούμενο όμως να αναπαράγει τα 3D full blu ray που έχετε στην συλλογή σας.Για αυτή τη δυνατότητα θα πρέπει να περιμένετε την επομενη φουρνια της sigma και ειδικότερα το sigma 8910 το οποιο ομως δεν θα εμφανιστει τουλάχιστον για τους επομενους 6 μηνες.


Συνοπτικά , το Α300 επιβεβαιωσε τον χαρακτήρα του , ως κορυφαίο media player το οποιο θα αποκτήσει κάποιος για να το χρησιμοποιήσει στο έπακρο (full blu ray, hd audio , movie jukebox ,applications , αναπαραγωγή απο δικτυο)
 
Last edited:

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,410
Μεταμορφωση
HIMEDIA HD900B


Το Realtek 1186 είναι το νέο "καμάρι" της εταιρείας και αποτελέι την βασική επιλογή για τα φετινα players της ανερχόμενης πλέον κινέζικης εταιρείας ή οποία έχει δώσει θετικά δείγματα απο τις πρόσφατες τις υλοποιησεις και την υποστήριξη σε αυτές.
Το Himedia 900B παίζοντας στην μεσαιο-υψηλή κατηγορία αποδοσης-τιμής προσπαθεί να δώσει οσα πιο πολλά μπορεί , και τα καταφέρνει.
Η Realtek εκανε σοβαρες προσπάθειες να μην είναι πλέον ο φτωχος -πλην τιμιος - συγγενής και πλέον η Sigma νιώθει την καυτή της ανάσα.Η Himedia την επέλεξε και μάλλον καλά έκανε.

2iqbi82.jpg


Το Himedia ερχεται σε ογκώδη συσκευασία η οποία περιλαμβάνει (και αυτη) οτι μπορείτε να φανταστείτε.
Καλωδιάκια ,αναταπτοράκια για τους δισκους σας , ακόμα και hdmi καλώδιο για την συνδεση με τον ενισχυτη η την τηλεόραση σας.

29pahs8.jpg


Το χειριστήριο είναι το πρωτο (και ισως το τελευταίο) που αφήνει ανάμεικτες εντυπώσεις.
Μετριο στην κατασκευή του αλλα πιο σημαντικό ,χωρίς φωτιζόμενα πλήκτρα .Σταδιακά θα πρέπει δηλαδή να μάθετε απέξω τα απαιτούμενα κύρια πλήκτρα.Στα θετικά του η διάταξη αυτών η οποία είναι πολυ βολική στο χέρι και λογικά θα το μάθετε γρήγορα.

m8fn2d.jpg


Η ποιότητα κατασκευής ειναι το πρώτο που παρατηρείς στο himedia.Βουρτσιστο αλουμίνιο , το οποιο το νιώθεις αμέσως στο χέρι του. Ισως να είναι οριακά καλύτερο απο το A300 αλλα με ελαφρώς χειρότερο design (υποκειμενικό αυτό).Και εδω έχετε την επιλογή να του τοποθετήσετε εσωτερικό δισκο 3.5" της αρεσκείας σας.
Η υλοποίηση δεν είναι fanless , αλλα ο ανεμιστήρας που υπάρχει στο εσωτερικό του δεν ακούγεται καθόλου απο τα 2-3μ , πόσο μάλλον και με κάποια ταινία να παίζει την ίδια στιγμή.
Απο άποψη συδεσμολογιών , το himedia είναι και αυτό υπερπλήρες (stereo , optical , coaxial, hdmi, component, composite) και σαν κερασάκι στην τούρτα ερχεται και το wifi που υπάρχει στην συσκευασία , το οποίο θα σας δωσει την επιλογή να παίξετε ασύρματα τα divx σας και τις 720p ματρόσκες.

30cvdxi.jpg


1213150.jpg


Το κεντρικο μενού του δεν είναι το πιο όμορφο που υπάρχει , αλλα ειναι εύκολο, γρήγορο και λειτουργικο.Η αναζητηση στα μενου και τις υποκατηγοριες είναι τάχυτατη , κατι που επιβεβαιώνει την σημαντικη ισχύ που μπορεί να παρέχει πλεόν ο επεξεργαστής της Realtek.

15znjfo.jpg


Kαι εδω υπάρχει κατηγορία με apps στα οποια σιγουρα θα βρειτε κάτι που θα σας ενδιαφέρει.Θα σας κερδίσει και ο web browser o οποιος για τα δεδομένα ενος media player ειναι αρκετά καλος.

rubqro.jpg



sy5ds5.jpg



Σπουδαίο χαρακτηριστικό αποτελει και το integration του λειτουργικού Android (εκδοση 2.2 , σαν των κινητων).
Στην παρούσα φάση εκτος απο τα πολυ βασικά , δεν προσφέρει συγκινήσεις (δεν υπάρχει το γνωστό market) και μάλλον πιο πολύ θα ασχοληθείτε με τον web browser του.Σιγουρα όμως σε μελλοντικές αναβαθμίσεις θα βρει και αυτό σαφέστατα καλύτερη μοίρα.
Και αυτό , οπως και το Α300 , θα μπορέσει να ψάξει τους δίσκους σας και να σας οργανώσει τις ταινιες σας με προβολή εξωφυλλου ,περίληψης κτλ

35bdmbb.jpg


Σε αναπαραγωγή μουσικής ολα είναι αναμενομενα.Επαιξε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα της μουσική μας βιβλιοθήκη με mp3/flac.
Παράλληλα με την ακρόαση μουσικής , μπορούμε να περιηγηθούμε στους φακέλους μας και να δούμε φωτογραφίες με γρήγορη εναλλαγή και όμορφα εφφέ.

2z8u888.jpg


Στον τομέα του βίντεο μόνο ευχάριστες εκπλήξεις υπάρχουν σε σχέση με τις προηγουμενες γεννιές.
Πλέον η αναπαραγωγή αρχείων με μεγάλο bitrate ειναι εφικτή μεσω δικτύου , ενώ εκτός απο τα πασιγνωστα 3d sbs , το Himedia 900B μπορεί να αναπαράγει και frame packing!Αυτο το χαρακτηριστικό ίσως αποτελεί μονόδρομο για οσους εχουν 3d τηλεοράσεις και δεν θέλουν να μπλέξουν με το χάος των htpc.Στο δικτυο βεβαια εχουν αναφερθει κάποια μικροθεματάκια με συγκεκριμένα 3d blu ray αλλα αυτα ειναι μάλλον πταίσματα που θα λυθούν σε μελλοντικό fw.
Υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα αναπαραγωγής της ταινίας απευθείας ή μεσω bd lite menu οπου μπορείτε να δειτε τις προσθετες παροχές ενος blu ray τιτλου χωρίς ομως τα φυσικά του μενου.
Και εδω κατα την διάρκεια της αναπαραγωγής αναψαν ολα τα λαμπακια του ενισχυτη (7.1 Hd Audio) , ενω κάποια κομπιάσματα παρουσιάστηκαν μονο οταν σε υψηλου bitrate αρχεία κάναμε καποιο skip/go to οπου μετά χρειάζονταν κάποιος χρόνος μέχρι να ξανασυγχρονιστεί ο ήχος της ταινίας.
Και στα dvd/xvid η εικόνα ηταν πολυ καλή , με ίσως ελαφρώς χειρότερο upscaling απο του A300 (ισως και να είναι ιδέα μου, σε καθε περίπτωση τίποτα το ανησυχητικό)

Συμπερασματικά , το Himedia 900Β ηταν η ευχάριστη εκπληξη της παρουσίασης.
Κανει ολα τα βασικά πάρα πολυ καλά , ενω μεσα σε όλα προσφέρει κάποια extras τα οποία δεν θα τα βρει κάποιος εύκολα και φθηνά στο αντιπαλο στρατόπεδο (3d frame packing,android,wifi)

*Εδω να αναφέρω πως στο μενού του himedia υπάρχει μια επιλογή με τίτλο HITV.Επειδη παρουσιαζει ενα ...ιδιαίτερο ενδιαφέρον , θα την αναλύσω εκτος review, κατι σαν off the record.
 
Last edited:

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,410
Μεταμορφωση
POPBOX V8


Το popbox ειναι η πρώτη ίσως value πρόταση στην ιστορία της syabas.
Φοράει τον Sigma 8671 ο οποιος ειναι πρακτικά ίδιος με τον 8647 απλά χρονισμένος λίγο πιο χαμηλά (@700Mhz) και χωρίς δυνατότητα αναπαραγωγής full blu ray menus.Μικρό το κακό για τους υποψηφιους αγοραστές της συγκεκριμένης κατηγορίας.Το v8 πρέπει κιόλας να είναι απο τα λίγα media player με τοσο ισχυρό επεξεργαστή σε αυτην την μεσοχαμηλή κατηγορία που απευθύνεται.



Σε αντίθεση με τα άλλα δύο μηχανάκια της παρουσίασης, το v8 έρχεται σε πολύ πιο μικρή συσκευασία, κατι που αρχικα προιδεάζει για το μικρό του μέγεθος.

o88c9h.jpg


mueu78.jpg


Ανοίγοντας την συσκευασία, βρίσκεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με το v8 το οποιο είναι εκπληκτικά μικρό σε μέγεθος το οποίο ειναι πολυ θετικό για οσους επίθυμουν να το κρύψουν διακριτικά στον χώρο τους.
Λόγω μεγέθους δεν περιμέναμε φυσικά να δούμε τις ιδιες εισόδους/εξοδους με το Α300 , αλλα τελικά διαψευστήκαμε! Stereo,optical , hdmi , component , composite βρίσκονται όλα εδώ για να το συνδέσετε όπου θέλετε εύκολα και γρήγορα. Βεβαια λείπει και το gigabit lan του Α300 ,αλλα αυτο δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην δικτυακή αναπαραγωγή.
Στην συσκευασία θα βρέιτε και εδω hdmi καλώδιο για την συνδεση σας στην τηλεόραση η τον ενισχυτή.Πολυ καλη επιλογή για την συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.

r1y342.jpg


1ytls9.jpg


Λιγο πιο πίσω θα βρούμε και το χειριστηριο του popbox.Δεν είναι το ίδιο με του Α300 , αλλα ειναι μικρό , εύχρηστο και ευτυχώς έχει φωτιζόμενα πλήκτρα.

ekf59d.jpg


Πατώντας το power on , βρισκόμαστε σε ενα βασικό μενού παρεμφερές (οχι το ίδιο) με του Α300.
Ολα μπορουμε να τα βρουμε εύκολα και με ελάχιστα κλικ.Τα μενού των ρυθμίσεων είναι σχεδόν ιδια με του μεγάλου του αδερφου (σχεδόν γιατι λείπουν οι colorspace επιλογες BT709κτλ).
Ρυθμίστηκε πανεύκολα και γρήγορα , και αμέσως ειδε τα shared folders και το NAS που ηταν κουμπωμενα στο δίκτυο.

21b6d1k.jpg


Η σημαντική διαφορά του v8 με το Α300 ,εκτος απο την προφανή μη δυνατότητα τοποθέτησης εσωτερικού δίσκου,είναι η έλλειψη του περίφημου networked media jukebox.Δεν μπορείτε να κατεβάσετε πχ torrents , τα εξώφυλλα των ταινιών υπάρχουν και εδώ αλλά με λίγο διαφορετικό τρόπο.

314zfaw.jpg


Το καλό είναι οτι τα apps ειναι εδώ και σε σχέση με το Α300 δεν λείπει κανένα.


Στην αναπαραγωγή αρχείων μουσικής και φωτογραφιών , ούτε εδώ αλλάζει κάτι σε σχέση με τα αλλα δυό players, με το popbox να μπορεί να αναπαραγει οτι και να του δώσουμε.


Στον περιφημο τομέα του video , το v8 απέδωσε πολυ καλά.

1z212rt.jpg



1zafwj.jpg


idyir6.jpg


Επαιξε όλα τα βιντεο που του δώσαμε , τα full blu ray τα παιζει σε απλη μορφή η σε bd lite , και ευτυχώς υπάρχει και εδώ η δυνατότητα να κατεβάσετε μεσω internet εύκολα και γρηγορα τον υποτιτλο για την ταινία που θα δείτε.
H ποιότητα της εικόνας ηταν ίδια με του Α300 και σίγουρα κορυφαία με απόλυτα σχεδόν κριτήρια.
Οπως και στον μεγάλο του αδερφό , και το v8 "αναψε" όλα τα απαιτουμενα λαμπάκια στον a/v μας.
Οι ρυθμίσεις στους υπότιτλους είναι πλήρεις και ίδιοι με αυτους του Α300.
Oπως και στο Α300 και εδώ εμφανίστηκε το μικρό "κομπιασμα" του player σε περιπτωση που κάνουμε skip next/go to , αλλα θα λυθεί και αυτό προφανώς μελλόντικά.Το θεματάκι με το subtitle overlay που παρουσιαζόταν στο Α300 εδώ δεν υπάρχει.
Το v8 και αυτό προφανώς δεν θα μπορέσει να αναπαραγει τα 3d frame packing blu ray rip/iso της συλλογής σας, αλλα θα μπορέσει να παίξει με άνεση τις 3d sbs ματρόσκες που θα του σερβίρετε.


Με λίγα λόγια το v8 έρχεται να ταράξει ελαφρώς τα νερά για τους λάτρεις της sigma σειράς.Μικρό, ταχύτατο, πλήρες σε συνδεσμολογία , με πολλές ευκολίες (κατεβασμα υποτιτλων,apps,movie datasheets) ,εξαιρετική εικόνα και πολύ καλο φωτιζόμενο χειριστήριο.
 

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,410
Μεταμορφωση
ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ


Τελικά το κάθε ένα απο τα τρία είναι ξεχωριστό με τον δικό του τρόπο.


Το Α300 ειναι απολύτως κορυφαίο σε ποιότητα κατασκευής , απεικόνισης , ευκολιών και firmware και είναι σε θέση να οργανώσει με πολύ ομορφο τρόπο και γρήγορα ολη την συλλογή σας έχοντας παράλληλα το καλύτερο ίσως χειριστήριο σε media player.
To Himedia 900B ειναι και αυτό ξεχωριστό.Βρίσκεται σε καλή σχετικά τιμή, και με εξαίρεση τα blu ray menus, προσφέρει σχεδόν τα πάντα στον αγοραστή του, με πιο σημαντικά τα 3d frame packing , android , wifi.
Σε σχέση με το Α300 δεν έχει την ιδια ποιότητα κατασκευης (παραμένει εξαιρετικά στιβαρό ομως) και φυσικά το ίδιο καλό χειριστήριο.Η διαφορά τιμής όμως είναι σεβαστή και αυτά δικαιολογούνται αν οχι απόλυτα, τοτε σίγουρα σε μεγάλο βαθμό.
Το Popbox V8 αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση για όσους δεν θέλουν τα ..εξώτικα χαρακτηριστικά του κορυφαίου Α300.Εχει την ίδια συνδεσμολογία, παιζει ακριβώς το ίδιο, είναι ταχυτατο , έχει παιχνιδιαρικα apps και είναι σημαντικά φθηνότερο , ενω παραλληλα και αυτό φέρει εξαιρετικό φωτιζόμενο χειριστηριο , αν και όχι το ίδιο.


Νικητής οπως καταλάβατε δεν υπάρχει.Πάνε οι εποχές που ψαχναμε ποιο media player θα παιζει blu ray rip/iso, ποιο περνάει DTS HD -MA ,αν εχει gigabit lan , αν υποστηρίζει εξώφυλλα κτλ.Πλέον όλα σχεδόν τα media players τα προσφέρουν αυτά και έχουν όλα εξαιρετική 1080p εικόνα.
Το απόλυτο δυστυχώς δεν υπάρχει όμως.Αυτό θα ηταν ενα media player που να σου οργανώνει τοσο καλά την συλλογή οπως το NMJ ,να σου παιζει τα full blu ray άνετα απο το δίκτυο με ολα τα μενου του , και φυσικά να παιζει αψεγαδιαστα και τις 3D frame packing ταινίες της συλλογης σας.
Κάτι τέτοιο αναμένεται μεσα προς τέλη του 2012 απο την Sigma με το πολλά υποσχόμενο 8910 το οποιο εκτος απο ολα αυτά θα φέρει και εξαιρετικό video scaler και θα είναι και διπύρηνο , εχοντας παράλληλα υποστηριξη για XBMC.Απο την άλλη 'ομως, μάλλον δεν θα είναι πολύ οικονομικό.
Αλλα που ξέρετε, μπορεί να βγάλει η Realtek κατι νωρίτερα !




+/- ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ




POPCORN HOUR A300




+ Εξαιρετικη κατασκευη
+ Εξαιρετικό φωτιζόμενο χειριστήριο
+ NMJ & Apps
+ Kορυφαία εικόνα
+ Πολύ όμορφο flash based GUI
+ Πολυ καλή δικτυακή αναπαραγωγή
+ Τεράστια κοινότητα υποστήριξης
+ Kατέβασμα υποτιτλων


- Μικρα bugs στο fw
- Τιμή
- Δεν υποστηρίζει 3D frame packing




HIMEDIA HD900B




+ Κατασκευή
+ Wifi
+ Υποστήριξη 3D frame packing
+ Android


- Δεν υποστηρίζει full blu ray menu
- Μέτριο μη φωτιζόμενο χειριστήριο
- Αν και πολυ καλή , οχι άψογη δικτυακή αναπαραγωγή
- Μικρά bugs στο fw



POPBOX V8




+ Πολυ καλή κατασκευή
+ Κορυφαία εικόνα
+ Πολύ καλο φωτιζόμενο χειριστήριο
+ Kατέβασμα υποτιτλων
+ Τιμή


- Δεν υποστηρίζει 3D frame packing
- Mικρά bugs στο fw
- Δεν υποστηρίζει full blu ray menu



Να ευχαριστήσουμε την NET EXPLORER για την παραχώρηση των media players για την παρουσίαση.
 
Last edited:

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,410
Μεταμορφωση
Αυτό ηταν!
Ελπίζω να σας αρέσει και να βοηθησει όσους ειναι σε επιλογή media player αυτή την εποχή.
Οι φωτογραφίες του Bond ειναι επιτηδες απο το ιδιο στιγμιότυπο έτσι ώστε να μπορείτε στον βαθμό του δυνατού να βγάλετε κάποια συμπεράσματα απο τις διαφορές στο gamma του καθε player.Μπορει να υπήρχε μέτρια dslr :p αλλα είχαμε καλό φωτογράφο (παρόλο που η έλλειψη μαλλιών δημιουργούσε αντνακλάσεις στον χώρο :p )
Eπειδή μου έχει βγει η πίστη απο το γράψιμο και το ανέβασμα των φωτογραφιών , ελπίζω να αναφερθώ στο HiTv του Himedia αυριο ή μεθαύριο...
 

petros37

Senior Member
12 July 2006
404
Εγω παντως που εχω το Popbox V8 πιστευω οτι εχει αρκετα προβληματα .

1. Σε ταινιες που εχουν ηχο hd δεν βγαζει ηχο 5,1 οταν συνδεεται με οπτικη ινα σε ενισχυτη που δεν υποστηριζει τα νεα format οτι ρυθμισεις και να βαλω στο μενου επιλογων.
2. Ταινιες που ειναι στα 24fps παιζουν ολες με σπασιματα ανεξαρτητα με την κωδικοποιηση που εχουν .
3. Απο καποιο bug του firmware ορισμενες φορες χανει τους usb δισκους .

Πιστευω να τα φτιαξουν σε επομενο firmware αλλα προς το παρον για μενα αυτα ειναι σοβαρα και αφαιρουν απο την λειτουργικοτητα του player .
 

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,410
Μεταμορφωση
Οτι τεστ εκανα ηταν προφανως με hdmi.Ειλικρινα δεν ειδα καποιο θεμα στην κινηση...Εκτος απο αυτο που αναφερω οταν κανεις next chapter κτλ.
Ολες οι δοκιμες εγινεα απο lan.Σε καποια στιγμη εβαλα επανω 2.5αρη δισκο και επαιξε κανονικα απο εκει full bd.
 

dbfan

Established Member
23 April 2008
289
athens
Συγχαρητηρια ευχαριστουμε για τις παρουσιασεις νασαι καλα.
Ευχαριστουμε και την εταιρια για τα μηχανιματα.
Regards dbfan
 

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,849
το να πώ συγχαρητήρια είναι περιττό. άλλωστε μας έχεις συνηθίσει σε εξαιρετικές παρουσιάσεις προιόντων.

μου έκατσε κουτί η παρουσιάση σου μιας και είμαι σε αναζήτηση media player αυτή την εποχή και είναι από τα υποψήφια.

από θέμα κίνησης και κλειδώματος στα 24 υπάρχουν διαφορές γιατί θυμάμαι παλαιότερα η realtek είχε κάποιο θέμα.
επίσης με βάση την ομολογουμένως αυξημένη εμπειρία σου χρωματικά ήταν ίδια τα himedia και popcorn?? (κυρίως το popbox).

τέλος αν υπέπεσε στην αντίληψη σου. το himedia έχει κάποιο internal scrapper (αν το λέω καλά) όπως τα ποπκορν (πιο απλό το popbox) η τα εξώφυλλα γίνονται μέσω υπολογιστή και θέλει υπολογιστή ανοικτό.

μια τελευταία ερώτηση που ίσως είναι και κοτσάνα και το κάνουν όλα.

έχουμε μια ταινία bluray της μορφής

βασίλης
- bdmv
- certificate

αν πετάξουμε κάπου ελληνικούς υπότιτλους (πχ μέσα στο βασίλης) τους διαβάζει το himedia?? για το α-300 διάβασα πως το κάνει - το popbox??.
 

lord

AVClub Enthusiast
18 November 2010
1,219
ξανθη
εγω εχω μεινει ικανοποιημενος απο το hitv και μακαρι να το στηριξουν και να μασ δωσουν περισσοτερα,προχθες εκατσα να δω το OCEAN, εκπληκτικη εικονα παρ ολο που ηταν streaming .......το μονο προβλημα που εχω ειναι πως δεν μπορω να κανω strewming apo to pc στην tv
 

petros37

Senior Member
12 July 2006
404
Οτι τεστ εκανα ηταν προφανως με hdmi.Ειλικρινα δεν ειδα καποιο θεμα στην κινηση...Εκτος απο αυτο που αναφερω οταν κανεις next chapter κτλ.
Ολες οι δοκιμες εγινεα απο lan.Σε καποια στιγμη εβαλα επανω 2.5αρη δισκο και επαιξε κανο
νικα απο εκει full bd.

Εγω δεν εχω ενισχυτη με hdmi οπτε αναγκαστικα χρησιμοποιησα οπτικη ινα και απο εκει δεν βγαζει 5,1 .
Επισης με το autofps ενεργοποιημενο η ταινια αργει να ξεκινησει ισως και πανω απο 1 λεπτο .
Σε αρχεια m2ts αν κανεις fastforward χανει τον συγχρονισμο με τους υποτιτλους .
Πιστευω οτι θα τα διορθωσουν ομως
 

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
καλή παρουσίαση, και από ότι δειχνουν τα πράγματα... ωριμάζουν και τα μηχανάκια!

υγ. πόσο "gigabit" είναι οι ταχύτητες μεταφοράς τους τσέκαρες?
 

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,316
ΑΘΗΝΑ
Μπράβο Χρήστο .!!!!
Συγχαρητήρια για την αναλυτική παρουσίαση .
Είμαι της άποψης από εδώ και στο εξής να παρουσιάζουμε όλα τα νέα media players έτσι , ώστε να βοηθούνται οι φίλοι μας και να προσανατολίζονται στην προτίμηση του player της αρεσκείας τους .

Εχω την εντύπωση ότι η απόδοση στην εικόνα πρέπει να πάει στο Α-300.....
 
Last edited:

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,452
Θεσσαλονίκη
Μπράβο για την παρουσίαση!
Δυστυχώς είναι δύσκολο μέσα σε λίγες μέρες να δοκιμαστούν όλες οι δυνατότητες τριών media players.

Προσωπικά, αν το Α300 υποστήριζε 3D θα με κάλυπτε απόλυτα.